Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So wrz 06, 2025 21:49

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218 ... 222  Następna strona
 Uwagi do moderacji II 
Autor Wiadomość
Post Re: Uwagi do moderacji II
Vi napisał(a):
]A jak ci się nie chce o czymś gadać, to nie zaczynaj sam dyskusji. Proste.

Odniosłaś mylne wrażenie, że miałem ochotę i zamiar z Tobą dyskutować - po prostu wyraziłem swoje zdanie i poszedłem. Proste.

Val napisał(a):
Poza tym- oglądając w TV kabarety, wielokrotnie parodiuje się poszczególne światopoglądy i osoby. Czy to umniejsza wartości bohaterów parodii? Nie taki ich cel.

Czekam zatem na żarty z p. Biedronia i pani/pana Grodzkiej/go. No co, ja też się chce pośmiać (swoją drogą - te żarty, które wklejał Otto w większości były stare jak świat i same w sobie już nieśmieszne)

Val napisał(a):
Wloczykiju- po prostu wyluzuj. Raz się żyje i warto poznawać różnych ludzi. Monotematyczność jest nudna ;)

No i co z tego, że jest nuda? Jakby nie patrzeć to forum religijne a nie park rozrywki, więc jakby mnie nie dziwi że klimat jest dość stonowany, a tym samym odmienny od innych forów internetowych. A tak siedzi to sobie grupka opluwaczy w białych rękawiczkach a userzy pieją z zachwytu bo tak im życie urozmaicają, ba, jeszcze ich bronią i tłumaczą.

So cze 16, 2012 6:43
Pisałeś kiedyś, że byłeś skrupulantem(?). Jeżeli tak, to częściowo mnie nie dziwi ta Twoja postawa.

Poza tym- jeżeli masz wyższe wymagania odnośnie moderacji, to jest forum katolik.pl
Nie widzę powodu, aby bronić kogokolwiek- zwracam CI tylko uwagę na różne punkty widzenia sprawy- Ty widzisz problem- ja nie.
I jak na razie regulaminu nie zmieniono- forum jest nie tylko dla katolików.

Cytuj:
A tak siedzi to sobie grupka opluwaczy w białych rękawiczkach a userzy pieją z zachwytu bo tak im życie urozmaicają, ba, jeszcze ich bronią i tłumaczą.

:D :D :D
Na tym polega życie- że wielokrotnie będziesz musiał stawiać czoło innym światopoglądom. No chyba, że mieszkasz/zamieszkasz w ortodoksyjnej wsi i będziesz pracował w miejscu, gdzie są również ludzie o takich poglądach jak Ty.

So cze 16, 2012 9:13
Forum Katolik. pl, wbrew nazwie, nie jest forum przeznaczonym wyłącznie dla katolików,
również tam mogą wypowiadać się wszyscy ( choć są działy wyłącznie dla chrześcijan ).
To tak gwoli sprostowania, bo odnoszę wrażenie, że nie pierwszy raz w tym wątku
jest ono przedstawiane jako elitarne miejsce w sieci, gdzie innowiercy, czy niewierzący nie mają czego szukać,
gdzie nie przejdzie żadna krytyka katolicyzmu.
Przechodzi, ale ta merytoryczna :)

So cze 16, 2012 10:04

Czy ten temat nazywa się „Uwagi osobiste II”, czy „Uwagi do moderacji II”?

So cze 16, 2012 10:45
Kinokijuf, czy ten temat nazywa się Uwagi osobiste II czy Uwagi do moderacji II ?

So cze 16, 2012 11:29
Dziękuję Val :)
A w ogóle to działa w dwie strony – Ty też mnie czasami ubiegasz :razz:

wloczykij napisał(a):
Odniosłaś mylne wrażenie, że miałem ochotę i zamiar z Tobą dyskutować - po prostu wyraziłem swoje zdanie i poszedłem.

Ja nie odniosłam wrażenia że miałeś ochotę i zamiar ze mną dyskutować, tylko że chciałeś dyskutować. Bo to właśnie zrobiłeś.
Natomiast z pewnością Ty odniosłeś mylne wrażenie, że będę uzależniać odnoszenie się do Twoich postów, od Twoich chęci dyskutowania. Nie. Będę to robić jeśli chcę, i wtedy kiedy chcę :)

wloczykij napisał(a):
Czekam zatem na żarty z p. Biedronia i pani/pana Grodzkiej/go. No co, ja też się chce pośmiać (swoją drogą - te żarty, które wklejał Otto w większości były stare jak świat i same w sobie już nieśmieszne)

Skoro nie wiesz, to z przyjemnością Cię oświecę - Pani Grodzkiej :)
Jeśli masz ochotę na określone żarty, to zajmij się tym sam, a nie czekaj aż inni zrobię to za Ciebie i dla Ciebie. Chyba nie spodziewasz się, że ktoś tu będzie przygotowywał kabaret specjalnie na Twoje życzenie i pod Twoje gusta.

A tu już taka moja propozycja do Moderacji:
W związku z istniejącymi problemami, pomyślałam sobie, czy nie byłoby warto dodać dodatkowej funkcji dla Czarnej Listy. Na forum, na którym ja kiedyś moderowałam, było tak, że po wpisaniu usera na CL, osobie, która go na taką listę wpisała, nie wyświetlały się po prostu posty czarnolistowca. To było bardzo wygodne i dla użytkowników i dla nas, moderatorów. Jeśli komuś z jakichś względów nie odpowiadała forma wypowiedzi danej osoby, to miał możliwość dać jemu/jej Ignora i nie złościć się za każdym razem, kiedy natknął się taką wypowiedź. Natomiast my, moderatorzy, dzięki temu nie musieliśmy zajmować się każdym konfliktem między użytkownikami i mogliśmy skupić się na tych naprawdę istotnych problemach.
Moim zdaniem to naprawdę przydatna opcja.

So cze 16, 2012 12:17

Administratorko

jeśli regulamin przewiduje, proszę usunąć moje konto

dziękuję

Pn cze 18, 2012 19:43
Moderator

Jesteś całkiem pewien? Szkoda będzie.

https://moja.wiara.pl/
(na dole po prawej)

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pn cze 18, 2012 19:48

Proszę moderacje, by ostrzegła użytkownika drzewomalinowe

viewtopic.php?f=27&t=31671

to co pisze w tym wątku naiwnych może zwieść na manowce.

Pt cze 22, 2012 8:17

Przedstawia informacje, jakie otrzymał od Boga, w czym problem?

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Pt cze 22, 2012 11:56

Totalnie niezgodne z doktryną.
Jest to albo propagowanie fałszywych własnych objawień, albo trollowanie.

Pt cze 22, 2012 12:23

Bóg MUSI trzymać się jakiejś doktryny???

Pt cze 22, 2012 12:25

Objawienia nie mogą być z nią niezgodne, bowiem Bóg objawił się publicznie i nic w tym nie zmienia.
To mówię, jako rzymski katolik, przy czym, to co głosi DrzewkoMalinowe to w ogóle z niczym zgodne nie jest :)

Pt cze 22, 2012 12:27

O ile się orientuję, na forum mogą wypowiadać się (w tym przedstawiać swoje poglądy i doświadczenia) nie tylko katolicy, prawda?

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Pt cze 22, 2012 12:29

Chcesz powiedzieć, gacjanie, że Jahwe nie może zmienić zdania??? Coś go ogranicza w tej kwestii???

Pt cze 22, 2012 12:32
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 212, 213, 214, 215, 216, 217, 218 ... 222  Następna strona