Wzajemne uwagi - między użytkownikami
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Jajko napisał(a): No, tuszę iż pedofilia Cię nie dotyczy, a głos jednak zabierałaś nie raz... A ciebie dotyczy? Pisalam o problemach pedofilii nie tylko w Kosciele? A ty za to tylko o Kosciele. Problem pedofilii moze dotyczyc moich dzieci. a jezeli jest powiazany z Ksosciolem katolickim to i dotyczy mnie. Czasem trudno jest oczywiste powiazania wytlumaczyc. Jezeli metodysci wymysla nowy sposob wybierania biskupow, to zapewniam ciebie, ze nie bede o tym zakladac watkow. Jezeli ateisci stowarzysza sie pod jakimis sztandarami, zeby sie wzajemnie wspierac - tez nie. Jezeli jednak jako falanga zaczna atakowac wspolnie Kosciol zakladajac na wszystkich forach durne watki, to bedzie to takze temat dla mnie. @Alus, nie zswsze bylas cukrzykiem. Przedtem tez zachowywalas te wszystkie posty? Wielki Post bez nabialu, suche dni itp?
|
| Śr paź 01, 2014 10:53 |
|
|
|
 |
|
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Sądzę, że 99,9% (o ile nie wszyscy, wszak niektórzy twierdzą, że nawet apostazja czy brak chrztu nie zmienia tzw. faktu, że człowiek jest członkiem tego Kościoła) polskich ateistów jest nadal członkami Kościoła kat., a więc mogą chyba o nim pisać?
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
| Śr paź 01, 2014 11:01 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Prosze, formalista @Jajko sie odezwal!
Doskonale wiesz, ze nie o to mi chodzi. ale jak juz musisz sie czepiac Kosciola katolickiego, to rob to tam, gdzie masz na to miejsce: "media o Kosciele". Albo ... wlasne forum.
|
| Śr paź 01, 2014 11:04 |
|
|
|
 |
|
Jajko
|
Nie imputuj mi, że wiem o co Ci chodzi. Sama widzisz, że bywasz nader często nie rozumiana... A o Kościele dyskutuję tam, gdzie toczy się dyskusja, nie tylko w jednym wątku. Mam nadzieję, że mi na to zezwolisz?
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
| Śr paź 01, 2014 11:07 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: @Alus, nie zswsze bylas cukrzykiem. Przedtem tez zachowywalas te wszystkie posty? Wielki Post bez nabialu, suche dni itp? W piątki zawsze, nie zawsze bez nabiału.
|
| Śr paź 01, 2014 11:09 |
|
|
|
 |
|
Asienkka
|
Jajko napisał(a): Sądzę, że 99,9% (o ile nie wszyscy, wszak niektórzy twierdzą, że nawet apostazja czy brak chrztu nie zmienia tzw. faktu, że człowiek jest członkiem tego Kościoła) polskich ateistów jest nadal członkami Kościoła kat., a więc mogą chyba o nim pisać? Jajko - Ty też masz takie samo zdanie jak Ci "wszak niektórzy"? Rozumiem, że uważasz się za członka Kościoła? A tak na marginesie, bardzo proszę o zaprzestanie używania skrótu "kat.", skoro używasz skrótów jak Ci się podoba - coby ułatwić sobie życie - zacznij używać skrótu KK, zapewne wszyscy zrozumieją o co Ci chodzi, a i Ty się nie przemęczysz 
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
| Śr paź 01, 2014 12:34 |
|
 |
|
Jajko
|
Nie, nie uważam się za członka. Co nie znaczy, że jednocześnie uważam iż nie mam prawa pisać o organizacjach, których członkiem nie jestem.
Czy ta prośba wchodzi do regulaminu forum czy też to taka indywidualna prośba do mnie tylko i wyłącznie?
|
| Śr paź 01, 2014 16:46 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
@Kael masz na prawdę problem, skoro wskazanie jakies glupoty, nieprawidłowosci uwazasz za atak na KRK. To trzebabt zamknąc większość wydawnictw katolickich, bo chyba w kazdym tygodniku znajduja się krytyczne uwagi, czy komentarze. Z drugiej strony gdy katolicy rozmawiaja krytycznie o niekatolikach to wszystko jest OK?
Nie pierwszy raz i zapewne nie ostatni używasz wyznania jako broni. To bezsensowne. Tracisz w ten sposób wszelka wiarygodność. Przestań to robić, przestań unsynuowac, ze atakuję ciągle KRK tylko dlatego, ze jestem metodystą. Dobrze to wpłynie na twoje zdrowie. Stres można rozladować na wiele innych, spokojniejszych sposobów, bez ciagłych skoków cisnienia.
Dość juś poświęciłem czasu na tą bezsensowną rozmowę. Nie licz juz na mnie.
|
| Śr paź 01, 2014 16:56 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
@Koziol akurat dla ciebie nie musze byc wiarygodna. Powiem szczerze: nie zalezy mi na czyjejkolwiek opinii. Juz od dawna. A cisnienie mam wrecz wzorcowe. Dziekuje za troske.
Piszesz ze KATOLICKIE wydawnictwa pisza krytycznie o Kosciele katolickim. No i o to mi chodzi. Pisza moze cos krytycznie o metodystach?
Kiedy katolicy rozmawiaja krytycznie o niekatolikach? Krytykujac metody SJ, ktorzy natretnie ludzi nachodza? Czy moze mieszaja sie w jakies wewnetrzne problemy metodystow i wymadrzaja jak to poziom metodystow spada?
|
| Śr paź 01, 2014 17:55 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Skoro KRK ma w Polsce i chce mieć coraz silniejsze oddziaływanie na całe społeczeństwo, to i całe społeczeństwo może i powinno patrzeć KRK na ręce. Cytuj: Kiedy katolicy rozmawiaja krytycznie o niekatolikach? Krytykujac metody SJ, ktorzy natretnie ludzi nachodza? No i? To usprawiedliwienie? Czy KRK nie próbuje natrętnie wchodzić w sferę polityki i wpływać na akty prawne dotyczące wszystkich obywateli? Czyli jak? Prawo Kalego? Ty możesz się wypowiadac na temat niekatolików, a niekatolicy maja mieć gębę na kłódkę? Dzięki, za wyjasnienie. Teraz wiem na czym stoję i mogę z czystym sumieniem ignorowac zdecydowaną większość twoich postów.
|
| Śr paź 01, 2014 18:01 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Czy moze mieszaja sie w jakies wewnetrzne problemy metodystow i wymadrzaja jak to poziom metodystow spada? Część katolików wyrzuca protestantów, w tym metodystów, poza nawias Kościoła Chrystusowego, to i nie interesują ich problemy Kościołów/zborów protestanckich.
|
| Śr paź 01, 2014 18:32 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kozioł napisał(a): Skoro KRK ma w Polsce i chce mieć coraz silniejsze oddziaływanie na całe społeczeństwo, to i całe społeczeństwo może i powinno patrzeć KRK na ręce. Chyba zyjesz w alternatywnej rzeczywistosci? Kosciol katolicki chce mieć coraz silniejsze oddziaływanie na całe społeczeństwo? Mam wrazenie, ze to tylko twoja fobia. To se ne vrati. Kozioł napisał(a): Cytuj: Kiedy katolicy rozmawiaja krytycznie o niekatolikach? Krytykujac metody SJ, ktorzy natretnie ludzi nachodza? No i? To usprawiedliwienie? Czy KRK nie próbuje natrętnie wchodzić w sferę polityki i wpływać na akty prawne dotyczące wszystkich obywateli? Czyli jak? Prawo Kalego? Ty możesz się wypowiadac na temat niekatolików, a niekatolicy maja mieć gębę na kłódkę? To my rozmawiamy o polityce czy o postach i dyspensach w Kosciele katolickim? Jakos ciebie temat postu osobiscie dotyczy? O polityce pisz ile ci sie podoba. O teologii i tradycji a szczegolnie Tradycji katolickiej moze raczej nieco ostrozniej. Ja wam z butami w wewnetrzne problemy metodystow i wasza teologie i praktyke (no, moze poza owa dziesiecina) nie wchodze. Co innego pytania, zeby sie nawzajem lepiej zrozumiec, a co innego pietnowanie publiczne zachowan, ktore was kompletnie nie dotycza. Kozioł napisał(a): Dzięki, za wyjasnienie. Teraz wiem na czym stoję i mogę z czystym sumieniem ignorowac zdecydowaną większość twoich postów. A przedtem mogles tylko z wyrzutami sumienia? To masz problem...
|
| Śr paź 01, 2014 18:53 |
|
 |
|
Asienkka
|
Jajko - przecież skrót KK jest jeszcze krótszy od tego Twojego - w czym zatem widzisz problem?
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
| Śr paź 01, 2014 22:53 |
|
 |
|
Jajko
|
To chyba nie ja widzę problem, co?
A co do skrótu KK, to zwyczajnie mi się nie podoba. Czasami go używam, ale chyba rzadziej niż tego drugiego. Kwestia indywidualnego gustu. Zresztą na prośbę Soula używam tego nieprawomyślnego(sic!) skrótu bardzo rzadko.
|
| Cz paź 02, 2014 8:03 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Chyba zyjesz w alternatywnej rzeczywistosci? Kosciol katolicki chce mieć coraz silniejsze oddziaływanie na całe społeczeństwo? Mam wrazenie, ze to tylko twoja fobia. To se ne vrati. Rozejrzyj się po forum ...
|
| Cz paź 02, 2014 8:10 |
|
|
|