Autor |
Wiadomość |
eu_geniusz
zbanowany na stałe
|
 Re: Uwagi do moderacji II
No rzeczywiście  To chyba jakiś problem techniczny, bo ban skończył mi się 28.06.
_________________ Właściciele agencji towarzyskiej tym się różnią od polityków, że posiadają
umiejętność ogarnięcia bur..lu.
|
Pt lip 02, 2010 12:23 |
|
|
|
 |
saxon
|
Zoll - przemyślimy propozycje  eu_geniusz - nie techniczny, ale ludzki - automat zdejmuje bany w odpowiednim czasie, ale nie zmienia rangi, to trzeba zrobić ręcznie - i czasem mi się zdarzy przegapić
|
Pt lip 02, 2010 19:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
maly_kwiatek napisał(a): Czy Liam odszedł z forum z własnej, nieprzymuszonej woli, czy był do tego namawiany? A może zbanowany? Może nie kocham miłością dozgonną kilku moderatorów, ale to z przyczyn osobistych. Ogólnie nie mam zastrzeżeń co do moderacji mojej osoby a już na pewno nie poczułem się namawiany do odejścia. Życie tak się potoczyło i tyle... Ale dziękuję za troskę. 
|
Pn lip 05, 2010 1:51 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
viewtopic.php?f=26&t=25459Proszę o monit tego wątku gdzie samozwańczy teologowie tudzież osoby o małej wiedzy udzielają rad o tym co jest a nie jest grzechem.
|
N lip 11, 2010 19:12 |
|
 |
saxon
|
maly_kwiatek - to są "Uwagi do moderacji", a nie do siebie nawzajem - od tego jest PW - zbędny post został usunięty
|
Pn lip 12, 2010 9:34 |
|
|
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Widzę, że nikt na razie problemu nie poruszył. Chciałbym zwrócić uwagę na działalność niejakiego Monteclarusa - profil na memberlist.php?mode=viewprofile&u=23454 Postów, natenczas, sztuk 53. Chyba za bardzo sobie wziął do serca tytuł działu "sam wymyśl temat", bo tworzy coraz ciekawsze rzeczy. Pytanie - po co. Pytanie kolejne - jak formułuje pytania. Pozakładane hitowe (...) tematy w stylu - viewtopic.php?f=37&t=25577 - Czy ktoś zna procentową oglądalność wiadomości w TV-Trwam? - po czym jak dostaje źródło (jak to jeden z piszących stwierdził, dostępne dla każdego, kto wie do czego Google służy), to się obraża, bo nieobiektywne... - viewtopic.php?f=3&t=25573 - tego to w ogóle nie kumam, czy on robi sobie/komuś reklamę, czy nie umie sam ocenić, czy co... - viewtopic.php?f=49&t=25571 - pytanie o dwa ruchy katolickie, dokładnie opisane na różnych stronach www - viewtopic.php?f=9&t=25566 - nowy pomysł: Jan XXIII nieustraszonym obrońcą masonerii? - viewtopic.php?f=9&t=25567 - tym razem kluby rotariańskie, i już w pierwszym (po jego) poście pytanie o sens czy cel zakładania tego wątku (bynajmniej nie moje) - viewtopic.php?f=9&t=25534 - kolejne, w stylu ctrl c, ctrl v - wklejam, może ktoś co napisze Dalej - odgrzewanie staroci w stylu dopisywania niezbyt sensownych rzeczy do starych i od stu lat nieaktywnych tematów - jak choćby viewtopic.php?f=37&t=25577Myślę, że należało by mu zwrócić uwagę - a w jaki sposób i w jakim kierunku, moderacja z pewnością wie. Nic osobistego, bo nawet człowieka nie znam, poglądów także - po prostu męczące to. Poziom dyskusji czasem jest niski bez takich osób. To przeszkadza, i tyle.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Śr lip 14, 2010 19:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Droga Moderacjo, ostatnio przeczytalem pare postow w watku "Radio Maryja cz.2". Ja rozumiem, ze nie wszyscy sa wielbicielami tegoz radia, nie wszyscy katolicy zgadzaja sie z jego tresciami i pogladami. To co mnie dziwi i bulwersuje to poziom "dyskusji" w tym watku. Trudno znalezc tam rzeczowe argumenty, dominuje raczej pogarda i brak tolerancji zwlaszcza wobec tych, ktorzy tego radia sluchaja, pod ich adresem padaja takie slowa jak "subkultura moherow" itp. Ogolnie, slownictwo niezbyt eleganckie (cytat:"chamskie olewanie przepisow liturgicznych"). A juz nie do zaakceptowania jest nazwanie Mszy Sw. "spektaklem kabaretowym" lub "tzw. eucharystia niedzielna".
|
Śr lip 14, 2010 21:53 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Proponuje umiescic w regulaminie punkt nakazujacy zapoznanie sie ze znaczeniem wypowiedzi ktora chcemy zaskarzyc. Gdyby przedmowca WIEDZIAL, co znaczy slowo subkultura, ze "moher", to zartobliwe okreslenie uzywane rowniez przez panie ktorym zostalo nadane, to by nie trul glowy bzdurami.
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Cz lip 15, 2010 7:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To ja sie podlacze do ToMu. Czy mi sie wydaje, czy jeden temat o urlopie Palikota zalozony przez Monteclarusa zniknal? Bo tu mamy kolejny: viewtopic.php?f=43&t=25592Czy nie ma mozliwosci, zeby Monteclarus poszukal podobne watki (np viewtopic.php?f=37&t=25293) i tam sie dopisywal? Szczegolnie, ze po kilku wpisach w zalozonych przez niego samego watkach, przestaje sie odzywac, a "tupie nogami" kiedy nie dostaje natychmiastowej odpowiedzi w kolejnym wlasnym watku: viewtopic.php?f=43&t=25586Monteclarus napisał(a): Tak jak myślałem , nikt tu nie pisze, jest to świadectwo ze trudno pisać dobrze na temat tej gazety . Pisać dobrze po głębokim własnym zastanowieniu. No i przyznaje sie beztrosko, ze nie ma wlasnego zdania/informacji i chce, zeby mu uzytkownicy wszystko opowiedzieli. viewtopic.php?f=9&t=25527Monteclarus napisał(a): za mało jak dla mnie w wiki, poza tym wolę jakby kto opowiedział viewtopic.php?f=3&t=25573Monteclarus napisał(a): ToMu napisał(a): po prostu znalazłeś stronkę, której sam nie potrafisz ocenić? Zgadza się i oczekuje wartościowania i waszych opinii. Czy jedyna metoda jest ignorowanie jego miliona postow?
|
Cz lip 15, 2010 14:09 |
|
 |
eu_geniusz
zbanowany na stałe
|
Monte...coś tam, coś tam, balansuje na krawędzi trollingu. Dlatego nie moderacja nie ma podstaw do ingerencji. Jedynym chyba sposobem jest ignor...lub śmiech 
_________________ Właściciele agencji towarzyskiej tym się różnią od polityków, że posiadają
umiejętność ogarnięcia bur..lu.
|
Cz lip 15, 2010 17:36 |
|
 |
ratio
|
bramin napisał(a): Droga Moderacjo, (...) A juz nie do zaakceptowania jest nazwanie Mszy św. "spektaklem kabaretowym" (...) Moją intencją nie było nazwanie Mszy św. "spektaklem kabaretowym" jedynie wskazałam na to, że odstępstwa od zatwierdzonych przepisów liturgicznych sprawiły, że tak sprawowana Msza św. miała niewiele wspólnego z Ofiarą Mszy św. a była wręcz zamachem na powagę liturgii. Taki kabaretowy luz - i trzeba tu podkreślić, że pod przewodnictwem biskupa - sprawia, że dzisiaj mniej umocnieni w wierze katolicy pozwalają sobie na relatywizm moralny w różnych obszarach katechizmowych. Bo niby jeden biskup z dziećmi oklaskuje chórkowe modlitwy liturgiczne (przeznaczone do odmawiania wyłącznie przez celebransa), inny biskup "uprawia' i publicznie pochwala różne praktyki okultystyczne, itd., itd. ... Kyrie eleison!
|
Pt lip 16, 2010 10:22 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Nie wiem, czy balansuje na krawędzi... To należy do oceny moderacji, która może chyba obiektywnie ocenić jego dotychczasową "twórczość" na forum.
Jak widzę, nie tylko mi to przeszkadza, więc - z uwagi na brak ustosunkowania się do mojego wniosku - ponawiam go i proszę, aby Saxon lub ktoś inny kompetentny odniósł się do tego.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
N lip 18, 2010 9:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Pn lip 19, 2010 15:25 |
|
 |
frater
zbanowana na stałe
Dołączył(a): N kwi 15, 2007 21:52 Posty: 2219 Lokalizacja: GG 304230
|
Gdzie powinienem złożyć prośbę o namówienie jednego z Moderatorów do nie wywyższania się i uczciwej odpowiedzi ( pozbawionej arogancji) na zadane pytanie na PW? PW dotyczy nieuczciwego i nielogicznego usunięcia postów - a dwaj rozmówcy, których dotyczą (w tym ja) są zszokowani tą postawą Moderatora, nie mającą najmniejszych podstaw merytorycznych?
Nie chcę robić z tego publicznego show, więc proszę o sugestię ... Owych dwóch rozmówców może w tym dyskursie uczestniczyć
|
Cz lip 22, 2010 23:29 |
|
 |
saxon
|
Decyzja została podjęta za moją wiedzą i zgodą - informuję jednocześnie, że dalsze tego typu zachowanie na forum doprowadzi do kolejnych ostrzeżeń, a w konsekwencji do nałożenia bana.
|
Pt lip 23, 2010 8:37 |
|
|
|