Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt wrz 05, 2025 6:49

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213 ... 222  Następna strona
 Uwagi do moderacji II 
Autor Wiadomość
Post Re: Uwagi do moderacji II
Val napisał(a):
to ateiści, agnostycy i niechrześcijanie nie mogą swoich poglądów głosić w 6 działach

To jest nieprawda! Odsyłam do regulaminu.
Jest tylko JEDEN dział o innej moderacji.

So cze 02, 2012 10:29
Cytuj:
Napiszę jeszcze raz: jest jeden dział TYLKO dla rozmów w duchu katolickim. To taki ukłon, dla niechętnych do rozmów z nie swoim stadem.

No wszystko się zgadza ale w praktyce to wygląda tak że tylko w jednym dziale nie muszę czytać kłótni i szyderstw a w sześciu pozostałych już tak bo przecież tam "wolno". Wolałbym żeby było na odwrót - jeden dział na wylewanie jadu a pozostałe niech będą - zgodnie z nazwą forum - tylko dla wierzących.

Cóż mi po tym że mogę się wypowiadać w 6 działach a ateiści w 5 skoro oni w tych 5 działach robią takie zamieszanie że odechciewa mi się cokolwiek tam pisać i koniec końców zostaje mi 1 dział (mam nadzieję że nie pogmatwałem za bardzo :D )

So cze 02, 2012 10:35
wloczykij napisał(a):
Wolałbym żeby było na odwrót - jeden dział na wylewanie jadu a pozostałe niech będą - zgodnie z nazwą forum - tylko dla wierzących.

Tak jest na forum katolik. Po co dwa takie same fora?

"jad" możesz zgłaszać moderacji
chyba od dzisiaj zacznę, może także co niektórzy katolicy zaczną dyskutować merytorycznie

So cze 02, 2012 10:39
Cytuj:
Tak jest na forum katolik.

Wiara.pl jest o wiele prężniejsza niż katolik.

Cytuj:
Po co dwa takie same fora?

Więc zmieńmy "Wiara" na "Dla wierzących i nie tylko" tak jak mkb sugerowała i będzie wszystko w porządku.

So cze 02, 2012 10:42

Proponuję wstęp na forum tylko za okazaniem pisemnego zaświadczenie od proboszcza i przepracowaniu społecznie 12 godzin na rzecz swojej parafii...

A na serio, to nie należy przesadzać z oburzaniem się. Ateista też człowiek i ma prawo do własnego zdania. Oczywiście powinien wyrażać je w sposób kulturalny i nie obrażać personalnie rozmówców. Jeśli chodzi o to ostatnie, to wcale nie jest tak, że tylko ateiści tu obrażają. Teiści robią to równie często, jeśli nie częściej. I taką postawię (z obu stron) należy piętnować. Ale nie róbmy tu talibanu, gdzie nie można słowa powiedzieć niezgodnego z Pismem, bo od razu jest to obraza majestatu!

So cze 02, 2012 10:56
Cytuj:
Proponuję wstęp na forum tylko za okazaniem pisemnego zaświadczenie od proboszcza i przepracowaniu społecznie 12 godzin na rzecz swojej parafii...

Padłem z brechtu, zaprawdę.

Cytuj:
Ateista też człowiek i ma prawo do własnego zdania. Oczywiście powinien wyrażać je w sposób kulturalny i nie obrażać personalnie rozmówców.

Na forum neutralnym światopoglądowo możesz wyrażać poglądy jakie CI się żywnie podobają. To forum nie jest neutralne światopoglądowo, a przynajmniej jego lwia część. Niestety Ty i Twoi współwyznawcy rozpanoszyliście się wszędzie czując sie jak u siebie. Moim zdaniem nie jesteście u siebie.

Widzę że Twoim usprawiedliwieniem na wszystko jest kultura. A to czy jesteście kulturalni to ani mnie ziębi ani grzeje, bo co mi po Waszej kulturze? Z resztą kultura to chyba coś tak oczywistego że nie ma się specjalnie czym szczycić.

Cytuj:
Teiści robią to równie często, jeśli nie częściej.

Faktycznie, wierzący będąc na forum swojej wiary musi w większości działów czytać ironizowanie i szyderstwa - jakim prawem on śmie tracić cierpliwość?? No jakim prawem się pytam?? Powtarzam - nie jesteś u siebie. Wchodząc do kościoła z transparentem "Bóg jest głupi" zostaniesz rychło wyproszony niemniej przed bramą owego kościoła możesz stać do woli. I ja własnie jestem za stworzeniem miejsca "przed bramą" w postaci osobnego działu.

Cytuj:
Ale nie róbmy tu talibanu, gdzie nie można słowa powiedzieć niezgodnego z Pismem, bo od razu jest to obraza majestatu!

Znowu powtarzam - to nie jest forum laickie tylko chrześcijańskie i wchodzę tu po to żeby rozwiać wątpliwości, dowiedzieć się więcej o wierze a nie prowadzić puste dyskusje i tłumaczyć się za księży. Tutaj z założenia rozmawia sie w "zgodzie z PIsmem". Jesteś na katolickim forum i masz zamiar uczyć katolików o czym mają rozmawiać? Ktoś kiedyś powiedział - O Bogu się nie dyskutuje, albo się wierzy albo nie. Naprawdę nie mam ochoty (i śmiem twierdzić że wielu użytkowników uwaza podobnie) dyskutować ani toczyć walk na "dowody" i argumenty.

Do takich rozmów służą liczne fora popularno-naukowe.

So cze 02, 2012 11:23

REGULAMIN FORUM WIARA.PL:
Cytuj:
1. Forum portalu WIARA.PL jest miejscem spotkania ludzi pragnących pogłębić swoją wiarę, poszukujących Boga, zainteresowanych problemami religii, a chrześcijaństwa w szczególności. Forum stanowi zatem miejsce rozmowy katolików i niekatolików, chrześcijan i niechrześcijan, wierzących i niewierzących.

3. Dyskusja zakłada dopuszczenie wyrażania własnych pogladów i przekonywania. W sposób kulturalny mogą być zatem wyrażane również poglądy kontrowersyjne. Nie oznacza to jednak prawa do prowadzenia agitacji na rzecz poglądów i działań, które są sprzeczne z zasadami wyznawanymi przez gospodarzy forum (np. rozpowszechnianie informacji o akcjach propagujących aborcję, związki homoseksualne itp.)

Bardzo proszę o zaprzestanie zbędnych dyskusji dotyczących tego - kto ma prawo pisać na forum i gdzie - o tym jasno "mówi" regulamin.

So cze 02, 2012 11:29
Regulamin jest dla ludzi a nie ludzie dla regulaminu.

Ok, kończę dyskusję w tym temacie :)

So cze 02, 2012 11:32
Asienkka napisał(a):

3. Dyskusja zakłada dopuszczenie wyrażania własnych pogladów i przekonywania. W sposób kulturalny mogą być zatem wyrażane również poglądy kontrowersyjne. Nie oznacza to jednak prawa do prowadzenia agitacji na rzecz poglądów i działań, które są sprzeczne z zasadami wyznawanymi przez gospodarzy forum (np. rozpowszechnianie informacji o akcjach propagujących aborcję, związki homoseksualne itp.)

no przecież tu jest napisane wyraźnie, ze nie może mieć miejsca agitowanie sprzeczne z zasadami wyznawanymi przez gospodarzy. wiec proszę, ten kto ma tu jakąś władzę, niech trzyma się regulaminu i wyrzuca tematy, jawnie szkalujące Kościół Katolicki, gdzie nie ma uczciwej intencji, poznania prawdy o zdarzeniach, ale jest wybaczcie - chamska nagonka na kler.
takie tematy, praktycznie non stop zakłada ten Jajko i nikt z tym nic nie robi.
Co on jest synem administratora tutaj, czy co??
I niech nikt nie wciska ciemnoty, ze te tematy są zakładane, w celu przedstawianie niewygodnej prawdy...każdy normalny człowiek widzi złą intencje, SPRZECZNA Z ZASADAMI WYZNAWANYMI PRZEZ GOSPODARZY TEGO FORUM - CHRZEŚCIJAN!
Bo żaden prawdziwy chrześcijanin, nie czyta brukowców, pełnych świństw, żeby poznać prawdę o swoim kościele, ani gazety wyborczej, to w ogóle nie w takim duchu, oskarżeń, powinno się odbywać, ale w duchu miłości.
Temat o Ojcu Sw. Janie Pawle II jest moim zdaniem nie do przyjęcia na tym forum.
Człowiek został tam doszczętnie sponiewierany, niby w imię jakiejś "prawdy"??
To jest żałosne...a na koniec Jerzy Urban prawdziwy wróg Kościoła i śmiem twierdzić Boga, wyplynal w tamtym temacie, jako super postać! "Utalentowany biznesmen"...jak go ktoś tam nazwał, którego warto naśladować. :roll:
Proszę mi powiedzieć wiec, w którym miejscu akceptowanie takiego paskudnego tematu, jest
zgodne z regulaminem tego forum i tym zdaniem: :"Nie oznacza to jednak prawa do prowadzenia agitacji na rzecz poglądów i działań, które są sprzeczne z zasadami wyznawanymi przez gospodarzy forum" ???

Droga administracjo, opamiętaj się!

So cze 02, 2012 12:16

Val napisał(a):
Kozioł wejdź na stronę główną, tam to ładnie widać każdy dział:
http://forum.wiara.pl/A dla innowierców i bezwierców to są odpowiednio:

1."Wierzyć, nie wierzyć"
2."Wiara i prawda"
3."Wiara a nauka"
4."Prawdy wiary"

I są to bardzo liberalne działy dla wszystkich światopoglądów.

Nieprawda — dział „Prawdy wiary”też jest tylko dla chrześcijan
PS. Czy mi się zdaje, czy ten wątek służy do zgłaszania uwag do moderacji?

So cze 02, 2012 12:59

kinokijuf napisał(a):
Val napisał(a):
Kozioł wejdź na stronę główną, tam to ładnie widać każdy dział:
http://forum.wiara.pl/A dla innowierców i bezwierców to są odpowiednio:

1."Wierzyć, nie wierzyć"
2."Wiara i prawda"
3."Wiara a nauka"
4."Prawdy wiary"

I są to bardzo liberalne działy dla wszystkich światopoglądów.

Nieprawda — dział „Prawdy wiary” też jest tylko dla chrześcijan
A konkretniej: dla osób prezentujących naukę Kościoła Katolickiego
(dyskusja o prawdach wiary wymaga przyjęcia Objawienia jako podstawy do dyskusji,
zatem chodzi zarówno o Pismo Święte, jak i o Tradycję).
Przypominała o tym co jakiś czas moderacja, np. tutaj:
viewtopic.php?p=575420#p575420 - Czym jest Trójca Święta??? Jak rozumiecie ten dogmat???
Kamyk napisał(a):
przypominam, że w Prawdach Wiary obowiązuje wyłącznie katolicki punkt widzenia

Alus napisał(a):
Tak Koziołku - ale sytacja, gdy zdeklarowany ateista poucza katolika co mu wolno
i jak pisać na forum chrzescijańskim, to już totalna przewałka.
Jeśli zadeklarowany ateista zna regulamin, a katolik nie zna, to nie widzę żadnej przewałki.

wloczykij napisał(a):
Na forum neutralnym światopoglądowo możesz wyrażać poglądy jakie CI się żywnie podobają.
To forum nie jest neutralne światopoglądowo, a przynajmniej jego lwia część.
Niestety Ty i Twoi współwyznawcy rozpanoszyliście się wszędzie czując sie jak u siebie.
Moim zdaniem nie jesteście u siebie.
Moim zdaniem, ty też nie jesteś tu u siebie.
U siebie jest jedynie Administracja, a zwykli użytkownicy są tutaj gośćmi.
wloczykij napisał(a):
Nie potrafię pojąć dlaczego ateistom nie wystarczają liczne fora ateistyczne (NIE, FiM, Racjonalista).
Wierzący nie sieją tam "zamętu" więc czemu oni robią zamęt wierzącym?
Gdybyś przejrzał forum Racjonalisty, to byś wiedział, że wierzący sieją również tam.

Kozioł napisał(a):
W świątyni jerozolimskiej był przedsionek, a właściwie duży plac
(najobszerniejsza część świątyni) gdzie mógł wejść każdy i czuć się jak u siebie.
W tym "przedsionku" spotykali sie i rozmawiali o Bogu obrzezani i nieobrzezani,
kobiety i mężczyźni, bogaci i biedni, religijni i niereligijni, wierzący i wątpiący.
Dziedziniec pogan był miejscem przeznaczonym dla bojących się Boga - nie dla bluźnierców.

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

So cze 02, 2012 18:12
Ja od siebie dodam, że userka @mkb najwidoczniej nie zna znaczenia słowa "agitacja" (polecam zajrzeć do słownika i się dowiedzieć). Jest zasadnicza różnica pomiędzy tym, a wyrażaniem swojego zdania i własnych poglądów.

A poza tym podoba mi się propozycja @Mariel odnośnie forumowej kozetki.

So cze 02, 2012 18:28
Cytuj:
Jeśli zadeklarowany ateista zna regulamin, a katolik nie zna, to nie widzę żadnej przewałki

Jeśli.....a jeśli kieruje sie tylko osobistą niechęcią.....

So cze 02, 2012 18:40
Alus napisał(a):
Cytuj:
Jeśli zadeklarowany ateista zna regulamin, a katolik nie zna, to nie widzę żadnej przewałki

Jeśli.....a jeśli kieruje sie tylko osobistą niechęcią.....

Jeżeli chodzi o osobistą niechęć, to 70% (delikatnie szacując) pewnej oburzonej, "świętej" "katoliczki" można usunąć od razu. Mierzmy wszystkich tą samą miarą, zgoda?

So cze 02, 2012 18:46
Może byłoby łatwiej, gdyby pewne spory można było przenieść na Ring i tam sobie 'ulżyć'? Widzę nawet możliwość natychmiastowego wyodrębienia takiego wątku z wypowiedzi w tym dziale. Może delikwenci byliby tam z 'automatu' odsyłani z tematu, który ma już charakter offtopu? A tak kasowane są przez moderację często żartobliwe docinki, bo tworzą w temacie offtop. Emocje wygasną i userzy wrócą oczyszczeni do tematu.

So cze 02, 2012 19:10
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 207, 208, 209, 210, 211, 212, 213 ... 222  Następna strona