Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Uwagi do moderacji II
Przeczytałam sporo postów a tu o co chodzi
|
Śr lip 04, 2012 17:32 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
krrokus napisał(a): Przeczytałam sporo postów a tu o co chodzi A był taki jeden ... Nie spasował mu moderator (skasował kilka postów ostro naruszających regulamin), to próbował aferę wywołać: spamował, zakładał ciągle te same posty, słał spam do użytkowników, po prostu forumowy terrorysta. Na koniec zadzwonił do kurii i jakiemuś księdzu głowę zawracał. Nawet mi się tym pochwalił przed skasowaniem sobie konta. Ale aby przeprosić wszystkich użytkowników za swoje zachowanie to juz mu energii i cojones zabrakło.
|
Śr lip 04, 2012 18:01 |
|
 |
JedenPost
|
Kozioł napisał(a): Nawet mi się tym pochwalił przed skasowaniem sobie konta.
Nie Tobie jednemu. W odpowiedzi na moje pytanie skąd przyszło mu do głowy, że mogłoby mnie to interesować odrzekł, że wespół z innymi zamiatam pod dywan 
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Śr lip 04, 2012 18:06 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Najpierw prośba do moderacji: Proszę tego nie kasować. To ja - R77 i miseczka ! Wcześniej nie mogłem zabrać głosu, bo moderacja całkowicie zablokowała konta "R77" i "miseczka" Policzyłem już łącza internetowe, do których mogę mieć swobodny dostęp. Ale nie o to chodzi. Szumi napisał: "Jestem tu jedynie moderatorem. Nie mam z tego pieniędzy, nie mam innych profitów ..." I co z tego ! Każdy moderator na forum.wiara.pl jest jego przedstawicielem - nieoficjalnym urzędnikiem. Stoi jakgdyby po przeciwnej stronie - po stronie zespołu wiara.pl i udział moderatora w konkursie (w dodatku nagradzanym) jest naruszeniem przynajmniej dobrych obyczajów. Jeżeli zostałem pomówiony w kurii katowickiej, to ja to sprostuję (pofatyguję się osobiście) i podam powyższe argumenty, nie ukrywając głębokich niechęci do Pana Pawła Szumskiego (szumi). Pozdrawiam wszystkich i radzę moje argumenty przemyśleć !
|
Śr lip 04, 2012 18:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kozioł napisał(a): krrokus napisał(a): Przeczytałam sporo postów a tu o co chodzi A był taki jeden ... Nie spasował mu moderator (skasował kilka postów ostro naruszających regulamin), to próbował aferę wywołać: spamował, zakładał ciągle te same posty, słał spam do użytkowników, po prostu forumowy terrorysta. Na koniec zadzwonił do kurii i jakiemuś księdzu głowę zawracał. Nawet mi się tym pochwalił przed skasowaniem sobie konta. Ale aby przeprosić wszystkich użytkowników za swoje zachowanie to juz mu energii i cojones zabrakło. JedenPost napisał(a): Kozioł napisał(a): Nawet mi się tym pochwalił przed skasowaniem sobie konta.
Nie Tobie jednemu. W odpowiedzi na moje pytanie skąd przyszło mu do głowy, że mogłoby mnie to interesować odrzekł, że wespół z innymi zamiatam pod dywan  Zagrał wam na nosie Znam w realu podobnego naprawiacza świata, najbardziej oburzony jest tym, że przypięto mu łatkę pieniacza.....a on chce jedynie zwycięstwa dobra....
|
Śr lip 04, 2012 18:39 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
wkleił to samo w kilku wątkach - zablokować spamera!
|
Śr lip 04, 2012 18:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Następne wcielenie R77.
Zło wyrządzasz ty i R77 robiąc aferę tam, gdzie jej nie ma! Etyka chrześcijańska nakazuje takie sprawy załatwiac spokojnie z poszanowaniem obu stron. Tu od początku jest dążenie do konfliktu zarówno w twoich jak i w R77 postach (a może to to samo...)
|
Śr lip 04, 2012 18:49 |
|
 |
Iwona19
|
A ja nadal nie rozumiem, co jest takiego złego w udziale szumiego w jakimś konkursie...
_________________ "Wszystko badajcie! Trzymajcie się tego, co dobre, a unikajcie wszystkiego, co złe" (1 Tes 5, 21-22)
|
Śr lip 04, 2012 19:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mój jakże drogi R77 vel Il_mondo_create vel miseczka vel krrokus Piszesz o etyce, ale zapominasz że powołując się na coś, trzeba mieć choć odrobinę poszanowania dla tego, a więc dla etyki. Pogwałcenie etyki stanowi: 1. Ujawnianie danych osobowych osoby prywatnej bez jej zgody i wiedzy ( i tu ostrzeżenie: to jest karalne) 2. Oczernianie i pomówienie jest w kodeksie karnym RP, tym bardziej że uporczywie podajesz dane Szumi, co Cię tym bardziej obciąża 3. Sposób propagowania tej informacji na forum 4. Zakładanie kilka kont Podsumowując- sam zachowujesz się wbrew zasadom etycznym o których to brak oskarżasz- o ironio- portal wiara.pl Jesteś zwykłym pieniaczem, który wie że to co robi nie ma sensu, ale poczucie przegranej (brak nagrody) powoduje że w frustracji dokonujesz czynów karalnych z punktu widzenia prawa. Zdajesz sobie z tego sprawę? Pani w Ciemnych Okularach ma nick: Val. Taki uroczy i krótki nick, a przez klawiaturę nie przechodzi  Jakaś cenzura??
|
Śr lip 04, 2012 19:32 |
|
 |
JedenPost
|
@il_mondo_create
Nie masz chyba za bardzo pojęcia jak funkcjonuje portal i na czym polega moderacja forum... jestem moderatorem na forum powiązanym z pewnym portalem i nie mam żadnego wglądu ani tym bardziej wpływu na kulisy samego portalu. Uprawnienia moderacyjne otrzymują użytkownicy, którzy wzbudzili zaufanie administracji (administracji forum!), w celu utrzymywania na forum porządku, to wszystko. Jestem przekonany, że tu jest podobna relacja - redakcja portalu i moderacja forum to całkowicie inna ekipa, no - chyba, że ktoś akurat ma czas i predyspozycje zajmować się jednym i drugim.
Bredniami, że "temat stał się głośny" demaskujesz się jako R77 lub przynajmniej jedna z jego osobowości, co kwalifikuje problem jako medyczny, który jako taki - nie powinien być na forum roztrząsany. O ile mi wiadomo nie ma tu lekarza.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Śr lip 04, 2012 19:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
W wątku o katechezie zrobił się niechcący offtop. Czy możnaby go przenieść mniej więcej od tego momentuDo wątku Dziewictwo Matki Jezusa ?
|
Cz lip 05, 2012 7:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dziękuję Moderacji za rozsądne potraktowanie wiadomego tematu.
|
Cz lip 05, 2012 9:24 |
|
 |
kinokijuf
|
|
Cz lip 05, 2012 11:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Co więcej il mondo create to także maly_kwiatek1 czyli zbanowany mały kwiatek. Domyślamy się też, ze to R77 i inne wcielenia. Silnie podejrzewam, że motywacją rozpętania "afera" jest zemsta. A nam robi wykłady o etyce ... 
|
Cz lip 05, 2012 12:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Il_mondo_create napisał(a): Czy można prosić o regulaminową interwencję(...) Skoro regulaminowo, to niech będzie regulaminowo. Jak rozumiem, "Il_mondo_create" to kolejne wcielenie użytkownika, którego nie powinno tu być, gdyż ma bana. W związku z tym i ja prosiłabym moderację o regulaminową interwencję, tyle że w tej sprawie.
|
Cz lip 05, 2012 15:54 |
|
|
|