Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
Oczywiście, że jest zgoda. Nie zależy mi na pyskówkach a na rozmowie, którą tam prowadzę (swoją drogą, dyskusja jest ciekawa, ale jakby nie patrzeć to offtop w tym wątku, od wielu już postów. Może wydzielić i przenieść go gdzieś?). Zatem i ostatni post, ten po moim, będzie wtedy też do wycięcia.
|
Pn paź 15, 2012 9:07 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zgłaszam kolejny post humaloga do moderacji: viewtopic.php?p=708658#p708658Humalog notorycznie umieszcza wpisy będące wycieczkami osobistymi pod moim adresem, czego nie zamierzam tolerować, i w ten sposób prowokuje do pyskówek, na które absolutnie nie mam ochoty. Ponieważ tego typu posty pojawiają się ciągle, zwracam się do moderacji z prośbą o konkretną reakcję w odniesieniu do tego użytkownika, tak aby to wreszcie przyniosło jakieś efekty. Bo ile można...? 
|
Pn paź 15, 2012 12:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja natomiast zgłaszam post Vi z tematu: viewtopic.php?f=37&p=708633#p708633Jako offtop nic nie wnoszący do dyskusji, a jedynie będący wycieczka osobistą w stronę pilastra, oraz osobistym "ogłoszeniem" o ignorowaniu, prowokując do pyskówek.
|
Pn paź 15, 2012 12:36 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mój post do usera o nicku pilaster, jest odpowiedzią na jego własny wpis skierowany do mnie. Odpowiedzią w formie wyjaśnienia, dlaczego odmawiam mu jakiejkolwiek dyskusji. Udzielenie wyjaśnienia w takiej sytuacji jest czymś całkiem naturalnym i jak najbardziej na miejscu. Nie ma tam nic ponad poinformowanie użytkownika o moim stanowisku i powodach.Natomiast post humaloga jest wtrąceniem, offtopem i osobistą wycieczką. Ponawiam apel do moderacji o przywołanie humaloga do porządku. Edit: viewtopic.php?p=708669#p708669Zgłaszam również post pilastra, utrzymany w identycznym tonie jak post humaloga. Staram się unikać pyskówek i awantur i po prostu nie dyskutować z tymi, których nie trawię. Nie znaczy to jednak, że jestem ślepa i że będę sobie pozwalać na określone teksty pod moim adresem. Oczekuję od moderacji konkretnych reakcji.
|
Pn paź 15, 2012 12:48 |
|
 |
vix
|
Vi, nic Ci nie pomoże unikanie wchodzenia w prowokowane pyskówki. Jesteś już namierzona i humalog Cię trolluje, jak trzeba będzie, to wesprą go MARIEL, Alus lub pilaster i wyrzucą Cię przy pierwszej Twojej wysypce z emocji. A jak sie nie wysypiesz, to wyrzucą Cię bez okazji. Tu obowiązują opcje humalogowskie, przecież widzisz, że to persona nie do ruszenia z uwagi na jego znajomość z kierowniczką miejsca. I to kompletnie bez znaczenia jest, co on tu napisze. To co Ty napiszesz, bedzie wykorzystane przeciwko Tobie. Możesz byc tylko dumna z tego, że przed Tobą wyrzucano stąd ludzi znakomitych i dołączysz do ich grona. No i z tego, że zawsze miałaś i masz swoje zdanie i potrafisz je obronić. Co czytelnicy doceniają, choć nie zawsze mają odwagę to napisać.
|
Pn paź 15, 2012 14:59 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
vix napisał(a): Vi, nic Ci nie pomoże unikanie wchodzenia w prowokowane pyskówki. Jesteś już namierzona i humalog Cię trolluje, jak trzeba będzie, to wesprą go MARIEL, Alus lub pilaster i wyrzucą Cię przy pierwszej Twojej wysypce z emocji. A jak sie nie wysypiesz, to wyrzucą Cię bez okazji. Tu obowiązują opcje humalogowskie, przecież widzisz, że to persona nie do ruszenia z uwagi na jego znajomość z kierowniczką miejsca. I to kompletnie bez znaczenia jest, co on tu napisze. To co Ty napiszesz, bedzie wykorzystane przeciwko Tobie. Możesz byc tylko dumna z tego, że przed Tobą wyrzucano stąd ludzi znakomitych i dołączysz do ich grona. No i z tego, że zawsze miałaś i masz swoje zdanie i potrafisz je obronić. Co czytelnicy doceniają, choć nie zawsze mają odwagę to napisać. Cześć homo_homini_canis_est vel maly_kwiatek  Juz sie martwiłem o Ciebie ale widze, ze trzymasz forme. Oby tak dalej i zdrówka zyczę 
|
Pn paź 15, 2012 15:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dziękuję Vix  Nie z wszystkim się zgadzam co napisałeś, ale w znacznej części masz rację. Nie czas teraz to rozwijać, ale jestem pewna, że będę miała jeszcze ku temu niejedną okazję. Nie zamierzam ulegać żadnym prowokacjom i nie interesują mnie pyskówki, natomiast jak najbardziej zamierzam pozostać konsekwentna w swoich działaniach  Pozdrawiam Cię Vix 
|
Pn paź 15, 2012 18:34 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Przyjacielu kwiatka, Vi zwykle całkiem nieźle sobie radzi, więc najprawdopodobniej tym razem będzie podobnie, czyli zupełnie inaczej z kwiatkiem. Wtedy polecałbym poszukać problemów gdzie indziej. A kwiatek często bierze do siebie rzeczy, które nawet nie są do niego skierowane. Nie dziwne zatem, że zdarza mu się zauważać nawet cały spisek przeciwko niemu, choćby nie było żadnego spisku.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Pn paź 15, 2012 22:08 |
|
 |
SweetChild
|
-Vi- napisał(a): Mój post do usera o nicku pilaster, jest odpowiedzią na jego własny wpis skierowany do mnie. Odpowiedzią w formie wyjaśnienia, dlaczego odmawiam mu jakiejkolwiek dyskusji. Udzielenie wyjaśnienia w takiej sytuacji jest czymś całkiem naturalnym i jak najbardziej na miejscu. Nie ma tam nic ponad poinformowanie użytkownika o moim stanowisku i powodach. Może takie wyjaśnienia lepiej umieszczać w dedykowanym wątku? A w tym "źródłowym" dodać jedynie informację typu "nie dyskutuję z X z powodów wyjaśnionych <tu>" ("<tu>" jest odnośnikiem do postu we "wzajemnych uwagach").
|
Wt paź 16, 2012 8:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
SweetChild napisał(a): Może takie wyjaśnienia lepiej umieszczać w dedykowanym wątku? A w tym "źródłowym" dodać jedynie informację typu "nie dyskutuję z X z powodów wyjaśnionych <tu>" ("<tu>" jest odnośnikiem do postu we "wzajemnych uwagach"). Można. Jak najbardziej. Na jedno wychodzi w kwestii przekazania informacji. Akurat kiedy pisałam, nie myślałam o tym, tylko po prostu powiedziałam, co miałam do powiedzenia. Tamten wątek przyszedł mi do głowy, jak Daniel napisał swój post, i jemu już tam odpowiedziałam.
|
Wt paź 16, 2012 8:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Drobna uwaga , otóż zamknięcie tematu - pijany ksiądz itd..- nie jest dobrym posunięciem 1 może zwróciło by to uwagę na fakt sprawowania mszy św przez pijaków (używam celowo tego określenia - pijak - , a słowa są jasne pijacy nie wejdą do królestwa .) czy pijakowi można zaufać ? 2 można pijaka odsunąć od sprawowania funkcji kapłana na czas wyleczenia go z nałogu pijaństwa . 3 gdy mowa o nowej ewangelizacji (dla tych co się zagubili ) to mam poważne wątpliwości , czy widząc pijaka przy ołtarzu tak ochotnie będą wracać do kościoła . 4 prawo kościelne to prawo pisane , które za lat ileś tam będzie jeszcze nie raz poprawiane .A słowa Pana nigdy zmienione nie zostaną (pijak nie wejdzie do królestwa ) .Można zamykać niewygodne tematy i dawać pole działaniu złego ducha (szatan boi się światła ) , ale lepiej jest mówić bo ta mowa w końcu dotrze do tych , którzy powinni zareagować na zgorszenie jakie powstaje przy udziale pijanego księdza. konkluzja - oby nigdy nie przytrafiło się nam to Cytuj: "Zostawcie ich! To są ślepi przewodnicy ślepych. Lecz jeśli ślepy ślepego prowadzi, obaj w dół wpadną." - Mateusz 15:14 
|
Wt paź 16, 2012 12:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@trup, nie masz wrażenia, że użycie sformułowania "zamykanie niewygodnych tematów" jest lekkim nadużyciem z Twojej strony? Powód zamknięcia wątku został podany. Autor wątku uzyskał wyczerpującą odpowiedź na postawione pytanie czy dana msza jest ważna, a o przypadkach alkoholizmu wśród księży jest pootwieranych pewnie z dziesięć innych tematów, w których można spokojnie wyrażać swoje oburzenie, a przede wszystkim szukać rad na całą sytuację, aby w Kościele działo się lepiej. Zapraszam do korzystania z wyszukiwarki  Na zachętę parę przykładów: viewtopic.php?f=27&t=32203&hilit=ksi%C4%99%C5%BCa+alkoholicyGdzie jest Bóg w Kościele viewtopic.php?f=36&t=25932&hilit=pijany+ksi%C4%85dzPijany ksiądz za kierownicą. Komu mamy już wierzyć? viewtopic.php?f=27&t=22796&hilit=pijany+ksi%C4%85dzWiara słabnie przez takich ludzi viewtopic.php?f=27&t=16733&hilit=pijany+ksi%C4%85dzZgnilizna w Kościele Katolickim a kwestia wiary viewtopic.php?f=2&t=6847&hilit=pijany+ksi%C4%85dzDlaczego nie chodzę do Kościoła viewtopic.php?f=23&t=3832&hilit=pijany+kap%C5%82anCzy ta spowiedź jest ważna? viewtopic.php?f=36&t=32141&hilit=ksi%C4%85dz+na+baniBiskup na bani
|
Wt paź 16, 2012 13:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Poproszę o wyjaśnienie ze strony moderatorki Mariel, na czym polega obrażanie przeze mnie rozmówców, za które dostałam ostrzeżenie.
|
Wt paź 16, 2012 15:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Proszę uprzejmie. Nazywanie rozmówcy degeneratem czy fanatykiem nie jest chyba jakąś nową formą wymiany uprzejmości w polskim społeczeństwie? -Vi- napisał(a): Uvirith napisał(a): Co do lewakow i degenaratow - to podtrzymuje. Ale ani mnie to ziebi, ani grzeje - to jest bardziej smutne, niz denerwujace. Po prostu osoba, ktora kradnie jest w jezyku polskim nazywana "zlodziejem", a osobe o obrzydliwych pogladach albo zachowywujaca sie razaco - okresla sie "degeneratem". Ok. Zatem, Uvirith jako osoba o obrzydliwych poglądach i zachowująca się rażąco, jest zwykłym degeneratem. Również podtrzymuję. Poza tym, Uvirith o "lewakach", w drugą stronę można o katotalibach. Jeśli ktoś tak lubi, nie widzę problemu  -Vi- napisał(a): Uvirith - jesteś totalnym, ale to totalnym fanatykiem. Masz klapki na oczach, a jedyne co potrafisz, to obrzucać inne podejścia i inne poglądy, oraz ludzi którzy takowe mają, bardzo ostrymi sformułowaniami. Tak jak napisał to wcześniej Daniel - nie warto z kimś takim rozmawiać. To tylko starta czasu, bo z tobą się nie dyskutuje i nie wymienia poglądami. Można się tylko ostro ścinać i przerzucać epitetami. Ale mnie to nie interesuje, zatem w tym punkcie zakończę tą rozmowę. Niemniej... dziękuję za wymianę postów. Naprawdę. Dzięki temu utwierdziłam się tylko w przekonaniu, że słusznie robię popierając i głosując właśnie na Ruch Palikota. Z powodu takich ludzi jak ty, i poglądów takich jak twoje. Jeszcze raz dziękuję  Twój rozmówca wspomniał coprawda o lewakach, co także do komplementów nie należy, jednak nikogo imiennie nie wskazał. Natomiast Ty - tak. Poza tym -Vi- drugi, równie ważny powód, nie argumentujesz, a Twoja "rozmowa" sprowadza się niemal zawsze do zarzutów osobistych. Tak było z Johnny'm, medieval-manem, Uvirith i paroma innymi. Po to są tematy na forum, aby się ich trzymać, do uwag osobistych są Uwagi wzajemne 
|
Wt paź 16, 2012 15:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cieszę się ogromnie, że nareszcie przystąpiono do porządkowania tego forum.
|
Wt paź 16, 2012 15:32 |
|
|
|