Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 11:47

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165 ... 498  Następna strona
 Wzajemne uwagi - między użytkownikami 
Autor Wiadomość
Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
ARHIZ napisał(a):
Kij z Hello Kity. Vocaloidy, to jest zuo! ;)
Może i "zuo", ale przynajmniej mają ładny głos (no, raczej nie wszystkie, ale Miku Hatsune na pewno!).

Śr sty 22, 2014 18:21

Alus napisał(a):
brunero napisał(a):
Chodzi o Irysa, czy portal Hołowni? :)

Chodzi mi głownie o incydent w Wierzchosławicach podczas którego facet depcze flagę z 12 gwiazdami....a na jej głowie diadem z gwiazd 12 - inspiracja dla twórców UE i flagi do umieszczenia 12 gwiazd na błękitnym tle.
Biskup uczestnicząc w manifestacji musiał oglądać deptanie owych 12 gwiazd z Apokalipsy.

Pytałem o co chodzi z tą "cenzurą"- kto bardziej niewygodny: Irys czy Hołownia. Oczywiście w konwencji żartu, bo rozumiem, że medieval ciachnął z rozpędu. A z tą symboliką flagi to już trochę tak jak z tą spaloną "biblijną" tęczą.

Śr sty 22, 2014 21:05

Yarpen_Zirgin napisał(a):
Proszę bardzo: http://www.onet.pl - na tym portalu znalazłem informację na temat tego, na co zostanie przeznaczony zysk z publikacji. :D

No przecież dwa posty wyżej to ja podałem DOKŁADNY link do wiadomości i zacytowałem jej istotny fragment. A to powyżej to klasyczny przykład jak tego robić nie należy! Podajesz link do dużego portalu i piszesz, że tam można znaleźć interesującą nas informację. Kompletna porażka! Ale i tak jest poprawa. Bo za pierwszym razem podałeś "link" do internetu po prostu...

Śr sty 22, 2014 22:46
Jeszcze niedawno wisiał na stronie głównej tekst, że kard. Dziwisz wyjawił na co zostaną wydane zyski z tej książki. No a to już nie moja wina, że Onet ma rotację artykułów i ta informacja zniknęła.

Śr sty 22, 2014 23:14

Wiesz co? Ja bym, ze wzgledu na bezpieczenstwo wlasnej tezy, nie powolywal sie na Onet. Kiedy sie powolujesz, moze jestes bez winy, ale latwowierny i zmanipulowany brakiem rozsadku. :P

Śr sty 22, 2014 23:39
Nie wierze, po prostu nie wierze, ze nikt z was nie jest w stanie tego sam znalezc. No moze poza pewnym uzytkownikiem, ktory ma antywirus na pozytywne informacje o Kosciele...

Cytuj:
Co do zysków ze sprzedaży książki, to kardynał Dziwisz powiedział, że tak jak w innych tego typu przypadkach "zostaną one przeznaczone na cele publiczne", przede wszystkim na budowę Centrum Jana Pawła II. - Chodzi o to, żeby zachować dziedzictwo Jana Pawła II. Wydawnictwo Znak zadeklarowało przekazanie pewnej sumy na Centrum. My się na tym nie dorabiamy – mówił ksiądz kardynał.

http://wiadomosci.onet.pl/religia/notat ... acja/1g5tc

Cz sty 23, 2014 8:43
brunero napisał(a):
Alus napisał(a):
brunero napisał(a):
Chodzi o Irysa, czy portal Hołowni? :)

Chodzi mi głownie o incydent w Wierzchosławicach podczas którego facet depcze flagę z 12 gwiazdami....a na jej głowie diadem z gwiazd 12 - inspiracja dla twórców UE i flagi do umieszczenia 12 gwiazd na błękitnym tle.
Biskup uczestnicząc w manifestacji musiał oglądać deptanie owych 12 gwiazd z Apokalipsy.

Pytałem o co chodzi z tą "cenzurą"- kto bardziej niewygodny: Irys czy Hołownia. Oczywiście w konwencji żartu, bo rozumiem, że medieval ciachnął z rozpędu. A z tą symboliką flagi to już trochę tak jak z tą spaloną "biblijną" tęczą.

Wiem, że w konwencji żartu.
Niemniej intencje umieszczenie 12 gwiazd na fladze i obrania tęczy za znak środowisk gejowskim miały diametralnie różne podłoże.
A nienawiść zaprezentowana wobec obu była jednakowa.
I to miałam na uwadze.

Cz sty 23, 2014 8:49

MIXer napisał(a):
ARHIZ napisał(a):
Może i "zuo", ale przynajmniej mają ładny głos (no, raczej nie wszystkie, ale Miku Hatsune na pewno!).

Oj żartowałem - sam lubię vocaloidy ;)

"Wachlarzem o aloes", czyli mój blog literacki o fantasy i science-fiction:
http://wachlarzemoaloes.blogspot.com - blog
https://www.facebook.com/Wachlarzem-o-aloes-1499129103717492/ - fanpage

Cz sty 23, 2014 11:31

Jeszcze niedawno wisiał na stronie głównej tekst, że kard. Dziwisz wyjawił na co zostaną wydane zyski z tej książki. No a to już nie moja wina, że Onet ma rotację artykułów i ta informacja zniknęła.

Dlatego podaje się CYTAT i link do KONKRETNEGO ARTYKUŁU, a nie do całego portalu.
Żeby mi to było ostatni raz!

Cz sty 23, 2014 14:55
Wybacz, ale nie jesteś ani moim szefem, ani ojcem, ani matką więc daruj sobie taki ton. Będę robił to, na co mam ochotę. :)

Cz sty 23, 2014 15:04

Najważniejsze, że zrozumiałeś (mam nadzieję).

Cz sty 23, 2014 15:07

Jajko - wyluzuj :)

Cz sty 23, 2014 16:41
Jajko napisał(a):

Dlatego podaje się CYTAT i link do KONKRETNEGO ARTYKUŁU, a nie do całego portalu.
Żeby mi to było ostatni raz!

Widze, ze Jajko osleplo. Wiec wkleje jeszcze raz, to co wisi trzy posty wyzej:
Kael napisał(a):
Nie wierze, po prostu nie wierze, ze nikt z was nie jest w stanie tego sam znalezc. No moze poza pewnym uzytkownikiem, ktory ma antywirus na pozytywne informacje o Kosciele...

Cytuj:
Co do zysków ze sprzedaży książki, to kardynał Dziwisz powiedział, że tak jak w innych tego typu przypadkach "zostaną one przeznaczone na cele publiczne", przede wszystkim na budowę Centrum Jana Pawła II. - Chodzi o to, żeby zachować dziedzictwo Jana Pawła II. Wydawnictwo Znak zadeklarowało przekazanie pewnej sumy na Centrum. My się na tym nie dorabiamy – mówił ksiądz kardynał.

http://wiadomosci.onet.pl/religia/notat ... acja/1g5tc

Teraz juz sam znajdziesz? Czy caly artykul trzeba ci wkleic?

Cz sty 23, 2014 17:48

Oj, Kael, wyluzuj. Sam to wcześniej wkleiłem. O tu: viewtopic.php?p=790503#p790503
Nie czytasz wątku i potem Ci sie miesza...

Cz sty 23, 2014 18:36
ARHIZ napisał(a):
MIXer napisał(a):
ARHIZ napisał(a):

Oj żartowałem - sam lubię vocaloidy ;)
Spokojnie - domyślam się, że to był żart z Twojej strony i cieszę się, że podobają Ci się Vocaloidy, ponieważ są one w istocie interesujące. :)

Cz sty 23, 2014 20:29
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 159, 160, 161, 162, 163, 164, 165 ... 498  Następna strona