Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 29, 2025 17:48

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210 ... 222  Następna strona
 Uwagi do moderacji II 
Autor Wiadomość

Post Re: Uwagi do moderacji II
-Vi- napisał(a):
Osoba, której post zgłoszę, nawet nie będzie wiedzieć, że to ja zrobiłam. To dla mnie tak trochę jak poskarżyć się po kryjomu, bo sama sobie nie mogę z tym poradzić.

Można napisać na PW, że się zgłosiło post do moderacji, a niektórzy informują o tym w danym wątku.

Ale już się nie wychylam :x, w końcu to "Uwagi do moderacji".

Cz maja 31, 2012 15:57
-Vi- napisał(a):
Otto ma rację. W przypadku niektórych osób takie zgłoszenia zalałyby moderatorów. Poza tym zgłaszanie kolejnych pojedynczych postów, wydaje mi się bez sensu, jeśli problem jest całościowy. Sądzę, że lepiej po prostu o tym napisać w odpowiednim temacie (jak choćby ten).
Poza tym ja się nie czuję komfortowo, gdy mam tak coś zgłosić samym tylko kliknięciem, bez słowa uzasadnienia. Osoba, której post zgłoszę, nawet nie będzie wiedzieć, że to ja zrobiłam. To dla mnie tak trochę jak poskarżyć się po kryjomu, bo sama sobie nie mogę z tym poradzić. Wolę grać w otwarte karty i albo odpisać tej osobie bezpośrednio, albo - jeśli nie ma innego wyjścia - zasygnalizować że jest problem, ale zrobić to właśnie w takim otwartym wątku. Tutaj też jest to na tyle uczciwe, że ten o kim mowa, może się odnieść do naszych zarzutów i przedstawić swoje stanowisko.

Gdy zgłaszasz "kliknięciem" wyskakuje okienko w którym uzasadniasz przyczynę zgłoszenia.
Klikałam gdy nastąpiła inwazja reklamy o wyliczaniu daty śmierci, stad wiem.

Cz maja 31, 2012 18:12

Publiczna skarga przynosi efekty, koniec wiadomości :D

Cz maja 31, 2012 19:20
Alus napisał(a):
Gdy zgłaszasz "kliknięciem" wyskakuje okienko w którym uzasadniasz przyczynę zgłoszenia.
Klikałam gdy nastąpiła inwazja reklamy o wyliczaniu daty śmierci, stad wiem.

No ja jeszcze nie klikałam, to nie wiem. Ale o ile w przypadku spamu nie miałabym oporów i klikałabym bez zastanowienia, to jednak w takiej sytuacji jak ta, wolę to rozwiązać w troszkę inny sposób :) Może niesłusznie, ale bardziej w zgodzie ze mną ;)

zagubiona_21 napisał(a):
Publiczna skarga przynosi efekty, koniec wiadomości :D

No a ja się dowiedziałam o co Anonimowi chodzi :razz:
Nie wiem czy tu zajrzał, bo chyba uświadomiłam go, że w sumie rozsyła spam ;)

Cz maja 31, 2012 19:29

Powiedz mi co tam chłopina wymyślił :D

Cz maja 31, 2012 19:42

viewtopic.php?f=24&t=4646&p=679793#p679793

To nie jest temat na tego typu uwagi: "Tomasz z Akwinu fajnie bredzi. :D" I cały poniższy post. Tym bardziej że dyskusja nad tymi kwestiami niedawno toczyła się w tym temacie:
viewtopic.php?f=46&t=31404

Jak dla mnie post "Jajko" nadaje się do usunięcia, to nie temat od szkalowania świętych.

Pt cze 01, 2012 6:55
wiele postów, a nawet tematów, autora: Jajko, powinno być zamkniętych.
weszłam tu, na to forum, skuszona "chrześcijańskimi rybkami" i nazwa forum... :-)
a tu bagienko antykościelne itp.
szkoda.

Pt cze 01, 2012 7:35

Doprawdy nie rozumiem dlaczego mój post miałby być usuwany. Wątek jest o ulubionych cytatach świętych Kościoła kat. i takie też cytaty wrzuciłem (z zastrzeżeniem, że mam wątpliwości co do autentyczności niektórych). A że są to brednie, to inna sprawa. Nie ja je wymyśliłem. Chyba nie będziemy cenzorować świętych??? No, ale więcej się nie odzywam w tym wątku, bo nie jestem moderacją.

Pt cze 01, 2012 7:40

Jeśli jak sam mówisz - nie rozumiesz - postaram się ci wyjaśnić. Uważam, że forum Katolickie to nie tylko miejsce kłótni i zamętu, ale powinny istnieć także tematy budujące duchowość użytkowników, tematy gdzie można by wejść i w których niema złośliwych docinków ateistów, tylko można by rozwijać swą pobożność. Ten temat jak sądzę właśnie taką miał spełniać funkcję, prezentowania cytatów, czy modlitw ułożone przez świętych które nas w jakiś sposób dotykają i kształtują, którymi także my się modlimy. A twój cytat jaki ma cel jak? Ja widzę w nim tylko próbę obrzydzenia komuś pozytywnych wartości jakie nosi z sobą nauka św. Tomasza paroma cytatami skażonymi duchem epoki. O tym przecież była szeroka dyskusja we wskazanym temacie. Nie widzę potrzeby a ty to przepościć na inne tematy.

Wytłumacz jeszcze, dlaczego twoim zdaniem "brednie" są twoimi ulubionymi cytatami? Czyżbyś tylko takie znał? Jeśli to są jedyne fragmenty jakie znasz od św. Tomasza to nie ma się czym chwalić :(

Pt cze 01, 2012 9:41
@Eubulides
Jest na tym forum enklawa, gdzie można wypowiadać się tylko w duchu katolickim. Poza ta enklawą obowiązuje lekko ograniczona wolność słowa, sumienia, poglądów.
Nie wprowadzaj cenzury tam, gdzie jej nie ma. Nie bądź bardziej święty od papieża (ups, moderatora).

Pt cze 01, 2012 9:44

Niech więc moderacja zdecyduje czy także i ten temat ma zamienić się kłótnię i ataki ad Persona na św. Tomasza.

Pt cze 01, 2012 9:47
Ale Tomasz mówił co mówił! Był dzieckiem swej epoki i plótł rożne bzdury (z dzisiejszego punktu widzenia). Był autorytetem w KK nie tylko ze względu na pasujące nam dziś poglądy, ale także na te niepasujące.
Te bulwersujące poglądy były jego poglądami! I znajdowały posłuch. poparcie w Kościele.
To jest atak personalny, czy prawda historyczna?

Jeżeli opierasz się na Bogu, nie na ludziach, to ludzkie błędy nie powinny byc dla ciebie problemem.

Pt cze 01, 2012 9:51

W Kościele Katolickim czcimy także świętych, gwoli przypomnienia, a że Jajko właśnie za nich się zabiera nie odpowiada mi. Nie twierdzę, że te twierdzenia (Tomasza) są w porządku, ale nie powinny być omawiane w tamtym temacie, bo istnieje już kilka tematów temu poświęconych, w danym wątku nawet taki wskazałem, chodzi o dyscyplinę na forum. Inaczej zamieni się w śmietnisko.

Pt cze 01, 2012 9:57

Wątek jest o cytatach świętych. Zacytowałem świętego. O co Ci więc chodzi??

Pt cze 01, 2012 10:00
Eubulides napisał(a):
W Kościele Katolickim czcimy także świętych, gwoli przypomnienia, a że Jajko właśnie za nich się zabiera nie odpowiada mi.
Ale ma do tego pełne prawo.
Eubulides napisał(a):
Nie twierdzę, że te twierdzenia (Tomasza) są w porządku, ale nie powinny być omawiane w tamtym temacie, bo istnieje już kilka tematów temu poświęconych, w danym wątku nawet taki wskazałem, chodzi o dyscyplinę na forum. Inaczej zamieni się w śmietnisko.
A mi sie wydaje, ze chcesz zamknąć usta tym, którzy są dla ciebie niewygodni. @Jajko lubi te te wypowiedzi Tomasza, a ani ty ani nikt inny nie musi podejmować dyskusji o nich.

Pt cze 01, 2012 10:03
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 204, 205, 206, 207, 208, 209, 210 ... 222  Następna strona