Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 22:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179 ... 498  Następna strona
 Wzajemne uwagi - między użytkownikami 
Autor Wiadomość
Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
viewtopic.php?f=16&t=35624&start=15
Jajko napisał(a):
którzy tych opowieści nie rozumieją, nie analizują, tylko mniej lub bardziej bezmyślnie powtarzają...

Tako orzekł Jajko, czołowy kopiuj-wklejkarz forumowy, który nawet swoich wklejek nie analizuje, bo liczy na to, że ktoś zrobi to za niego zanim on poświęci swój drogocenny czas :D

Śr kwi 30, 2014 14:47

a jak widzimy to czasu ma od groma :) tylko chęci mało :(

Śr kwi 30, 2014 20:05

Na czas to mnie Alus bije na głowę :D
A chęci są, tylko akurat niezgodne z Twoimi

Śr kwi 30, 2014 21:52

nie zgodne ? nie rozumiem ,czy rozmowa w twym wykonaniu ma mieć zawsze na celu udowodnienie twojej racji ,pomimo że powoli widzę że "zaczyna pękać skorupka"

Śr kwi 30, 2014 22:44

Intencje mamy podobne, tylko podejście przeciwne. Ty pokazujesz pozytywne strony, a ja piętnuję negatywne. Jak widzisz (po moim wpisie o pogotowiu) popieram Dobro, ale nie boję się pokazywać Zła. Uważam, że wierzący zbyt wiele czasu poświęcają na pokazywanie DObra, bo wówczas nie zauważają ZŁA. Choćby mój słynny już przykład ze śmiecącymi katolikami. Jak widziałeś, wielu wierzących oburzyło sie na mnie, że o takich bzdurach piszę! A Zły właśnie tak działa - usypia czujność na drobiazgi, a tego który o nich wspomni, strasznie nienawidzi - stąd taka a nie inna reakcja na forum. Podobnie kiedyś było, jak wspomniałem o rozjeżdżaniu trawników pod kościołem przez katolików. Chyba nikt z wierzących nie widział w tym nic złego... A ostatni przykład z siostrą Bernadettą? Pilaster bronił jej jak lew. byle tylko nie przyznać, że zrobiła źle. Zresztą jej koleżanki po fachu też jej bronią. Dlaczego wierzącym tak trudno jest dostrzec Zło? Czyżby to sukces Złego?

Śr kwi 30, 2014 23:16

przede wszystkim czemu piszesz o złym z dużej litery ?
Przecież podajesz się za niewierzącego i pisząc o bogach z małej bo w nich nie wierzysz ,nagle złego podnosisz do dużego Z.Czyżby jakiś sentyment ,choć mało realne ,bardziej na 100000% stawiam na prowokację z twej strony.No nic zauważyłem ,więc odfajkuj sobie że się powiodła kolejna utarczka :) Natomiast ,są takie rzeczy jak grzech powszedni (niszczenie trawników)które nie są tak bardzo demoralizujące jak grzechy ciężkie.Większość ludzi ich nie zauważa i np.przeklina.Ważne aby nawet z nich się wyspowiadać i oczyścić swoje sumienie.Nie jesteśmy idealni ,my KK jesteśmy ludźmi ,fakt powinniśmy słuchać słowa BOŻEGO i na każdym kroku pokazywać jak wielki jest BÓG ,jednak nie zapominajmy w jakim świecie się obracamy ,zepsutym do szpiku kości i to jest działanie złego i jego demonów.Każdy z nas się "potyka"ważne aby wstać i iść dalej niosąc swój krzyż.Natomiast grzech ciężki taki jak opisują media odnośnie tej siostry ,no cóż jeśli tak było (ja nie wiem ,nie byłem nie widziałem więc nie oceniam bo to wykroczenie przeciw 8 przykazaniu BOŻEMU)ale jeśli trak rzeczywiście było ,to nie należy bronić zła a je piętnować .Taka obrona i wstawiennictwo za złem ludzi podających się za wierzących jest naganne.Bo pokazuje że nie SŁOWO BOŻE jest najważniejsze a przywiązanie do osoby.Podobnie było z tym księdzem co zbuntował ludzi w swej parafii.To też działanie złego ,on się pysznił jak zły który za pychę został strącony.Nie zapominajmy zło to działanie szatana i nie należy go bronić ,nie ważne kto by je popełnił bo bronienie tego co złe powoduje wzrastanie i umacnianie się takiej osoby w mocy szatana ,a piętnowanie tego powinno skłonić taką osobę do refleksji nad sobą i zobaczeniu że się pogubiła dana osoba.

Cz maja 01, 2014 5:53
Jajko napisał(a):
Intencje mamy podobne, tylko podejście przeciwne. Ty pokazujesz pozytywne strony, a ja piętnuję negatywne. Jak widzisz (po moim wpisie o pogotowiu) popieram Dobro, ale nie boję się pokazywać Zła. Uważam, że wierzący zbyt wiele czasu poświęcają na pokazywanie DObra, bo wówczas nie zauważają ZŁA. Choćby mój słynny już przykład ze śmiecącymi katolikami. Jak widziałeś, wielu wierzących oburzyło sie na mnie, że o takich bzdurach piszę! A Zły właśnie tak działa - usypia czujność na drobiazgi, a tego który o nich wspomni, strasznie nienawidzi - stąd taka a nie inna reakcja na forum. Podobnie kiedyś było, jak wspomniałem o rozjeżdżaniu trawników pod kościołem przez katolików. Chyba nikt z wierzących nie widział w tym nic złego... A ostatni przykład z siostrą Bernadettą? Pilaster bronił jej jak lew. byle tylko nie przyznać, że zrobiła źle. Zresztą jej koleżanki po fachu też jej bronią. Dlaczego wierzącym tak trudno jest dostrzec Zło? Czyżby to sukces Złego?

Wierzący dostrzegają zło, ale nie chcę się non stop tym babrać.
Co Ciebie rajcuje nie koniecznie budzi zainteresowanie innych.
Ludzie śmiecili i śmiecić będą, źli i przewrotni duchowni też nie stanowią żadnego ewenementu....zgorszenia wprawdzie przyjdą, lecz biada gorszycielom (tak w skrócie) zapowiedział Jezus.
Żal, że tak jest, ale wyrażanie oburzania nie zmienia tego stanu rzeczy.

Cz maja 01, 2014 7:26
panMK napisał(a):
przede wszystkim czemu piszesz o złym z dużej litery ?
Przecież podajesz się za niewierzącego i pisząc o bogach z małej bo w nich nie wierzysz ,nagle złego podnosisz do dużego Z.Czyżby jakiś sentyment ,choć mało realne ,bardziej na 100000% stawiam na prowokację z twej strony.
Podstawowe zasady pisowni polskiej są możliwe o opanowania przez każdego. Szczególnie takiego, który wytyka rzekome cudze anomalie pisowni. O bogach (niemonoteistycznych) pisze się małą literą, bo tak nakazują reguły pisowni. Natomiast słowo "Zło" Jajko zapisał wielką literą z tego samego powodu, z jakiego w tym samym wpisie użył pisowni "Dobro". Wielką literą można zapisywać nazwy pojęć oderwanych, kiedy chce się je w wypowiedzi uosobić, taką nazwę traktując niejako w charakterze imienia własnego.

Cz maja 01, 2014 9:35

A ja mam nadzieję, że zmieni. Pewnie na tym forum znajdzie się ktoś, kto parkuje na trawniku i nawet mu do głowy nie przyszło, że to nie jest cnotą. A może jak przeczyta dyskusję, to się zastanowi i następnym razem zaparkuje 50 m dalej na parkingu. Ja przynajmniej mam taką nadzieję. Zresztą podobnie uważa panMK:
Nie zapominajmy zło to działanie szatana i nie należy go bronić ,nie ważne kto by je popełnił bo bronienie tego co złe powoduje wzrastanie i umacnianie się takiej osoby w mocy szatana ,a piętnowanie tego powinno skłonić taką osobę do refleksji nad sobą i zobaczeniu że się pogubiła dana osoba.

Sprawę pisowni wyjaśnił niezastąpiony akruk - dzięki.

Cz maja 01, 2014 9:38

Ale przyznać trzeba uczciwie, że napisałem w jednym miejscu 'Zły' - w sensie Szatan - imię własne. Gdybym napisał małą literą, to nie byłoby wiadomo, że chodzi mi o tę nadprzyrodzoną istotę, której jedynym zajęciem jest sprowadzanie ludzi na złą (tu mała litera) drogę. Imiona istot nadprzyrodzonych staram się zawsze pisać wielką literą, bo takie są zasady pisowni w języku polskim. Chyba to nikogo nie dziwi?

Cz maja 01, 2014 9:51
Mam nadzieje, ze obecni na tym forum ateisci beda nie tylko katolikom patrzec na rece i wypominac im bledy, sle sami sie troche poprawia.

Np troche wiecej dobrego wychowania by nie zaszkodzilo.
Smieca nie tylko katolicy, ale takze wszyscy inni. Oczekiwanie doskonalosci tylko od katolikow i wypominanie im na ich forum tego, co nie robia tak jak sie gosciowi podoba, nie swiadczy dobrze o gosciach.
Rownie dobrze moge od ateistow i tylko ateistow, albo od protestantow i tylko protestantow oczekiwac tylko perfekcjonizmu, no bo jezeli uznaja sie za o niebo lepszych od katolikow, to w czyms mozna by to dostrzec A tu nic...

Cz maja 01, 2014 9:54
Jajko napisał(a):
... staram się zawsze pisać wielką literą, bo takie są zasady pisowni w języku polskim. Chyba to nikogo nie dziwi?
"Dyslektyków" dziwi, bo nie chciało im się poznać tych zasad.

Cz maja 01, 2014 10:28

Post Re: Hej sokoły
No tak. Cos w stylu - Jajko kontra MARIEL. :)

Edit: Post przeniesiony stąd: viewtopic.php?p=806751#p806751 Mariel.

Cz maja 01, 2014 14:22

Przypuszczalnie wiem kiedy forum moduje MARIEL. Jeden kmiot wpisal post, niby obrazliwy dla lokisa, ktory istnial dwa dni(?). Nikt sie go nie czepial. Odpisalem i bah! Oba zniknely! Moze samoistnie? Parafki moda nie ma. Zaproponowalem userowi [...], przyjety przez nauke, trzeci stopien desensytyzacji w sprawie homofobii i bah! MARIEL wyciela. "Osobiste dorady" sa nie na miejscu, napisala! Moglbym poszukac, ile to osobistych rad sama dala, "modl sie", "zawierz" itd. .
Nawet z tego przeniesienia posta cos wnioskuje, jej marzenia sie spelnily:
"Francuska Legia Cudzoziemska, jeden z najbardziej konserwatywnych oddziałów wojskowych, otworzy swoje szeregi dla kobiet -zapowiedział minister obrony tego kraju."
Przyjda czasy, napiszesz "mam odmienne zdanie", w pysk i pod sciane! MARIEL bedzie czarny pas karate miala. :D

Ostatnio edytowano Cz maja 01, 2014 17:44 przez Soul33, łącznie edytowano 1 raz

Cz maja 01, 2014 17:16

z drugiej strony kim jest ten pan akruk że tak potrafi się wywyższać ?" Ten który się wywyższa będzie poniżony" to jedyny pewniak :) tak jak to że z prochu powstałeś to i w proch się obrócisz.

Cz maja 01, 2014 20:05
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179 ... 498  Następna strona