Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 12:46

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207 ... 222  Następna strona
 Uwagi do moderacji II 
Autor Wiadomość

Post Re: Uwagi do moderacji II
Soul33 napisał(a):
noOne zaczął szerzyć te chore brednie o intronizacji Szatana w Watykanie i gwałcie dziecka na ołtarzu w bazylice św. Piotra.
Może to już wystarczy na ban? Sądzę, że nastrój na forum wyraźnie by się poprawił.

A ja zdecydowanie uważam, że w żadnym wypadku nie należy banować osób prezentujących różnorakie oblicza katolicyzmu. Tym bardziej, że @noOne nikogo z userów nie obraża. (W przeciwieństwie do Jochnnych, Git, maluczkich, itp).
On po prostu przedstawia inny rodzaj wiary, w tego samego Chrystusa Zbawiciela. Czy jego winą jest, że dostrzega jak z kamerdynera uczyniono kardynała? Czy jego winą jest, iż w Polsce - zdaniem Przewodniczącego KEP, abp. Michalika - mamy 98% katolików? A skoro Episkopat stawia na ilość, nie nam kwestionować jakość! Prawda?

Ponadto, forum jest (ponoć?) otwarte na różne poglądy. Gdyby przyjąć wniosek @Soula33 dojdziemy do analogii z paranoją medialno-sportową. (~Każdy kibic używający wulgaryzmów, pijacy piwo, mający negatywne zdanie o drużynie przeciwnej - jest kibolem).
No to ilu mamy kibiców, a nie kiboli w Polsce? ~3%?

Identycznie z katolikami. Ilu mamy gorliwych, lecz życzliwych i stosujących humanistyczne i trudne nauki Zbawiciela wyznawców - też owe 3%?
To kim jest reszta? Pseudo katolikami? To o jakiej większości mówą hierarchowie KrK w Polsce?

Dlatego wracając do meritum, proszę o nie wsłuchiwanie się w głosy, sugerujące cenzurę inaczej myślących. I nie ważny jest tu motyw @Soula33, którego nb. lubię i cenię.
("Kościół mój wielkim widzę" - to se ne wrati pane Havranke, a pane Soul! Ludzie mają dostęp do internetu i nieograniczonych zasobów bibliotecznych i informatycznych. Drugiego Trydentu JUŻ nie będzie!)

To jest właśnie eklezja - czyli Kościół wszystkich. I tych błądzących. I tych szukających. I tych niezainteresowanych.

Problemem jest zaś, że banuje i cenzuruje się odmieńców negujących system, a dopuszcza i odpuszcza się (na forum - impertynentów) obrażających notorycznie innych userów!
(Przypuszczam, iż nasza miła adminka, część modów i większość stałych użytkowników - znakomicie wiedzą o jakie sytuacje i "gwiazdy forum" chodzi).

"Nie zgadzam się z Twoimi poglądami, ale po kres moich dni będę bronił Twego prawa do ich głoszenia." - Evelyn Beatrice Hall.
- Byle nie były kłamstwem - ale cóż tutaj jest PRAWDĄ (?) skoro forum dotyczy "prawdy objawionej?! (sic!?)

Pn kwi 16, 2012 12:19
Moderator

Wszystko ma jakieś granice, po których robi się niesmacznie i niekulturalnie. Masz rację, że może i jednak nie trzeba go banować za całokształt, ponieważ faktycznie innych użytkowników nie obraża, a to najważniejsze.

Niemniej oskarżenia wysokich rangą hierarchów Watykanu o aż takie bzdury to już prymitywne chamstwo. Sądzę, że z tym konkretnym przypadkiem dobrze byłoby coś zrobić.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pn kwi 16, 2012 13:01

Spokojnie, zobaczymy co będzie dalej :)

Śr kwi 18, 2012 20:15
Proszę o zainteresowanie się wypowiedziami NowennaPompejanska w wątku Czy żyjemy już w państwie prześladującym katolików?
Świadome odmówienie prawa do polskości wszystkim Polakom niekatolikom jest dla mnie największą obrazą jaką na tym forum spotkałem i na pewno nie jest obojętne dla wszystkich innych Polaków niekatolików.

Śr maja 02, 2012 22:26
Kozioł napisał(a):
Świadome odmówienie prawa do polskości wszystkim Polakom niekatolikom jest dla mnie największą obrazą jaką na tym forum spotkałem i na pewno nie jest obojętne dla wszystkich innych Polaków niekatolików.

Całkowicie się zgadzam!
Trzeba tej osobie przemówić do rozsądku

Śr maja 02, 2012 22:39
Zamknięcie tematu mnie nie satysfakcjonuje. Proszę o takie same traktowanie jak wszystkich w podobnych przypadkach : proszę o sprowadzenie NowennaPompejanska do pionu poprzez udzielenie ostrzeżenia.

Śr maja 02, 2012 23:04
Kozioł nie wybiegaj przed szereg. Na razie nie jesteś tu funkcyjnym.

Śr maja 02, 2012 23:11
Liza napisał(a):
Kozioł nie wybiegaj przed szereg. Na razie nie jesteś tu funkcyjnym.

Zostałem do kości obrażony. Żądam sprawiedliwości i równego traktowania. Nie do ciebie było to skierowane, więc sama przed szereg nie wychodź.
Mam nadzieję, ze ten portal nie będzie propagował klerofaszyzmu czy narodowego katolicyzmu.

Śr maja 02, 2012 23:13
Pokornego nie obrazisz...

Śr maja 02, 2012 23:34

Dla jednych obrazą jest odmawianie mu polskości, dla innych sugerowanie klerofaszyzmu i temu podobnych. Nie umiecie normalnie dyskutować, a potem skarżycie kto kogo bardziej obraził i co dałoby waszej obrażonej dumie satysfakcję. Jak dzieci w piaskownicy kurka ;) A biedny admin takie spory ma rozstrzygać? Wstydzilibyście się panowie...

Śr maja 02, 2012 23:40
Bezimienny napisał(a):
Dla jednych obrazą jest odmawianie mu polskości, dla innych sugerowanie klerofaszyzmu i temu podobnych.
Stwierdzam fakt, odsyłam do definicji.

Śr maja 02, 2012 23:52
Liza napisał(a):
Pokornego nie obrazisz...
Dziękuję, to taki charakterystyczny dla ciebie cios w szczękę atłasowej rękawiczce. Niby elegancko ale swiadczy o tobie tak samo jak cios brudną ręką.

Czy identyfikujesz się z tymi poglądami, ze tylko katolik może uważac się za Polaka? Tak zacięcie je bronisz że nawet mnie zaatakowałaś w ten sposób?

Śr maja 02, 2012 23:55

Bardzo proszę o zaprzestanie przepychanek słownych - będę wycinała bez uprzedzenia...

Cz maja 03, 2012 0:00
A ja proszę o konsekwencję!

Cz maja 03, 2012 0:24
Moderator

Kozioł, ostrzeżenia mogą być też udzielane przez PW. A ich poziom w punktach (czy co to tutaj jest) widzi każdy u siebie w Panelu użytkownika.

Poza tym, moim zdaniem, szkoda nerwów. Tu można się tylko śmiać. Już kiedyś noOne napisał "Polak = rzymski katolik" :D Do końca tamtego wątku sobie żartowali.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Cz maja 03, 2012 12:23
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207 ... 222  Następna strona