Autor |
Wiadomość |
agawa
czasowo zablokowana
|
 Re: Uwagi do moderacji II
Chciałam jeszcze dorzucić jedną uwagę, wynika z tego wszystkiego, że Pana Boga, chrześcijaństwo można obrażać, pisać obraźliwie i agresywnie. Ale jeżeli ktoś odpowie na takie bluźnierstwo w stylu uznanym przez moderację z "obraźliwy" to może dostać bana. Muszę stwierdzić, że już nic z tego nie rozumiem. Czy moderacja może to mi wyjaśnić?
_________________ WSZYSTKO O NOWENNIE POMPEJAŃSKIEJ zwanej nie do odparcia: uzdrowienia, nawrócenia, objawienia Maryi na: www.pompejanska.rosemaria.pl
|
Cz gru 29, 2011 12:32 |
|
|
|
 |
agawa
czasowo zablokowana
|
"Tym samym oszczędzicie normalnym ludziom tego żałosnego widoku wiszącej karykatury boga..." Za tą wypowiedź niejakiego wisząca-nieudolność zgłaszam do bana. Link: viewtopic.php?f=27&t=30289&p=644783#p644783
_________________ WSZYSTKO O NOWENNIE POMPEJAŃSKIEJ zwanej nie do odparcia: uzdrowienia, nawrócenia, objawienia Maryi na: www.pompejanska.rosemaria.pl
|
Cz gru 29, 2011 14:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
saxon napisał(a): Agawa - WaszJudasz i gargamel zostali zbanowani, ale akurat nie za to, czego dotyczyły Twoje uwagi. Przejrzałam wczoraj chyba wszystkie wątki na forum, nawet takie gdzie pies z kulawą nogą nie zagląda i nie mogę zrozumieć za co został zbanowany taki pozytywny człowiek jak gargamel.. WaszegoJudasza niespecjalnie kojarzę z wypowiedzi, ale styl w jakim się pożegnał w wątku o ...bluźniercach też dobrze o nim świadczy. Aha, już wiem - to pewnie dla tych, którzy gargamela lubili taki prezent noworoczny 
|
Pt gru 30, 2011 8:20 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
MARIEL napisał(a): saxon napisał(a): Agawa - WaszJudasz i gargamel zostali zbanowani, ale akurat nie za to, czego dotyczyły Twoje uwagi. Przejrzałam wczoraj chyba wszystkie wątki na forum, nawet takie gdzie pies z kulawą nogą nie zagląda i nie mogę zrozumieć za co został zbanowany taki pozytywny człowiek jak gargamel.. WaszegoJudasza niespecjalnie kojarzę z wypowiedzi, ale styl w jakim się pożegnał w wątku o ...bluźniercach też dobrze o nim świadczy. Aha, już wiem - to pewnie dla tych, którzy gargamela lubili taki prezent noworoczny  Nie znajdziesz - wpis gargamela został wycięty. Za co Judasz tez nie wiem.
|
Pt gru 30, 2011 8:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Rozumiem decyzję (jestem jednak niepocieszona) saxona, ponieważ to myślenie dobrego szefa. Bóg zbawia jednostkowo, ale zachęca do starań o zbawienie innych, więc porównywanie Boga i saxona jest niezasadne. Saxon ma uzasadnione obawy, że sprawa małego kwiatka stałaby się precedensem. Ja to zasygnalizowałam, admin to teź podkreślił. Ja robię swoje, obiecałam modlitwę, to środa będzie zawsze dniem, gdy będę prosiła dobrego Boga o potrzebne łaski dla saxona. Jak to zostanie odebrane? Mam to w nosie, sama dostałam od Niego ostrzeżenie, bo uczynny (nieczynny) ateista przekazał mu mój PW udając święte oburzenie.
|
Pt gru 30, 2011 10:37 |
|
|
|
 |
Soul33
Moderator
|
Alus napisał(a): Nie znajdziesz - wpis gargamela został wycięty. Czy gargamel dostał bana za post w tym wątku z linkami do opisów męki Chrystusa, w którym wyjaśniał, co rozumie przez używane czasem przez niego wobec chrześcijaństwa określenie "sadomasochizm"?
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Pt gru 30, 2011 11:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Soul33 napisał(a): Alus napisał(a): Nie znajdziesz - wpis gargamela został wycięty. Czy gargamel dostał bana za post w tym wątku z linkami do opisów męki Chrystusa, w którym wyjaśniał, co rozumie przez używane czasem przez niego wobec chrześcijaństwa określenie "sadomasochizm"? Tak myślę.
|
Pt gru 30, 2011 13:59 |
|
 |
anetax
|
Ależ Gargamel jest wśród was. Tanie Wino, oto co on lubi.
|
Pt gru 30, 2011 14:38 |
|
 |
JedenPost
|
Witam, z tej strony WaszJudasz. Wiem, że klonowaniu na forum mówimy NIE, zatem spieszę zaznaczyć, że konto to założyłem tylko w celu zadania pytania, nie zamierzam korzystać z niego poza tym tematem. A chciałbym jedynie dowiedzieć się, dlaczego zostałem na stałe a bez ostrzeżenia tudzież wyjaśniania post factum zbanowany? Rozumiem, że w całej mojej karierze były momenty, w których sam bym siebie wyrzucił, nic takiego nie przypominam sobie w ostatnim czasie, nie zostałem nigdzie przywołany do porządku a jedyny mój post, który został usunięty (z piszącymi Biblię ateistami podstawionymi w miejsce małp w http://pl.wikipedia.org/wiki/Twierdzeni ... _ma%C5%82p ) był może i głupi, ale przecież nienapastliwy, jeśli już to raczej autoironiczny. Podsumowując - jestem ciekaw ewentualnego wyjaśnienia, które i ku pożytkowi innych użytkowników jako przykładna przestroga by mogło posłużyć. Po lekturze tego punktu Regulaminu - Cytuj: 8. W przypadku uporczywego lub drastycznego przekraczanie zasad regulaminu administrator może usunąć konto użytkownika lub zablokować mu dostęp do forum. Zazwyczaj dzieje się to po ostrzeżeniu, ale w skrajnych przypadkach może być przeprowadzone z jego pominięciem. wnioskuję, że przypadek był skrajny, stąd tym bardziej jestem zaintrygowany. Pozdrawiam, WJ.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
So gru 31, 2011 15:40 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Ogólnie rzecz biorąc, uważam, że powinna istnieć praktyka informowania za co dostaje się bana (przede wszystkim prywatną wiadomością). Szczególnie, gdy sprawa nie jest całkowicie oczywista. A wygląda na to, że znowu można snuć tylko domysły i nawet obecni zainteresowani, NaszJudasz i gargamel, nie wiedzą. Przypadek gargamela wydaje się szczególnie zaskakujący, przede wszystkim dlatego, że był on bardzo lubiany także przez różne osoby wierzące. Domyślam się teraz, że w dziale dla modów zbierane są pojedyncze, może raportowane posty i gargamel ostatnio trochę ich uzbierał. A potem co się dzieje? Kilku moderatorów głosuje? Jeśli tak, to nie ma się co dziwić - prawie nie ma wśród nich stałych użytkowników forum. A w każdym razie ten ban sprawia wrażenie związany z niezbyt dobrym rozeznaniem całokształtu twórczości. Rozumiem oczywiście, że moderacja może nie mieć czasu, aby śledzić większość rozmów. Ze względu na wielkość forum nie jest to zaskakujące ale może po prostu warto by to przemyśleć. Przydałaby się świeża krew. Może oddelegować jakiegoś młodego księdza, jak Saxon onegdaj? 
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
So gru 31, 2011 18:31 |
|
 |
Witold
|
Właśnie o mniej więcej tym samym jakiś czas temu tu wspominałem, ale odpowiedzi nie uzyskałem. Kiedyś istniała na tym forum praktyka informowania o banach, ich trwaniu i przyczynie w specjalnym wątku "Banici". Ten wątek cały czas istnieje na samej górze działu Moderacja, ale od ponad roku jest martwy.
Nie wiem czy istnieje ku temu jakaś przyczyna, ale dopóki żadnej nie znam, bo nikt żadnej nie podał, to odnoszę wrażenie że moderacja tego forum pewne sprawy od jakiegoś czasu zaniedbuje. Kiedyś pytałem też o wątek "Wszystko o rzadzących i opozycji w Polsce", który został zamknięty przez Kamyka w październiku 2010 roku i do dziś pozostaje zablokowany, co jest kompletnie bez sensu, bo dyskusje o polityce toczą się bez żadnych ograniczeń w innych wątkach. Ten jeden, dawniej główny wątek polityczny, nadal tam jest, przyklejony na samej górze, ale martwy, tak jak "Banici". W sumie to drobiazg, ale trudno się nie zapytać - po co?
|
Pn sty 02, 2012 22:09 |
|
 |
JedenPost
|
Wobec braku reakcji i po namyśle - dochodzę do wniosku, że zostałem zbanowany przez pomyłkę, wobec czego nie będzie niczego niestosownego, jeśli zacznę pisać pod innym nickiem, si?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
So sty 07, 2012 12:07 |
|
 |
jesienna
|
Zawiadamiam, ze na forum pojawiła się osoba o nicku BiauaGaua jej awatar jest moim zdaniem niedopuszczalny nie tylko na forum katolickim, ale żadnym jest to schematyczny szkic postaci Jezusa z obrazu "Jezu ufam Tobie" z umieszczonym pod nim podpisem "weź się ogarnij' myslę, ze nie muszę tłumaczyć, że przydałaby się w tej sytuacji interwencja moderatora link: https://moja.wiara.pl/info/BiauaGaua
_________________ informuję, że nieużywanie dużych liter przeze mnie nie wynika absolutnie z braku szacunku dla kogokolwiek ale jest przede wszystkim spowodowane szybkoscią z jaką piszę (oraz czasem pewnymi problemami z klawiaturą), proszę o wyrozumiałość.
|
So sty 07, 2012 21:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dopatrzyłaś się w tym złego przesłania  To świetne hasło! Szczególnie skierowane do tzw. "lajtowych" chrześcijan! Sam bym sobie taki awatar zrobił ale dwa takie na forum to za dużo.
|
So sty 07, 2012 23:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja w przesłaniu nie widzę nic złego..natomist zastanawiam się jak to jest z prawami autorskimi do tego obrazu, który przecież w swoim ostatecznym kształcie powstał nie przed 70ciu laty (a tyle lat one obowiązują)a zatem wszelkie opracowania, obróbki dla rozpowszechniania wymagają zgody autora.
|
N sty 08, 2012 9:12 |
|
|
|