Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Kestia interpretacji  Swego czasu sugerowałem albo dostosowanie regulaminu do praktyki albo odwrotnie. Wybrano to drugie.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Wt sty 14, 2014 15:57 |
|
|
|
 |
Jajko
|
gaazkam napisał(a): Jakoś nie mogłem tego nigdzie znaleźć, a sprawa ciekawi mnie wielce.
Dlaczego nicki niektórych moderatorów są tłustym drukiem (np. WIST, pedziwiatr, jumik etc) a innych normalnym drukiem (np. Soul33, MARIEL, mediaval_man etc)? Różnią się oni jakoś w uprawnieniach? Stażu? O co ho?
Jajko napisał(a): Z moich doświadczeń wynika, że ci chudzi to nadwrażliwi neofici, napaleni, dający ostrzeżenia na podstawie swojego widzimisię, bez oparcia w regulaminie czy netykiecie, a ci tłuści są bardziej wyważeni. Ale bywają wyjątki. MARIEL napisał(a): I tym optymistycznym akcentem zakończmy. Odpowiedzi na pytanie autora udzielono już w trzecim wpisie tematu. A nie mówiłem??!! 
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Śr sty 15, 2014 9:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Edit: a zresztą, ktoś musi być mądrzejszy :)
|
Śr sty 15, 2014 9:48 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
MARIEL napisał(a): Edit: a zresztą, ktoś musi być mądrzejszy  Zastosowałaś prewencję, a to chyba nie jest w duchu tego portalu. Nadgorliwość to dość łagodne określenie na takie postępowanie.
|
Śr sty 15, 2014 10:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@Kozioł a gdzież tę prewencję zastosowałam? 
|
Śr sty 15, 2014 10:16 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zamykając temat, gdy rozmowa ciągle sie toczyła, a zeszła na niewygodna drogę porównywania moderatorów.
|
Śr sty 15, 2014 10:17 |
|
 |
Jajko
|
Cieszę się, że nie tylko ja to dostrzegam...
|
Śr sty 15, 2014 10:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@Kozioł, myślę że się doszukujesz, wątek zamknęłam bo odpowiedź na pytanie autora wątku już padła, temat został wyczerpany. To był pierwszy powód, drugi jest taki, że @Jajko zaczął brnąć w bezpodstawne oskarżenia o przyznawanie ostrzeżeń według "swojego widzimisię". Jeżeli Ty lub @Jajko macie dowody na to, że moderator (a może o mnie chodzi?) przyznał bezpodstawnie ostrzeżenie niech pisze o tym w Uwagach do moderacji, to poważne oskarżenie, na pewno nie do roztrząsania w lajtowym wątku o chudych modach.
|
Śr sty 15, 2014 10:22 |
|
 |
Jajko
|
Pisałem. I co z tego? Przecież moderator ma zawsze rację, a jak nie ma, to patrz punkt pierwszy...
|
Śr sty 15, 2014 10:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
MARIEL napisał(a): @Kozioł, myślę że się doszukujesz, wątek zamknęłam bo odpowiedź na pytanie autora wątku już padła, temat został wyczerpany. To był pierwszy powód, drugi jest taki, że @Jajko zaczął brnąć w bezpodstawne oskarżenia o przyznawanie ostrzeżeń według "swojego widzimisię". Jeżeli Ty lub @Jajko macie dowody na to, że moderator (a może o mnie chodzi?) przyznał bezpodstawnie ostrzeżenie niech pisze o tym w Uwagach do moderacji, to poważne oskarżenie, na pewno nie do roztrząsania w lajtowym wątku o chudych modach. To nie pierwszy i nie ostatni temat, który rozrasta się po udzielonej juz odpowiedzi. Takich są tutaj tuziny. Podobnie jak otwarte tematy porzucone po udzieleniu odpowiedzi. Jeżeli @jajo złamał regulamin, to korzystaj ze swej funkcji. Nie jest to jednak powód do zamykania tematu, a tylko wymówka. @Jajko wyraził swoja opinię. Zjawisko, ze nowi moderatorzy bywaja w porównaniu do "starych" nieco nadgorliwi jest dość popularnym zjawiskiem. W tym momencie znakomicie potwierdzasz jego tezę. Swoje opinie wyrazili także inni. Dlaczego wcześniej nie zamknęłaś tematu? (pytanie retoryczne)
|
Śr sty 15, 2014 10:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kozioł napisał(a):
Swoje opinie wyrazili także inni. Dlaczego wcześniej nie zamknęłaś tematu? (pytanie retoryczne)
Bo nie czuwam na forum 24h/dobę, po prostu. @Kozioł nie projektuj na mnie swoich własnych przekonań o tym co niby miałoby być dla mnie niewygodne. Przecież można w tym wątku porównywać pracę moderatorów jeśli tak bardzo uraziło Cię zamknięcie wątku o tym dlaczego nicki nowych modów są chude. Czy takie rozwiązanie Cię satysfakcjonuje?
|
Śr sty 15, 2014 11:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Satysfakcjonuje mnie tylko ponowne otwarcie tematu.
Jak będziemy błądzić, to zawsze możesz wypowiedzieć się w nim jako moderator i zareagować jako moderator, tak jak moderator zgodnie ze swoja funkcją zazwyczaj czyni.
Czy taka możliwość ciebie satysfakcjonuje?
|
Śr sty 15, 2014 11:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kozioł napisał(a): Czy taka możliwość ciebie satysfakcjonuje?
Nie satysfakcjonuje mnie dlatego, że Ty w tym momencie chcesz tylko postawić na swoim. Bo tak. Powód zamknięcia wątku podałam, gdzie można pogadać o moderatorach także pokazałam.
|
Śr sty 15, 2014 11:31 |
|
 |
Jajko
|
Jajko napisał(a): Przecież moderator ma zawsze rację, a jak nie ma, to patrz punkt pierwszy... CBDO 
|
Śr sty 15, 2014 11:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
MARIEL napisał(a): Kozioł napisał(a): Czy taka możliwość ciebie satysfakcjonuje?
Nie satysfakcjonuje mnie dlatego, że Ty w tym momencie chcesz tylko postawić na swoim. Bo tak. Powód zamknięcia wątku podałam, gdzie można pogadać o moderatorach także pokazałam. Fakt, zrobiłaś błąd. I zamiast brnąc powinnaś po prostu się z niego wycofać. Moderator kierujący się dumą i urazami nie jest wiarygodny. Wskazany wątek, to także tylko pretekst, bo został stworzony w innym celu. Przykro mi, że zabrnęłaś tak daleko.
|
Śr sty 15, 2014 11:46 |
|
|
|