Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 9:00

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144 ... 222  Następna strona
 Uwagi do moderacji II 
Autor Wiadomość

Post Re: Uwagi do moderacji II
Usunięte :)

Śr gru 16, 2009 0:30

Miałabym prośbę o zwrócenie uwagi na te posty:
viewtopic.php?p=484867#p484867
viewtopic.php?p=485222#p485222

Nie ja jedna uważam, że pisanie o kobietach per "stara używana wycierucha" jest zwykłym chamstwem. Zresztą nie zdarza się to temu uzytkownikowi pierwszy raz.

Śr gru 16, 2009 22:34

Rojzo, nie on jeden na tym forum w ten sposób pisze o kobietach... :(

Śr gru 16, 2009 22:53

Otrzymał ostrzeżenie

Cz gru 17, 2009 9:27

6 dni temu zgłosiłem informację, że zostałem obrażony na tym forum, został zamknięty wątek w którym się to stało z zapewnieniem, że sprawa zostanie rozpatrzona i przez ten czas nic się nie wydarzyło.

Sytuacja jest następująca, piszę esej na zadany w dyskusji temat a jeden z forumowiczy oświadcza, że ma nadzieję, że przynajmniej maturę zrobiłem. W sukurs przychodzi mu drugi a potem trzeci, tyle że trzeci w końcu czyta ze zrozumieniem esej i na PW śle mi przeprosiny.

W tym momencie ingeruje w dyskusję site admin zamykając ją. Prowadzi to do sytuacji, kiedy wystarczy, że na tym forum napiszesz esej i jakiś barbarian wyzwie Cię od nieuków a Ty zgłosisz ten fakt opiekunom forum, cała Twoja praca nad esejem zostaje zmarnowana długim czasem pracy moderatorów. Czekam więc niemal tydzień i reakcji żadnej.

Jak więc mogę się spodziewać, że pisanie kolejnej wypowiedzi odniesie jakikolwiek pożytek, kiedy znowu jakiś typ mnie przyatakuje a moderatorzy będą czekali na zbawienie żeby zrobić porządek?
Toteż proszę skasować moje konto.

Morał z tej sytuacji jest taki moderatorzy, że zostają wam prawdziwi awanturnicy czytający bez zrozumienia, wszyscy inni was opuszczają, a wy wywodzicie się z tych którzy zostali (sic!). Może stąd wyniknął problem, przyzwyczailiście się do tego, że można komuś kulturalnie pojechać (byle sprośnych wulgaryzmów nie było).

So gru 19, 2009 12:54

Ja z tym samym problemem. Kilka postów wcześniej podałam link do wypowiedzi renaty na mój temat. Skoro moderacja nie może dotrzeć, to wkleję ją tutaj:

Cytuj:
no,nie jedna schorowana babcia na taka wieść,nagle by siły odzyskała i jeszcze szczotą po d..przylała...domorosły ateista--i pewnie z przekonania?..tia bo uwiężę..raczej lenistwo bierze górę,gdybyś naprawdę wiedziała o co w tej religii chodzi..miałabyś więcej w swojej główce dziewczynko ;).
tal zamierzasz przez życie przejść?..kłamać,byleby tylko nikomu przykrości nie zrobić?..czy raczej dlatego,żeby ukryć jaki tchórz z ciebie...a o życie babci się nie martw-jeśli kocha Pana Boga..to i z radością przyjmie Jego ramiona..spokojna twoja.

Nie życzę sobie być nazywaną małą dziewczynką, która ma mało w główce. Nie życzę sobie być nazywana tchórzem. Proszę albo o usunięcie tej wypowiedzi albo usunięcie mojego konta. Dziękuję.

So gru 19, 2009 16:11

No i mamy następną sytuację, gdzie tym razem moderator przesadził.

viewtopic.php?p=486122#p486122

Najwyraźniej moderator nie zdaje sobie sprawy, że reductio ad absurdum jest uprawnionym i koniecznym elementem dyskusji.

Macie do wyboru albo wykazać że się tam myliłem, albo nie rozumiejąc znaczenia użytych argumentów uznać mnie za trolla.

N gru 20, 2009 14:20

Muszę stanąć w obronie Szumiego, gdyż wykazał autorowi sprzeczność w wypowiedzi a w dodatku powiedział głośno to, o czym wszyscy myśleli: dyskusja jest jałowa i nie wiadomo po co ciągnięta, gdyż przedstawiony w niej przykład jest jednym z gatunku "Jakkolwiek by się nie zrobiło byłoby źle".

http://blog.wiara.pl/nomines/ zapraszam :)

N gru 20, 2009 15:55

1. Roy Batty i Kancermeister - posty i lub ich fragmenty z personalnymi "wycieczkami" usunięte, obaj otrzymują ostrzeżenie.

2.
Sheeta napisał(a):
Proszę o przywołanie interlokutorki niejakiej renaty155 do porządku, za obrażanie mnie tutaj:
http://www.forum.wiara.pl/viewtopic.php ... 7&start=45

post usunięty - renata155 otrzymała ostrzeżenie

3.
Roy Batty napisał(a):
No i mamy następną sytuację, gdzie tym razem moderator przesadził.
viewtopic.php?p=486122#p486122

zgadzam się z tym co napisał nomines

4.
Roy Batty napisał(a):
Toteż proszę skasować moje konto.

Jeśli to aktualne, proszę to potwierdzić i konto zostanie skasowane. Przypominam tylko, że kasacja konta dotyczy nie tylko forum, ale i całego portalu.

Pn gru 21, 2009 12:28

A co chciałbyś żebym został?

Pn gru 21, 2009 19:10

Nie mam nic przeciwko - wprawdzie nie zgadzam się z tym co piszesz, ale dyskutujesz normalnie i rzeczowo przedstawiasz swoje argumenty. A że nerwy czasem ponoszą i napisze się coś nie tak - każdemu się zdarza.

Pn gru 21, 2009 20:50

saxon napisał(a):
Nie mam nic przeciwko - wprawdzie nie zgadzam się z tym co piszesz, ale dyskutujesz normalnie i rzeczowo przedstawiasz swoje argumenty. A że nerwy czasem ponoszą i napisze się coś nie tak - każdemu się zdarza.

W takim razie z przyjemnością zostanę.

Pn gru 21, 2009 20:56

oki - więc sprawę uznaję za wyjaśnioną i zakończoną

Pn gru 21, 2009 20:59
Moderator Kamyk głosi poglądy niezgodne z Pismem Świętym a nawet z linią portalu wiara.pl

Proszę o porównanie tego artykułu :http://liturgia.wiara.pl/wydruk.php?grupa=6&art=1203157170&dzi=1115658648 z tym co głosi moderator Kamyk :

Cytuj:
Ale co to w ogóle za pojęcie "film erotyczny"? Jeśli pojawiają się sceny erotyczne, to jeszcze nie znaczy, że film jest erotyczny. Samo oglądanie scen erotycznych jako takie nie jest grzechem. Tak jak pisali poprzednicy, ważna jest tutaj intencja

@Silva - dokonujesz tutaj bardzo niebezpiecznego i błędnego uogólnienia. Nie każde oglądanie erotyki jest ukierunkowane na pobudzenie a potem na masturbację. To może być scena jak każda inna, to może być wyjątkowo piękne dzieło sztuki. Więc bądź tak dobra i nie wciskaj chłopakowi kitu, bo do niczego dobrego to nie doprowadzi

Do autora - jeśli nie oglądałeś tego celowo z intencją nieczystości, to nie masz żadnego grzechu.
Można patrzeć na obraz nagiej kobiety żeby się podniecać, wyobrażać, masturbować - i wtedy jest to złe. Ale równie dobrze można patrzeć na obraz nagiej kobiety i dostrzegać w tym sztukę, piękno - i wtedy jest to dobre.
Jeśli odpowiesz sobie na pytanie, dlaczego i po co oglądałeś ten materiał, to będziesz znał też odpowiedź na pytanie, czy był to grzech czy nie. Ale odpowiedzieć sobie musisz sam, nikt inny za Ciebie nie odpowie na to pytanie

viewtopic.php?p=485986#p485986

Proszę o zwrócenie uwagi moderatorowi Kamykowi bądź wykasowanie artykułu o nagości by zlikwidować dysonans poznawczy.

Wt gru 22, 2009 11:24
Treść jest jak najbardziej w porządku, stanę w obronie moderatora, samo zobaczenie nagiej kobiety nie jest jeszcze grzechem, jednakże robienie z nią w sercu jak mówi pan Jezus nieczystości już tak. Poczytaj 12 tom sumy, "O wadach i grzechach" a zrozumiesz że Kamyk ma rację.

Grzech nie powstaje wtedy jak się coś zobaczy, lecz wtedy gdy się zapragnie z tą kobietą iść do łóżka, a to jest już różnica.

P.S. Jeśli można tak napisać, nie chcę tu robić spamu, jeśli ten post miałby wywołać jakąś dyskusję to proszę o usunięcie tego, moim celem było tylko wyjaśnienie, że Moderator Kamyk ma rację.

Wt gru 22, 2009 22:25
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144 ... 222  Następna strona