Autor |
Wiadomość |
saxon
|
 Re: Uwagi do moderacji II
zgadza się - moderacja śpi, bo czasem spać musi
|
Pn maja 17, 2010 8:08 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
czy maraskin777 ma cos wspolnego z maraskinem? Dwa nicki na jedna osobe? viewtopic.php?f=46&t=24161&start=116
|
Pn maja 17, 2010 9:08 |
|
 |
saxon
|
ma - maraskin został zbanowany rano więc wszedł jako maraskin777, też już zbanowany
|
Pn maja 17, 2010 9:27 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
Alus napisał(a): Niejacy marskini w temacie "Polska bedzie wywyższona" obrażają naród a moderacja śpi  Czy obrażanie Matki Boskiej Częstochowskiej jest obrażaniem Polski/narodu Czy maraskin został zbanowany za poglądy polityczno-historyczne, czy za obrazę uczuć religijnych, bo chyba dla Alus jest to jedno i to samo?
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Pn maja 17, 2010 10:03 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Nie wiem jak to jest w regulaminie, wydaje mi się celowe i budujące aby w przypadku kar takich jak ban podawać w tym temacie ten fakt wraz z uzasadnieniem.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Pn maja 17, 2010 10:06 |
|
|
|
 |
saxon
|
To nie jest temat do dyskusji między sobą. Zbędne posty zostały usunięte
|
Pn maja 17, 2010 11:12 |
|
 |
Elbrus
|
Czy można wiedzieć czy ten owy: viewtopic.php?p=520865#p520865to pkryjek?
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
|
Wt maja 18, 2010 20:32 |
|
 |
saxon
|
w sumie to już i tak nieistotne
|
Śr maja 19, 2010 8:10 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
N maja 23, 2010 17:30 |
|
 |
Elbrus
|
Mroczny Pasażer napisał(a): http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?f=11&t=2629&p=522201#p522201 Moje posty są ZGODNE Z TEMATEM. Jeśli ty nie odpowiesz na nie, to zrobi to ktoś inny. Chciałem uniknąć offtopa w "Katolicki stylista?", dlatego napisałem posty właśnie w tym temacie.
|
N maja 23, 2010 17:59 |
|
 |
saxon
|
W kwestii formalnej - moim zdaniem racja po stronie Mrocznego Pasażera - tak się nie robi - tzn. albo zakłada się nowy temat z odpowiednimi cytatami, albo dyskutuje w tym wątku gdzie dane wypowiedzi padły. Jaki jest sens wklejać je w dyskusję, która zamarła w 2005 r?
|
N maja 23, 2010 20:37 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Cytuj: Moje posty są ZGODNE Z TEMATEM. Jeśli ty nie odpowiesz na nie, to zrobi to ktoś inny. Nie wątpię, ale moje cytaty pochodziły z zupełnie innego tematu. Gdybym chciał dyskutować w tamtym temacie to sam bym się tam udzielił. Nie zrobiłem tego, ani nie wyraziłem zgody na użycie moich słów w tym temacie więc zażądałem ich usunięcia. Cytuj: Chciałem uniknąć offtopa w "Katolicki stylista?", dlatego napisałem posty właśnie w tym temacie. Najpierw mogłeś spytać czy mi się w ogóle chce na ten temat dyskutować. Anyway dziękuję saxon za interwencję.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
N maja 23, 2010 21:17 |
|
 |
Elbrus
|
saxon napisał(a): tak się nie robi - tzn. albo zakłada się nowy temat z odpowiednimi cytatami, albo dyskutuje w tym wątku gdzie dane wypowiedzi padły. Jaki jest sens wklejać je w dyskusję, która zamarła w 2005 r? - dyskusja zamarła, ale wątek nie był zamknięty, więc nie należy go uznać za zakończony (wiele wątków w podobny sposób było ożywianych) - dyskusja w tamtym wątku rozszerzyłaby się za bardzo - nowego tematu nie zamierzałem zakładać, bo istnieją chyba z 4 o NPR i 3 o prezerwatywach, a ten wydawał się najodpowiedniejszy (choćby po samym tytule - łatwiej znaleźć) - moderatorzy zwracają uwagę, żeby nie zakładać nowych wątków, jeśli takowe (o odpowiedniej tematyce) już istnieją; nowo powstające są czasem blokowane z powodu niepotrzebnego ich mnożenia (zaśmiecania) Mroczny Pasażer napisał(a): Gdybym chciał dyskutować w tamtym temacie to sam bym się tam udzielił. A ja nie oczekiwałem z niecierpliwością na odpowiedź. Zamieściłem po prostu ważne moim zdaniem (i będące całkowicie na temat) informacje. Mroczny Pasażer napisał(a): Najpierw mogłeś spytać czy mi się w ogóle chce na ten temat dyskutować. Zagaiłeś o coś o "oral/anal", więc zauważyłem pewną chęć z twojej strony... Mroczny Pasażer napisał(a): Nie zrobiłem tego, ani nie wyraziłem zgody na użycie moich słów w tym temacie więc zażądałem ich usunięcia. Czy na tym forum (w pewien sposób publicznym) występują jakieś prawa autorskie wypowiedzi użytkowników? Nie przekręciłem słów czy sensu wypowiedzi, więc nie rozumiem takiego typu moderacji (cenzury?).
|
N maja 23, 2010 21:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No własnie, też zauwazyłam, ze moje słowa się gdzieś cytuje i to w nowo założonym temacie, do którego nie zawsze dotre. A jakoś nie robie z tego "halo" bo to publiczne forum. Słowa padły, ktoś je zacytował.
|
Pn maja 24, 2010 5:59 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Cytuj: No własnie, też zauwazyłam, ze moje słowa się gdzieś cytuje i to w nowo założonym temacie, do którego nie zawsze dotre. A jakoś nie robie z tego "halo" bo to publiczne forum. Słowa padły, ktoś je zacytował. Też nie robię halo, ale kurde, przeglądam sobie forum, a tu widzę moje cytaty zupełnie wyrwane z kontekstu z zupełnie innego wątku, na które ktoś sobie odpowiada. Myślę osochosi? Trochę to wprowadza chaos, pomyśl gdyby każdy tak robił. Jak chcę brać udział w dyskusji to się udzielam, jak ktoś chce bym w niej wziął udział to może mi to zaproponować, a nie wklejać cytaty i sobie na nie odpowiadać.
|
Pn maja 24, 2010 13:40 |
|
|
|