Autor |
Wiadomość |
igor
|
 Re: Uwagi do moderacji II
kosiarz napisał(a): To może zacytuj też swój post, do którego się odniosłem ? Zacytował już Saxon. Link do jego cytatu podałem nieco wyżej. Link do mojego posta: viewtopic.php?p=493572#p493572Dla ostatecznego wyjaśnienia: 1. Swoje wypowiedzi w charakterze moderatora oznaczam tam bardzo wyraźnie - na niebiesko. 2. Fakt, że jestem moderatorem nie oznacza, że mam nie brać udziału w dyskusji. 3. Jako zwykły dyskutant prosiłem o odpowiedź na kilka pytań. Gita, której w pewnej chwili zabrakło argumentów próbowała mnie obrazić - właśnie w tym momencie zareagowałem jako moderator - nie zamierzam pozwalać by dyskusja schodziła do poziomu obrażania się. To wszystko co mam do powiedzenia o tej sprawie.
|
Cz sty 28, 2010 19:22 |
|
|
|
 |
Ukyo
|
Igor, ale naprawdę chyba za często używasz argumentu "jako moderator mogę...". Często śledze posty Kamyka i on ataki personalne na siebie stara się odpierać innymi argumentami - takimi, jakie ma całe, nieuprzywilejowane, forum.
|
Pt sty 29, 2010 10:30 |
|
 |
igor
|
Ukyo napisał(a): Igor, ale naprawdę chyba za często używasz argumentu "jako moderator mogę...". Często śledze posty Kamyka i on ataki personalne na siebie stara się odpierać innymi argumentami - takimi, jakie ma całe, nieuprzywilejowane, forum. Proszę o konkretne przykłady. Spis linków do swoich nadużyć.
|
Pt sty 29, 2010 10:55 |
|
|
|
 |
Ukyo
|
1. Sprawa Gity, która zachowała sie niegrzecznie - to fakt. 2. w temacie KK i nazizm uciąłes dyskusję ostrzeżeniem, aby podawać Twoim zdaniem "sporawdzone cytaty". "Dla mnie ten "cytat" wygląda na nieprawdziwy." - sama idea słuszna, ale nie podoba mi sie sposób, w jaki poprowadziłes wątek. Jako moderator. Jako "terrorysta".  To przykłady tylko z pierwszej strony archiwum Twoch postów. Dalej mi się nie chce szukać. Dośc długo czytam to forum i do tej pory żaden z moderatorów w takim stopniu nie uzywał swojej władzy dyskutując na niewygodne tematy.
|
Pt sty 29, 2010 11:14 |
|
 |
igor
|
Ukyo napisał(a): 1. Sprawa Gity, która zachowała sie niegrzecznie - to fakt. Każdy użytkownik, który się tak zachowa (niezależnie od tego względem kogo) może liczyć na podobną reakcję. Ukyo napisał(a): 2. w temacie KK i nazizm uciąłes dyskusję ostrzeżeniem, aby podawać Twoim zdaniem "sporawdzone cytaty". "Dla mnie ten "cytat" wygląda na nieprawdziwy." - sama idea słuszna, ale nie podoba mi sie sposób, w jaki poprowadziłes wątek. Jako moderator. Jako "terrorysta".  Zauważ, że trochę to nie pasuje do Twojej tezy. Pisałaś o nadużywaniu mojej pozycji przy atakach personalnych a tu mamy zupełnie coś innego. Ukyo napisał(a): To przykłady tylko z pierwszej strony archiwum Twoch postów. Dalej mi się nie chce szukać. Bo ich nie ma? Ukyo napisał(a): Dośc długo czytam to forum i do tej pory żaden z moderatorów w takim stopniu nie uzywał swojej władzy dyskutując na niewygodne tematy. Gdybym chciał uciąć niewygodne tematy mógłbym je po prostu skasować. Jest jeden temat w którym autorytarnie narzuciłem dozwolone posty - w jasno określonym celu i z informacją, że po spełnieniu owego kryterium ograniczenie zniknie.
|
Pt sty 29, 2010 11:36 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jakbyś nie zauważyła to ja pierwsza interweniowałam w tym wątku. Nad każdym tematem można dyskutowac, ale jak się snuje takie dywagacje jak założyciel wątku to należy to poprzeć wiarygodnymi źródłami. Inaczej każdemu można przypisać wszystko.
|
Pt sty 29, 2010 11:39 |
|
 |
Ukyo
|
Nie, Moniko, "jakbym nie zauwazyła" u Ciebie straszenia ludzi ostami dlatego, ze pewnie się mylą lub nie sa w stanie przytoczyć cytatów (bo może słyszeli to w jakims programie dokumentalnym o historii nazizmu).  OK, mnie on nie dotknął personalnie i nie jest to moja sprawa. Serio nie chce mi się kopać dalej, wierz lub nie. Igor, a tak powaznie, masz 235 postów w tym momencie. Moderatorem pewnie nie zostałes po pierwszej wypowiedzi. Statystyki mówią za siebie. 
|
Pt sty 29, 2010 11:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jak się chce dyskutować o czymś o czym się dopiero usłyszało i nie wie czy to prawda, to najpierw należy sprawdzić inne źródła, albo choćby założyć wątek w rodzaju "usłyszałem to i to, nie moge znaleźć żadnych źródeł, czy ktos mógłby to potwierdzić albo wie gdzie szukać?", a nie od razu snuć takie wywody jak autor wątku. A ostami nikogo nie straszę i igor chyba też nie 
|
Pt sty 29, 2010 11:53 |
|
 |
Ukyo
|
Moniko, 90% dyskusji na tym forum opiera się o niesprawdzone informacje i domysły. Taki, niestety, urok forum internetowego. Nie chodzi mi o to, że żądał dowodu, bo tak robi przeciez wielu uzytkowników - a o to w jaki sposób to zrobił.
No, ale już pisałam - nic do niego nie mam i jesli reszta modków uważa, ze ejst ok, to nie ma tematu.
|
Pt sty 29, 2010 12:03 |
|
 |
nomines
Dołączył(a): Cz gru 27, 2007 15:17 Posty: 1233 Lokalizacja: Nowy Sącz
|
viewtopic.php?f=43&t=22714Błąd logiczny w pytaniu do ankiety: wierzyć można w istnienie Szatana a nie w niego samego, gdyż wiara jako taka należy się raczej Bogu.
_________________ "Nauka robi 95 kroków. Pozostałe 5 trzeba przejść na klęczkach." Zenon Ziółkowski
http://blog.wiara.pl/nomines/ zapraszam :)
|
Pt sty 29, 2010 19:17 |
|
 |
saxon
|
baranek napisał(a): Avatar usera memberlist.php?mode=viewprofile&u=13016jest zniekształconym symbolem satanistycznym - układ palców trochę nie wyszedł, ale łeb kozła i tak przypomina. Czy to było zamierzone- nie wiem. mnie się to z niczym nie kojarzy baranek napisał(a): Podpis i strona www w profilu Reguly łamią ten punkt regulaminu. stronę w profilu nie uznajemy za reklamę kosiarz napisał(a): Proszę tylko, o przyjrzenie się pracy moderatora Igor. Moim zdaniem wykorzystuje swoje uprawnienia w dyskusji z użytkownikami forum. przyjrzałem się - i nie mam zastrzeżeń nomines napisał(a): http://www.forum.wiara.pl/viewtopic.php?f=43&t=22714 Błąd logiczny w pytaniu do ankiety: wierzyć można w istnienie Szatana a nie w niego samego, gdyż wiara jako taka należy się raczej Bogu. nie przesadzaj - to forum dyskusyjne, a nie dogmatyczne
|
Pt sty 29, 2010 20:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A nick swtrojca może być ?  [w założeniu to chyba miało oznaczać parafię Św. Trójcy]
|
N sty 31, 2010 14:22 |
|
 |
nomines
Dołączył(a): Cz gru 27, 2007 15:17 Posty: 1233 Lokalizacja: Nowy Sącz
|
_________________ "Nauka robi 95 kroków. Pozostałe 5 trzeba przejść na klęczkach." Zenon Ziółkowski
http://blog.wiara.pl/nomines/ zapraszam :)
|
Śr lut 03, 2010 23:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czy moge prosic o wyjasnienie, dlaczego moderator szumi zamiast przeniesc temat do innego watku z: viewtopic.php?f=15&t=23545&start=15po prostu wyrzucil go do kosza? Mozliwe, ze pytanie o roznice miedzy liturgia a magia bylo w niewlasciwym temacie: Luźne pytania dotyczące liturgii Kościoła ale obawiam sie, ze wyrzucenie wszystkiego do kosza problemu pytajacego nie rozwiaze. Takich pytan bedziemy miec w spoleczenstwie post-chrzescijanskim coraz wiecej i warto byloby sie zastanowic nad tym, co kiedys bylo oczywiste.
|
Cz lut 04, 2010 8:59 |
|
 |
szumi
Moderator
|
Z bardzo prostego powodu: Już o tym było i nie ma sensu ponownie wałkować tematu. Zwłaszcza, że pojawia się w temacie o innym charakterze.
_________________ Η αληθεια ελευθερωσει υμας...
Veritas liberabit vos...
Prawda was wyzwoli...
(J 8, 32b)
|
Cz lut 04, 2010 10:14 |
|
|
|