Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt lis 11, 2025 23:26

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219 ... 222  Następna strona
 Uwagi do moderacji II 
Autor Wiadomość

Post Re: Uwagi do moderacji II
Tak, ale niekoniecznie muszą od razu mieszać w głowach pisząc, że "Bóg mi to objawił" itd.
Jakby napisał, że w to po prostu sobie wierzy, to większość potraktowała by go jak nieszkodliwego wariata.
Niestety, są tu ludzie, którzy na każdy sygnał, że "Bóg mi się objawił" są w stanie przewartościować swoje życie.

@ Jajko
To jest ogólnie dobre pytanie. Wierzę w Boga jednak, który sam sobie nie przeczy i na tej zasadzie mam spójny obraz, który pokazuje, iż nic nowego się już nie pojawi.

Ale ja nie chcę Cię przekonywać, chodzi mi po prostu o to, by DrzewkoMalinowe wyluzował, a nie psuł ludziom w głowach.

Pt cze 22, 2012 12:38

Ty wierzysz, że zdanie boskie jest niezmienna, al DrzewkoMalinowe otrzymuje jakieś nowe boskie przekazy. Czy dlatego, że one są niezgodne z tym w co Ty wierzysz, on nie powinien dzielić się boskimi nowinkami ze światem???

Pt cze 22, 2012 12:44
gacjan napisał(a):
Tak, ale niekoniecznie muszą od razu mieszać w głowach pisząc, że "Bóg mi to objawił" itd.

Ale on tak właśnie uważa, że Bóg mu to objawił. Pisze zgodnie z tym w co wierzy, i do czego jest przekonany.

Pt cze 22, 2012 12:46

Przecież wiele osób, katolików, wstawia tutaj opisy najróżniejszych prywatnych objawień. Czemu opisy z drugiej ręki mają być akceptowane, a te z pierwszej - nie?

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Pt cze 22, 2012 12:57

W sumie racja.
Skoro jest dozwolone pisanie o prywatnych objawieniach to niech tak będzie

Pt cze 22, 2012 13:03
Dotyczy mojego komentarza: "Nonsensy a bezmyślność w liturgi Mszalnej".
Nie rozumiem drażliwości tematu i zamknięcia wątku oraz złośliwości o "bólu".
Czyżby to Forum sprowadzało się li tylko do wzajemnej adoracji? Czy Kościół jest już tak bardzo oczyszczony,że temat w pańskim mniemaniu jest nieaktualny?
Czy nie uważa pan,że pańskie postępowanie może wpływać na rewizję wiary i postępowania w niej w sensie negatywnym?
Nie jestem tu (chodzi o profil) po to aby się komuś podobać lub nie i nie oczekuję tego od pana i od współ komentujących. Mam swoje do zrobienia i to wszystko! A jeżeli woli pan nie słyszeć prawdy i fakty "zamieść pod dywan" to już pański problem.

Pt cze 22, 2012 14:40
Chyba moderacji nerwy puściły. Moderacja wstała lewa nogą, moderacji czarny kot drogę przeciął i moderacja tym wybita z tropu przeszła pod drabina, a potem siadłszy przed komputerem taki temat zobaczyła. Coś w moderacji pękło i zamiast w szale wykrzyknąć wzorem naszego bramkarza ##### ###, to emocje wyładowała zamykając dość niewinny (w porównaniu z innymi) temat. ;)

Pt cze 22, 2012 14:51
Moderator

Chodzi o to, że są już takie tematy (Szumi wyszukał je nawet) i można w nich prowadzić rozmowę, zamiast zakładać kolejny.

Choć ja nie do końca zgadzam się z taką polityką. Gdy mija długi czas i jest już trochę inna "ekipa" forumowiczów, wtedy powinni mieć możliwość prowadzenia nowych, własnych dyskusji. Warto podać linki ale sądzę, że nie powinno się zamykać wątków.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pt cze 22, 2012 15:04
To prawda, jak watek jest stary, to nie ma sensu go odgrzebywać. Inaczej prowadzi to do smierci forum.

Pt cze 22, 2012 15:08
Zgadzam się z Soulem. Nowe osoby to zupełnie nowe dyskusje na dany temat. A czasami też po prostu inne ujęcie poruszanego już zagadnienia.
Niektóre stare tematy po prostu dawno umarły śmiercią naturalną. Ja nieszczególnie chętnie je odnajduję, a tym bardziej odnoszę się do wypowiedzi osób, których w ogóle nawet nie znałam. W dodatku te wypowiedzi tworzyły jakiś ciąg, a kolejna, po tak długim czasie, całkiem od nich odstaje.

Naturalnym jest też to, że nowi ludzie piszą w sumie to samo, co już było przez innych wcześniej przewałkowane. Inaczej, po wyczerpaniu listy tematów, wypadałoby zamknąć forum ;)

Pt cze 22, 2012 15:15

Swego czasu użytkownikom jakoś częściej się chciało szukać - czy dany temat już istnieje - zanim założyli nowy. Nawet jak dyskusja ucięła się kilka miesięcy wcześniej - użytkownik szukał tematu, czytał umieszczone w nim posty - i albo odnosił się już do konkretnych argumentów, albo poruszał problem, którego nikt jeszcze nie poruszył w danym temacie...
Skoro ktoś akceptuje REGULAMIN :

Cytuj:
11. Przed założeniem nowego tematu użytkownik powinien sprawdzić, czy nie istnieje temat podobny. Wyszukiwarka znajduje się tutaj: search.php

chyba nie jest zbyt wiele od niego wymagane?
Tematy powielone są czasami zamykane - jeżeli drogi użytkowniku nie chce Ci się marnować swojego czasu na szukanie konkretnego temat - licz się z zamknięciem tematu, który założyłeś - być może taki temat już istnieje :)

Pt cze 22, 2012 16:43
@Asienkka
Zgoda, to się sprawdza pod warunkiem, ze przeterminowane wątki idą do archiwum. Inaczej robi sie encyklopedia długaśnych wątków których nikt nie przeczyta, a tym bardziej nie będzie włączał się do dyskusji sprzed roku, czy polemizował z kimś, kto od roku na forum nie zagląda.
Każde forum się starzeje. Najważniejsze aby utrzymało formę. Ten paragraf nie służy do zabijania forum.

Pt cze 22, 2012 17:05
Post Re: Moderator uspołeczniony? (szumi)
"Szukanie nie boli" tak jak skleroza. Dzięki! Przy 4919 postach to już osoba zasłużona,dygnitarz,autorytet och! i ach! Zapewne. Od kilkudziesięciu lat gnębi mnie problem uspołecznionego Kościoła gdzie podział na "lepszych" i "gorszych", na młodych i starych, na "wiedzących" i "niewiedzących",na "proroków o miłości"....itd. Minęły lata,przyszła "demokracja", która wyłoniła natchnionego premiera,który te podziały zebrał w kupę i podzielił Kościół na Mochery i dostojną,zasłużoną ,autorytatywną resztę, która wsławiła się "opieką" Krzyża na Przedmieściu Krakowskim. Bóg Stworzyciel dał nam CZAS z którego będziemy rozliczeni, który z tych młodych robi starych, których to "szukanie jak skleroza nie boli". Czy ten problem mija? Ależ nie! On jest pielęgnowany i przekazywany na zasadzie przykładu czego dowodzi przykład "szumi". Zastanawiam się jaki cel ma Forum Wiara.pl czy kształtowanie uspołecznienia w narodzie czy tyko wzajemną adorację gadulstwa? Byłem młody-jestem stary a problem podziału jak był tak jest i jest nadal!
A przecież prosimy: "...przyjdź KRÓLESTWO TWOJE."

So cze 23, 2012 7:05
Eeeeeee ....:hmmm:... a o co ci @Roy chodzi?

So cze 23, 2012 13:44

Dlaczeg na wątku "re12 królestw" moderator nie reaguje?

So cze 23, 2012 15:36
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 213, 214, 215, 216, 217, 218, 219 ... 222  Następna strona