Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn paź 20, 2025 8:17

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 222  Następna strona
 Uwagi do moderacji II 
Autor Wiadomość

Lucyno, chyba ci się działy pomieszały, już profos przeniósł kwestię Rydzyka do działu o Radiu Maryja, a ty ciągle wrzucasz tutaj teksty nt temat. To, że w endeckich mediach znajdziesz teksty na obronę O Rydzyka to nic nowego, jakbym wrzucił artykuł z Wyborczej nt temat to zaraz podniosłabyś krzyk, że to tendencyjna gazeta. Można podać wypowiedzi Borusewicza, które świadczą coś zupełnie przeciwnego od tego co napisałaś. Można też budować sobie taką opinię o o. Rydzyku na podstawie słynnych taśm, czy nieprawd jakie pojawiały się na antenie Radia nt różnych osób (choćby, że Terlikowski to rozwodnik, a Hanna Gronkiewicz Waltz - Żydówka). I można się nimi sugerować i wygłaszać na ich podstawie opinie o oszustwie tak jak to czynił profos. Można też się sugerować artykułami w mediach endeckich i na ich podstawie mieć opinię przeciwną, tak jak to czynisz ty. Zajmij się więc polemiką z profosem, do czego masz pełne prawo, jeśli się z nim nie zgadzasz, zamiast naciskać na moderację by kasowała jego wypowiedzi krytykujące dyrektora Radia Maryja.

I żeby była jasność, jakbyś ty nazwała prezesa Waltera oszustem na podstawie jakiejś nierzetelnej i nieprawdziwej informacji w TVN24 (a na pewno jakaś by się znalazła) to też bym tego nie kasował.

So gru 08, 2007 14:21
Paschalisie, powiem Ci tylko jedno, profos ktorego tak bronisz niszczy dobra atmosfere na forum, gdyz nie umie krytykujac uszanowac godnosci czlowieka. Wiele razy obrazil innchy formuowiczow. Inna osoba na jego miejscu dawno by wyleciala a on dalej jest tolerowany.
Prpfos, stworzyl sobie wlasna wizje osoby o. Rydzyka i na calu ma osmeszanie tego kaplana. Jemu zarzuca wiele zlego a to co sam na forum wyczynia nei umie obiektywnie ocenic.
Wiele osob przez niego wlasnie nie ma ochoty wchodzic na te forum.
Dzialy mi sie nie pomieszaly bo Ty sam watek stoczni tu podjales, chyba nie wiesz na czym polega endecja. Jeszcze raz musze to podkreslic, jestekm jak najbardziej za krytyka lecz rzetelna i bez obrazania godnosci osoby ludzkiej.

Kamyku, jestes moderatorem a znow kpisz sobie z formuowiczow a ponoc przyklad idzie z gory. To, ze wedlug Ciebie inni sa zalosni nie upowazna Cie do abys znizal sie do tego samego poziomu.

Niektore osoby moga byc na forum krytykowne, osmieszane, lekcewazone ale krytykowac moderacji nie mozna w zadnym stopniu bo sie obraza i np. zamyka tematy albo wyrzuca cale wypowiedzi, bardzo tendencyjnie zreszta.

So gru 08, 2007 14:36
Kamyku, i jeszcze jedno, piszac "to świadczy to tylko o tym, jak bardzo żałosna jest osoba pisząca takie rzeczy"

wlasnie dopuszczasz sie oceny nie czynu a osoby.

Przepraszam za bledy.

So gru 08, 2007 14:42

Dokładnie, oceniam osoby, które dopuszczają się określonych działań. Bo każdą osobę można ocenić, również negatywnie. Nie można osoby tylko, jak to słusznie zresztą poprzednio zauważyłaś, oczerniać czy potępiać

Cytuj:
Niektore osoby moga byc na forum krytykowne, osmieszane, lekcewazone ale krytykowac moderacji nie mozna w zadnym stopniu bo sie obraza i np. zamyka tematy albo wyrzuca cale wypowiedzi, bardzo tendencyjnie zreszta.

Każdy może być krytykowany, nikt nie może być ośmieszany, na lekceważenie kogoś przez kogoś wpływu też nikt nie ma. Moderacja się spod tego nie wyłącza. Niemniej kilka ostatnich uwag co do moderacji w tym wątku jest, delikatnie mówiąc, niemerytorycznych, żeby nie powiedzieć idiotycznych

Cytuj:
Paschalisie, powiem Ci tylko jedno, profos ktorego tak bronisz niszczy dobra atmosfere na forum, gdyz nie umie krytykujac uszanowac godnosci czlowieka. Wiele razy obrazil innchy formuowiczow. Inna osoba na jego miejscu dawno by wyleciala a on dalej jest tolerowany.
Prpfos, stworzyl sobie wlasna wizje osoby o. Rydzyka i na calu ma osmeszanie tego kaplana. Jemu zarzuca wiele zlego a to co sam na forum wyczynia nei umie obiektywnie ocenic.

Zapewniam Cię, że są też inne osoby, które psują dobrą atmosferę na forum, i każdy chyba user ma swój własny taki zestaw. Też mam takie osoby. Ale to jeszcze nie jest powód, żeby takiego osobnika uciszać, bo konsekwentnie nikt by nie mógł nic mówić, bo każdy chyba komuś nie pasuje

So gru 08, 2007 14:54
Drogi Kamyku, nie chodzi to o to, ze ktos komus "nie pasuje" ale o rzecz w bardziej wazka, o zachowanie kultury wypowiedzi, a z ocena jej nikt nie ma trudnosci.

Na podstawie tego, ze ktos, wedlug naszej oceny, napisac cos "zalosnego" nie jest edekwatne z tym, ze jest to osoba "zalosna" bo znaczenia sa calkiem inne.

So gru 08, 2007 15:03
Powiem krótko - moderacja na tym forum ma taki a nie inny system, wszyscy moderatorzy swoją pracę wykonują wolontaryjnie, nie są zatrudnieni na etacie moderatorskim , może się zdarzyć sytuacja, że pewna część forum pozostaje bez swojej bazowej opieki.

to, że za pracę wolontariusz nie dostaje się pieniędzy, to nie znaczy, że mozna odwalać fuchę...chyba nie rozumiesz Kamyku zasad wolontariatu...Jesli ktos przykłada się tylko do pracy za pieniądze, to nie powinien byc wolontariuszem...

Cytuj:
eśli dla kogoś fakt, że jedna z moderatorek urodziła dziecko, w związku z czym nie może obecnie moderować, jest żałosny - tym bardziej potwierdza on swoją żałość

cóż, moderowac nie moze, za to moze wysylać na bambusy...
Są na świecie młode mamy, które po urodzeniu zawijają dziecko w tłumoczek, i z nim na plecach pracują w polu... :-(
ale nikt nie ma do niej pretensji...
tylko do ogólnego moderatorskiego sia-la-la, które zapanowało na forum...pod pretekstem Adwentu...

...

Ja, Teresse, jestem żałosna...najżałośniejsza...ale właśnie dla takich przede wszystkim narodził się Pan Jezus...Ubodzy was to spotkało, witać go przed bogaczami...a najpierwszy powitał Pana Jezusa osioł stajenkowy...(z którym się najpełniej identyfikuję...)O czym nie zapominajcie w czasie Radosnego Oczekiwania...

Pozdrawiam...

So gru 08, 2007 15:05

Jeśli dla kogoś fakt, że jedna z moderatorek urodziła dziecko, w związku z czym nie może obecnie moderować, jest żałosny - tym bardziej potwierdza on swoją żałość

Żałosne jest to, że brak jednej czy dwóch osób moze zachwiać pracę całej moderacji, a wiadomo już było wcześniej, że jedna z moderatorek nie będzie mogła moderować, więc żałosne jest to że nie można było wyznaczyć zastępstwa na ten czas.

So gru 08, 2007 15:09

Profos, rzeczywiście czasem przegina, ale wtedy ma miejsce interwencja. Trzeba analizować każdą sytuację z osobna.

Cytuj:

Ocena generalna zachowania profosa na forum to dyskusja na inny temat.

Cytuj:
Dzialy mi sie nie pomieszaly bo Ty sam watek stoczni tu podjales, chyba nie wiesz na czym polega endecja. Jeszcze raz musze to podkreslic, jestekm jak najbardziej za krytyka lecz rzetelna i bez obrazania godnosci osoby ludzkiej.

Nie jestem przekonany, czy określenie oszust ma na celu obrazę czy właśnie krytykę osoby, która przewodzi danemu medium. Powtarzam, że jakbyś tak napisała o Walterze na podstawie jakiejś nieprawdziwej informacji w TVN24 to też bym tego nie kasował. Niezależnie od tego, że taka retoryka mi się osobiście nie podoba.

Cytuj:

Podaj przykład gdy merytoryczna krytyka moderacji została wyrzucona z tego działu. Jest on bardzo liberalnie moderowany i nawet outsider ma o to pretensje, że na za wiele mu się tu pozwala, mimo że bardzo często w tym dziale padają zarzuty niemerytoryczne, ale personalne. Zarzut, że jest jakaś cenzura krytyki moderacji jest w tej sytuacji niepoważny. A tym bardziej, zarzut że "moderacji nie można krytykować w najmniejszym stopniu". Sam fakt, że Teresa może "życzliwie" nazywać rozalkę żałosną bo nie moderuje forum przez urlop macierzyński i znalazła czas by napisać o tym kilka słów w Moderacji jest najlepszym dowodem na to jaki jest tu liberalny sposób moderowania zarzutów wobec moderacji.

A to, że w innych, nieprzeznaczonych do tego, działach ktoś krytykuje decyzję moderacji i jest to traktowane jako offtop to nic dziwnego. Nie ma takiego forum, w którym moderacja tolerowałaby dyskusje o każdej swojej interwencji w działach tematycznych, bo to by doprowadziło do zupełnego chaosu na forum.

So gru 08, 2007 15:21

Czy to faktycznie zachwiało pracą całej moderacji? Nie. To tylko zachwiało działaniem moderacji w tym konkretnym dziale. Inni moderatorzy mają dość roboty z własnymi działami
A jeśli nie udało się znaleźć zastępstwa. mimo starań, to nie jest to żałosne, tylko jest to sytuacja, na którą obecnie moderacja nie ma zbyt dużego wpływu. Wystarczyłaby odrobina dobrej woli i chęć zrozumienia, a obeszłoby się bez tych idiotycznych żałości

Cytuj:
to, że za pracę wolontariusz nie dostaje się pieniędzy, to nie znaczy, że mozna odwalać fuchę...chyba nie rozumiesz Kamyku zasad wolontariatu...Jesli ktos przykłada się tylko do pracy za pieniądze, to nie powinien byc wolontariuszem...

Ja nie to miałem na myśli Teresse, bo nikt z modów nie odwala fuszerki. Chodzi jedynie o to, że nikt nie jest na forum na stałe i może zaistnieć sytuacja jak teraz, że trzeba pilnie szukać osób do zastępstwa

Od siebie dodam tylko tyle, że w wakacje były większe problemy z absencją moderatorów, a jednak nie było z tego powodu takiego larum jak teraz

Cytuj:
cóż, moderowac nie moze, za to moze wysylać na bambusy...

Rozalka wchodzi na forum sporadycznie, raz na bardzo rzadki czas. Jeśli akurat trafi na coś do moderowania, to to moderuje, jeśli trafi na uwagi do siebie, to odpowiada. Kwestia przypadku, nawet jeśli ktoś w ten przypadek nie uwierzy

So gru 08, 2007 15:26

Czy to faktycznie zachwiało pracą całej moderacji? Nie. To tylko zachwiało działaniem moderacji w tym konkretnym dziale. Inni moderatorzy mają dość roboty z własnymi działami
A jeśli nie udało się znaleźć zastępstwa. mimo starań, to nie jest to żałosne, tylko jest to sytuacja, na którą obecnie moderacja nie ma zbyt dużego wpływu. Wystarczyłaby odrobina dobrej woli i chęć zrozumienia, a obeszłoby się bez tych idiotycznych żałości

Zachwiało działaniem moderacji w tym konkretnym dziale, a żałosne jest dla mnie takie tłumaczenie moderacji wyjaśniające ten stan, bo jedna urodziła dziecko, a druga też ma jakieś sprawy osobiste, bo to świadczy o braku koordynacji działań moderacji.
Rozumiem, że w tym czasie rozalka gdy urodziła dziecko, nie może moderować i nie mam o to pretensji lecz w takim razie gdzie jest pedziwiatr?
Wiadomo już było z miesiąc temu, że rozalka urodziła dziecko, więc było wystarczająco dużo czasu, by komuś z moderatorów kto częściej zjawia się na forum przydzielić również moderowanie tego działu, więc dlaczego tego wcześniej nie zrobiono tylko potem takie tłumaczenia?

So gru 08, 2007 15:49

Brak jednej lub dwóch osób jest powodem że moderacja nie może dobrze funkcjonować?
To świadczy o braku koordynacji działań moderacji.
Jak ktoś z moderatorów ma wlaśnie ważne sprawy osobiste to zgłasza ten fakt adminowi i wyznacza kogoś na zastępstwo na ten czas.
Nikt z moderatorów nie może w tym czasie zastąpić kogoś, kto nie może w tym czasie moderować?
A pedziwiatr i tak w ostatnim czasie wzięła dodatkowo inny dział, wiec nie ma czasu zagladać na forum?
A inni moderatorzy nie zagladaja do tego działu, bo to nie ich działka.
Naprawdę załosne jest takie tlumaczenie moderacji.

Akacjo, jesli sledzisz tak uwaznie forum i dzialania moderatorow, to szkoda, ze nie robisz tego do konca i nie wylapujesz wszystkiego.
Informacja o mojej nieobecnosci wisi w moim podpisie w profilu co najmniej od 27 listopada, ale Ty widzisz tylko to, co dla Ciebie wygodne. Juz Ci kiedys napisalam, bys przestala oceniac innych, bo to juz nie jest smutne, to jest po prostu nudne. Jesli koniecznie chcesz zajac moje miejsce, prosze bardzo, zrzekne sie funkcji moderatora na Twoja rzecz, ale poki co, wybacz, nie mam obowiazku tlumaczenia sie publicznego, co robie, co pochlania moj czas i dlaczego nie moderuje forum.
Pozdrawiam.

So gru 08, 2007 15:51

Dobrze, pedziwiatr, dzieki że się pojawiłaś i wyjaśniłaś, może widziałam ten podpis, ale o nim zapomniałam, ja nie oceniałam tylko zapytałam gdzie jesteś.

Ale pytanie pozostaje dlaczego skoro było wiadomo, że dwie moderatorki są nieobecne, dlaczego nie wyznaczono kogoś z moderatorów, kto bywa częściej na forum do moderowania tego działu?

So gru 08, 2007 15:59

Pomyślmy... hmm, bo było to na przykład... niemożliwe? Bo nie ma moderatorów, którzy by częściej bywali na forum?

So gru 08, 2007 16:43

Można jeszcze - na czas nieobecności moderatorów danego działu - pozamykać wątki.

So gru 08, 2007 16:49

Wątek "moderatorów" uważam za zamknięty :)
Nie mamy obowiązku tłumaczyć się przed użytkownikami tego forum - w jaki sposób moderujemy, dlaczego to czy tamto - generalnie nie wiecie o pewnych faktach, a staracie się być wyrocznią - gratuluje! :)
Już nas osądziliście - mam nadzieję, że wyroki już pozapadały ;)
Skargi polecam pisać do szefa portalu - posty poruszające ten temat - będą usuwane.
W tym momencie piszę to jak najbardziej poważnie :)

Ps. Rozważę możliwość zamykania działu na czas nieobecności moderatora - skoro niektórzy uważają, to za "zabawe w forum" - zatem będziemy się bawić :)

So gru 08, 2007 18:45
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 222  Następna strona