Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Przecież to wszystko NAD LINKIEM jest cytatem!!! Otwórz link i sprawdź!!! I co Ci się w skrócie nie podoba? Piszę tak często, podobnie jak J99 cz med albo medieval zamiast pełnych nicków. Leń jestem. Ale chyba tym nikogo nie obrażam, co?
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
So sie 30, 2014 13:26 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
O tym juz bylo, ze wlasnie niektorych obrazasz. Konkretnie o tym skrocie kat.
To twoim obowiazkiem jest zaznaczyc co jest cytatem. W szkole nie byles, czy jak?
|
So sie 30, 2014 13:30 |
|
 |
Jajko
|
Zazwyczaj piszę tak, że najpierw cytuję, potem podaję link do źródła, a dopiero niżej komentuję. Jakoś dotychczas nikt nie narzekał, więc sądziłem że wszyscy się zorientowali, co jest cytatem, a co moim komentarzem. Widać, myliłem się  Jak obrażam skrótem kat.? Bo pamiętam że była o tym mowa, ale ostatecznie Soul i med napisali, że skrót to nie problem.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
So sie 30, 2014 13:40 |
|
|
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Nie przypominam sobie, żebym coś takiego napisał. Być może w innym kontekście.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
So sie 30, 2014 13:54 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Jajko, to ja napisałem takie zdanie. Miałem na myśli, że w Twoim przypadku znane są intencje używania tego skrótu. A nawet, gdybyś się uparł, że nie jest to kolejna złośliwość i prowokacja, to po wyjaśnieniach, że niektórzy użytkownicy odbierają taki skrót w negatywny sposób, z pewnością masz już tego świadomość.
Zatem ponawiam pytanie, które kiedyś zadałem - dlaczego nadal to robisz, pomimo wielu upomnień?
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
So sie 30, 2014 15:59 |
|
|
|
 |
Jajko
|
Soul33 napisał(a): Jajko, to ja napisałem takie zdanie. Medieval też. Soul33 napisał(a): Miałem na myśli, że w Twoim przypadku znane są intencje używania tego skrótu.
O! Znowu wiesz lepiej co autor ma na myśli! To może powiesz mi jakie intencje mi przyświecają, bo ja nie wiem?? Soul33 napisał(a): A nawet, gdybyś się uparł, że nie jest to kolejna złośliwość i prowokacja, to po wyjaśnieniach, że niektórzy użytkownicy odbierają taki skrót w negatywny sposób, z pewnością masz już tego świadomość.
Rzeczywiście, kilka osób odbiera taki skrót, nie wiedzieć czemu, negatywnie. Ale uściślijmy: JEDNA osoba uważa go za obraźliwy, DWIE za nieestetyczny, DWIE uważają, że należy używać pełnej formy, a TRZEM przeszkadza czytanie go 10 razy dziennie. Razem 8 osób. Dokładnie tyle samo osób nie widzi problemu. viewtopic.php?f=43&t=35553&start=0&hilit=skr%C3%B3t&view=viewpollSoul33 napisał(a): Zatem ponawiam pytanie, które kiedyś zadałem - dlaczego nadal to robisz, pomimo wielu upomnień? Robię to rzadko. Uszanowałem zdanie użytkowników, którzy nie chcą tego czytać 10 razy dziennie. W ciągu ostatnich 2 tygodni użyłem tego skrótu PIĘĆ razy. A w ciągu ostatniego miesiąca OSIEM, a kwartału 17. To daje średnio mniej niż dwa razy w tygodniu! To aż takie straszne???
|
So sie 30, 2014 17:07 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
A dlaczego z tego skrótu całkowicie nie zrezygnujesz, skoro byłeś upominany, i to nie raz, ani nie dwa? Dlaczego nieustannie stosujesz na forum wiele drobnych prowokacji, zaczynając już nawet od avataru i sygnatury? Dlaczego ciągle szukasz sposobów jak wykpić wierzących, a w szczególności katolików?
Nie mógłbyś po prostu normalnie korzystać z forum zamiast cały czas balansować na granicy regulaminu?
W zasadzie to należałoby się dziwić ilością cierpliwości, którą Ci dotąd okazaliśmy.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
So sie 30, 2014 17:47 |
|
 |
Jajko
|
Skrót obraża JEDNĄ osobę. Nie wiem kogo i nie wiem w jaki sposób. Gdyby się zgłosiła i wyjaśniła dlaczego ją to obraża i poprosiła o niekorzystanie, to bym się zastanowił nad dalszym ograniczeniem używania tego skrótu. Co jest nie tak z avatarem? Pierwsze słyszę że to prowokacja! Nie kpię z wierzących, tylko piętnuję Złego w nich działającego. To źle??
Nie łamię regulaminu. Piszę tylko niewygodne treści, zadaję trudne pytania, miażdżę argumentami. Ale nie robię tego by kogoś wkurzyć, ale aby skłonić do myślenia. To takie straszne?
|
So sie 30, 2014 19:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zadajesz prowokacyjne pytania, na ktore sam mozesz znalezc odpowiedz. Ale nawet nie szukasz.
Dlaczego pietnujesz jakiegos zlego w wierzacych, jezeli w niego nie wierzysz? Jakies rozdwojenie jazni?
A dlaczego skrot mnie sie narazil? Bo tyle tekstu porzadnie wypisales, a przy katolicki tylko na skrot ci ochoty starczylo.
|
So sie 30, 2014 19:40 |
|
 |
Jajko
|
Nie wpisałem tylko wkleiłem!! To były wklejone cytaty, jak Ci już usiłowałem wyjaśnić. A używam skrótu by uściślić o jaki Kościół czy kapłana jakiego Kościoła mi chodziło, żeby nie było wątpliwości. Niektórzy piszą KK czy KRK, ale mnie się takie skróty pisane wielkimi literami nie podobają za bardzo.
|
So sie 30, 2014 19:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Aha. A ja ci powiedzialam, ze zaznaczanie cytatow to wiedza ze szkoly. Jezeli zaznaczenia nie ma to jest to dla normalnego czytelnika tekst autora. Nie mam obowiazku szukania w linku od kiedy przestales pisac samodzielnie.
Kosciol kat. to jaki katolicki? Rzymskokatolicki, grekokatolicki czy polskokatolicki?
|
So sie 30, 2014 19:55 |
|
 |
Jajko
|
Tu mnie masz. Ze skrótu nie wynika jaki to Kościół. Ale tak chyba mówią o nim pracownicy tego największego w Polsce Kościoła, nie? Czy podkreślają, że chodzi o wersję rzymską? O ile się nie mylę, to 'katolicki' to to samo co 'rzymsko-katolicki', ale używa się powszechnie SKRÓCONEJ nazwy. A ja ją lubię jeszcze bardziej skrócić. I nie rozumiem w czym to komu może przeszkadzać??
Swego rodzaju podpisem autora jest link pod cytowanym tekstem - zamiast nazwiska, odnośnik do tekstu oryginalnego. Jakoś poza Tobą nikt nie ma wątpliwości.
|
So sie 30, 2014 20:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Moze juz zrezygnowali z tlumaczenia ci spraw oczywistych?
|
So sie 30, 2014 20:16 |
|
 |
Jajko
|
A może po prostu nikt nie ma wątpliwości, zwłaszcza że tak robię od lat...i dopiero Ty się do tego przyczepiłaś...gratuluję refleksu 
|
So sie 30, 2014 20:23 |
|
 |
Asienkka
|
Jajko - strasznie mnie bawi Twój tekst "miażdżę argumentami"  Jak to czytam - zaczynam się śmiać. Nie udało Ci się nikogo ani niczego zmiażdżyć na tym forum  O jakości Twoich argumentów już nawet nie chcę wspominać. Natomiast skorupka jajka jest bardzo delikatna - samo sobie krzywdę może zrobić, szczególnie jak jajko chce być mądrzejsze od kury  Może dodam, że mam na myśli wydawanie świadectwa o samym sobie.
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
So sie 30, 2014 23:32 |
|
|
|