Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 8:47

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 ... 498  Następna strona
 Wzajemne uwagi - między użytkownikami 
Autor Wiadomość
Post Re: Wasze poglądy na różne religie
Czyli po prostu to zwykły troll...

Wt gru 31, 2013 16:06
Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Kael napisał(a):
No i to moze jednak ten ksiadz klamie?

Tego wykluczyć nie można.

Wt gru 31, 2013 17:40
Tak jak i tego, ze inni klamia.
Dlatego lepiej czegos, czego sie nie wie napewno (osobiscie zna zainteresowane osoby i fakty), nie wklejac w internecie. Chyba ze chodzi po prostu o wylewanie wlasnej niecheci i obrzuicanie innych blotem. No, ale to akurat swiadczy o wklejajacym.

Wt gru 31, 2013 21:07

Dzięki Alus, Ty przynajmniej wiesz, że wiem :)

A droczyć się, owszem, lubię. Nade wszystko lubię jednak stosowanie logiki w moich rozmowach i pokazywanie, że moi interlokutorzy zazwyczaj nie za bardzo mają z nią po drodze :)

Wt gru 31, 2013 23:20
Jajko napisał(a):
Dzięki Alus, Ty przynajmniej wiesz, że wiem :)

A droczyć się, owszem, lubię. Nade wszystko lubię jednak stosowanie logiki w moich rozmowach i pokazywanie, że moi interlokutorzy zazwyczaj nie za bardzo mają z nią po drodze :)

Pozostaje kwestia która droga prowadzi ku światłu i Miłości, a która ku zatraceniu.....zalecam Ci szczerze refleksję nad wyborem dróg.

Śr sty 01, 2014 9:40
Cytuj:
A wiele mediow (swiatowych) nie moze sobie pozwolic na wklejanie falszywek. Konkurencja by ich wykonczyla. I odszkodowania zrujnowaly.
No, ale tu jest ... Polska wlasnie.

Osobiście nie przepadam za Wojewódzkim, ale według mnie podsumowanie zrobił doskonałe
http://natemat.pl/87119,celebryta-to-ni ... l-biznesie

Śr sty 01, 2014 14:01

Kael napisał(a):
O, wlasnie!

To, co robi Jajko, pokazuje, ze jego zrodla ani powazne nie sa, ani on sam nie ma na tyle przyzwoitosci, zeby za wklejenie klamstw przeprosic. Bledy i wpadki zdarzaja sie kazdemu, ale porzadny czlowiek, ktory dal sie nabrac, potrafi sie do tego przyznac, przeprosic za rozpowszechnianie klamstw i w przyszlosci byc ostrozniejszym.

Nie oczerniaj mnie za bardzo. Jeśli to co wkleiłem to kłamstwo, to przepraszam, ale nie wklejałem tego pisząc że tak absolutnie jest, tylko że coś takiego znalazłem i że wydaje się być prawdziwe. To jednak odrobinę co innego niż to co zrobiła Mariel, która w kilku postach wkładała w me usta nie moje słowa. Fakt, przeprosiła po upomnieniu. Ja, w odróżnieniu od Mariel, od razu zaznaczyłem, że nie wiem czy to co wklejam to prawda. I zgadzam się z maugerem: skoro jedziecie po mnie, bo coś wklejam co jest nie po Waszej myśli, to nie wklejajmy niczego, co znaleźliśmy w sieci! Ba, w najlepiej w ogóle niczego nie wklejajmy, bo czy z faktu, że ktoś coś wydrukował na papierze wynika, że jest to prawdą? Zamilknijmy. Tak będzie najbezpieczniej. Tylko czy o to chodzi?

Śr sty 01, 2014 14:07
@Jajko, proponuje postanowienie noworoczne: piszemy o tym, czego sami bylismy swiadkami, badz nasze wlasne przemyslenia. I zastanawiamy sie PO CO piszemy.
To, ze na forum katolickim wklejasz akurat tylko te tematy, ktore maja katolikow uswiadamiac, jacy sa glupi, zacofani i bezmyslni, swiadczy o tobie.
To, ze dopiszesz, ze nie wiesz czy to prawda - tym bardziej. Nie wiesz czy prawda, ale ma katolikow ukluc? To lepiej zachowaj te (trzecia) prawde dla siebie.

Śr sty 01, 2014 14:13

Propozycja odrzucona. Nie będzie o czym dyskutować.

Śr sty 01, 2014 14:14
No tak, zeby pisac wlasne przemyslenia, trzeba ... je miec. Tego nie uwzglednilam.

Śr sty 01, 2014 14:16

Próbuj, może Ci się uda coś przemyśleć. Zawiadom nas o tym jak już to się stanie.

Śr sty 01, 2014 14:23

No właśnie, to jest mój dylemat odkąd "odkryłem" różne religie czyli od podstawówki. Dlaczego mam iść drogą katolików, a nie protestantów albo żydów albo muzułmanów albo buddystów albo świadków Jehowy? Każdy swoją dróżkę chwali, a o innych mówi, że na kraj przepaści wiodą. Ja zatem wytyczam swoją własną drogę, która częściowo pokrywa się z tymi wydeptanymi przez wyznawców różnych bóstw, a częściowo nie. Niestety żaden z wyznawców, ani żaden z bogów nie jest mnie w stanie przekonać, że jego droga jest tą najlepsiejszą. A chyba widać, że jetem otwarty na LOGICZNE argumenty.

Śr sty 01, 2014 14:27
Jajko napisał(a):
No właśnie, to jest mój dylemat odkąd "odkryłem" różne religie czyli od podstawówki. Dlaczego mam iść drogą katolików, a nie protestantów albo żydów albo muzułmanów albo buddystów albo świadków Jehowy? Każdy swoją dróżkę chwali, a o innych mówi, że na kraj przepaści wiodą. Ja zatem wytyczam swoją własną drogę, która częściowo pokrywa się z tymi wydeptanymi przez wyznawców różnych bóstw, a częściowo nie. Niestety żaden z wyznawców, ani żaden z bogów nie jest mnie w stanie przekonać, że jego droga jest tą najlepsiejszą. A chyba widać, że jetem otwarty na LOGICZNE argumenty.

Jest jedna zasadnicza droga dla wyznawców wszystkich religii i Jedynego Boga, któremu ludzie nadają różne imiona i różne przymioty - Wszystko więc, co byście chcieli, żeby ludzie wam czynili i wy im czyńcie! Albowiem na tym polega Prawo i Prorocy.
Nie kpij z żadnej religii, a nie spotkasz się z negatywnymi reakcjami.

Śr sty 01, 2014 17:39

Kael napisał(a):
@Jajko, proponuje postanowienie noworoczne: piszemy o tym, czego sami bylismy swiadkami, badz nasze wlasne przemyslenia. I zastanawiamy sie PO CO piszemy.
To, ze na forum katolickim wklejasz akurat tylko te tematy, ktore maja katolikow uswiadamiac, jacy sa glupi, zacofani i bezmyslni, swiadczy o tobie.
To, ze dopiszesz, ze nie wiesz czy to prawda - tym bardziej. Nie wiesz czy prawda, ale ma katolikow ukluc? To lepiej zachowaj te (trzecia) prawde dla siebie.

Jak się ktoś a nas katolików zdenerwuje. już jest super i znaczy to,że było po co pisać. Nie ważne czy to co zostało napisane ma cokolwiek wspólnego z prawdą. ;-)

Śr sty 01, 2014 18:59

Jajko!
Ależ mnie rozbawiłeś :)))))))))

Cytuj:
W wolnych chwilach miażdżę rozmówców bezlitosną logiką argumentów

Powinieneś jasno zaznaczyć, że to dopiero plany są - takie postanowienie na Nowy Rok ;)
Cóż - życzę powodzenia :))))

Śr sty 01, 2014 19:08
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153 ... 498  Następna strona