Autor |
Wiadomość |
jo_tka
|
Tylko drobny komentarz...
Forum nie jest moją własnością. Ani własnością moderatorów. Wszyscy jesteśmy tu po to, żeby dało się rozmawiać - i po nic innego. To tak w kwestii założeń.
I w tym celu posty mogą być edytowane i zmieniane w takim sensie, że może być z nich usunięty fragment tekstu, zgodnie z regulaminem, i z oznaczeniem miejsca z którego ten fragment usunięto. I ten fakt nie ulegnie zmianie.
Godunow - rozumiem, że jesteś o tym fakcie wystarczająco poinformowany, zatem domniemuję, że Twoje dalsze pisanie na forum będzie oznaczało zgodę na ten warunek.
I co do jednego się z Tobą zgodzę - funkcja zmienia. Bo obciąża odpowiedzialnością i stawia nowe wymagania.
Pozdrawiam
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
N lut 26, 2006 15:03 |
|
|
|
 |
godunow
|
Jotka pisze Cytuj: Godunow - rozumiem, że jesteś o tym fakcie wystarczająco poinformowany, zatem domniemuję, że Twoje dalsze pisanie na forum będzie oznaczało zgodę na ten warunek. No wojnie faceta z kobitą zazwyczaj przegrywa ten ostatni.. Mając słabość do Ciebie pozostaje mi to zaakceptować .
Chociaż z punktu formalnego. Na razie . nie ma takiego obowiązku..
I chyba by warto dodać w akceptacji przy rejestracji użytkownika. Taki zapis.
Zobowiązuję się do przestrzegania regulaminu forum Bo znowu znajdzie się jaki inny godunow i wam udowodni działanie niezgodne z tym na co wyrażał zgodę przy rejestracji..
POzdraWIAM
|
N lut 26, 2006 17:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
godunow napisał(a): Moderatorzy gdzie tu jest zapis , ze mam obowiązek przestrzegania regulaminu zamieszczonego na forum .  ??? Mało tego nie muszę go w ogóle czytać i znać..  !
Regulamin jest wewnętrznym prawem Forum. A nieznajomość prawa nie zwalnia od jego przestrzegania.
Nie wiem, po co mi cytujesz definicję utworu rozpowszechnionego ... Prawo Autorskie w 5 artykule wyraźnie określa, że zapisy ustawy dotyczą utorów opublikowanych , a nie rozpowszechnionych tylko ( utwór opublikowany może być również rozpowszechniony , ale rozpowszechnienie nie jest jednoznaczne z opublikowaniem). 
|
N lut 26, 2006 17:48 |
|
|
|
 |
godunow
|
Cytat Cytuj: Regulamin jest wewnętrznym prawem Forum. A nieznajomość prawa nie zwalnia od jego przestrzegania. W III RP obowiązuje najpierw prawo stanowione przez organa do tego konstytucyjnie powołane.. Takim jest Ustawa o Prawie Autorskim i Prawach pokrewnych , I do tego muszą się stosować wszystkie umowy cywilno prawne . Takim rodzajem Umowy cywilno –prawnej jest regulamin który zostaje zawarty miedzy administracja (właścicielem ) FORUM A rejestrującym się użytkownikiem  !! Cytat Cytuj: Nie wiem, po co mi cytujesz definicję utworu rozpowszechnionego
Nie cytowałem żadnej definicji
A cytowałem za Opracowano na podstawie: tj. Dz.U. z 2000 r. Nr 80, poz. 904, z 2001 r. Nr 128, poz. 1402, z 2002 r. Nr 126, poz. 1068, Nr 197, poz. 1662, z 2003 r. Nr 166, poz. 1610, z 2004 r. Nr 91, poz. 869, Nr 96, poz. 959, Nr 172, poz. 1804, z 2005 r. Nr 164, poz. 1365. Ustawę O Prawie Autorskim I Prawach Pokrewnych
Art. 6. W rozumieniu ustawy: 1) utworem opublikowanym jest utwór, który za zezwoleniem twórcy został zwielokrotniony i którego egzemplarze zostały udostępnione publicznie, 2) opublikowaniem równoczesnym utworu jest opublikowanie utworu na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej i za granicą w okresie trzydziestu dni od jego pierwszej publikacji, 3) utworem rozpowszechnionym jest utwór, który za zezwoleniem twórcy został w jakikolwiek sposób udostępniony publicznie,
W tym tu omawianym przypadku ma zastosowanie ustęp 3 Art. 6 który brzmi 3) utworem rozpowszechnionym jest utwór, który za zezwoleniem twórcy został w jakikolwiek sposób udostępniony publicznie,
To forum niezależnie kto jest jego właścicielem jest takim miejscem ponieważ rozpowszechniania każdy kto ma dostęp do Internetu Mozę czytać..
Powołujesz sie na Art. Nr 5 Zobaczmy co on stanowi : Art. 5 Przepisy ustawy stosuje się do utworów: 1) których twórca lub współtwórca jest obywatelem polskim lub Kancelaria Sejmu s. 3/3 2005-10-11 1a) których twórca jest obywatelem państwa członkowskiego Unii Europejskiej lub państw członkowskich Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA) - stron umowy o Europejskim Obszarze Gospodarczym, lub 2) które zostały opublikowane po raz pierwszy na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej albo równocześnie na tym terytorium i za granicą, lub 3) które zostały opublikowane po raz pierwszy w języku polskim, lub 4) które są chronione na podstawie umów międzynarodowych, w zakresie, w jakim ich ochrona wynika z tych umów.
Baranku warto przynajmniej przeczytać dokument na który się powołujesz..
Pozdrawiam
|
N lut 26, 2006 19:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czytam, czytam  I w jednym przyznaję się do błędu- nie zauważyłam słówka " lub" 
|
N lut 26, 2006 19:47 |
|
|
|
 |
Mieszek
|
baranku to bardzo źle ,że nie zauważyłaś słówka "lub"  zobacz jaki wpływ miało na "czasopisma" swego czasu... :P:P
poza tym w jednym ma racje godunow prawo jest stosowane najpierw to urzędowe i do tego nalezy sie stosowac 
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
N lut 26, 2006 20:53 |
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Ja mam pytanie z innej beki- dlaczego nie można zminiać raz wysłanych postów? 
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
N lut 26, 2006 22:01 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Trudno Godunowowi odmówić racji
Widzę, że rozgorzał spór o podłożu prawnym
Cod o pytania - postów chyba dlatego nie można edytować, że jakby była taka możliwość, to połowa dyskusji byłaby nieczytelna: ktoś walnie jakiś argument, na który 10 osób udowodni mu że jest w błędzie; więc edytuje post z tym argumentem, i sprawy nie ma. A cała reszta postów - nie wiadomo, do czego się odnosi...
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
N lut 26, 2006 22:05 |
|
 |
A.
|
No ja o tym forum mam różniaste zdanie, ale jakoś na każdym jednym innym na jakim się udzielam, jest taka opcja i nikt nie zmienia potem swojego zdania.
Dlaczego więc tu nie ma? Czyżby tak wspaniali ludzie się tu udzielali? 
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
N lut 26, 2006 22:08 |
|
 |
ToMu
|
Wiesz, czasami pod wpływem wielu wypowiedzi niezgodnych z czyimś punktem widzenia, delikwent wobec braku swoich argumentów mógłby chcieć pozbyć się problemu przez stosowne zmodyfikowanie problematycznego posta. I wtedy cała dalsza dyskusja pasuje do zmienionego posta jak świni siodło...
Nie piszę na zbyt wielu forach - ale słyszałem o takim przypadku.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
N lut 26, 2006 22:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ToMu
Jak wkleisz do swojego posta kontrowersyjny cytat...to delikwent moze sobie zmieniac do woli i tak mu to nic nie da...
|
N lut 26, 2006 22:36 |
|
 |
ToMu
|
Nie rozumiesz.
Jak ja jestem delikwentem - wkleję coś, do czego wiele osób się przyczepi i udowadnia mi, że nie mam racji, to po prostu mógłbym sobie edytować posta i zmienić to, z czym wszyscy się nie zgadzają, i po kłopocie. A wszystki następne posty innych - gdzie wyrażaliby swoje wątpliwości co do moich poglądów - nie mają już wtedy sensu.
|
N lut 26, 2006 22:46 |
|
 |
godunow
|
Cytat Cytuj: Jak ja jestem delikwentem - wkleję coś, do czego wiele osób się przyczepi i udowadnia mi, że nie mam racji, to po prostu
Ja jestem zwolennikiem edycji postów własnych .. I na wielu forach stosuje si e takowe rozwiązanie.. .
Automat może dopisywać post edytowany np. dwa razy ostatni przez i o gdz ..
No ale skoro administracja przyjęła tak a opcje trzeba to na razie akceptować może kiedyś to zmienią ,, ano zobaczymy..
|
Pn lut 27, 2006 12:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
no i kolejny przykład gdy smarkateria moderuje.....
Zadałem pytanie w topicu o RM na temat Kurskiego....kolejny niedojrzały moder wyciął, na dodatek tchórzliwie nie powiadomił o wycieciu.
Tak to jest jak dzieci dostaja zyletki....
|
Pn lut 27, 2006 19:53 |
|
 |
A.
|
Tja, fakt. Post wycięty zupełnie bezesnu 
|
Pn lut 27, 2006 19:54 |
|
|
|