Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt wrz 05, 2025 21:03

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216 ... 222  Następna strona
 Uwagi do moderacji II 
Autor Wiadomość

Post Re: Uwagi do moderacji II
Ten użytkownik ma prowokacyjny nick.

N cze 10, 2012 12:08

Co w nim prowokacyjnego???

N cze 10, 2012 12:11

kinokijuf napisał(a):

Jeśli taki nick sobie wybrał to jest to jego sprawa.

N cze 10, 2012 12:50

Jajko napisał(a):

Użycie słowa „semen” (ang. sperma)

N cze 10, 2012 13:44
kinokijuf napisał(a):

np. Semen Omelajnowicz Korczaszko – bohater drugoplanowy opowiadań o Jakubie Wędrowyczu, autorstwa Andrzeja Pilipiuka. Kapitan dzikiej dywizji 15. lejbgwardyjskiego pułku kozaków im. św. Niny. Weteran wojny w Mandżurii oraz dwóch wojen światowych, studiował jeszcze za cara (biologia w Sankt Petersburgu). Ustalenie dokładnego wieku Semena jest nierealne ponieważ Pilipiuk w każdym opowiadaniu podaje inny wiek. Jest o około pokolenie starszy od Wędrowycza.
Semen ma kilku synów (część poległa podczas wojen, 6 żyjących), 18 wnuków, ponad 20 prawnuków i paru praprawnuków. Panicznie boi się lekarzy, co tłumaczy przykrymi doświadczeniami z radziecką służbą zdrowia. Swój dom traktuje jako Obszar Carskiej Rosji, o powierzchni 35 metrów kwadratowych, populacja - jeden, język urzędowy - rosyjski.
Obok Józefa Paczenki najlepszy przyjaciel Jakuba Wędrowycza.

N cze 10, 2012 13:54

Semen to poza tym ukraińska wersja imienia Szymon...

N cze 10, 2012 16:23
Znacie? http://www.youtube.com/watch?v=O36yQWZoQaI

N cze 10, 2012 17:58
Trochę zabawne jest informowanie przez kinokijuf'a moderacji o tym, ze łamacz szczękowy ma w awatarze animację (w domyśle niewłaściwą?) gdy sam łamacz ostatni raz zalogowany był tutaj w 2005 roku.

N cze 10, 2012 19:39

kinokijuf napisał(a):
Jajko napisał(a):

Użycie słowa „semen” (ang. sperma)

Zapewne znajdziesz tu sporo nicków, których fragmenty w jakimś języku znaczą coś ciekawego. Czy to miałby być powód do interwencji moderacji???

A co prowokacyjnego jest w słowie "sperma"?

N cze 10, 2012 21:51
Gość chce usilnie trafić do Ciekawych wypowiedzi z forum. Moim zdaniem, powinien tam trafić cały ten OFF TOP

N cze 10, 2012 22:59
Cały czas głowię się nad tym dlaczego moderacja toleruje określenie "mamoniarze" wprowadzone przez Maluczkiego i permanentnie używane głównie na pejoratywne opisanie niewierzących.
Jeżeli dyskusja ma być kulturalna i nieobraźliwa, to tego typu określenia nie powinny mieć miejsca. Dość długo czekałem na reakcję. Zwlekałem, myślałem, ze to chwilowy koloryt. Ale to już jest recydywa.
Proszę o odpowiedź.

Cz cze 14, 2012 9:08

Moderacja toleruje różne rzeczy - przynajmniej się stara :)
Otto_Katz'a - jego ciągłe wtrącanie wątków nie na temat - o ile nie przekraczają pewnej granicy.
Toleruje Twoje wtrącenia, które aktualnie już są rzadsze - odnoszą się głównie do krytyki KK - nawet jeżeli temat dotyczy czegoś innego.
Maluczki'ego posty lądują w koszu, jeżeli przesadza. Nie wiem czy zauważyłeś, ale słowo "mamoniarze" jest używane przez niego już bardziej ogólnie. Mamy wprowadzić cenzurę i zabronić używania słowa "mamoniarze"? Jeżeli tak - to nikt nie może używać tego słowa, czy tylko Maluczki?
Oczywiście, że Regulamin jest dla wszystkich. Ale moderacja do każdego użytkownika podchodzi indywidualnie.
Mogę dodać tylko jedno ze swojej strony - Maluczki musi się pilnować i dobrze o tym wie.

Pt cze 15, 2012 8:29

Innymi słowy- nieomal każdy post Maluczkiego mnie obraża, ale moderacja uważa, że nie jest to problem.

Pt cze 15, 2012 9:12
Asienkka napisał(a):
Toleruje Twoje wtrącenia, które aktualnie już są rzadsze - odnoszą się głównie do krytyki KK - nawet jeżeli temat dotyczy czegoś innego.

Hmmm, nie wiedziałem że tak to odbierasz, że nie zauważasz miejsc gdzie bronię katolików, a każdą dyskusję, czy krytyczna uwagę odnosisz do ogólnie KK.
W sumie powinienem się tego domyślić. :hmmm:
Wybaczam ci :przytul:

Pt cze 15, 2012 12:56

Asienkka napisał(a):
Kozioł napisał(a):
Cały czas głowię się nad tym dlaczego moderacja toleruje określenie "mamoniarze" wprowadzone przez Maluczkiego i permanentnie używane głównie na pejoratywne opisanie niewierzących.
Jeżeli dyskusja ma być kulturalna i nieobraźliwa, to (...)
Moderacja toleruje różne rzeczy - przynajmniej się stara :)
Otto_Katz'a - jego ciągłe wtrącanie wątków nie na temat - o ile nie przekraczają pewnej granicy. (...)
Oczywiście, że Regulamin jest dla wszystkich. Ale moderacja do każdego użytkownika podchodzi indywidualnie.

Intelektualisty nigdy tu nie udawałem, lecz teraz to już zgłupiałem do cna i cięgiem nie mam pojęcia "o so tu schozi?"

Kozioł (również często i ja) przeciwstawił się dzieleniu, stygmatyzacji i deprecjonowaniu "grup" użytkowników, a w pierwszej kolejności obrywam ja - choć nie wywołany do tablicy - i on sam.

Jeśli gość o wesołym i ugodowym usposobieniu ma być przez moderację traktowany jak persona non grata, proszę mnie jawnie poinformować - nie chcę uchodzić za intruza i być wrogiem publicznym. Tym bardziej, że lojalnie uprzedzam, iż w (preferowanych?) wątkach "śmiertelnie poważnych" udziału nie brałem i brał nie będę, a w pyskówki i sprzeczki nie dam się wciągnąć.

Przyjemność sprawia mi przyczynienie się do uśmiechu innych userów - czy to coś gorszącego, niezgodnego z regulaminem lub linią programową forum?
Tam gdzie należy wypowiadam się bez humorystycznych podtekstów, ustępując zarazem pola bardziej obeznanym w zagadnieniach szczegółowych.

Załącznik:
the_judeochristianmuslimgod_jpg.JPG
the_judeochristianmuslimgod_jpg.JPG [ 42.1 KiB | Przeglądane 2017 razy ]

Zapewne powyższymi refleksjami narażę się całkowicie administracji, lecz to chyba nie Bóg jest ponurakiem, a jedynie niektórzy z Jego apologetów?

Jeśli to nie jest konieczne, nie mam (jeszcze) ochoty usuwać konta/być usuniętym, ale też coraz więcej czasu zajmują mi frustrujące rozważania - pisać, nie pisać i jak cokolwiek napisać, aby nie urazić wrażliwości oraz nieodgadnionych meandrów moderacji? - Przyjemne to raczej nie jest i niestety sprzyja hipokryzji.

(O ile kogoś z PT. użytkowników razi lub uraził mój żartobliwy styl - proszę o informację na PW.)

Pt cze 15, 2012 17:01
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 210, 211, 212, 213, 214, 215, 216 ... 222  Następna strona