Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
Elbrus napisał(a): Może to być mylące dla kogoś, kto jest świadom tego, że w literaturze niektórych autorów określa się mianami 'pseudo-kogoś'... Wtedy, kiedy może być mylące, to może być mylące, a kiedy nie, to nie... Pseudo-zefciów raczej nie ma. Chodziło mi o prosty przykład, jak wskazać jednocześnie autora oryginalnej wypowiedzi oraz nieautentyczność pozornego przytoczenia. Równie dobrze może wystąpić "prawie-że-zefcio" albo "wcale-nie-zefcio", czy jak tam kto sobie wymyśli, stosownie do potrzeb i okoliczności.
|
Cz maja 19, 2016 10:51 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
akruk napisał(a): Pseudo-zefciów raczej nie ma. Są za to osoby, których nicki są podobne albo podobnie piszą, albo się wzajemnie lubią/szanują etc. Ktoś może się błędnie domyślać, że o tą drugą osobę chodzi. akruk napisał(a): Chodziło mi o prosty przykład, jak wskazać jednocześnie autora oryginalnej wypowiedzi oraz nieautentyczność pozornego przytoczenia. Równie dobrze może wystąpić "prawie-że-zefcio" albo "wcale-nie-zefcio", czy jak tam kto sobie wymyśli, stosownie do potrzeb i okoliczności. Żaden z przytoczonych na moje oko nie do końca pasuje. Jeśli ktoś będzie mnie parafrazował, a nie wymyśli czegoś lepszego, co bym zaakceptował, proszę o używanie wyraźnie odróżnialnej mowy zależnej bez znaczników 'quote' (osobom umiejętnie ją stosującym pozwalam na używanie kursywy - do odwołania). W tym mi dopomóż Moderacja.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Cz maja 19, 2016 11:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Co jest grane? Przychodzi na maila, że ktoś odpowiedział w wątku. Klikam na post i informacja: "nie masz uprawnień do ...czegoś tam". Czyżby już ustawa antyterrorystyczna działała?  . Ale jesli tak, to słabo zabezpieczyli, bo jak kliknę w tytuł wątku, to się otwiera i w ten sposób docieram do posta.
|
Cz maja 19, 2016 21:48 |
|
|
|
 |
Soul33
Moderator
|
Z powiadomieniami do każdego wątku tak jest?
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Cz maja 19, 2016 21:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Soul33 napisał(a): Z powiadomieniami do każdego wątku tak jest? Nie wiem jak w innych działach, ale w tych politycznych tak. W tym tutaj nie. Wszystko ok. EDIT. Już jest ok.
|
Cz maja 19, 2016 22:10 |
|
|
|
 |
Smokepsv
|
Może od czasu otrzymania maila i zauważenia do czasu klikniecia w link jakiś moderator usunął/przeniósł rzeczony post.
|
Pt maja 20, 2016 7:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Smokepsv napisał(a): Może od czasu otrzymania maila i zauważenia do czasu klikniecia w link jakiś moderator usunął/przeniósł rzeczony post. Możliwe, ale w tych trzech tematach, w których się udzielam, w jednym czasie? Chociaż to możliwe, zważywszy na informację jednego z moderatorów, że pewna tfurczość ląduje w koszu  .
|
Pt maja 20, 2016 7:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Na fanów histerycznej opozycji, którzy na mnie donoszą i mnie obrażają , ja donosić nie będę. Nie zniżę się do ich poziomu.
|
Pt maja 20, 2016 12:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To jest Twój wybór czy zgłosisz naruszenie regulaminu, którego jesteś świadkiem. Postaraj się jednak zrozumieć, że zgłoszenie popełnienia przestępstwa nie jest donosicielstwem.
|
Pt maja 20, 2016 12:31 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Helenka napisał(a): Możliwe, ale w tych trzech tematach, w których się udzielam, w jednym czasie? Chociaż to możliwe, zważywszy na informację jednego z moderatorów, że pewna tfurczość ląduje w koszu  . Tak, z trzech wątków wyrzuciłem wczoraj kilka postów gity, które były nie na temat. Tylko napisałaś, że je znajdujesz, gdy wchodzisz do wątku z forum. Ale domyślam się teraz, że, po prostu, znajdywałaś kolejne posty.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Pt maja 20, 2016 15:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Soul33 napisał(a): Tylko napisałaś, że je znajdujesz, gdy wchodzisz do wątku z forum. Ale domyślam się teraz, że, po prostu, znajdywałaś kolejne posty. Napisałam nieprecyzyjnie. Wchodziłam do wątku z forum i klikałam na ostatnia stronę i wszystko działało. Nie wiem natomiast jaki był ostatni post, więc nie wiem czy znajdowałam  . Znajdowałam ostatni wpis w wątku w ten sposób. No cóż, czasem bywam blondynką, bo nie patrzyłam na godzinę posta  .
|
Pt maja 20, 2016 16:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Chochlik zadziałał  . Proszę o usunięcie tego posta: viewtopic.php?p=904436#p904436Chciałam to zrobic sama, ale informacja:"nie możesz usuwac postów w tym dziale".
|
Pn maja 23, 2016 12:32 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
OK, dubel usunięty 
|
Pn maja 23, 2016 12:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dziekuję 
|
Pn maja 23, 2016 12:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dlaczego cenzura moderatora wyrzuciła mój komentarz o Lechu Wałęsie?
|
Wt maja 24, 2016 11:08 |
|
|
|