Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Ha, w sumie może racja, nie pytałem wtedy w końcu o cel naszej rozmowy. Dowiedziałem się od Ciebie tylko, że "te pytania mają do czegoś prowadzić". Mógłbym odgrzebać ten wątek, ale własnie siedzę nad logiką. Na razie wyszło mi, że Szatan jest odwieczny. ^_^
|
Wt wrz 09, 2014 11:00 |
|
|
|
 |
mareta
|
Jajko napisał(a): Ja akurat stanę w obronie Kościoła tutaj. Co i rusz słyszy się, że jacyś złodzieje ukradli to i owo z jakiegoś kościoła. A potem okazuje się, że to było zabytkowe i proboszcz ma duże problemy. A na zainstalowanie alarmu czy ochrony go zwyczajnie nie stać. Stąd zamykanie świątyń, zwłaszcza w mniejszych miejscowościach. Jajko, WOW! Jezdem(em) pod wrażeniem! To na pewno Ty?
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
Wt wrz 09, 2014 11:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Kael, nie poznaję Pani! W pełni zgadzam się z Twoimi powyższymi antyklerykalizmami. @Jajko, ty taki praworzadny ostatnio a watki pomyliles.
|
Pt wrz 12, 2014 6:09 |
|
|
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
No nie do końca, bo jednocześnie z uwagą osobistą wyraziłem opinię nt poruszany w wątku. Ale jestem mocno zszokowany Twoją postawą. ROzumiem - ja - wredny ateista i antyklerykał, ale Ty?
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pt wrz 12, 2014 9:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Słowo klucz: takich. viewtopic.php?p=829267#p829267I tu kolejny dowod wlasny @Jajka, ze nie jest zadnym obiektywnym rozmowca, tylko kieruje nim czysta niechec do Kosciola katolickiego. A na forum jest po to, zeby te niechec realizowac.
|
So wrz 13, 2014 9:43 |
|
|
|
 |
Jajko
|
Ale chyba ja się nie kryję z niechęcią do Kościoła (nie do całego, rzecz jasna), co? Nie raz pisałem, że jestem antyklerykałem. Nie wolno? A na forum jestem po to by dyskutować. Też wiele razy to pisałem.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
So wrz 13, 2014 9:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): 3 euro to formalny zysk, ale cena błogosławionego pergaminu wraz z wysyłką jest od blisko 8 do ponad 18 razy wyższa. I tyle realnie musi wydać chętny (np. tutułowy tata) na ów błogosławiony pergamin (no chyba, że pojedzie do Watykanu, to będzie taniej). 3 euro brzmi jak grosze, ale najtańszy pergamin z najtańszą wysyłką to już stówka (złotych)! Widzę, że Ci bardzo zależy. Czym skorupka na forum wiara nasiąknie... Może spróbuj się potargować? 
|
So wrz 13, 2014 15:10 |
|
 |
Jajko
|
Yarpen_Zirgin napisał(a): Skoro pytasz o to, na co odpowiedź padła w drugim postcie w temacie, a i sam ją doskonale znasz, bo powoływałeś się na źródło, w którym jest zawarta, to nie dziw się, że ktoś ci powie, iż jesteś trollem.  Coś Ci się pomerdało. Nie jestem modem, więc uwagi do mnie pisz w wątku "Wzajemne uwagi - między użytkownikami", a nie w wątku "Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji"...
|
Pn wrz 15, 2014 19:38 |
|
 |
mareta
|
Jajko napisał(a): Ale chyba ja się nie kryję z niechęcią do Kościoła (nie do całego, rzecz jasna), co? . Nie wolno? . To dla której jego części jesteś chętny? Na forum rzecz jasna 
|
Pt wrz 19, 2014 6:40 |
|
 |
Jajko
|
No, np. nie raz chwaliłem postawę papieża F1.
|
Pt wrz 19, 2014 9:13 |
|
 |
Johnny99
|
Jajko napisał(a): No, np. nie raz chwaliłem postawę papieża F1. Dla informacji - Watykan już oficjalnie prostował, że Franciszek nie jest "Franciszkiem I", tylko po prostu Franciszkiem, bez numerków. A gdyby nawet, to używa się tu rzymskich cyfr.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pt wrz 19, 2014 9:38 |
|
 |
Jajko
|
Jakoś JP2 i B16 nikomu na forum nie przeszkadzało (chodzi o arabskie cyfry) - przynajmniej nie zauważyłem.
|
Pt wrz 19, 2014 9:39 |
|
 |
mareta
|
Jajko napisał(a): No, np. nie raz chwaliłem postawę papieża F1. Nie ma takiego papieża 
|
Pt wrz 19, 2014 18:23 |
|
 |
Jajko
|
Szkoda, bo F1 ładniej wygląda. A ja, jak może wiesz, lubię różne skróty. Przynajmniej chyba nikt nie powie, że F1 ma jakiekolwiek obraźliwe konotacje. No ale skoro Watykan sprostował, to nie będę tego skrótu chyba stosował zbyt często raczej.
|
Pt wrz 19, 2014 19:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Jakoś JP2 i B16 nikomu na forum nie przeszkadzało (chodzi o arabskie cyfry) - przynajmniej nie zauważyłem. Mamy naprawde zwracac ci uwage przy kazdej "wpadce"? A co to da? Ze bedziesz mial temat na kolejne 2 strony trollowania?
|
Pt wrz 19, 2014 19:09 |
|
|
|