Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
leon999
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
MARIEL napisał(a): Bzdurne insynuacje @leona poszły do kosza. Autora wpisów uprzedzam, że na oskarżenia trzeba mieć dowody. Dlaczego tak szybko usunełaś wpis z forum. Nie mam dostępu do IP.
|
N sty 05, 2014 9:31 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kolega @leon999 idzie na tygodniowy urlop od forum, jeśli po powrocie nadal będzie rzucał pustymi oszczerstwami pożegna się z forum na stałe.
|
N sty 05, 2014 9:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tomek44 napisał(a): Moim zdaniem FAKT jest FAKTEM, bez względu na to, czy to jest 'istniejący obraz", czy też "ISTNIEJĄCY, jak to nawet ująłeś 'pseudodokument' ". W obu wypadkach mamy więc do czynienia z faktami. Ktoś przecież wytworzył "pseudodokument" - tak jak ktoś wytworzył jakikolwiek obraz - a Jajko go jedynie wrzuca, aby zachęcić co poniektórych do refleksji.
No chyba, że uważasz Jajko sam spreparował rzekomy 'pseudodokument', celem kłamliwego oczernienia katolików. Ale jeśli nie ma takiego zarzutu - to reakcja moderacji niestety zamienia się w POZAREGULAMINOWĄ cenzurę. Czyli uwazasz, ze mozna sobie wklejac dowolne zdjecia z netu i zostawiac je bez komentarza o czym ma byc dyskusja? Dla mnie to najprostsza droga do zasmiecenia forum. Dariusz555 wkleja swoje zdjecia w jednym konkretnym watku, dla okreslonej grupy i tam nikomu to nie przeszkadza. Jajko wkleja swoje "zdobycze" co rusz w nowych watkach i zostawia je jako "zachete do refleksji" (jak byles uprzejmy to nazwac). Tyle, ze owe wklejanki Jajka to okreslone teksty bez kontekstu, bez komentarza, bez opisania okolicznosci. A wlasnie owe okolicznosci moglyby cos do wyjasnienia dodac, badz w ogole zmienic wydzwiek tego "golego" tekstu. A tak owa refleksja to po prostu onetowskie pomysly na to, co sobie dziwny proboszcz pomyslal, ze takie teksty napisal. viewtopic.php?p=784008#p784008Jajko nawet nie mialo odwagi napisac wlasnego komentarza, bo jemu nie o dyskusje chodzi, tylko o klucie katolikow, pokazywaniem "nienormalnych" (wedlug niego) pomyslow ksiezy. Swiadczy to o kulturze osobistej Jajka przede wszystkim, jezeli na katolickim forum wkleja prowokacyjne zdobycze z najglupszych stron w necie, ktore zajmuja sie grzebaniem w blocie i wysmiewaniem innych. Ale nie oznacza to, ze moderacja musi takie zachowanie pochwalac.
|
Pn sty 06, 2014 13:46 |
|
|
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Gdybym zamieścił komentarz, to zaraz by się ktoś odezwał, że wklejam przykłady głupiego zachowania się księży i się jeszcze nad nimi pastwię, tudzież sugeruję kierunek dyskusji. A ja wkleiłem i czekałem na Wasze opinie. Racz zauważyć, Kael, że Wist potrafił normalnie się na ten temat wypowiedzieć. Dlaczego?
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pn sty 06, 2014 14:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie wiem Jajko, dlaczego? Moze ma lepsze nerwy? A teraz miej odwage napisac dlaczego ty to wkleiles. Napisz, co sobie przy tym myslales, dlaczego KONIECZNIE musiales to na tym forum upublicznic? Nie chowaj sie za czyjes wpisy, tylko napisz prawde.
|
Pn sty 06, 2014 14:14 |
|
|
|
 |
Jajko
|
Jak dlaczego? Dlatego żeby zwrócić uwagę na kuriozum i o nim podyskutować. To coś złego? Wist (moderator) uznał, że to ważny temat i potrafił o nim dyskutować bez jakichś negatywnych emocji w stosunku do mnie. Tymczasem część z Was zachowuje się jak starożytny wódz w stosunku do posłańca przynoszącego złe wieści.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pn sty 06, 2014 14:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kuriozum? Jak sie wyrwie tekst z oktekstu (sytuacyjnego), to z najbardziej powaznej rzeczy mozna zrobic kuriozum. Kuriozalne to jest twoje zachowanie na katolickim forum. Powtorze sie: ktos ciebie wpuszcza do domu, a ty mu glupawe dowcipy o jego rodzinie opowiadasz i wszystkie wpadki jego krewnych i znajomych wyciagasz. Innych tematow NIE MASZ.
|
Pn sty 06, 2014 14:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tomek44 napisał(a): MARIEL napisał(a): aby zarzucić wierzących informacjami w jaki bądź sposób obciążającymi wiarę, Kościół Katolicki nawet jeśli już na pierwszy rzut oka te informacje są mocno podejrzane (jeśli chodzi o ich autentyczność) i co najważniejsze zrzucając zupełnie trud poszukiwań i wyjaśnień na wierzących.
2. "co najważniejsze zrzucając zupełnie trud poszukiwań i wyjaśnień na wierzących" No przecież KTO może wyjaśnić sens i cel bezsensownego i bezcelowego postepowania księdza? Wierzący czy niewierzący???? Zadowolona byś była z wyjaśnień niekatolika? Przede wszystkim tylko NIEkatolik moze uznac, ze to bylo postepowanie bezsensowne i bezcelowe. Jak moze byles uprzejmy dostrzec z dyskusji, wcale takie bezsensowe nie bylo, bo w wielu polskich kosciolach jest to przyjete ogolnie postepowanie, ze parafianie sprzataja SWOJ kosciol. Moze w twojej wspolnoscie religijnej jest inaczej. To wasza sprawa. Ale widac wielu parafian uznalo, ze obowiazki to maja inni, i ksiadz (byc moze) musial ich potraktowac jak dzieci, ktore zapominaja smieci wyrzucic. Bo np inne metody zawiodly. Tyle, ze ani Jajku, ani tobie, ani nawet nam nic do tego. to jest wewnetrzna sprawa parafii! Moze jak ciebie w domu ktos podslucha, jak zalatwiacie wewnetrzne problemy w sprawach konfliktowych i oglosi to publicznie na forum, to tez bedzie temat do dyskusji?
|
Pn sty 06, 2014 14:40 |
|
 |
Jajko
|
Kael napisał(a): Kuriozum? Jak sie wyrwie tekst z oktekstu (sytuacyjnego), to z najbardziej powaznej rzeczy mozna zrobic kuriozum. Kuriozalne to jest twoje zachowanie na katolickim forum. Powtorze sie: ktos ciebie wpuszcza do domu, a ty mu glupawe dowcipy o jego rodzinie opowiadasz i wszystkie wpadki jego krewnych i znajomych wyciagasz. Innych tematow NIE MASZ. Eee tam, nie mam. Zerknij na moje wątki, a potem KRZYCZ. Forum to nie dom. Jeśli ma to być forum wzajemnej adoracji i potakiwania jaki to Kościół kat. jest świetny, a księża boscy, to faktycznie moja obecność jest tu niepożądana...
|
Pn sty 06, 2014 14:42 |
|
 |
Tomek44
|
Kael napisał(a): Przede wszystkim tylko NIEkatolik moze uznac, ze to bylo postepowanie bezsensowne i bezcelowe. Jak moze byles uprzejmy dostrzec z dyskusji, wcale takie bezsensowe nie bylo, bo w wielu polskich kosciolach jest to przyjete ogolnie postepowanie, ze parafianie sprzataja SWOJ kosciol.
Czyżby??? To DLACZEGO Jajko dostał ostrzeżenie za zapodanie tej "pożytecznej" informacji, która przez MARIEL została oceniona jako "mocno podejrzana"??? Jak widać jest tu jakaś schizofrenia. Najpierw udajecie, że to jest "mocno podejrzane", a jak okaże się, że prawdziwe to nagle: "przecież to jest normalne"....
|
Pn sty 06, 2014 14:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dlatego, ze Jajko po tej informacji, ktora mu zreszta MARIEL pomogla zweryfikowac, wkleil kolejna. A obie sa tak "rewelacyjne" i "wiele wnoszace nowych informacji" o zyciu Kosciola katolickiego w Polsce, ze ... mozna bylo sobie obie darowac. Porownanie tego z problemem ksiezy pedofili jest po prostu niepowazne.
|
Pn sty 06, 2014 14:58 |
|
 |
Jajko
|
Mariel próbowała podważyć moją informację, ale wyszło wręcz przeciwnie. Ksiądz udzielił odpowiedzi wymijającej. Oczywiście nie mamy pewności, że był świadom istnienia takiego ogłoszenia, ale wydaje się że starał się powiedzieć niczego nie mówiąc. I Mariel to wkurzyło. Chciała mnie pogrążyć, a wyszło na moje. A więc po kolejnym ogłoszeniu dostałem ostrzeżenie (ale nie wiem od kogo, od Asiennki chyba).
|
Pn sty 06, 2014 15:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Eee tam, nie mam. Zerknij na moje wątki, a potem KRZYCZ.
Forum to nie dom. Jeśli ma to być forum wzajemnej adoracji i potakiwania jaki to Kościół kat. jest świetny, a księża boscy, to faktycznie moja obecność jest tu niepożądana... Wzajemnej adoracji?  ....gdy ktoś z wierzących uczyni jakąkolwiek uwagę pod adresem ateistów, podnosi się powszechne larum "ciemiężonych, pozbawionych podstawowych praw obywatelskich w katolickim kraju". Zrozumiałe jest zamieszczanie czasem dziwacznej, czasem głupiej decyzji czy wypowiedzi, ale wyszukiwanie, szperanie w necie archiwalnych wiadomości, aby tylko coś wyłowić, świadczy o zamierzonej i tendencyjnej kreciej robocie. Jajko nie rób błazenady. Jajko napisał(a): Mariel próbowała podważyć moją informację, ale wyszło wręcz przeciwnie. Ksiądz udzielił odpowiedzi wymijającej. Oczywiście nie mamy pewności, że był świadom istnienia takiego ogłoszenia, ale wydaje się że starał się powiedzieć niczego nie mówiąc. I Mariel to wkurzyło. Chciała mnie pogrążyć, a wyszło na moje. A więc po kolejnym ogłoszeniu dostałem ostrzeżenie (ale nie wiem od kogo, od Asiennki chyba). Wyszło na Twoje, bo ksiądz udzielił wymijającej odpowiedzi.... i co tym uzyskałeś? co chciałeś ukazać? komu przyłożyć?
|
Pn sty 06, 2014 15:06 |
|
 |
Jajko
|
Wielokrotnie stawiane mi są zarzuty, że szperam i wyszukuję. BŁĄD. Podane przeze mnie obrazki zostały w ostatnich dniach przez kogoś wrzucone na różne strony, które odwiedzam. Nie moja wina, że ktoś wrzucił starego kotleta.
Wyszło na moje w sensie, że ksiadz tylko uprawdopodobnił prawdziwość ogłoszenia. A jego fałszywość była głównym argumentem przeciw mnie. Tymczasem argument niemal całkowicie (pewności wszak nie mamy) upadł...I stąd reakcja emocjonalna admiństwa. Co chciałem uzyskać? Już pisałem. Chciałem pogadać o czymś co uznałem za kuriozum i poznać Wasze opinie. Kilka osób wyraziło takowe, a kilka zaatakowało mnie. To o czymś świadczy.
|
Pn sty 06, 2014 15:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A to nie czasem chodziło o to, abyś nie wklejał newsów z portali o charakterze humorystycznym? To można jeszcze zrozumieć, wszak user nie musi sprawdzać, skąd ktoś bierze informacje i czy portal jest godny zaufania, a moderacja w trosce o poziom forum może ustalić, aby korzystać z portali, które jakąś szczątkową wiarygodność posiadają (Gazeta Wyborcza, Onet.pl, Rzeczpospolita itp.).
|
Pn sty 06, 2014 15:20 |
|
|
|