Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Przypominam, że medieval_man napisał także: Cytuj: Ale nawet ta pierwsza opcja daje ok. 350 tys wyników czyli 20 razy więcej niż 17,5.
Jajko: mieścisz się w 5% czyli w zdecydowanej mniejszości
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Cz wrz 04, 2014 18:06 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Obawiam się, Jajko, że nawet to, iż z rozpędu zapomniałem skorzystać z cudzysłowu, niewiele zmienia. Dalej skrót, którego używasz, pozostaje w sieci nielicznym, a nie "dość powszechnym".
|
Cz wrz 04, 2014 18:12 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Pokazałeś, że NIE POTRAFISZ korzystać z wyszukiwarki! A więc miałem rację! Wyrażenie "kościół katolicki" nie pojawia się w wynikach wyszukiwania gugla tyle razy ile twierdziłeś.
Zgadzam się, że skrót jest używany rzadko w stosunku do pełnej nazwy, niemniej wg mnie 17 tysięcy trafień to całkiem spora liczba. To nie jest jakiś wyjątek używany przez garstkę entuzjastów. Od ilu trafień można powiedzieć, że coś jest "dość powszechne"?
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Cz wrz 04, 2014 20:08 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Obawiam się, Trollu, że występowanie 20 razy mniej od określenia "Kościół katolicki" to mało, a nie "całkiem spora liczba".
|
Cz wrz 04, 2014 20:22 |
|
 |
Jajko
|
Pozwolisz, że powtórzę pytanie, bo nie zauważyłeś:
Od ilu trafień można powiedzieć, że coś jest "dość powszechne"?
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Cz wrz 04, 2014 20:38 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Pozwolisz, że powtórzę pytanie, bo nie zauważyłeś:
Od ilu trafień można powiedzieć, że coś jest "dość powszechne"? Jak przestanie być "mało", "niewiele", "marginalnie", czyli 20 razy mniej od występowania pełnej nazwy. 
|
Cz wrz 04, 2014 20:45 |
|
 |
Jajko
|
Czyli o powszechności występowania jakiegoś określenia decyduje częstotliwość występowania innego? Ciekawa interpretacja. Ale masz do niej prawo. Ja nadal uważam, że 17 tys. to całkiem spora liczba.
|
Cz wrz 04, 2014 20:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Pewnie, że spora. Tyle, że za mała na uznanie, że jest to "dość powszechnie" stosowany skrót. 
|
Cz wrz 04, 2014 20:58 |
|
 |
Jajko
|
A od ilu tysięcy jest "dość powszechnie" Twoim zdaniem? 20? 30? 40?
|
Cz wrz 04, 2014 21:09 |
|
 |
mareta
|
Yarpen_Zirgin napisał(a): Jajko napisał(a): Pozwolisz, że powtórzę pytanie, bo nie zauważyłeś:
Od ilu trafień można powiedzieć, że coś jest "dość powszechne"? Jak przestanie być "mało", "niewiele", "marginalnie", czyli 20 razy mniej od występowania pełnej nazwy.  Proponuję zastosować "minęło czasu mało-wiele"
|
Cz wrz 04, 2014 22:04 |
|
 |
Jajko
|
Johnny99 napisał(a): Na razie to Jajko zaśmieca ten wątek swoim trollingiem. A w innym na proste pytanka nie potrafi odpowiedzieć.. tak to właśnie jest z niezbyt rozgarniętymi trollami internetowymi. Cóż. Bredzisz w bezsilności wobec moich argumentów. Nie będę więcej brał udziału w takich "dyskusjach". Masz argument W TEMACIE, to go daj, wycieczki osobiste, dociekania dlaczego coś mnie interesuje, zostaw sobie, bo to NIE JEST TEMATEM dyskusji. Poniał?
|
So wrz 06, 2014 18:44 |
|
 |
Johnny99
|
Odpowiedz, Jajeczko, na pytania. Nietrudne. Wystarczy się chwilkę zastanowić.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
So wrz 06, 2014 18:45 |
|
 |
Jajko
|
Podaj cytaciki. Wówczas ja odpowiem na Twoje pytania.
|
So wrz 06, 2014 18:46 |
|
 |
Johnny99
|
Już podałem jeden cytacik. Nie spodobał się Jajeczku - spoko. Ale ja podałem. A Jajeczko nie odpowiedział dotąd nawet na jedno pytanko. Zbyt trudne, jak widać. Niestety 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
So wrz 06, 2014 18:47 |
|
 |
Jajko
|
Podałeś cytacik od czapy. Ja nie chciałem od czapy odpowiadać, wiec poczekałem aż przyznasz, że cytatu nie od czapy nie znasz i odpowiedziałem nie od czapy na Twoje pytania. Myślę, że jesteś ukontentowany.
|
So wrz 06, 2014 19:31 |
|
|
|