Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
mareta
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Dziękuję, jestem niezmiernie zobowiązana. Żeby aż tak się trudzić. Dla mnie. Możesz na mnie liczyć. W dowód wdzięczności będzie bez cytatu ( tym razem)
|
N lis 02, 2014 14:58 |
|
|
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
W ramach bycia zobowiązaną powstrzymaj się po prostu od pisania od czapy i będzie git.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
N lis 02, 2014 15:00 |
|
 |
Jajko
|
Kael napisał(a): @Yarpen_Zirgin pewien poziom bezczelnosci trudno tylko ignorowac. Jajko chce koniecznie uswiadomic wszystkim jacy to katolicy sa ciemni, glupi i niekulturalni i to na katolickim forum. Hmm, skąd pomysł, że to forum jest katolickie? No, w jakiejś części jest, ale przecież nie tylko i wyłącznie. Znów wychodzi nieznajomość regulaminu... A jeśli zarzucasz mi chamstwo, to prosiłbym o KONKRETNY przykład, a nie tylko niczym nie poparte oszczerstwa.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
N lis 02, 2014 15:01 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Nie wiem co masz na myśli pisząc 'istota wiary', ale chyba nie zaprzeczysz, że oba tematy mają bezpośredni związek z tematyką forum?
A co w istotę wiary wnosi jechanie po RM i jego szefie?? Te tematy, którymi karmisz swój ateizm to jedynie obrzeża wiary. Niestety natura ludzka jest skłonna do grzechu i zła, stąd wypaczenia, zdarzające sie w każdej religii, każdej nacji. Każda religia, jak wszystko pośród ludzi, posiada marginesy - jednym marginesem wiary to czysta świętość, drugim wypaczenia, niewierność. Tobie przypadł do gustu drugi margines - tym tłumaczysz swoją rację ateizmu. RM też niestety nie uniknęło wypaczeń, przy czym uparcie przy nich trwa, ustawiając sie ponad racjami rzesz katolików, którzy dostrzegają te minusy, winni wedle nauki Jezusa, udzielać braterskiego napomnienia. Istotą wiary jest relacja z Bogiem, skupianie się na Nim i wedle Jego nauki kierowanie swoim życiem.
|
N lis 02, 2014 16:56 |
|
 |
Jajko
|
No czyli Twoje wpisy o RM niczego nie wnoszą do istoty wiary, podobnie jak moje na różne tematy. Czy coś w tym złego jest?
|
N lis 02, 2014 17:41 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): No czyli Twoje wpisy o RM niczego nie wnoszą do istoty wiary, podobnie jak moje na różne tematy. Czy coś w tym złego jest? Ja piszę w wielu wątkach, zło też dostrzegam, ale nie skupiam się jedynie na błędach i wypaczeniach, bo takie spojrzenie niszczy obserwatora. Jedynie krytyczne spojrzenie niszczy, podobnie jak nienawiść, nie szkodzi obiektowi obserwacji, czy obiektowi nienawiści, ale demoluje obserwatora zła i nienawidzącego.....i to stanowi zasadnicze zło. W RM też potrafię dostrzec wiele wartościowych pozycji, nie tylko stricte religijne. Drobna korekta - wyrzucenie politykierstwa i osłabienie ego o. Rydzyka, a te media staną się mediami dla większości katolików, a nie jak dotychczas ofertą dla 1,5-2% wiernych.
|
N lis 02, 2014 18:09 |
|
 |
Jajko
|
Ja też piszę w wielu wątkach. I nie zawsze tylko o grzechu. Czy moje ostatnie 2 wątki (o religijności polskiej wsi i o zwyczajach w święto zmarłych) traktują o złu??
|
N lis 02, 2014 18:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@Alus, na tym forum jest kilka osob ktore maja sposob rpzumowania z innej bajki. Nie rozumieja ogolnie przyjetych zasad jezyka polskiego czy kanonow kultury osobistej i zasad wspolzycia spolecznego. Ich widzenie swiata i sposob rozumowania sa jedynie sluszne a "dyskusja" to gloszenie ich pogladow.
Mozna sprobowac po prostu omijac ich wpisy, chyba ze absurdy ktore wypisuja beda zbyt duze.
|
N lis 02, 2014 18:20 |
|
 |
Jajko
|
Jak rozumiem, Kael, KONKRETÓW żadnych nie będzie, prawda?
|
N lis 02, 2014 18:23 |
|
 |
Jajko
|
mareta napisał(a): [quote=] oczywiście, proponuję kawał o APOSTOŁACH. Jedzcie, pijcie, A PO STOŁACH nie rzygajcie. To jest dopiero do czapy i bez kultury. Czyli wedle przysłowia " ta gęś gęgała, co kamieniem dostała." Kawał, który miał być dobrym, nie jest nawet średni[/quote] Nie zrozumiałaś, to nie moja wina. Ewentualne uwagi umieszczaj tu, a nie w wątku z kawałami.
|
Pn lis 03, 2014 13:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@mareta chyba nie liczysz na to ze ktos z gimnazjum ciebie kultury nauczy? Dowcip jak dowip. Swiadczy o autorze.
|
Pn lis 03, 2014 14:23 |
|
 |
Jajko
|
Dowcipy nie są po to by uczyć kultury 
|
Pn lis 03, 2014 14:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Per risum multum debes cognoscere stultum.
Poznasz głupiego po śmiechu jego
|
Pn lis 03, 2014 14:48 |
|
 |
Jajko
|
Alus napisał(a): mareta napisał(a): Jajko napisał(a): A jednak nieliczni twardogłowi katolicy narzekają na Franciszka. Czyżby wątplili w boski wybór czy jak?? Konkretnie którzy narzekają i na co? Może warto to sprawdzić? Może być ciekawie. Na naszym forum jest kilka osób zawiedzionych pontyfikatem Franciszka, poznasz przyczyny gdy przeczytasz wpisy. O ile w ogóle to Cię, mareto, interesuje, bo mnie się wydaje że nie bardzo.
|
Pn lis 03, 2014 15:13 |
|
 |
Jajko
|
Kael napisał(a): Per risum multum debes cognoscere stultum.
Poznasz głupiego po śmiechu jego Ten się śmieje, kto się śmieje ostatni 
|
Pn lis 03, 2014 15:14 |
|
|
|