Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Uwagi do moderacji II
Czy Boże Narodzenie nie jest takim nadzwyczajnym czasem, gdzie można by było anulować bany osobom, które były ciepło przyjmowane na forum? Czy regulamin mógłby zostać zawieszony w trybie nadzwyczajnym? Dołączam się do próśb o dopuszczenie z powrotem małego kwiatka do pisania na forum. To jego święto i otrzymałby piękny prezent...z samej Góry. Bóg nie działa konwencjonalnie, a my czasem też możemy przymknąć oko na regulaminy...w końcu święta to czas radości i miłości okazywanej wszystkim. Bardzo proszę!  Ja będę się modlić o nadzwyczajne łaski dla naszego saxona.
|
N gru 25, 2011 12:05 |
|
|
|
 |
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
viewtopic.php?f=27&t=30264&p=644364#p644364Temat chyba winien zostać z miejsca zdjęty. Raz, że właściwie nie ma tu o czym dyskutować, dwa - że rozpoczynający go post zawiera obelżywe porównania i groźby: Cytuj: Wyjątkowo niepokojąca jest działalność protestantów, nazistów, wyznawców islamu i innych. Cytuj: Potrzebni nam są ludzie, którzy będą egzekwować kary Boskie w imieniu stwórcy. Co to ma, przepraszam, być?
_________________ O ile Roland się orientował, religia krzyża jako kolejna nauczała, że miłość i morderstwo są ze sobą nierozerwalnie związane, a koniec końców Bóg i tak zawsze pije krew.
|
Pn gru 26, 2011 9:44 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Moim zdaniem, to prowokacja.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Pn gru 26, 2011 11:30 |
|
|
|
 |
agawa
czasowo zablokowana
|
proszę o bana dla Waszego Judasza, za to co ma w stopce: ".. religia krzyża jako kolejna nauczała, że miłość i morderstwo są ze sobą nierozerwalnie związane, a koniec końców Bóg i tak zawsze pije krew." Jest to obraźliwe dla mnie jako katoliczki.
_________________ WSZYSTKO O NOWENNIE POMPEJAŃSKIEJ zwanej nie do odparcia: uzdrowienia, nawrócenia, objawienia Maryi na: www.pompejanska.rosemaria.pl
|
Pn gru 26, 2011 18:01 |
|
 |
agawa
czasowo zablokowana
|
Liza napisał(a): Czy Boże Narodzenie nie jest takim nadzwyczajnym czasem, gdzie można by było anulować bany osobom, które były ciepło przyjmowane na forum? Czy regulamin mógłby zostać zawieszony w trybie nadzwyczajnym? Dołączam się do próśb o dopuszczenie z powrotem małego kwiatka do pisania na forum. To jego święto i otrzymałby piękny prezent...z samej Góry. Bóg nie działa konwencjonalnie, a my czasem też możemy przymknąć oko na regulaminy...w końcu święta to czas radości i miłości okazywanej wszystkim. Bardzo proszę!  Ja będę się modlić o nadzwyczajne łaski dla naszego saxona. Bardzo wątpię czy zdejmą bana dla małego kwiatka, to przecież bardzo gorliwy katolik a tacy nie są mile widziani na tym forum. NIe to co np Wasz Judasz i inni bluźniercy.
_________________ WSZYSTKO O NOWENNIE POMPEJAŃSKIEJ zwanej nie do odparcia: uzdrowienia, nawrócenia, objawienia Maryi na: www.pompejanska.rosemaria.pl
|
Pn gru 26, 2011 18:03 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie mam zastrzeżeń do bana małego kwiatka, ponieważ nie znam sprawy (nie śledziłam jego postów) i jestem tylko użytkownikiem tego forum. Ja zwróciłam się jedynie z prośbą o zastosowanie trybu pozaregulaminowego. On nadal tu bywa, chciałby z pewnością nadal pisać i jest mi po prostu szkoda człowieka. Jeśli miałabym pretensje o cokolwiek do moderacji to skorzystam raczej z trybu niejawnego.
|
Pn gru 26, 2011 22:52 |
|
 |
agawa
czasowo zablokowana
|
Liza napisał(a): Nie mam zastrzeżeń do bana małego kwiatka, ponieważ nie znam sprawy (nie śledziłam jego postów) i jestem tylko użytkownikiem tego forum. Ja zwróciłam się jedynie z prośbą o zastosowanie trybu pozaregulaminowego. On nadal tu bywa, chciałby z pewnością nadal pisać i jest mi po prostu szkoda człowieka. Jeśli miałabym pretensje o cokolwiek do moderacji to skorzystam raczej z trybu niejawnego. Bardzo to szlachetne z Twojej strony, ja też bym chciała by zdjęto bana z małego kwiatka, ale to są tylko tzw nomen omen pobożne życzenia.
|
Wt gru 27, 2011 16:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Okres bożonarodzeniowy to nadzwyczajny czas, gdzie spełniają się nasze życzenia. Będę dobijała się do Boga, by wysłał do saxona całą armię aniołów: może go przekonają? Precedens funkcjonuje w prawie amerykańskim, na polskim i katolickim forum dojść może co najwyżej do pojawienia się nadzwyczajnej i jednostkowej oraz niewytłumaczalnej regulaminowo decyzji. Prosić Boga możemy o wszystko...
|
Śr gru 28, 2011 9:36 |
|
 |
agawa
czasowo zablokowana
|
Czy Wasz Judasz dostanie bana za obrażanie mojej religii i bluźnierstwa w stopce? Może dostanę odpowiedź na to pytanie?
|
Śr gru 28, 2011 11:42 |
|
 |
gargamel
zbanowany na stałe
|
W jaki sposób Wasz Judasz obraża Twoją religię? Pisząc prawdę? Przecież chrześcijaństwo to właśnie takie sado-maso. A jak masz wątpliwości to poczytaj Biblię i zajrzyj też do literatury historycznej.
_________________ http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?f=42&t=30168 http://pajacyk.pl/
|
Śr gru 28, 2011 14:06 |
|
 |
agawa
czasowo zablokowana
|
zgłaszam gargamela do bana za bluźnierstwo i obrażanie mojej wiary nazywając chrześcijaństwo sadomasochizmem.
Jeżeli moderacja nie wie co to sadomasochizm to wklejam: Sadomasochizm – rodzaj zaburzenia preferencji seksualnych, w którym osoba preferuje aktywność seksualną związaną ze zniewoleniem, zadawaniem bólu lub upokorzeniem.
Uważam nazywanie chrześcijaństwa sadomasochizmem za bluźnierstwo i wysoką obrazę. Jeżeli nie doczekam się bana dla gargamela to napiszę list do red. naczelnego Gościa o tym co się wyprawia na tym forum i jak jest szargana nasza wiara a moderacja nie interweniuje, gdyż ją to nie obchodzi. Na odpowiedź czekam od teraz 24 godziny. Myślę, że to wystarczający czas by dostać odpowiedź od moderacji.
|
Śr gru 28, 2011 14:57 |
|
 |
saxon
|
Liza - niestety, ale po przemyśleniu tej sprawy uważam, że mały kwiatek dostał dostatecznie dużo szans, żeby zmienić swój styl wypowiedzi. Nie zrobił tego więc został zbanowany na stałe. Nie sądzę zatem, by kolejne przywrócenie mu dostępu do forum tym razem coś zmieniło. Poza tym byłoby to niesprawiedliwe wobec innych.
Agawa - WaszJudasz i gargamel zostali zbanowani, ale akurat nie za to, czego dotyczyły Twoje uwagi. Poza tym, podobnie jak mały kwiatek, Ty również wielokrotnie już pisałaś w stylu obraźliwym i agresywnym. Trochę takich postów uzbierało się już w Archiwum. Jeśli będą się pojawiały kolejne - również zakończy się to banem.
|
Cz gru 29, 2011 10:20 |
|
 |
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
saxon napisał(a): Agawa - WaszJudasz i gargamel zostali zbanowani, ale akurat nie za to, czego dotyczyły Twoje uwagi. Za co zatem konkretnie?
_________________ O ile Roland się orientował, religia krzyża jako kolejna nauczała, że miłość i morderstwo są ze sobą nierozerwalnie związane, a koniec końców Bóg i tak zawsze pije krew.
|
Cz gru 29, 2011 11:53 |
|
 |
agawa
czasowo zablokowana
|
saxon napisał(a): Liza - niestety, ale po przemyśleniu tej sprawy uważam, że mały kwiatek dostał dostatecznie dużo szans, żeby zmienić swój styl wypowiedzi. Nie zrobił tego więc został zbanowany na stałe. Nie sądzę zatem, by kolejne przywrócenie mu dostępu do forum tym razem coś zmieniło. Poza tym byłoby to niesprawiedliwe wobec innych.
Agawa - WaszJudasz i gargamel zostali zbanowani, ale akurat nie za to, czego dotyczyły Twoje uwagi. Poza tym, podobnie jak mały kwiatek, Ty również wielokrotnie już pisałaś w stylu obraźliwym i agresywnym. Trochę takich postów uzbierało się już w Archiwum. Jeśli będą się pojawiały kolejne - również zakończy się to banem. A za co zostali zbanowani? No i Wasz Judasz pisze przecież powyżej, wiec co z banem? Mam rozumieć, że bluźnierstwa i obrażanie katolickiej wiary piszących na tym forum nie podlega pod bana? Poza tym co to znaczy obraźliwy styl bo to bardzo niejasne pojęcie? Dla mnie obraźliwe jest pisanie bluźnierstw przez tutejszych bluźnierców. Obraźliwy styl to używanie powszechnie znanych wulgaryzmów. Proszę więc przytoczyć mi moje wulgaryzmy, które napisałam to wtedy będzie można mówić o obraźliwym stylu. Oczywiście liczę na odpowiedź.
|
Cz gru 29, 2011 12:22 |
|
 |
agawa
czasowo zablokowana
|
Liza napisał(a): Okres bożonarodzeniowy to nadzwyczajny czas, gdzie spełniają się nasze życzenia. Będę dobijała się do Boga, by wysłał do saxona całą armię aniołów: może go przekonają? Precedens funkcjonuje w prawie amerykańskim, na polskim i katolickim forum dojść może co najwyżej do pojawienia się nadzwyczajnej i jednostkowej oraz niewytłumaczalnej regulaminowo decyzji. Prosić Boga możemy o wszystko... Widzisz Liza miałam rację...  Bóg przebacza moderacja forum wiara jak widać - nigdy. Bardzo to katolickie  pozwalać na forum pisać obraźliwie o religii katolickiej a banować na zawsze bez możliwości powrotu dobrego, gorliwego katolika. Może też zabanować autora tego psalmu? Dla Ciebie bowiem znoszę urąganie i hańba twarz mi okrywa. Dla braci moich stałem się obcym i cudzoziemcem dla synów mej matki. Bo gorliwość o dom Twój mnie pożera i spadły na nie obelgi uwłaczających Tobie. Trapiłem siebie postem, a spotkały mnie za to zniewagi. Przywdziałem wór jako szatę i pośmiewiskiem stałem się dla tamtych. Mówią o mnie siedzący w bramie i śpiewają pieśni ci, co piją sycerę. (...) Dali mi jako pokarm truciznę, a gdy byłem spragniony, poili mnie octem. Niech stół ich stanie się dla nich pułapką, potrzaskiem - ich biesiada ofiarna. Niech zaćmią się ich oczy, aby nie widzieli; spraw, by lędźwie ich zawsze się chwiały. Wylej na nich swoje oburzenie, niech ich ogarnie żar Twojego gniewu! Niech ich mieszkanie stanie się pustkowiem, a w ich namiotach niech braknie mieszkańców! Bo prześladowali tego, kogoś Ty poraził, i przyczynili bólu temu, któregoś Ty zranił. Do winy ich dodaj winę, niech nie dostępują u Ciebie usprawiedliwienia. Niech zostaną wymazani z księgi żyjących i niech nie będą zapisani z prawymi !
Ostatnio edytowano Cz gru 29, 2011 12:44 przez agawa, łącznie edytowano 1 raz
|
Cz gru 29, 2011 12:23 |
|
|
|