Autor |
Wiadomość |
Zencognito
|
Asienkko, ja zadałem trzy pytania tylko po to aby uświadomić rolnikowi, że źle skonstruował temat - hasło "odpowiem na każde pytanie" brzmi ładnie, ale i banalnie, bo oczywiste jest, że nie odpowie. Napisałem to żeby sprecyzował na pytania z jakiej dziedziny odpowie - teologii, etyki, filozofii, czy co jeszcze? Bo w końcu nie wiadomo o co w tym temacie chodzi. Jedna rzecz jest pewna - wbrew tytułowi autor nie jest w stanie odpowiedzieć na każde pytanie.
|
Śr lis 07, 2007 1:09 |
|
|
|
 |
Zencognito
|
Proszę o zrobienie porządku z użytkownikiem basia123. Niech sobie pisze o islamie, ale nie w tematach które nie są do tego przeznaczone, a ona nagminnie robi offtopy.
|
Śr lis 07, 2007 15:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ja - ze swej strony proszę o przeniesienie z dzialu - wierzyc nie wierzyc -
tematu, ktory powrocil po kilku miesiacach czyli
homoseksualizm - może do sam wymysl temat
bo nie wiem i nie rozumiem co ma piernik do wiatraka
|
Śr lis 07, 2007 22:18 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
przepraszam - oczywiscie chodziło o dział wiara i prawda
|
Śr lis 07, 2007 22:21 |
|
 |
zszywacz
|
Nie dałoby się czegoś zrobić z użytkownikiem o nicku wierzysz? Jego posty to oczywiste prowokacje, a ostatnio znowu się uaktywnia, zalewając forum bezsensownymi uwagami o płaceniu na tacę.
_________________ I recognise...
Myself in every stranger's eyes
|
Cz lis 08, 2007 21:43 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Przeczytałam wątek z "wybrykiem" Metalika i muszę przyznać, że co prawda posunął się za daleko- jednakze od takich stwierdzeń roi się na forum i nikomu nic się za to nie dzieje...
Poza tym nie wiem czy kulturalne jest epatowanie na tym forum "laickością" i awersją do wiary...okreslenia "katole" dzięki bogu nie jestem chrześcijanką" itp...
Jeżeli Metalik zostanie zbanowany za to, co napisał, to prosze mnie takze zbanować...
|
Cz lis 08, 2007 22:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Jeżeli Metalik zostanie zbanowany za to, co napisał, to prosze mnie takze zbanować...
Uważaj... Proście a będzie wam dane
Słowo "katol" jest obraźliwe, w przeciwieństwie do stwierdzenia "dzięki Bogu nie jestem chrześcijaninem". To ostatnie jest tak samo obraźliwe jak "dzięki Bogu nie jestem ateistą". Nie jest to uwaga personalna, więc da się przeżyć.
Jeżeli ktoś potraktował Cię w niegodziwy sposób i czujesz się urażona to po prostu to zgłoś, zamiast mówić, że "od takich stwierdzeń roi się na forum i nikomu nic się za to nie dzieje..." Każdy ma prawo się bronić, jeżeli czuje się obrażony. Nie miej pretensji, że ktoś zwraca uwagę, że zostaje obrażony. Ma do tego prawo.
|
Cz lis 08, 2007 22:50 |
|
 |
SweetChild
|
Rita napisał(a): Każdy ma prawo się bronić, jeżeli czuje się obrażony. Nie miej pretensji, że ktoś zwraca uwagę, że zostaje obrażony. Ma do tego prawo.
Pewnie że tak i zgadzam się, że dobrze byłoby, gdyby takich obraźliwych tekstów było jak najmniej. Póki co jednak jest jak jest i pytanie brzmi, czy na tle stanu obecnego wypowiedź Metalika kwalifikuje się na bana. Moim skromnym zdaniem nie, ale nie oddam swojego wirtualnego życia w obronie prawa Metalika do głoszenia poglądów 
|
Cz lis 08, 2007 23:00 |
|
 |
zszywacz
|
Ale chodzi tez o to, że to nie jest pierwsza jego agresywna i nieuprzejma wypowiedź.
_________________ I recognise...
Myself in every stranger's eyes
|
Pt lis 09, 2007 9:18 |
|
 |
Metalik
|
Dziękuję tym, którzy się za mnie wstawili, to miłe
Wszystko się zaczęło stąd, że zdenerwowły mnie wypowiedzi w stylu : mam nadzieję że Polska wkrótce przestanie być krajem katolickim
W takim razie ja się pytam, skoro tak Ci przeszkadza ta religia to co robisz na tym forum
Owszem, mój język czasami jest ostry, ale nie powiedziałbym, że chamski. Jeżeli ktoś poczuł się tak bardzo urażony to przepraszam, ale nie to było moim zamiarem. Ja myslę, że dosadność wypowiedzi, ironia a nawet odrobina kpiny nie jest niczym złym, jeśli ma się podstawy by ich użyć. Zwyzywać (czego nie uczyniłem) też mam prawo, jeśli delikwent zasłużył.
pozdrawiam
_________________ "Kto kark do ziemi zgina, nie ma prawa dziwić się, gdy po nim depczą"
"Możesz upaść siedem razy, byłeś powstał osiem".
|
Pt lis 09, 2007 9:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: mam nadzieję że Polska wkrótce przestanie być krajem katolickim
Myślę, że akurat pod tym niejeden katolik by się pod tym podpisał. Cytuj: Owszem, mój język czasami jest ostry, ale nie powiedziałbym, że chamski. Jeżeli ktoś poczuł się tak bardzo urażony to przepraszam, ale nie to było moim zamiarem. Jako dobry katolik powinieneś się poprawić i będzie ok  Naprawdę na forum dużo przyjemniej się rozmawia jeżeli jest miła atmosfera. To nie jest piaskownica ani sejm, a każdy ma na tyle dużo czasu, aby nawet gdy się zdenerwuje ochłonąć i nie pisać w takim ostrym tonie, tylko rzeczowo uargumentować swój punkt widzenia. Cytuj: Ja myslę, że dosadność wypowiedzi, ironia a nawet odrobina kpiny nie jest niczym złym, jeśli ma się podstawy by ich użyć.
Ok, ale nie personalnie, bo to jest przykre. Jest różnica pomiędzy powiedzeniem "mam nadzieję, że Polska wkrótce przestanie byś krajem katolickim", a "idź do psychiatryka". Można atakować poglądy, ale nie atakujmy siebie nawzajem.
|
Pt lis 09, 2007 11:04 |
|
 |
Metalik
|
Przyjaciele: Oto wypowiedź Crosisa:
Cytuj: Nad wykazaniem problemów z myśleniem jeszcze popracujemy. Chociaż przy Twoim zacietrzewieniu się i fanatyzmowi w pewnych sprawach myślę, że to robota bardziej dla fachowca
Mnie się próbuje wywalić z forum za podobną wypowiedź.
Co prawda psychiatrę zastąpił eufemistycznym określeniem: fachowiec
Co wy na to
Wszak nie chcę, by kolega Crosis został zbanowany, bo Go lubię (zdziwieni?, tak lubię Go  ), ale chciałbym zaznaczyć, że jeśli dostanę tego BANA to niesprawiedliwie
pozdrawiam
_________________ "Kto kark do ziemi zgina, nie ma prawa dziwić się, gdy po nim depczą"
|
Pt lis 09, 2007 12:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Odpowiedź na to znajdziesz w omawianym temacie.
Pozdrawiam,
Crosis
|
Pt lis 09, 2007 12:03 |
|
 |
Metalik
|
Crosis napisał(a): Odpowiedź na to znajdziesz w omawianym temacie.
Pozdrawiam, Crosis
Ty też 
|
Pt lis 09, 2007 12:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Niech partię Kaczyńskich i ich i samych jak najprędzej piekło pochłonie
Czy taki podpis jest akceptowalny na katolickim forum??
|
So lis 10, 2007 23:30 |
|
|
|