Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Lurker napisał(a): ...i będziemy go kochali tak długo, aż on nas pokocha... Nie musi Przy czym miłość zawsze ubogaca, a niechęć/nienawiść zawsze niszczy.
|
So lis 23, 2013 9:46 |
|
|
|
 |
Lurker
|
Tak, tylko problem pojawia się wtedy, kiedy niechęć stroi się w szaty miłości...
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
So lis 23, 2013 10:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Jaki jest sens i motywacja uzycia w tym zdaniu wyrażenia "cierpieć na manię prześladowczą"? Jakie są podstawy zarzucania mi manii prześladowczej?
@Slowianski2 Nikt nie zarzuca Ci mani przesladowczej. To juz Twoja nadinterpretacja. Napisalem "chyba". Ten wyraz wyraza niepewnosc, przypuszczenie a nie jakis pewnik. A dlaczego dalo to asumpt do takich przypuszczen napisalem w kolejnym zdaniu. Cytuj: I ujrzałem: oto biały koń, a siedzący na nim miał łuk. I dano mu wieniec, i wyruszył jako zwycięzca, by jeszcze zwyciężać.
@Lurker Dzieki za ten apokaliptyczny tekst ale hippika nie jest moja mocna strona Ja rozumiem, ze licentia poetica ale chyba przesadziles. Probowalem jezdzic na osle ale on mial chyba zly dzien i nie dal sie skorumpowac do konca bo wzial a wlasciwie zzarl lapowke ale na proby ujarzmiania go reagowal nerwowo. Jedyne stworzenie na ktorym jezdzilem byla krowa, byc moze byla ona swieta.
|
So lis 23, 2013 20:01 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
bramin napisał(a): robowalem jezdzic na osle ale on mial chyba zly dzien i nie dal sie skorumpowac do konca bo wzial a wlasciwie zzarl lapowke ale na proby ujarzmiania go reagowal nerwowo. Może dopuszczalne obciążenie zostało przekroczone?  Cytuj: jedyne stworzenie na ktorym jezdzilem byla krowa, byc moze byla ona swieta ...skoro dała na sobie jeździć 
|
So lis 23, 2013 20:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jestem raczej ascetycznej postury. Moze za bardzo koscisty? 
|
So lis 23, 2013 20:17 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie, już wiem: ...koperta była za cienka. Następnym razem trzeba być hojniejszym 
|
So lis 23, 2013 20:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Malo tego nie bylo. Sam juz nie wiem ale byl bezczelny i zepsuty do szpiku kosci Wzial (zzarl) ale nie potrafil sie odwdzieczyc Nawet mafiosi nie maja tak zdegenerowanej moralnosci.
|
So lis 23, 2013 20:38 |
|
 |
slowianski2
|
bramin napisał(a): Cytuj: Jaki jest sens i motywacja uzycia w tym zdaniu wyrażenia "cierpieć na manię prześladowczą"? Jakie są podstawy zarzucania mi manii prześladowczej?
@Slowianski2 Nikt nie zarzuca Ci mani przesladowczej. To juz Twoja nadinterpretacja. Napisalem "chyba". Ten wyraz wyraza niepewnosc, przypuszczenie a nie jakis pewnik. A dlaczego dalo to asumpt do takich przypuszczen napisalem w kolejnym zdaniu. Są dość osobliwe. Jak sformułowałeś taki asumpt?
|
N lis 24, 2013 1:26 |
|
 |
slowianski2
|
Chodzi o to, że nazwałem, co pogańskie, pogańskim?
|
N lis 24, 2013 1:42 |
|
 |
Lurker
|
Myślę zasadniczo ze względu biorąc pod uwagę że oni to stosują nagminnie, chciał Ci dać do zrozumienia, że się mazgaisz, zamiast zastosować tę samą metodę do chrześcijaństwa. Prawdopodobnie uważa, że tego się nie da zrobić.
Co byłoby ostatecznym tryumfem rodzimej wiary w starciu z chrześcijaństwem?
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
N lis 24, 2013 1:58 |
|
 |
Lurker
|
Rzuć na przykład okiem na ten szkic:
Gdybym mówił językami chrześcijan i pogan, a Bogów bym nie znał, stałbym się jak miedź brzęcząca albo cymbał brzmiący.
Gdybym też miał dar jasnowidzenia i czytał w umysłach ludzkich, i posiadał władzę nad całą ludzkością, i wszelką wiedzę, tak iżbym zapalał słońca. a Bogów bym nie znał, byłbym niczym.
I gdybym duszę wyzionął dla mego opola, by żyć wiecznie w pieśni, lecz Bogów bym nie znał, nic bym nie zyskał.
Bogowie cierpliwi są, łaskawi są. Bogowie nie są zazdrośni, nie szukają poklasku, nie unoszą się pychą;
nie dopuszczają się gwałtu, nie szukają cudzego, nie unoszą się gniewem, nie pamiętają złego;
nie cieszą się z niesprawiedliwości, lecz współweselą się z prawdą.
Wszystko zniosą, wszystkiemu zawierzą, we wszystkim położą nadzieję, wszystko przetrzymają.
Bogowie nigdy nie znikną, jak Ojciec, który nas porzucił, albo jak Syn, który nas zdradził, lub jak Duch, który nas opuścił.
Po części bowiem tylko poznajemy, po części przewidujemy.
Gdy zaś przychodzą Ci, którzy są doskonali, w twarze im plują ci, którzy są tylko częściowi.
Gdy głupiec był dzieckiem, mówił jak Bóg, czuł jak Bóg, myślał jak Bóg. Kiedy zaś stał się mężem, wyzbył się tego, co dziecięce.
Teraz widzi jakby w zwierciadle, niejasno; wtedy zaś - twarzą w twarz: Teraz poznaje po części, wtedy zaś poznawał tak, jak i został poznany.
Tak więc trwają Jasza, Nyja, Marzanna - tych Troje: z Nich zaś najmożniejszy jest Swaróg.
|
N lis 24, 2013 3:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Za promowanie neopogaństwa (Reg. I/4) w dodatku za pomocą obraźliwej przeróbki Hymnu o miłości (nie pierwsza to próba wciskania czytelnikowi przekazu o głupim chrześcijańskim Bogu) przyznaję ostrzeżenie.
|
N lis 24, 2013 8:48 |
|
 |
Lurker
|
Proszę o wypunktowanie z uzasadnieniem wersów obraźliwych, przy jednoczesnym przyjęciu do wiadomości, że tamta zgrywa z tym tekstem nie ma nic wspólnego.
Proszę również o wskazanie, czym wyrażanie kontrowersyjnych poglądów, w szczególności poddawanie ich pod dyskusję pod kątem sensowności, różni się od ich propagowania i agitowania na ich rzecz.
|
N lis 24, 2013 9:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@Lurker, mam wrazenie, ze gdybys zrobil podobna przerobke Hymnu polskiego moglbys miec przynajmniej grzywne. Nie ze wszystkiego (nawet) panstwo pozwala kpic bezkarnie, a ty uwazasz, ze na katolickim forum wszytskie chwyty sa dozwolone, bo sa "tylko" kontrowersyjne.
|
N lis 24, 2013 9:58 |
|
 |
Lurker
|
Kael, ile razy mam powtórzyć, że to akurat NIE jest kpina?
Zainspirował mnie, dla scisłości, krzyż Bramina. Uważasz go za kpinę z hinduizmu?
|
N lis 24, 2013 10:03 |
|
|
|