Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 16, 2025 7:39

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149 ... 222  Następna strona
 Uwagi do moderacji II 
Autor Wiadomość

Post Re: Uwagi do moderacji II
kosiarz napisał(a):
To może zacytuj też swój post, do którego się odniosłem ?

Zacytował już Saxon. Link do jego cytatu podałem nieco wyżej.
Link do mojego posta: viewtopic.php?p=493572#p493572

Dla ostatecznego wyjaśnienia:
1. Swoje wypowiedzi w charakterze moderatora oznaczam tam bardzo wyraźnie - na niebiesko.
2. Fakt, że jestem moderatorem nie oznacza, że mam nie brać udziału w dyskusji.
3. Jako zwykły dyskutant prosiłem o odpowiedź na kilka pytań. Gita, której w pewnej chwili zabrakło argumentów próbowała mnie obrazić - właśnie w tym momencie zareagowałem jako moderator - nie zamierzam pozwalać by dyskusja schodziła do poziomu obrażania się.

To wszystko co mam do powiedzenia o tej sprawie.

Cz sty 28, 2010 19:22

Igor, ale naprawdę chyba za często używasz argumentu "jako moderator mogę...". Często śledze posty Kamyka i on ataki personalne na siebie stara się odpierać innymi argumentami - takimi, jakie ma całe, nieuprzywilejowane, forum.

Pt sty 29, 2010 10:30

Ukyo napisał(a):
Igor, ale naprawdę chyba za często używasz argumentu "jako moderator mogę...". Często śledze posty Kamyka i on ataki personalne na siebie stara się odpierać innymi argumentami - takimi, jakie ma całe, nieuprzywilejowane, forum.

Proszę o konkretne przykłady. Spis linków do swoich nadużyć.

Pt sty 29, 2010 10:55

1. Sprawa Gity, która zachowała sie niegrzecznie - to fakt.
2. w temacie KK i nazizm uciąłes dyskusję ostrzeżeniem, aby podawać Twoim zdaniem "sporawdzone cytaty". "Dla mnie ten "cytat" wygląda na nieprawdziwy." - sama idea słuszna, ale nie podoba mi sie sposób, w jaki poprowadziłes wątek. Jako moderator. Jako "terrorysta". ;)

To przykłady tylko z pierwszej strony archiwum Twoch postów. Dalej mi się nie chce szukać.

Dośc długo czytam to forum i do tej pory żaden z moderatorów w takim stopniu nie uzywał swojej władzy dyskutując na niewygodne tematy.

Pt sty 29, 2010 11:14

Ukyo napisał(a):
1. Sprawa Gity, która zachowała sie niegrzecznie - to fakt.

Każdy użytkownik, który się tak zachowa (niezależnie od tego względem kogo) może liczyć na podobną reakcję.

Ukyo napisał(a):
2. w temacie KK i nazizm uciąłes dyskusję ostrzeżeniem, aby podawać Twoim zdaniem "sporawdzone cytaty". "Dla mnie ten "cytat" wygląda na nieprawdziwy." - sama idea słuszna, ale nie podoba mi sie sposób, w jaki poprowadziłes wątek. Jako moderator. Jako "terrorysta". ;)

Zauważ, że trochę to nie pasuje do Twojej tezy. Pisałaś o nadużywaniu mojej pozycji przy atakach personalnych a tu mamy zupełnie coś innego.

Ukyo napisał(a):
To przykłady tylko z pierwszej strony archiwum Twoch postów. Dalej mi się nie chce szukać.

Bo ich nie ma?

Ukyo napisał(a):
Dośc długo czytam to forum i do tej pory żaden z moderatorów w takim stopniu nie uzywał swojej władzy dyskutując na niewygodne tematy.

Gdybym chciał uciąć niewygodne tematy mógłbym je po prostu skasować. Jest jeden temat w którym autorytarnie narzuciłem dozwolone posty - w jasno określonym celu i z informacją, że po spełnieniu owego kryterium ograniczenie zniknie.

Pt sty 29, 2010 11:36
Jakbyś nie zauważyła to ja pierwsza interweniowałam w tym wątku.
Nad każdym tematem można dyskutowac, ale jak się snuje takie dywagacje jak założyciel wątku to należy to poprzeć wiarygodnymi źródłami. Inaczej każdemu można przypisać wszystko.

Pt sty 29, 2010 11:39

Nie, Moniko, "jakbym nie zauwazyła" u Ciebie straszenia ludzi ostami dlatego, ze pewnie się mylą lub nie sa w stanie przytoczyć cytatów (bo może słyszeli to w jakims programie dokumentalnym o historii nazizmu). :roll:

OK, mnie on nie dotknął personalnie i nie jest to moja sprawa. Serio nie chce mi się kopać dalej, wierz lub nie.

Igor, a tak powaznie, masz 235 postów w tym momencie. Moderatorem pewnie nie zostałes po pierwszej wypowiedzi. Statystyki mówią za siebie. ;)

Pt sty 29, 2010 11:47
Jak się chce dyskutować o czymś o czym się dopiero usłyszało i nie wie czy to prawda, to najpierw należy sprawdzić inne źródła, albo choćby założyć wątek w rodzaju "usłyszałem to i to, nie moge znaleźć żadnych źródeł, czy ktos mógłby to potwierdzić albo wie gdzie szukać?", a nie od razu snuć takie wywody jak autor wątku.

A ostami nikogo nie straszę i igor chyba też nie ;)

Pt sty 29, 2010 11:53

Moniko, 90% dyskusji na tym forum opiera się o niesprawdzone informacje i domysły. Taki, niestety, urok forum internetowego. Nie chodzi mi o to, że żądał dowodu, bo tak robi przeciez wielu uzytkowników - a o to w jaki sposób to zrobił.

No, ale już pisałam - nic do niego nie mam i jesli reszta modków uważa, ze ejst ok, to nie ma tematu.

Pt sty 29, 2010 12:03

viewtopic.php?f=43&t=22714
Błąd logiczny w pytaniu do ankiety: wierzyć można w istnienie Szatana a nie w niego samego, gdyż wiara jako taka należy się raczej Bogu.

http://blog.wiara.pl/nomines/ zapraszam :)

Pt sty 29, 2010 19:17

baranek napisał(a):
memberlist.php?mode=viewprofile&u=13016
jest zniekształconym symbolem satanistycznym - układ palców trochę nie wyszedł, ale łeb kozła i tak przypomina. Czy to było zamierzone- nie wiem.

mnie się to z niczym nie kojarzy

baranek napisał(a):
Podpis i strona www w profilu Reguly łamią ten punkt regulaminu.

stronę w profilu nie uznajemy za reklamę

kosiarz napisał(a):
Proszę tylko, o przyjrzenie się pracy moderatora Igor. Moim zdaniem wykorzystuje swoje uprawnienia w dyskusji z użytkownikami forum.

przyjrzałem się - i nie mam zastrzeżeń

nomines napisał(a):
http://www.forum.wiara.pl/viewtopic.php?f=43&t=22714
Błąd logiczny w pytaniu do ankiety: wierzyć można w istnienie Szatana a nie w niego samego, gdyż wiara jako taka należy się raczej Bogu.

nie przesadzaj - to forum dyskusyjne, a nie dogmatyczne

Pt sty 29, 2010 20:35
A nick swtrojca może być ? :) [w założeniu to chyba miało oznaczać parafię Św. Trójcy]

N sty 31, 2010 14:22

memberlist.php?mode=viewprofile&u=20888
Fajny nick.

http://blog.wiara.pl/nomines/ zapraszam :)

Śr lut 03, 2010 23:58
Czy moge prosic o wyjasnienie, dlaczego moderator szumi zamiast przeniesc temat do innego watku z:
viewtopic.php?f=15&t=23545&start=15
po prostu wyrzucil go do kosza?

Mozliwe, ze pytanie o roznice miedzy liturgia a magia bylo w niewlasciwym temacie:
Luźne pytania dotyczące liturgii Kościoła
ale obawiam sie, ze wyrzucenie wszystkiego do kosza problemu pytajacego nie rozwiaze.

Takich pytan bedziemy miec w spoleczenstwie post-chrzescijanskim coraz wiecej i warto byloby sie zastanowic nad tym, co kiedys bylo oczywiste.

Cz lut 04, 2010 8:59
Moderator

Z bardzo prostego powodu: Już o tym było i nie ma sensu ponownie wałkować tematu. Zwłaszcza, że pojawia się w temacie o innym charakterze.

(J 8, 32b)

Cz lut 04, 2010 10:14
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 143, 144, 145, 146, 147, 148, 149 ... 222  Następna strona