Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn wrz 01, 2025 1:21

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196 ... 437  Następna strona
 Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji 
Autor Wiadomość
Post Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
...w zasadzie, sam bym to już wyedytował. No, ale nie na tym silniku forum.

So sty 28, 2017 20:30

ErgoProxy napisał(a):
ErgoProxy gra na ocenzurowanie posta, które przyjmie bez protestu, jak przyjmował do tej pory. Zarazem prosi o wytłumaczenie lepiej oblatanych w kwestiach współżycia społecznego, czy tutaj chodzi o stół i nożyce.
Wycofujesz się z wulgarności, jednocześnie starając się mnie obrazić, przypisując do niej.
Chamstwa ciąg dalszy.

So sty 28, 2017 21:48
Zobacz profil WWW
Nie, pytanie jest tak uczciwe, jak uczciwie stawiają niekiedy sprawy osoby ze spektrum. No, ale jeśli Marek Piotrowski dyskutując z chorym psychicznie każe mu "przestać świrować", niewątpliwie ekspertem od chamstwa jest.

So sty 28, 2017 21:57
Będzie wycięcie, ale przede wszystkim będzie ostrzeżenie.

So sty 28, 2017 22:10
Okejka.

So sty 28, 2017 22:11
Moderator

A ja spóźniłem się o minutę, bo sprawdzałem "świrowanie". Po sprawdzeniu stwierdzam, że nie podejrzewam, aby Marek świadomie napisał do kogoś chorego psychicznie takie słowa. A żadnych objawów choroby nie widać na forum od dawna.

Co do ostrzeżenia, to akurat w pierwszej chwili planowałem poprzestać na ostrzeżeniu słownym przed ostrzeżeniem formalnym. Ale, z drugiej strony, to już trzecie ciachnięcie w ciągu dwóch dni, więc taka nonszalancja to już wyraźna przesada. A teraz słownictwo daleko wykroczyło poza standardy naszego forum.

~ Pink Floyd, "Hey you"

So sty 28, 2017 22:23

Yarpen usunął mój post w temacie,, Czy Jan był obecny?" , w którym się broniłem przed zarzutami kacperka29, twierdząc, że wracam do zamkniętych tematów. Kacperek29 oskarżył mnie z tego co pisałem w zamkniętych tematach. W związku z tym, że oskarżenie kacperka29 zostało, a moja obrona została usunięta to Yarpen odebrałmi prawo do obrony. Wygląda na to, że stanąłem pod pręgierzem bez prawa do obrony

Pn lut 06, 2017 12:28
viewtopic.php?p=941299#p941299
Ten link w tekscie szczeart to tez spam.

Śr lut 08, 2017 21:30

Proszę o otwarcie wątku "Wyjście z Egiptu". Mam coś do dodania w kwestii spowiedzi jako ponownego narodzenia.

Cz lut 16, 2017 17:56

A ja mam pytanie czy białogłowa to MARIEL?

Bo jeżeli nie… To czy białogłowa mogłaby zmienić awatar?

Czy to jest przypadkowe, czy nie… ale chwytanie awatarów stałych lub starych użytkowników bywa mącące.

Pt lut 17, 2017 1:14

Śpicie jeszcze? Ja już nie. Proponuję zmianę w regulaminie. W końcu regulamin jest dla ludzi, po to żeby się im z forum jak najdogodniej korzystało. Chodzi o punkt:

Reg. I/5 Językiem używanym na forum jest język polski. Dopuszcza się zamieszczanie krótkich wypowiedzi w języku obcym pod warunkiem, że autor przetłumaczy je na język polski.

To jest bardzo... kiepski punkt. Z mojego punktu widzenia zobowiązuje np. do niekompetentnych tłumaczeń starożytnych tekstów.
Nie zauważyłam aby na innych forach o podobnym profilu wprowadzenie możliwości cytowania w j. obcych stwarzało jakieś problemy. Rozmówcy zawsze mogą poprosić o jego przetłumaczenie. Jeśli ktoś odmówi rozumie się samo przez się, że dany tekst nie może stanowić dowodu w dyskusji.

Proponuję nowy zapis:
Językiem używanym na forum jest język polski. Dopuszcza się zamieszczanie krótkich wypowiedzi w języku obcym pod warunkiem, że zagadnienie zasadnicze jest przedstawione w języku polskim, a obcojęzyczne cytaty pełnią funkcję pomocniczą.

Co Wy na to. Jeśli komuś na takiej zmianie zależy to proszę o wsparcie, w przeciwnym razie wniosek ;) przepadnie.

N lut 19, 2017 8:26
Ja popieram. Czesto sa obiektywne teksty tylko w jezykach zachodnich a tlumaczenie ich w calosci to zmudna praca. Google na potrzeby wlasne tez wystarczy.
No i moderacja tez nie zawsze stosuje sie do tego punktu, uwazajac np ze lacine zna kazdy.

N lut 19, 2017 9:02
Moderator

Jestem za. Jest przecież translator. Jak tłumaczy tak tłumaczy, ale jeśli zasadnicze zagadnienie będzie przedstawione w języku polskim, nie widzę problemu.

N lut 19, 2017 9:03
No to nic nie stoi na przeszkodzie, aby ktoś, kto chce się powołać na obcojęzyczny tekst, wrzucił go do translatora i przygotował za jego pomocą przekład na język polski, który zamieści na forum wraz z tekstem oryginalnym. :D

N lut 19, 2017 9:38

Chciałabym aby wypowiedział się też na ten temat @medieval. Z racji swojego wykształcenia zrozumie jakich trudności nastręcza tłumaczenie np. midraszy żydowskich z początków naszej ery i że tłumaczenie ich przez laika jest gwałtem na tych tekstach. Podobnie wiele dokumentów papieskich nie zostało przetłumaczonych na j. polski.
Chciałabym, aby w sytuacji gdy żaden z rozmówców nie zgłasza problemów ze zrozumieniem, możliwe było pozostawienie takiego tekstu bez koślawego, nieprofesjonalnego tłumaczenia.

N lut 19, 2017 9:45
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196 ... 437  Następna strona