Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N wrz 28, 2025 9:06

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7463 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154 ... 498  Następna strona
 Wzajemne uwagi - między użytkownikami 
Autor Wiadomość

Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Ale na wszelki wypadek w dyskusje ze mną się nie wdajesz, co? :p
Rozumiem, lepiej wyśmiać i trzymać się z daleka, bo a nuż pstryczka w nos się dostanie...

Śr sty 01, 2014 21:48

Post Re: Wasze poglądy na różne religie
No więc ja właśnie czynię to co ludzie chcieliby aby im czynić. Co nie znaczy, że jestem wyznawcą jakiegoś bóśtwa. To zasada uniwersalna, ponadreligijna.

Śr sty 01, 2014 22:35
Jajko napisał(a):
No więc ja właśnie czynię to co ludzie chcieliby aby im czynić. Co nie znaczy, że jestem wyznawcą jakiegoś bóśtwa. To zasada uniwersalna, ponadreligijna.

Gdybyś tak rzeczywiście czynił nie dochodziłbyś się z wieloma userami o sienie zamętu na forum.

Cz sty 02, 2014 8:47

Umówmy się, że kadzenie i potakiwanie wyłączyłem ze zbioru rzeczy, które robię bo inni tego pragną. A zamęt powstaje bo ludzie nie są gotowi na przyjęcie niewygodnej prawdy (choćby jak z tym sprzątaniem kościoła, ostatnio). Wolą udawać, że sprawy nie ma, że została wymyślona przez wrednych antyklerykałów. I tak jest na każdy niemal kroku, co udowadniam pokazując tu właśnie takie różne rzeczy. I niektórych to bardzo denerwuje. Tym bardziej, że nie zmyślam, tylko piszę jak jest...

Cz sty 02, 2014 13:00
Jajko napisał(a):

Uniwersalna zasada, drogie Jajko, brzmi:
„Traktuj innych tak, jak Ty byś chciał być traktowany”
http://pl.wikipedia.org/wiki/Z%C5%82ota ... 2a_etyczna

To, co ty robisz, to jest kompletne wypaczenie. Ty uwazasz, ze wiesz, co by ludzie chcieli, zebys im robil. Nie wiem skad ci taki pomysl przyszedl, ze jest to zasada uniwersalna, ponadreligijna.
Chyba postreligijna, wymyslona ad hoc przez ateiste.

Wracajac do sprzatania kosciola dalej uwazam, ze swiadczy to o twojej kulturze osobistej (badz jej braku), ze na katolickim forum wyciagasz wszystko, co ktos zrobil zle/dziwnie/nie tak, jak ty uwazasz za sluszne, byle katolikom dolozyc. Nie interesuje ciebie rzetelnosc, aktualnosc i cala reszta. Tylko, czy ty uwazasz to za glupie i czy caly swiat juz o tym wie.

Cz sty 02, 2014 14:29

Kael, czytaj ze zrozumieniem. Ja nie uważam, że wiem co by ludzie chcieli bym im robił. Nie wiem skąd Ci taki pomysł przyszedł do głowy. Ja mogę się jedynie tego próbować domyślać i starać się tak postępować. Co nie znaczy, że traktuję innych tak, jakbym chciał być traktowany. Bo nie zawsze inni mogliby być z tego zadowoleni. Zastanów się nad tym.

A co do sprzątania kościoła, to chyba NIE MANIPULOWAŁEM, a informacja była RZETELNA, tylko ciut nieaktualna.

Cz sty 02, 2014 14:37
Jajko napisał(a):

To oczywiscie nie Jajko napisalo? Albo inne Jajko?
No coz, jezeli juz nawet swoich slow sie wypierasz...

Informacja nie byla rzetelna.
Jezeli wkleisz cokolwiek wyrwanego z kontekstu to FALSZUJESZ prawde. Bo co my wiemy? Ze byc moze parafianie nie sprzatali kosciola. Ale dlaczego w ogole mieli sprzatac? I kto nawalil z wykonaniem? Proboszcz, jak insynuuje Jajko wklejajac tylko ten tekst? Czy moze wlasnie parafianie, ktorzy nie protestowali glosno przy przydziale sprzatania a po prostu wuazali, ze to innych dotyczy. Nie ich?
Wie to Jajko? NIE. Bo to Jajka kompletnie nie inetresuje. Najwazniejsze, ze Jajko znalazl cos, co na pierwszy rzut oka jakiemus katolickiemu ksiedzu latke "nienormalnego" przykleja.

Poza tym to jest froum dyskusyjne i wklejajac cokolwiek warto byloby wyrazic wlasne zdanie bedace poczatkiem dyskusji. No, ale na to trzeba miec odwage cywilna, a nie chowac sie za kopiuj/wklej i niech inni wyjasniaja.

Cz sty 02, 2014 14:43
Jajko napisał(a):
Co nie znaczy, że traktuję innych tak, jakbym chciał być traktowany. Bo nie zawsze inni mogliby być z tego zadowoleni. Zastanów się nad tym.

To jest postanowienie na Nowy Rok? Jak moderator będzie niezadowolony, to Jajko się dostosuje? Jak userzy będą niezadowoleni, że wklejasz niesprawdzone linki, to Jajko zaprzestanie tej praktyki?

Jajko napisał(a):
No więc ja właśnie czynię to co ludzie chcieliby aby im czynić.

Może w Nowym Roku Ci się uda? Trzymam kciuki ;)
Dlaczego to zdanie nie jest w Twojej sygnaturce? Gryzie się z aktualnym podpisem?

Cz sty 02, 2014 14:56

Kael, nie wypieram się moich słów. Ale Ty wyciągasz z nich NIELOGICZNE wnioski. Przeczytaj to jeszcze kilka razy i postaraj się zrozumieć (moja sygnaturka działa :D )

Cz sty 02, 2014 15:00
Jajko napisał(a):
Umówmy się, że kadzenie i potakiwanie wyłączyłem ze zbioru rzeczy, które robię bo inni tego pragną. A zamęt powstaje bo ludzie nie są gotowi na przyjęcie niewygodnej prawdy (choćby jak z tym sprzątaniem kościoła, ostatnio).

Chciałbyś może osta za rozmawianie na ten sam temat tutaj co w Aktualnościach? :)

Wątek w Aktualnościach jest otwarty, zapraszam pod moje troskliwe i przyjazne skrzydła.

Cz sty 02, 2014 15:03

No właśnie wrzuciłem wypowiedź Kaela do wątku o sprzątaniu i tam mu odpowiedziałem. On tu ciągle pisał na temat tego sprzątania, co hest bez sensu. Ciekawe dlaczego, czyżby nie chciał rozdmuchiwać niewygodnęgo wątku? Nie zauważyłem też byś jemu zaproponowała osta...

Cz sty 02, 2014 15:08
Ty ponownie zacząłeś ten temat tutaj (wpisem który zacytowałam), więc Ty dostałeś propozycję moim zdaniem nie do odrzucenia. Zawsze to wzrost adrenalinki poprawia samopoczucie.

Cz sty 02, 2014 15:10

Już przed Twoją propozycją przeniosłem wypowiedź Kaela do odpowiedniego wątku...liczę że tam odpowie.

Cz sty 02, 2014 15:16

A wpis który zacytowałaś był odpowiedzią na post Alus, który został był odpowiedzią na mój post i został tu przeniesiony z innego wątku przez jakiegoś admina. Nie moja to więc wina, że się nie dogadujecie tam na górze.

Cz sty 02, 2014 15:32
Bzdurne insynuacje @leona poszły do kosza. Autora wpisów uprzedzam, że na oskarżenia trzeba mieć dowody.

N sty 05, 2014 9:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7463 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154 ... 498  Następna strona