Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 1:27

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187 ... 222  Następna strona
 Uwagi do moderacji II 
Autor Wiadomość

Post Re: Uwagi do moderacji II
Kenfollet przekroczył granice kultury - to nie ulega wątpliwości.

A ja tylko przypomnę, że dyskusja zakłada możliwość wyrażania RÓŻNYCH poglądów. Także w kwestii takiej jak patriotyzm i ocena sytuacji (czyjeś wykonanie piosenki, reakcja jurorów).

Pn mar 28, 2011 9:52
czasowo zablokowany

Chciałbym aby jo_tka wyjaśniła mi kogo gdzie i w jaki sposób obraziłem.

Pn mar 28, 2011 11:32

Gita2 napisał(a):
Bardzo istotne i ważne pytanie Małego Kwiatka, które i ja zadaję :
Czy forum jest rzeczywiście chrześcijańskie, czy tylko tak się nazywa??????

Skoro rodzą się takie wątpliwości, to zwracam się do Moderacji z propozycją uzupełnienia Regulaminu o następujące zapisy, podkreślające chrześcijański charakter Forum:

1. Święta Trójca (chyba nie muszę wymieniać poszczególnych Osób ;) ) zawsze pisze Prawdę, całą Prawdę i tylko Prawdę.
2. Jeśli Święta Trójca nie ma racji, patrz punkt 1.
3. Kto śmie wątpić w Prawdę objawianą przez Świętą Trójcę, niech będzie zbanowany.

Pn mar 28, 2011 11:51

Na PW znajdziesz kopie postów, o które chodzi. Nie wymagają specjalnego komentarza.
Czy mogę prosić o zakończenie powyższej dyskusji?

Cytuj:
1. Forum portalu WIARA.PL jest miejscem spotkania ludzi pragnących pogłębić swoją wiarę, poszukujących Boga, zainteresowanych problemami religii, a chrześcijaństwa w szczególności. Forum stanowi zatem miejsce rozmowy katolików i niekatolików, chrześcijan i niechrześcijan, wierzących i niewierzących.
[...]

3. Dyskusja zakłada dopuszczenie wyrażania własnych pogladów i przekonywania. W sposób kulturalny mogą być zatem wyrażane również poglądy kontrowersyjne.

Z regulaminu.

Pn mar 28, 2011 13:44
zbanowany na stałe

maly_kwiatek napisał(a):
To, co się aktualnie odbywa w założonym przeze mnie temacie:

"Katastrofa smoleńska - przyczyny, skutki, refleksje"

uważam za gorszącą hucpę, nie na temat, urągającą zasadom szacunku poległych w katastrofie smoleńskiej.
Nie mam już nadziei, by dyskutanci wnieśli coś nowego i istotnego do tego tematu.
Dlatego proszę moderację o jego zamknięcie.

WIST napisał(a):
Dawno temu już to pisałem, dobrze widzieć że również doszedłeś do podobnego wniosku.

Oleksa57 napisał(a):
Proszę o zwrócenie uwagi na przebieg dyskusji w wątku:

viewtopic.php?f=37&t=27952&start=15
( oraz strony następne)

~Elbrus, wprowadza do dyskusji treści zaczerpnięte z bloga Janusza Palikota :

viewtopic.php?f=37&t=27952&start=15
viewtopic.php?f=37&t=27612&p=583669#p583669

- po czym swobodnie z tymi treściami dyskutuje, a poglądy tam wyczytane przypisuje, komu chce, uniemożliwiając tym sposobem wszelką rozsądną dyskusję.

Mam również pytanie: czy we wszystkich tych patriotycznych wątkach jest on jeszcze dyskutantem, czy już raczej cenzorem?
I czy ta rola została mu powierzona, czy sam ją sobie przyznał?

Jeśli jakiś wątek uważa za politycznie niesłuszny, lub niepoprawny, to po prostu uniemożliwia w nim wymianę myśli.
Typuje tematy do zniszczenia według własnego gustu i upodobania.

Gita2 napisał(a):
Moderacjo forum WIARA!,przymykająca oczy na zło. Zwracam uwagę, że niejaki kenfollett bez opamiętania i bezkarnie obraża w dziale Aktualności, czy Moderacja nareszcie zareagije???

Zoll napisał(a):
przyłączam się do zdania Gity: kentofellet przekroczył granicę poprawnosci wypowiedzi, nazywając innego usera per dureń, właczając OT z politycznymi wątkami

maly_kwiatek napisał(a):
Oleksa57 i wcześniej Gita2 poruszyły ważne problemy niniejszego forum.
Czy ludzie piszący i czytający forum, w tym dzieci i młodzież, mogą poruszać się po nim bezpiecznie dla swej psychiki i duszy?
Czy obelżywe inwektywy zdarzające się na forum, czy prezentowane tu antywychowawcze stanowiska dotyczące patriotyzmu mają jakieś znaczenie dla moderacji w kontekście tego, że bywają tu młodzież i dzieci?

Prosiłem 10 dni temu o zamkniecie tematu o katastrofie smoleńskiej. Prośbę poparł WIST.
I nie ma żadnych skutków.

Niezwłocznie po tej patriotycznej deklaracji dostałem za nią ostrzeżenie - jest na to do dziś dowód tu:

viewtopic.php?f=37&t=27422&start=180

Zaraz po ostrzeżeniu, otrzymałem w związku z nim bana - czyli zakaz pisania na forum.

Pytam moderację, czy patriotyzm w mojej wersji jest zabroniony na niniejszym forum? Czy może w ogóle polski patriotyzm jest tu zabroniony? Skoro ludzi dotykają na forum represje za poglądy, to czy nie wypadałoby również odpowiednio szybko i na pewno reagować na chamstwo, agresję i trollowanie forum?

Proszę o jasne, publiczne odpowiedzi w tych sprawach.
Czekają czytelnicy, w tym chrześcijańska młodzież i dzieci.
Serdecznie, z szacunkiem, pozdrawiam wszystkich :)

Gita2 napisał(a):
Tytuł tego działu jest:Uwagi do moderacji, w związki z tym mam pytanie:
Czy i od kiedy Elbrus i Alus są moderatorami.
Jeśli odpowiedź będzie TAk, natychmiast opuszczam to forum.

jo_tka napisał(a):
Kenfollet przekroczył granice kultury - to nie ulega wątpliwości.

A ja tylko przypomnę, że dyskusja zakłada możliwość wyrażania RÓŻNYCH poglądów. Także w kwestii takiej jak patriotyzm i ocena sytuacji (czyjeś wykonanie piosenki, reakcja jurorów).

Żaden ze zgłoszonych do moderacji problemów nie został rozwiązany.
Nadal obowiązuje trollowanie w tematach katastrofy smoleńskiej i obrażania Zmarłych w tej katastrofie. Hucpa, epatowanie złośliwościami, niegodnymi personalnymi uwagami do piszących na forum, a także do przeciwników politycznych, w tym do osób nieżyjących, trwa, urągając chrześcijańskiemu charakterowi forum przywiązanego do katolickiego Gościa Niedzielnego.

Na forum nie ma nawet reakcji na osobiste stanowiska Moderatorów, np. stanowisko WISTA co do zamknięcia tematu o katastrofie smoleńskiej, czy stanowiska Jotki o ubliżaniu na forum w wykonaniu kenfolleta. Wygląda jakby moderacja miała całkowicie związane ręce i nie mogła nic zrobić. Jednak jest to wrażenie tylko pozorne. Akcje moderacji są dokonywane. Na przykład w moich tekstach pojawiają się ślady działania cenzury nie wiadomo z jakiego powodu. Powód zapisany przez saxona przy ostrzeżeniu, skutkującym banem jest absurdalny, bo mówi o represyjnej karze za moją osobistą, polską deklarację patriotyzmu. Ban za polskość wyniósł na forum Gościa Niedzielnego 2 tygodnie. Strach pomyśleć, co się stanie, jeśli Gość będzie wykupiony przez Niemców, czy innych Europejczyków niechętnych polskości.

Mili Państwo,
Moderacja naprawdę nie jest bezczynna. Brak działania jest też działaniem. Kenfollet ośmielony brakiem zdecydowanej chrześcijańskiej reakcji na jego niegodne treści zamieszczane na forum pisze dalej i od impertynecji i deklaracji nienawiści wobec osób nie powstrzymuje się.
Alus i Elbrus dalej trollują forum, każde na swój sposób, w innym stylu, prowokując rozmowy nie na temat, które skutkują banami nie dla nich lecz dla osób, które podjęły z nimi dyskusję.

Kuriozalnym efektem ostatniej pracy Moderacji nad zgłoszonymi uwagami jest ban dla Durala, który płaci za Alus, Kenfoleta, Elbrusa i wszystkich innych, tylko zupełnie nie wiadomo dlaczego, z jakiej racji właśnie on płaci banem, w sytuacji gdy osoby faktycznie gwałcące regulamin, cieszą się swobodą pisania.

Ja nie zgadzam się z takimi zachowaniami moderacji chrześcijańskiego forum.
Uczciwość, przejrzystość, jawność działań moderacji, w szczególności działań represyjnych jest dla mnie oznaką wiarygodności forum. Dopóki nie zobaczę dowodów, że wiarygodność forum jako miejsca chrześcijańskiego jest przywracana, to powstrzymam się od pisania tutaj.

Pozdrawiam wszystkich, z którymi miałem okazję przeżywać tu przygodę intelektualną i wiele pięknych refleksji moralnych i religijnych. Wszystkich piszących i czytelników. Wszystkich, którzy pisali tu dawniej, a teraz nie piszą. Pozdrawiam Moderację i dziękuję za jej dotychczasowe starania o forum i porządek na nim.

Niech Bóg nas wszystkich błogosławi.

Wt mar 29, 2011 17:38

Świetnie. Tylko ja swoje "stanowisko" napisałam PO USUNIĘCIU postów kenfolleta. Tych obraźliwych.

Powód edycji postów jest podany w postach, jeśli ja je edytowałam (na dole postu). Do pozostałej części tematu o młodym chłopaku potraktowanym nieodpowiednio przez jury nie miałam w tym momencie większych zastrzeżeń.

Ogólnie: Twoja ocena nie musi się zgadzać z oceną moderacji. Warto o tym pamiętać.

Również pozdrawiam :-)

Wt mar 29, 2011 18:41

Kenfollett zachęcony komentarzem moderatora jo-tki w wątku :"Radio Maryja" pisze:
"zdziczały zakon Redemptorystów" i co ???
Komentarz kefolletta od godz. 13.08 wisi na forum Wiara.pl
Ponawiam pytanie, czy to jest forum katolickie?????????

Wt mar 29, 2011 21:00
zbanowana na stałe

Mamo! Mamo!
A Jasio mówi bzydkie wylazy!
Powiedz mu cioś...

Wt mar 29, 2011 21:52

Uprzejmie informuję, że nie mieszkam na forum. I nie wydaje mi się, by moja uwaga zachęcała do obelg.

Przypomnę jeszcze: to NIE JEST temat do dyskusji między użytkownikami.

Wt mar 29, 2011 23:07
zbanowany na stałe

W temacie Radia Maryja jotka ocenzurowała mój tekst zostawiając kwadratowe nawiasy i pod spodem napis, że wycięto część tekstu z adnotacją na dole:

"Ostatnio edytowano wtorek, 22 marca 2011, 22:08 przez jo_tka, łącznie edytowano 1 raz
ad personam"

Pozostało z mojego tekstu coś takiego:
maly_kwiatek napisał(a):
I w ten sposób wylazły prawdziwe intencje osoby piszącej w temacie, choć nie słuchającej radia.
Zlikwidować radio za wszelką cenę. [...]

Radio Maryja da sobie radę, bo jest chronione modlitwami słuchających i jak wskazuje doświadczenie 20 lat, ochrania je także Opatrzność.

Poniżej, Gita 2 cytuje mój powyższy oryginalny post, więc widać co Jotka wycięła:
Gita2 napisał(a):
maly_kwiatek napisał(a):
I w ten sposób wylazły prawdziwe intencje osoby piszącej w temacie, choć nie słuchającej radia.
Zlikwidować radio za wszelką cenę. Z zaklęciem - po wielokroć.

Współczuję, bo takie intencje, w dodatku wyposażone w zaklęcia, obciążają duszę.

Radio Maryja da sobie radę, bo jest chronione modlitwami słuchających i jak wskazuje doświadczenie 20 lat, ochrania je także Opatrzność.

Pełna zgoda Mały kwiatku.
Oprócz modlitwy, ewangelizacji RM i TVTrwam emituje programy patriotyczne.
Przed chwilą skończył się program z udziałem Lecha Makowieckiego, którego patriotyczne utwory trudno znaleźć w TVP, co jest skandalem.
TVP nie pełni roli misyjnej, w pewnym stopniu pełniła, ale teraz po zagarnięciu przez koalicję PO,PSL,SLD sięgnęła prawie dna.
Dobrze, że mamy TVTrwam i Radio Maryja, gdzie mogą występować patrioci tacy jak np. Makowiecki.
http://www.youtube.com/watch?v=6gfbf9wevR0

Pogrubiłem wycięty tekst. Kogo on obrażał - możemy się tylko domyślać, że Jotkę. Dlaczego obrażał - nie dowiemy się pewnie już nigdy.

Natomiast takie teksty w temacie katastrofy smoleńskiej jak: (tylko nieliczne przykłady):

kenfollett napisał(a):
Katastrofy lotnicze są badane całymi latami i to na całym swiecie. Wie o tym Jarkacz, wie Macierewicz i cała ta banda z PiSu.
Niestety to urodzeni bandyci, którzy uwielbiaja się pławic w czynieniu zamieszania i w otumaniania narodu.
Wszystko to po to by sięgnąc po władzę, cyniczni i butni przywódcy.
Ponadto jestem stuprocentowo pewny, że nawet gdy wyjasni sie katastrofe smoleńską, a wyjaśnienie nie bedzie po linii obłąkańczych wymysłów chorego Macierewicza, to i tak zawsze będą twierdzić, ze to kłamstwo.
Ludziom chorym psychicznie należy się leczenie, a nie tłumaczenie czegokolwiek.

kenfollett napisał(a):
Cytuj:
Alus przyjdź 10 kwietnia pod pałac i policz..potem możemy pójść na kawę

Nie zapomnij wziaśc krzyz i przywiązac sie do niego, robiąc narodowa komedie.

Jakos nikt nie przywiazuje sie do TEGO krzyża w kaplicy.

Widać, ze nie o krzyz chodziło, ale o chorą ambicje małego zakompleksionego kartofla, który nie potrafi sie pogodzić z przegraną. Pewnie tez chciałby spocząc na Wawelu. Przemianowalibysmy ten historyczny gród na Kaczygród, przez który płynie Macierewka, a w pieczarze czai sie straszliwy PuTusk z Komorowa

kenfollett napisał(a):
Sakiewicz to naprawdę wsza (łonowa). Albo jest taki durny, albo odgórnie sterowany po to by przygotowywać w kraju podłoże pod zamieszki. Jeżeli to drugie to powinien dostać dożywocie za działalność szkodzącą Polsce. Jeżeli to pierwsze to natychmiast do psychiatry i na oddział zamknięty razem z Macierewiczem, Kaczyńskim i całą PiSowską wierchuszką.

Alus napisał(a):
Dural napisał(a):
To juz nie bedzie to w dyskusji. Jak sie dowiedzialem z wiadomosci zamieszczonej w "Uwagach do modow", moj serdeczny przyjaciel osiris, rowniez przez ten Smolensk, stanal na granicy niepoczytalnosci. Poniewaz honorowy, zrobil krok do przodu i skasowal konto. Szkoda czlowieka podwojnie.
To juz nie bedzie to. :(

W uwagach do moderacji wyczytałam, że to ja i Elbrus zafundowaliśmy Ci bana.....więc przyjaciele czy wrogowie ;)
Kto wie czy w odejściu Liama i Kamali :placze: nie maczaliśmy oboje palców
.

teksty z jednego tylko tematu z 2-3 stron gwałcące dobre obyczaje, prawa ludzi do szacunku wobec siebie jako ludzi, ośmieszające krzyż jako symbol chrześcijaństwa, wprowadzające jakiś bełkot zamiast merytorycznej w kwestii dotyczącej tematu katastrofy smoleńskiej, Jotce się podobają, gdyż nie widzi powodu by je wycinać, cenzurować, a temat zamykać.

Ja jestem nauczony szanować ludzi i lubię przebywać tam, gdzie tej zasady się przestrzega. Zasada ta jest podstawową w życiu chrześcijanina, trudno mówić o miłości bliźniego, jeśli się nie ma do niego szacunku. Stąd moje pytanie o profil tego forum, również Gita2 o to pytała.
Czy forum jest chrześcijańskie czy przeciwnie, obowiązuje tu wybiórcze traktowanie zasad moralnych, według potrzeb. Zauważyłem też, że Jotka kasuje niektóre posty Kenfolletta w całości, więc wygląda, że nie zasługuje on na ostrzeżenie czy bana, bo jego obraźliwych i skandalicznych tekstów przeważnie nie ma. W temacie katastrofy smoleńskiej Jotka widać nie interweniowała w ogóle, widać albo miała zakaz, albo chodzi na forum o to, by Smoleńsk kojarzył się czytelnikom z totalnym ściekowiskiem. Z taka manipulacją też się nie zgadzam i gorąco protestuję. W katastrofie zginęli ludzie i nie wolno ich zalewać potokami gnojówki.

Czekam na zmiany na forum, zmiany świadczące o tym, że forum jest chrześcijańskie.
Mam nadzieję, że się doczekam.
Jeśli nie, to niech Wam Bóg wybaczy.

Śr mar 30, 2011 7:24

maly_kwiatek napisał(a):
Czekam na zmiany na forum, zmiany świadczące o tym, że forum jest chrześcijańskie.
Mam nadzieję, że się doczekam.
Jeśli nie, to niech Wam Bóg wybaczy.

Niezły szantaż - jak nie wytniecie wpisów, które mi się nie podobają, to znaczy, że forum jest niechrześcijańskie...
Moim zdaniem przytoczone wpisy, nie obrażały uczestników dyskusji tylko były opiniami na temat tego co dzieje się w okół katastrofy smoleńskiej. Od tego chyba jest forum, aby wyrażać swoje opinie (czasem w dosadny sposób)?

Śr mar 30, 2011 8:30
Został edytowany post malego_kwiatka przez jo_tka, z adnotacją, że znalazły się w nim uwagi ad personam.

viewtopic.php?f=36&t=13673&start=2085

Oto ten post przed interwencją moderatora:
maly_kwiatek napisał(a):

Zlikwidować radio za wszelką cenę. Z zaklęciem - po wielokroć.

Współczuję, bo takie intencje, w dodatku wyposażone w zaklęcia, obciążają duszę.

Chciałam uzyskać odpowiedź, co w nim było obraźliwego.
Moderatorzy mają nad nami tę przewagę, że z naszymi postami mogą robić, co zechcą, i karać banami za niepopełnione przewinienia, ponieważ mają w swoim ręku władzę nad wszystkimi dowodami.

Jeśli już koniecznie moderacja chce zrobić porządek z obraźliwymi treściami ( na razie tylko w tym wątku), to polecam:

kenfollett napisał(a):
Jarosław Kaczyński w Radiu Maryja powiedział, że to, że Mariusz Błaszczak wyszedł ze studia podczas programu Moniki Olejnik, było "protestem przeciwko temu, że pani Olejnik nie pozwala na normalnych zasadach uczestniczyć mu w dyskusji". Dodał, że Monika Olejnik "nawet nie próbuje udawać, że jest dziennikarzem" - pisze "Wprost" na swojej stronie internetowej.

Poszedł sie nieudacznik życiowy poskarżyć? Znów się ośmieszył i tym samym ośmieszył to medium.
Nie jestem sympatykiem Olejnik, ale to co zrobił Płaszczak zakrawa na kpine i zwyczajna prowokację. Teraz indywidua pokroju Jarkacza beda biadolić o anihilacji opozycji, a Rydzyk ze swoimi psycholami potwierdzać jego tezę.

No nic pomodle sie o zdrowie dla Rydzyka i jego słuchaczy bo o rozum to już nie warto...dawno odleciał w niebyt lub zamataczył sie starcza demencją.

Angella_S napisał(a):
Radio Maryjny Big Brother, podgladactwo...
A zdjecia z prosektorium były?
Bo jesli nie to szkoda...byłaby wieksza ogladalność.

Witold napisał(a):
Gita z takim uciekaniem od niewygodnych wypowiedzi biskupów, które jej zdaniem nie istnieją? Ty czarownico! Sama się podstaw! Nie uwłaczając...
Wyjaśniam, że te słowa były kierowane do Magdaleny Środy.
Cytuj:
Jeśli natomiast idzie o vipów najwyższych szczebli to uważam, że mamy prawo znać rodowód nawet do piątego pokolenia wstecz.
Kolejne potwierdzenie tego, co pisałem w innym temacie. Słuchajcie Gity, to obudzimy się w Trzeciej Rzeszy. A z bardziej aktualnych, to w Korei Północnej, gdzie uznaje się, że odpowiedzialność za odchylenie od ideologii, ciąży na kilku kolejnych pokoleniach potomków winowajcy.

Załóżmy chwilowo, że Gita nie jest czarownicą, ale co do tego czy nie jest komunistką, nie byłbym już taki pewien.

kenfollett napisał(a):
Twórcy jak i słuchacze RM to doskonale wyszkoleni przez Rydzyka manipulanci.
Pamiętam jak doskonale manipulowali słowami JPII wmawiając "ciemnemu ludowi", ze jest on przeciwny członkostwu Polski w UE.

A to przykład jakości moderacji w tym wątku:
Kamyk napisał(a):
Ostatnio zdarza mi się słuchać nagranych programów z RM czy czytać podlinkowane artykuły z czy NDz z racji tego, że przewija się w nich temat RAŚ. Nie wiem czy całe to "imperium medialne" zawsze prezentuje taki poziom jak w przypadku artykułów i nagrań o RAŚ, natomiast poziom tych ostatnich wystarcza z nawiązką, abym czuł obrzydzenie wobec mediów siejących tak kłamliwą propagandę (bo dziennikarstwem tego nazwać nie można)

To jest wpis w wątku jego moderatora, za jednym zamachem załatwiający sprawę RM, i sprawę RAŚ.
Stosowny komentarz do tego postu znalazł się w wątku.
To efekt pobieżnego tylko przejrzenia wątku wstecz, do dnia 30 stycznia br.

Obserwuję:
1. "wypychanie" z forum kolejnych wartościowych osób (MarekMRB, osiris)

2. preparowanie "haków" na następne ( maly_kwiatek)

3. dopuszczanie do przemocy werbalnej względem osób kojarzonych ze środowiskami
niepoprawnymi politycznie( Gita2)

4. całkowitą bezkarność osób reprezentujących poglądy obecnej władzy.

W związku z tym mam dwa pytania:

I. Podtrzymuję i i popieram zapytanie Gity2 i malego_kwiatka o chrześcijański charakter tego forum. Nawet gdyby to było forum przy czasopiśmie ateistycznym, to jeszcze i tam oczekiwałabym obowiązywania pewnych zasad.

II. Czy to forum ma być tubą propagandową środowisk związanych z PO?
Jeśli tak, to lepiej to sobie wyjaśnić na wstępie, w celu uniknięcia wzajemnego marnowania swego cennego czasu, który dał nam Pan,( i który może warto lepiej wykorzystać).

Śr mar 30, 2011 8:34
zbanowany na stałe

Czy to forum po to by zostało nazwane chrześcijańskim powinno stac sie tubą RM, PiSu i tzw "prawych Polaków-katolików" z wiadomego srodowiska (np. "obrońców krzyża).
Jesli tak to sens jego istnienia pozostanie pod znakiem zapytania.
Zmasowany atak środowisk Radiomaryjnych widzi mi sie jako odgórnie sterowany.
Czyzby Rydzyk zauważył, ze mu sie cos z ręki wymyka i atakuje od tyłu?

Śr mar 30, 2011 11:48

Oleksa - a nie wystarczy porównać, co usunięto?

Można ostatecznie dywagować o czyichś intencjach, ale supozycje dotykające kwestii sumienia, nawet (a może tym bardziej) absurdalne są zdecydowanie obraźliwe. W stosunku do osób, których dotyczą.

Kultura rozmowy obowiązuje obie strony.

Co do charakteru forum - już wklejałam fragment regulaminu.

Śr mar 30, 2011 11:54
zbanowany na stałe

Jeśli ktoś nie rozumie, na czym polega postawa chrześcijańska, jak ja akcentować i po czym ją poznać, proponuję lekturę Ewangelii.

Brak szacunku dla ludzi, ubliżanie im, poniżanie ich, obrażanie, kłamstwa i insynuacje zdecydowanie nie są elementem postawy chrześcijańskiej.
I mam nadzieję, że forum przyjmie w końcu postawę chrześcijańską za standard.

Poglądy dyskutantów na cokolwiek, w tym poglądy polityczne, nie mają żadnego znaczenia dla przyjmowania postawy chrześcijańskiej. Jezus mówił: oddajcie Cezarowi, co cesarskie, a Bogu co Boskie.

Śr mar 30, 2011 11:59
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187 ... 222  Następna strona