Autor |
Wiadomość |
Eubulides
|
 Re: Uwagi do moderacji II
Dobrze że napisałeś "mi się wydaje", bo ja obstaje przy tej intencji którą sam napisałem: nieodpowiedni temat na takie dyskusje, dlatego też dalej tam nie będę kontynuował dyskusji z Jajko.
_________________ Cogito ergo credo. / Dei servitus vera libertas.
|
Pt cze 01, 2012 12:50 |
|
|
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Ależ ja tam w ogóle z Tobą nie dyskutuję, odezwałem się tylko RAZ do Alus. Ty tam ciągle wtrącasz swoje 3 grosze.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pt cze 01, 2012 14:34 |
|
 |
Asienkka
|
Temat został uporządkowany 
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
Pt cze 01, 2012 14:52 |
|
|
|
 |
Jajko
|
Czy mam rozumieć, że nie mogę umieścić moich ulubionych cytatów świętego w wątku pt Ulubione cytaty świętych, błogosławionych, mistyków???? Czy mogę prosić o jakieś uzasadnienie?
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pt cze 01, 2012 14:56 |
|
 |
Asienkka
|
Jajko, jajko... Proszę Cię - Alus już Ci próbowała pewne rzeczy wyjaśnić - jak grochem o ściane, dlatego ja sobie daruję  Cytaty umieszczaj, bez głupich komentarzy 
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
Pt cze 01, 2012 15:09 |
|
|
|
 |
Soul33
Moderator
|
Jajko, po prostu wypaczasz powszechne znaczenie słowa "ulubione" i stosujesz znaczenie sarkastyczne. Chyba wiesz o tym?
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Pt cze 01, 2012 15:17 |
|
 |
Jajko
|
Czy chcesz oceniać co jest moim ulubionym cytatem???
|
Pt cze 01, 2012 15:28 |
|
 |
JedenPost
|
Jajko ma rację. Ulubionym cytatem może być równie dobrze ten najzabawniejszy, najbardziej kuriozalny...
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Pt cze 01, 2012 15:35 |
|
 |
Otto_Katz
Dołączył(a): Wt sty 03, 2012 14:37 Posty: 574 Lokalizacja: racjonalista@op.pl
|
Jajko et consortes (czyli również ja  ). Bez narzucania swojego stanowiska podzielę się refleksją. Oprócz dwóch działów specjalnych osobiście rozszerzam poddziały/tematy "hermetyczne" na większą ilość. Jeśli trafiam na wątek modlących się, dzielących "doświadczeniami" mistycznymi, tylko pozytywnie mówiących o Maryji lub świętych, itp. - po prostu nie wtrącam się w ich dyskusje. Jest multum możliwości aby wyrazić najbardziej nawet kontrowersyjną opinię, bez narażania się na miano intruza. Identycznie - przyznacie - patrzy się na usera głęboko wierzącego, który wchodzi na wątek "grzeszny" i stricte otwarty, po to tylko by wyrazić współczucie "nieoświeconym" i gotowość modłów w intencji ich nawrócenia. I/lub zdziwienie jakim prawem katolicki portal pozwala na konstruktywny i pozbawiony zacietrzewienia dyskurs miedzy denominacjami chrześcijanami i ateuszami (sic!). I taki Filip z konopii (pro czy antyreligijny) jest postrzegany przez pozostałych jak zjawisko UFO, które znalazło się w nieodpowiednim miejscu i czasie i psuje jedynie dyskusję lub dobrą zabawę. Jeśli komukolwiek w czymkolwiek pomogłem - będę rad.
_________________ 1. Religijność to postawa, w której BOHATERSKO pokonuje się trudności nieznane osobom bezwyznaniowym - trawestacja ze Stefana Kisielewskiego 2. Gdzie mod nie może - admina pośle? -
|
Pt cze 01, 2012 16:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
...ja nie wiem, ale ten portal nazywa się wiara i ma chrześcijańskie ryby w swym znaku, dlatego w ogóle tu weszłam. jeśli nie mogę pisać o wierze i Bogu, gdzie chce, bo w niektórych tematach jest jest miejsce tylko dla ateistów i prześmiewczość, to chyba cos tu nie gra.czemu forum nie nazywa się w takim razie, np. "Dla wierzących i nie tylko", albo coś w tym stylu? i może obok tych ryb w znaku, może tam tez być wsadzone jajko z rogami, wtedy katolicy nie będą się tam panoszyć jak te UFA 
|
So cze 02, 2012 8:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Z jakiegoś bliżej nieokreślonego powodu Jajko wysnuł wniosek że wierzący mają psi obowiązek ustosunkować się do publikowanych przez niego wstrząsających faktów oraz wytłumaczyć się z tego. A wierzący zamiast olać to posłusznie dają się wciągać w szambo i efekt jest taki że teraz w każdym temacie są "dyskusje" i obrzucanie się argumentami.
Nie potrafię pojąć dlaczego ateistom nie wystarczają liczne fora ateistyczne (NIE, FiM, Racjonalista). Wierzący nie sieją tam "zamętu" więc czemu oni robią zamęt wierzącym? chociaż w sumie odpowiedź jest dość oczywista.
Niech powstanie dział do upuszczania jadu i zrobi się porządek.
|
So cze 02, 2012 8:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
wloczykij napisał(a): Z jakiegoś bliżej nieokreślonego powodu Jajko wysnuł wniosek że wierzący mają psi obowiązek ustosunkować się do publikowanych przez niego wstrząsających faktów oraz wytłumaczyć się z tego. A wierzący zamiast olać to posłusznie dają się wciągać w szambo i efekt jest taki że teraz w każdym temacie są "dyskusje" i obrzucanie się argumentami.
Nie potrafię pojąć dlaczego ateistom nie wystarczają liczne fora ateistyczne (NIE, FiM, Racjonalista). Wierzący nie sieją tam "zamętu" więc czemu oni robią zamęt wierzącym? W efekcie gdy nigdzie nie zareagujemy na prowokacje i zamkniemy się w kilku wątkach tylko dla katolików, to czemu ma służyć ateistyczne forum na portalu kurii? Też nie wszyscy ateiści piszą tylko z zamysłem zdeprecjonowania, oplucia wierzących, Koscioła. Wielu polemizuje poszukując prawdy, sensu życia, a co za tym idzie - może i nieświadomie - Boga.
|
So cze 02, 2012 8:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Też nie wszyscy ateiści piszą tylko z zamysłem zdeprecjonowania, oplucia wierzących, Koscioła. Ale ja mówię tylko o tych którzy piszą z takim właśnie zamysłem. W końcu jest to forum chrześcijańskie tak? Więc czemu zadymiarze panoszą się tu jak u siebie? Mogą tu być pod warunkiem, że nie sieją zamętu - takie powinno być moim zdaniem założenie. Tymczasem narzucili wszystkim swoje standardy (bo "tolerancja", "wolność słowa" bla bla bla) i forum zaczyna przypominać salę rozpraw gdzie wierzący muszą się tłumaczyć ze wszystkiego przed kilkoma światłymi umysłami mimo że to ich forum. Paranoja. Cytuj: W efekcie gdy nigdzie nie zareagujemy na prowokacje i zamkniemy się w kilku wątkach tylko dla katolików, to czemu ma służyć ateistyczne forum na portalu kurii? To nie my mamy zamykać się w kilku wątkach dla katolików tylko ateiści w kilku wątkach dla ateistów. A brak reakcji na kolejne sensacje po dłuższym lub krótszym czasie sprawi że publikowanie ich zrobi się nudne dla publikującego.
Ostatnio edytowano So cze 02, 2012 8:55 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
So cze 02, 2012 8:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Pytanie do moderacji: ( Muszę to wyraźnie zaznaczyć, bo zdaje się ten dział przestaje być miejscem do składania pytań do modów, tylko dyskusji między użytkownikami ) Nie możnaby otworzyć wątku, w którym forumowicze będą mogli dać upust wzajemnym animozjom, wylać personalne żale? W każdym niemal temacie dochodzi, zwłaszcza ostatnio do częstych osobistych wycieczek, przez co wątek się zaśmieca. Do takiego wątku moderacja ( czy sami zainteresowani ) mogłaby przenosić takie jadowite wynurzenia i w nim strony mogłyby dalej kontynuować: " bo user taki i taki, jak zwykle..itd " Doświadczenie pokazuje, że różne uprzedzenia, nieporozumienia muszą ujrzeć światło dzienne, nie wyparują ot, tak sobie. Niechby rozładowanie emocji następowało w miejscu do tego przeznaczonym, a nie w tematycznych, nieraz ciekawych wątkach, którym pyskówki bardzo szkodzą. Proszę o rozpatrzenie propozycji forumowej kozetki 
|
So cze 02, 2012 8:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
W świątyni jerozolimskiej był przedsionek, a właściwie duży plac (najobszerniejsza część świątyni) gdzie mógł wejść każdy i czuć się jak u siebie. W tym "przedsionku" spotykali sie i rozmawiali o Bogu obrzezani i nieobrzezani, kobiety i mężczyźni, bogaci i biedni, religijni i niereligijni, wierzący i wątpiący. To właśnie stamtąd Jezus przegnał przekupniów, którzy za zgoda kapłanów sprzeniewierzyli się celom w jakim przedsionek zbudowano.
Kościół nie jest hermetycznym tworem kółka wzajemnej adoracji ludzi uważających się za lepszych. Kościół jest tam, gdzie najdalej oddaliła się owieczka. Jezus nie przyszedł do kółka wzajemnej adoracji - ci go nie potrzebowali tak byli zachwyceni samymi sobą. Jezus przyszedł do tych z przedsionka i do tych, co nawet o przedsionku nie wiedzieli.
Utyskiwać na to, że w Kościele nie wszyscy myślą tak jak "elyta" i próbować zamknąć przed nimi drzwi, to jak kwestionować czyny Jezusa, tak jak faryzeusze gdy pytali się :"Dlaczego wasz Nauczyciel jada wspólnie z celnikami i grzesznikami?"
|
So cze 02, 2012 8:56 |
|
|
|