Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 13:08

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212 ... 498  Następna strona
 Wzajemne uwagi - między użytkownikami 
Autor Wiadomość
Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Alus napisał(a):
Cytuj:
Czy moze mieszaja sie w jakies wewnetrzne problemy metodystow i wymadrzaja jak to poziom metodystow spada?

Część katolików wyrzuca protestantów, w tym metodystów, poza nawias Kościoła Chrystusowego, to i nie interesują ich problemy Kościołów/zborów protestanckich.

To akurat prawda. Pytanie czy wierzymy w Chrystusa słyszałem nie raz.

Cz paź 02, 2014 8:15

Jajko napisał(a):
To chyba nie ja widzę problem, co?

A co do skrótu KK, to zwyczajnie mi się nie podoba. Czasami go używam, ale chyba rzadziej niż tego drugiego. Kwestia indywidualnego gustu. Zresztą na prośbę Soula używam tego nieprawomyślnego(sic!) skrótu bardzo rzadko.

Jajko, przestań zatem używać tego nieprawomyślnego skrótu całkowicie.

Cz paź 02, 2014 16:46

Kozioł napisał(a):
Skoro KRK ma w Polsce .....coraz silniejsze oddziaływanie na całe społeczeństwo........

Naprawdę?, a jak to się ma do coraz mniejszej liczby osób w kościele na Mszach św niedzielnych?
Jest nawet specjalny wątek. Nosi tytuł bodaj " dramatyczny spadek praktykujących w Kościele" czy jakoś tak ;)

Pt paź 03, 2014 8:09
mareta napisał(a):
Kozioł napisał(a):
Skoro KRK ma w Polsce .....coraz silniejsze oddziaływanie na całe społeczeństwo........

Naprawdę?, a jak to się ma do coraz mniejszej liczby osób w kościele na Mszach św niedzielnych?
Jest nawet specjalny wątek. Nosi tytuł bodaj " dramatyczny spadek praktykujących w Kościele" czy jakoś tak ;)

Kolejne udzielanie dyspens - dla kasy, czy bezrefleksyjne - wygoni znów kilkanaście/kilkadziesiąt osób z kościołów :(

Pt paź 03, 2014 8:17
@Alus
To nie ma sensu. Problemem tych osób jest to, ze wątek założyłem ja, a nie np. ty. Meritum ich nie obchodzi.

Pt paź 03, 2014 13:22
Kozioł napisał(a):
Kael napisał(a):
Chyba miales na mysli watek o szeroko rozumianych bledach metodystow? Szkoda mi na to czasu.

O moj Kosciol to juz ty sie martwisz razem z @Jajkiem wrecz przesadnie.
Jak to bylo? Nie wprzęgajcie się z niewierzącymi w jedno jarzmo?

To miała byc obelga?
Uważasz mnie za niewierzącego?
Nie posunęłaś się w swoim zacietrzewieniu aby za daleko?
Wycofasz się z tego?

Żyję w srodowisku w którym dominuje KK. Błędy, jakie się w nim zdarzają rzutują nie tylko na moje środowisko, ale także na całe chrześcijaństwo. Choćby z tych dwóch względów nie są mi obojętne.

Widze ze naprawde nie czytasz tego co ja pisze.

To zebys sobie kolejnej teorii spiskowej nie dopisal: to Jajko twierdzi ze jest ateista=niewierzacym. A ty jako chrzescijanin masz z nim unie na krytyke Kosciola katolickiego.
Teraz jasne?

Naprawde nie ma zadnych bledow wsrod metodystow, jezeli akurat bledy chrzescijan sa twoim hobby?

Moze dla rownowagi, zebys sie tym zlem u katolikow nie zatrul, znajdziesz cos pozytywnego?

Pt paź 03, 2014 13:38

Kael napisał(a):

Moze dla rownowagi, zebys sie tym zlem u katolikow nie zatrul, znajdziesz cos pozytywnego?

A może Ty coś znajdziesz? Nawet założyłem odpowiedni wątek na ten temat:

viewtopic.php?f=2&t=34133&start=0

Może coś tam dopiszesz?

Pt paź 03, 2014 14:00
Kael napisał(a):
To zebys sobie kolejnej teorii spiskowej nie dopisal: to Jajko twierdzi ze jest ateista=niewierzacym. A ty jako chrzescijanin masz z nim unie na krytyke Kosciola katolickiego.
Teraz jasne?

Ja o żadnej takiej unii nie wiem. to cos nowego.
Czy wszyscy katolicy, którym nie spodobało zachowanie proboszcza tez maja jakas unię z @Jajko?

Kael napisał(a):
A nie chwaliłem wielokrotnie np. Franciszka?

Cytuj:
Naprawde nie ma zadnych bledow wsrod metodystow, jezeli akurat bledy chrzescijan sa twoim hobby?
Zdarzają się, zdarzają. Jeden wspomniałem na forum. Mam takie szczęście, że w tak małej społeczności, przy pełnej przejrzystości błędy znajduje się dość szybko i nie pęcznieją.
Dlatego też podobają mi się bardzo dazenia Franciszka, aby KK rownie szybko i kategorycznie na pojawiające się nieprawidłości reagował.

Pt paź 03, 2014 18:07

Zastanawialem sie nad charakterami osob piszacych na tematycznie odrebnych forach. Czesto ukrywaja sie pod roznymi nickami, ale stylu postow juz ukryc nie potrafia. Wiadomo kto i gdzie. Jak mozna banowac za wpis: viewtopic.php?f=27&p=825678#p825678
,a jednoczesnie dzialac jako V kolumna na forum gdzie moderarzy kolezanka ---k**wa i gdzie pisza slowa o Bogu ktorych nie przytocze. One jakos slipkow wallenrodowych corek nie zakwaszaja! :P
Zapalczywosc? Nakaz? Tu sa dzieci, tam nie? Robie to, za co mi placa? To mnie podnieca, wolnosc od religii czuje czy moze cos innego?

N paź 05, 2014 21:54

Kozioł napisał(a):
Kael napisał(a):
....to Jajko twierdzi ze...... .... Czy wszyscy katolicy, którym .......tez maja jakas unię z @Jajko?
.

A ja myślę i myślę, co na forum taki spokój święty. :glaszcze: Jeden drugiemu przygłaskuje.
Aż mnie mózg rozbolał od tego myślenia. J. się nie odzywa, myślę zaniemówił, internet, albo kompa mu ukradli czy co. :beksa: Zaczęłam nawet się martwić, aż mnie podkusiło zajrzeć na stronę o ostrzeżeniach i banach :D I już mam odpowiedź. :PPPP

Pn paź 06, 2014 8:07

I jakaż to odpowiedź???

A poza tym, to gratuluję refleksu z tą zmarłą.

Pn paź 06, 2014 8:32

Alus napisał(a):
mareta napisał(a):
Kozioł napisał(a):

Kolejne udzielanie dyspens - dla kasy, czy bezrefleksyjne - wygoni znów kilkanaście/kilkadziesiąt osób z kościołów :(

Nie bardzo rozumiem dlaczego? Jakie konkretnie dyspensy masz na myśli? Jeżeli mają uciec z kościoła w wyniku dyspensy, może niech nie czekają, tylko sobie od razu idą. Powiedziano w Piśmie św "bądź zimny, albo gorący". Myślę, że najmniej z nas pożytku, kiedy jesteśmy "letni". ;) Czyż nie?

Wt paź 07, 2014 8:38
Cytuj:
Nie bardzo rozumiem dlaczego? Jakie konkretnie dyspensy masz na myśli? Jeżeli mają uciec z kościoła w wyniku dyspensy, może niech nie czekają, tylko sobie od razu idą. Powiedziano w Piśmie św "bądź zimny, albo gorący". Myślę, że najmniej z nas pożytku, kiedy jesteśmy "letni". ;) Czyż nie?

Dyspensy z głupiego powodu, choćby zakończenia remontu sklepu mięsnego i degustacji wędlin.
Powiedziano też w Piśmie św o nakładających ciężary na wiernych, które sami nakładający nie chcą nosić - w blogu ks Stopka (link w temacie o dyspensie w diecezji sosnowieckiej) pisze właśnie o takich nakładaczach.
Bądź zimny, albo gorący odnosi się także do nadużywających dyspens z błahych powodów.

Wt paź 07, 2014 11:35
Wedle stawu grobla.

Wt paź 07, 2014 14:21

Cawilian napisał(a):
Wedle stawu grobla.

Juści. Inaczej stawu by nie było... :chat:

Śr paź 08, 2014 20:58
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212 ... 498  Następna strona