Autor |
Wiadomość |
blush
|
 Re: Pokora - jak do niej wracać w chwilach odejścia od niej?
przepraszam ze tu pisze ale mam takie pytanie czemu WIST zamknął mój temat, w którym się zapytałem ,, Zabobon - grzech (proszę o pomoc ),, wcześniej gdy miałem jakiś problem to tu pisałem a kolega WIST napisał mianowicie tak: ,,To jest forum dyskusyjne nie zadaj pytanie. Zapraszam tutaj: http://zapytaj.wiara.pl/.,,. Po czym zamknął temat. Czemu???
|
So lip 31, 2010 22:00 |
|
|
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
 Re: Uwagi do moderacji II
Zaczynają się (a może wracają) nieczyste praktyki rzucania się na użytkownika całą bandą, najlepiej z wykorzystaniem nieznanych nikomu nicków występujących pierwszy raz. Ta mafijna praktyka nie wiadomo przez kogo na forum została użyta, za to określony jest cel i skutek praktyki: użytkownik ma zginąć - i ginie. W zapoczątkowanym przez Vincent777 temacie o Wniebowzięciu Maryi: viewtopic.php?f=24&t=25770natychmiast po jego uruchomieniu nastąpił zmasowany atak na autora - dokładnie personalnie na autora, z licznymi uwagami ad personam, odnośnie oceny jego osoby, stanu inteligencji, mądrości czy raczej domniemania jej braku. Nie było tam prawie argumentów rzeczowych dotyczących tematu, nie było też wyjaśnień w sprawie merytorycznej. Była ordynarna jazda po użytkowniku. Na domiar, użytkownik "Leno" użył groźby wobec agresywnie atakowanego użytkownika, wydaje mi się, że groźby mogącej być rozpatrywana jako karalna. Nic więc dziwnego, że w tej sytuacji Vincent777 zamilkł, a dyskusja w temacie zamarła. Proszę moderację o zainteresowanie się tą sytuacją i spowodowanie, by na katolickim forum nie trzeba było spotykać się z mafijnymi groźbami i działaniami w tym stylu.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
N sie 01, 2010 18:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Post przeniesiony z tematu w Na psa urok! z działu Żyć wiarą. jumikJezu Chryste na rowerze! Szanowny moderatorze jumiku, skoro jest tak: saxon napisał(a): Żyć wiarą to dział, w którym jest miejsce na dzielenie się swoją wiarą katolicką, jej przeżywaniem na co dzień i związanymi z tym radościami, a także trudnościami.
Dlatego, wszelkie uwagi krytyczne, jak również polemika osób niewierzących są nie na miejscu i będą konsekwentnie usuwane. I na tej podstawie nie zezwala się w tym dziale na dyskusję o teorii apokatastazy (która nie jest sprzeczna z doktryną katolicką, nawet jeśli się nie specjalnie podoba), to ja bardzo uprzejmie proszę o jasną odpowiedź iż stosowanie czerwonych wstążeczek, odczynianie uroków tudzież złe oczy mają z ową doktryną jeszcze mniej wspólnego. Dziękuję 
|
N sie 01, 2010 19:51 |
|
|
|
 |
WIST
|
blush Zacytowałeś moje wyjaśnienie, po czym oczekujesz znów wyjaśnienia? Nie rozumiem, przecież jasno napisałem o powodach zamknięcia tematu, oraz wskazałem właściwe miejsce na zadanie pytania.
Podałem ponadto odpowiednie miejsce na zadanie takiego pytania, gdzie otrzymasz bardziej autorytatywną odpowiedz, niż tu, bo tu możesz otrzymać jedynie opinię, co zresztą naturalne skoro tu dyskutujemy. Ty nie potrzebujesz dyskusji, w której uczestniczą ludzie z różną wiedzą, ale odpowiedzi od kogoś kto się zna.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
N sie 01, 2010 20:52 |
|
 |
jumik
|
Liam, nie kojarzę tematu o apokatastazie, ale chyba nie rozumiesz na czym polegają te zasady. Jeśli chodzi o "odczynianie uroków", to dyskusja o ewentualnej szkodliwości takich praktyk w świetle wiary i nauczania Kościoła nie łamie tych zasad. Można by się ewentualnie pokusić o zastanowienie czy nie pasowałoby to lepiej do działu "W kręgu New Age" i tyle...
_________________ Piotr Milewski
|
N sie 01, 2010 21:19 |
|
|
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Na forum można zaobserwować dziwne praktyki, dla mnie przypominające praktyki Świadków Jehowy wobec osób spoza sekty, ewentualnie praktyki z czasów Lukrecji Borghia. Najpierw zmasowany forumowy atak na użytkownika Vincent777, z wykorzystaniem groźby karalnej jego fizycznego zlikwidowania przez ukraińskich siepaczy, potem zablokowanie jego profilu, wreszcie wykasowanie wszystkich postów. Dowody: Leno napisał(a): szanowny panie Vincent777 . dość debilnych surrealistyczno-abstrakcyjnych Pańskich wpisów na tym katolickim forum . dotarło  ? no chyba że chce Pan być w kłopotachZoll napisał(a): Widzisz Vincent? Fikałeś i masz. Telefon został wykonany, Ukraińcy są w drodze... Leno napisał(a): chciałbym żeby moderatorzy wyciągnęli wnioski z obecności na tym forum niejakiego Vincenta777 . mimo sporego wysiłku znalazł się sposób ( i to bez udziału obywateli wolnej i suwerennej Ukrainy ) aby namierzyć tego pana , mimo że jego komputer fałszuje adres IP . Trolle w temacie o Wniebowzięciu Maryji dalej z bachanalną radością nadal trollują ten temat mimo, ze nie ma tam nawet wątku zagajającego. Usunięcie początku z tego tematu jest próbą ośmieszenia Maryji i to tuz przed Jej wielkim świętem w Kościele. Na szczęście Maryja modli się za nas wszystkich ... Ponownie proszę o wyjaśnienie, co tu się właściwie dzieje? Gdyby moderacja uwzględniła moją poprzednią prośbę nie nastąpiłoby przynajmniej ośmieszanie Matki Bożej na forum...
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Pn sie 02, 2010 13:34 |
|
 |
saxon
|
Vincent został usunięty wraz z postami - za wejście na kolejnym nicku - wcześniej miał już dwa inne, również zbanowane za zachowanie na forum
Temat - jako że został bez postu założycielskiego - również usunąłem
Leno i Zoll dostali ostrzeżenia
EDIT: Po ponownym przeanalizowaniu wypowiedzi - cofam ostrzeżenie dla Zolla
|
Pn sie 02, 2010 16:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
jumik napisał(a): Liam, nie kojarzę tematu o apokatastazie, ale chyba nie rozumiesz na czym polegają te zasady. Jeśli chodzi o "odczynianie uroków", to dyskusja o ewentualnej szkodliwości takich praktyk w świetle wiary i nauczania Kościoła nie łamie tych zasad. Można by się ewentualnie pokusić o zastanowienie czy nie pasowałoby to lepiej do działu "W kręgu New Age" i tyle... Tutaj: viewtopic.php?f=50&t=25741&start=30 Temat nie jest o apokatastazie i nie ja ten wątek poruszyłem ale po Twoim poście trudno byłoby mi odpowiedzieć... Fakt, nie rozumiem na czym polegają te zasady. Może dlatego, że nie widzę tam żadnej dyskusji o "ewentualnej szkodliwości" odczyniania uroków tylko całkiem poważne w tonie dywagacje JAK należy je odczyniać...
|
Pn sie 02, 2010 16:46 |
|
 |
jumik
|
Liam, temat schodził na dyskusje łamiące zasady działu - otwarcie krytykujące naukę Kościoła i to nie na zasadzie - "słuchajcie, nie rozumiem tego, czy ktoś mógłby mi to wyjaśnić?" (co pod pewnymi warunkami byłoby dopuszczalne w tym dziale). Na takie tematy odpowiednim działem jest np. "Wierzyć nie wierzyć" lub inny...
Co do "odczyniania uroków", to nie widzę tego co Ty - ja tam widzę dyskusję o fakcie istnienia takich praktyk, ich istocie, zgodności z nauką Kościoła oraz szkodliwości.
_________________ Piotr Milewski
|
Pn sie 02, 2010 18:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Przepraszam, to na powaznie? viewtopic.php?f=27&t=25804
|
Wt sie 03, 2010 18:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To znowu ja... Moze ktos sie temu przyjrzy? viewtopic.php?f=27&t=25858
|
Pn sie 09, 2010 15:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
I jeszcze tu: viewtopic.php?f=42&t=25856 A do wieczora pewnie będzie więcej. 
|
Pn sie 09, 2010 15:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Popieram bo i mi ciśnienie się podniosło.
|
Pn sie 09, 2010 15:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Pn sie 09, 2010 17:15 |
|
 |
szumi
Moderator
|
 Re:
Doceniamy 
_________________ Η αληθεια ελευθερωσει υμας...
Veritas liberabit vos...
Prawda was wyzwoli...
(J 8, 32b)
|
Pn sie 09, 2010 17:18 |
|
|
|