Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 31, 2025 6:55

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175 ... 437  Następna strona
 Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji 
Autor Wiadomość
Post Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
@bert04, zaden problem znalezc
viewtopic.php?p=907593#p907593
viewtopic.php?p=907639#p907639

Reszte prawdopodobnie moderacja wykasowala.

PS Mam dlugie doswiadczenie w przeszukiwaniu roznych archiwow

Pn cze 13, 2016 16:04

Kurna, wkurzyłem się. Być może przez dawne nawyki. Być może przez to, że przywiązuję wagę do pewnej równowagi oraz do procedur.

Kael napisał(a):
Reszte prawdopodobnie moderacja wykasowala.

No dobra, więc wytłumacz mi różnicę między tekstami
- pewien poziom intelekutalny jest dla xyz nieosiągalny
- jest palant ukrywający się pod nickiem xyz.

Można wymyślać inne przykłady. Podaj różnicę między:
- xyz wymienia intymne człuości za środki płatnicze
- xyz zarabia na życie pod latarnią.

Albo
- xyz pod wpływem alkoholu znalazł się w posiadaniu dóbr cudzych
- xyz to złodziej. I pijak, bo każdy pijak to złodziej.

Ja jakoś nie widzę różnicy w zawartości, tylko różnicę w stylu.

Cytuj:
PS Mam dlugie doswiadczenie w przeszukiwaniu roznych archiwow

Też umiem korzystać z odpowiednich funkcji gugla i na tekst (a raczej, resztki tekstu) wpadłem sam. Nie dawało mi spokoju.

Dlatego podziękowań nie będzie, sorry.

...

(Koh 3:1nn)

Pn cze 13, 2016 16:16
Nie szkodzi. Przezyje.
O reszte pytaj moderacje.

Pn cze 13, 2016 16:19
bert04 napisał(a):
Kurna, wkurzyłem się.

bert04, spokojnie. Sam chwile wcześniej wykazałeś różnice między ocena osoby a jej postępowania. Ocena osoby jest ad personam i to nie powinno mieć miejsca, natomiast ocena postępowania jest powodowana chęcią zwrócenia uwagi komuś kto postępuje niewłaściwie. I tak powiedzenie "jesteś idiotą" a "postępujesz jak idiota" znacznie się. różnią w przekazie.
Owszem, czasem ad personam może być zakamuflowane. Mnie samej to się zdarzyło. Chciałam sobie ulżyć, a wiedziałm, że osoba, do której to było skierowane (bezosobowo w dodatku) nie zajarzy :) . I nie zajarzyła, z czego sie nawet ucieszyłam.

Pn cze 13, 2016 16:42

Kael napisał(a):
O reszte pytaj moderacje.

Spytałem dwukrotnie, na razie nic nie było i odpowiedzi i pewnie w obliczu likwidacji konta - nie będzie.

----------------------

Helenka napisał(a):
I tak powiedzenie "jesteś idiotą" a "postępujesz jak idiota" znacznie się. różnią w przekazie.

Różnica taka sama, jak w reklamie piwa bezalkoholowego z przymrużeniem oka. Różnica przekazu zaczyna się dla mnie dopiero od "postępujesz idiotycznie".

Zresztą, nie ma się nijak do postu, który koleżanka podlinkowała. Jeżeli pewien poziom intelektualny nie jest dla osoby xyz osiągalny, to czy jest to ocena osoby czy postępowania? I w czym się różni od innego wyrażenia, w którym ocena poziomu intelektualnego drugiej osoby jest formułowana bardziej bezpośrednio?

Helenka napisał(a):
bert04, spokojnie.

Sorry, "skrzywienie zawodowe", czasem nie mogę inaczej.

...

Pn cze 13, 2016 17:08
Moderator

bert04 napisał(a):
Kurna, wkurzyłem się. Być może przez dawne nawyki. Być może przez to, że przywiązuję wagę do pewnej równowagi oraz do procedur.

Zostały usunięte tylko dwa posty gity, w których nazywa palantami dwóch rozmówców. I to był też powód ostrzeżenia.

Jak dla mnie, jest różnica pomiędzy złośliwym ad personam w postaci twierdzenia o nieosiągalnym poziomie intelektualnym a bezpośrednim obrażeniem przez nazwanie kogoś jednoznacznie obraźliwym słowem.

Mniej więcej taka, że, w moim odczuciu, jedno zasługuje na słowne upomnienie (edit: zostało wysłane na PW), a drugie na formalne ostrzeżenie. I z powodu niemożliwości stworzenia stałej tabeli zabronionych wypowiedzi oraz obowiązujących za nie sankcji... no właśnie, na odczuciach musimy pozostać.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pn cze 13, 2016 17:26
bert04 napisał(a):
Różnica taka sama, jak w reklamie piwa bezalkoholowego z przymrużeniem oka. Różnica przekazu zaczyna się dla mnie dopiero od "postępujesz idiotycznie".

"ale jak brzmi" :D - niby troche obok tematu, ale mozna odnieśc do tej sytuacji całość, nie tylko to co w cytacie: https://www.youtube.com/watch?v=8vBtqEjFFB0

Pn cze 13, 2016 17:28

No dobra, nawet nie chodzi mi głównie o tego opeera. Wiem, jak niewdzięczny jest chleb powszedni moderatora. Zal mi tylko, że ta sytuacja tak się skończyła. I żal mam do tego, co (literacki) Bogusław Radziwiłł określiłby jako "wyciąganie poduszki spod głowy"...

Z mojej strony to wszystko.

...

Wt cze 14, 2016 8:42
Problem z gitą jest taki, że ona zawsze otwarcie domagała się nierównego traktowania. Najjaskrawsze było to wtedy, gdy twierdziła, że ona ma prawo nazywać innych lewakami, ale inni jej - już nie. Ale ostatnio też pojawiały się z jej strony głosy, że jak to może być, że na forum katolickim "zło jest tolerowane", gdzie owym "złem" były np. opinie polityczne osób, z którymi się gita nie zgadza. Dlatego ja naprawdę szczerze wątpię, że gita byłaby w stanie się dostosować do pluralistycznego forum dyskusyjnego, niezależnie, czy by jej poduszkę wyjęli, czy nie wyjęli.

Wt cze 14, 2016 10:38

Witam

Mam prośbę do Moderacji, aby zwrócił uwagę Markowi Piotrowskiego, aby zaniechał oczerniania mojej osoby, jak i ErgoProxy. Polega to na tym, że insynuuje nam, iż uprawiamy trolling viewtopic.php?p=908185#p908185 To, że posiadamy inne poglądy niż On i inaczej je uzasadniamy, nie oznacza, iż uprawiamy trolling.

pozdrawiam :?

Wt cze 14, 2016 22:04

Szczerze mówiąc nie za bardzo rozumiem Waszą politykę banowania.

Forum jest dyskusyjne, wydawać by się mogło, że mają tu miejsce ci chcący dyskutować, a ci niemający takiego celu powinni wylecieć.

Wyrzuciliście @Jajko (może i słusznie), @Humaloga (nie znam sprawy, nie mnie oceniać) - a bez wątpienia obaj chcieli dyskutować.

@Robek często (nie zawsze!) wcale nie chce dyskutować. Chce szokować swoją nieprzyzwoitością i wydurniać się - ergo, trollować.

Takie teksty jak ten:

Robek napisał(a):
Z tego co pamiętam to miałeś już sie nie udzielać na tym forum, więc czego tu jeszcze? :!:

Też nie służą dyskusji, tylko prowokowaniu -> ergo, trollowaniu.

Wszystko to jest obliczone na sprowokowania innych do gniewu na swoją osobę lub do obrzydzenia jego osoby, do pisania mu kazań, moralitetów, etc -> a zatem rozbijaniu merytorycznej dyskusji.

Przecież @Robek na czole ma wypisane że troll.

Czy forum jest festiwalem "Wszystkie bezeceństwa @Robka"?

gaazkamm napisał(a):
zefciu napisał(a):
Ale o co chodzi w ogóle z tym wątkiem? To jest jakieś opowiadanie z narratorem stylizowanym na upośledzonego?

Gdyby ktoś nie zauważył, @Robek już po raz n-ty trolluje chwaląc się swoją nieprzyzwoitością. Celowo wybrał do tego forum religijne, mając nadzieję, że innych zgorszy lub oburzy.

A Wy, zamiast ignorować jego wypociny, pięknie dajecie mu się napuszczać.

Im więcej będzie tekstów takich jak ten @wybranej powyżej, czy nawet @Homnibusa i @Soula33 powyżej tym większe będzie zadowolenie @Robka. To samo tyczy się też np. tekstu @JedenPosta na inną okazję: "Chciałeś się pochwalić rodzinnym cebulactwem i byciem zwykłym (censored)? Pochwaliłeś."

Oczywiście to co piszę teraz też da @Robkowi wielką satysfakcję, ale trudno, to zło konieczne, uważam że mimo wszystko warto będzie jeśli to inni przeczytają.

Don't feed the trolls. Nie tańczcie mu jak marionetki na sznurkach.

Pn cze 20, 2016 20:04

A oto jeden z licznych dowodów skuteczności @Robka jako trolla i rozbijania przez niego dyskusji:

Helenka napisał(a):
Robek, walnij się w ten pusty łeb, że tak powiem bez owijania w bawełnę. Twój trolling już mnie działa na puder.

viewtopic.php?p=908550#p908550

(gdyby nie to, że jestem pewny, że ta wypowiedź dała @Robkowi wielką radość, to bym przyznał @Helence rację. I uznałbym jej wypowiedź za najbardziej uzasadnioną. Tyle tylko że niestety taka retoryka takim jak @Robek daje tylko motywację do jeszcze uporczywszego trollowania)

Pn cze 20, 2016 20:26
Moderator

Przede wszystkim trolling rozpoznaję po tym, czy ktoś wszczyna kłótnie. A Robek zasadniczo tego nie robi. Choć pisze czasem w trochę prowokacyjnym stylu, to jednak nie aż tak, aby często ktoś został sprowokowany do ostrej reakcji.

I nawet, gdy wda się w kłótnię z kimś, nie ignoruje próśb moderacji o powstrzymanie się (nie myśl, że moderatorzy są bezczynni - czasem tylko nie widać działań, jeśli są podejmowane przez PW).

A wątek "Boże ciało" nazwałbym raczej humorystycznym niż prowokacyjnym.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Wt cze 21, 2016 22:36
Trolling to nie tylko wszczynanie kłótni, ale także robienie sobie jaj z rzeczy ważnych dla innych, tu z wiary.

Wt cze 21, 2016 22:46

Wszczynanie kłótni na tematy merytoryczne to niekoniecznie trolling, inaczej @gita to troll.

Natomiast uparte rozbijanie merytorycznej dyskusji i sprowadzanie jej do poziomu onetu czy innego kwejka, jeśli jest robione z zamiarem osiągnięcia takiego rezultatu, to już jak najbardziej może być trolling moim zdaniem.

Wg. mnie trudno powiedzieć, czy takie wypowiedzi jak te:

Robek napisał(a):
Faktycznie czyściec to może być ostatnia deska ratunku.
Bo jeśli w Niebie będą jedynie całodobowe msze w jakimś kościele, to tylko przebywaniu w czyściu może mnie przed tym uratować.

Robek napisał(a):
Co cie takiego przeraża?
Część ludzi to mięso armatnie, które ma pomóc wybranym, w ich zbawieniu.
No bo musi być w życiu doczesnym troche zła, musi ktoś trafić do piekła, tylko w ten sposób można przetrenować tych wybranych.

podpadają pod powyższe, czy nie, bo to zależy od intencji, jakimi się autor kieruje. Tym bardziej że @Robkowi zdarza się prowadzić czasem merytoryczną dyskusję.

Natomiast tematy takie jak "Boże ciało" czy też "Darmowe jabłka". Sensem obu wydaje się być chwalenie się swoimi nieprzyzwoitymi zachowaniami. Pytanie w jakim celu? Bo chyba nie merytorycznej dyskusji? Proponowałbym przynajmniej(!) zamykać takie tematy.

Śr cze 22, 2016 11:38
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175 ... 437  Następna strona