Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt paź 10, 2025 5:56

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 437  Następna strona
 Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji 
Autor Wiadomość
Post Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
"Twój rozmówca wspomniał coprawda o lewakach..." :roll:
Mój rozmówca wspomniał "co prawda" i o lewakach i o degeneratach :evil:
A konkretnie - mój rozmówca określa ludzi "lewakami", i mój rozmówca określa ludzi o poglądach liberalnych (np. ja jestem taką osobą) degeneratami. I to jest całkiem ok. Przecież imiennie nie wskazał :|
Natomiast określenie takiej osoby jak Uvirith fanatykiem, nie jest ok. , jest traktowane jako obrażanie, i zasługuje na ostrzeżenie. Czy właściwiej zatem byłoby gdybym napisała, że tacy katotalibowie są degeneratami i fanatykami? Wtedy nie byłoby osobiście, tylko tak jak u Uviritha, pod adresem określonej grupy - Was, konserwatystów i katolików - więc byłoby ok. i bez obrażania? :clever: Tak właśnie mam następnym razem odpisywać na takie teksty jak Uviritha, sprawiedliwa i obiektywna moderatorko Mariel? :clever:
A może po prostu chodzi o to, że mam się przymknąć i przyjąć bez słowa, że ja i grupa ludzi o nie-konserwatywnych, "obrzydliwych" poglądach, jesteśmy "lewakami" i "degeneratami", i że tak o nas wolno mówić? :clever:

Co do moich zarzutów osobistych odnośnie osób o agresywnym sposobie dyskutowania:
Zawsze tak robiłam, i zawsze będę tak robić - będę odmawiać takich dyskusji. Nie odpowiada mi dana forma, nie odpowiada mi dany ton, i nie będę z niektórymi wymieniać argumentów ani w ogóle rozmawiać. Nie mam takiego obowiązku. Natomiast zawsze będę podawać uzasadnienie odmowy lub końca dyskusji. Bo tak mi się wydaje właściwe w każdej sytuacji.
A temat o wzajemnych uwagach jest dopiero od niedawna, i przy odrobinie dobrej woli ze strony moderacji, można by tam przenieść moje uzasadnienie. Ale oczywiście przyjemniej będzie Mariel wlepić mi ostrzeżenie :|

Wt paź 16, 2012 15:49
-Vi-
przecież nikt nie dostał jeszcze ostrzeżenia za to, że wspomina o grupie fanatyków religijnych. Po prostu nie wskazuje palcem kogo konkretnie ma na myśli.
Nawet często się pisze o "fundamentalistach religijnych" itp. podobne określenia.
Takie słowa jak degenerat czy tym podobne odnoszą się do jakiejś grupy ludzi tak samo jak określenie, że na świecie są kretyni/idioci/palanci.
Wydźwięk jest pejoratywny to prawda, ale nie antagonizuje tak rozmówców jak wskazywanie palcem dyskutanta.

Zresztą w zasadzie takie wskazanie palcem używając wyżej wymienionych określeń w zasadzie kończy dyskusje. Tak jak nazwanie kogoś idiotą z niskim IQ.

Tak też ta powyższa sytuacja jest kolejnym argumentem za tym, aby stworzyć czarną listę. Moderacja by miała mniej pracy przy łagodzeniu sporów ;) .
Wprawdzie wiąże się to z pewnym wysiłkiem, ale warto iść z duchem czasu...

Wt paź 16, 2012 16:00
-Vi- napisał(a):
Co do moich zarzutów osobistych odnośnie osób o agresywnym sposobie dyskutowania:
Zawsze tak robiłam, i zawsze będę tak robić - będę odmawiać takich dyskusji. Nie odpowiada mi dana forma, nie odpowiada mi dany ton, i nie będę z niektórymi wymieniać argumentów ani w ogóle rozmawiać. Nie mam takiego obowiązku. Natomiast zawsze będę podawać uzasadnienie odmowy lub końca dyskusji. Bo tak mi się wydaje właściwe w każdej sytuacji.
A temat o wzajemnych uwagach jest dopiero od niedawna i przy odrobinie dobrej woli ze strony moderacji, można by tam przenieść moje uzasadnienie. Ale oczywiście przyjemniej będzie Mariel wlepić mi ostrzeżenie :|

Więc ich odmawiaj a nie wdawaj się w wymianę uwag, które tylko zaśmiecają temat.
-Vi- napisał(a):
Ale oczywiście przyjemniej będzie Mariel wlepić mi ostrzeżenie

Nie, to nie jest wcale przyjemne i jako były moderator powinnaś
o tym wiedzieć. Jest to tym bardziej przykre, kiedy lubi się dyskutantów,
którym te ostrzeżenia się daje, bo niestety formalnie na to zasłużyli :)

Ataki personalne nie budują dyskusji, one ją rozbijają
i będę za nie konsekwentnie przyznawać ostrzeżenia.
Twoje posty są zgłaszane -Vi- , nie myśl, że to tylko niesprawiedliwa
Mariel się czepia. Ludzi, którzy lubią śledzić kłótnie i sprzeczki
jest niewielu. Większość oczekuje merytorycznej dyskusji.

Wt paź 16, 2012 16:02

Vi,
pętla się zaciska.
Nienawiśc wobec Ciebie się finalizuje.
Nawet osoby dramatu się zgadzają, jeszcze tylko Alus wystapi i będzie koniec.

Humalog jest niewinny, Ty będziesz wyrzucona.
Tylko nie myśl, ze to jest postępowanie katolickie.
Bo to z katolicyzmem nie ma nic wspólnego.
Nic.

Wt paź 16, 2012 16:18
Val napisał(a):
-Vi-
przecież nikt nie dostał jeszcze ostrzeżenia za to, że wspomina o grupie fanatyków religijnych. Po prostu nie wskazuje palcem kogo konkretnie ma na myśli.

Val, ale jeśli rozmawiam z kimś, kto prezentuje określoną postawę (fanatyzm to właśnie określona postawa, którą prezentuje taki Uvirith; samo to słowo nie jest nawet obraźliwe), to dlaczego mam udawać, że nie chodzi o niego, skoro chodzi o niego, a nie o kogokolwiek? Tym bardziej gdy z tego powodu kończę z nim dyskusję. Przecież to byłoby kłamstwo :|

Mariel - jak rozumiem, odnośnie pierwszej części mojej wypowiedzi (w tym do zadanych przeze mnie pytań) nie masz nic do powiedzenia? :clever:
Jako moderator prezentowałam inną postawę niż Ty (więc nie rozumiem Ciebie), a i na forum, na którym moderowałam, obowiązywały zupełnie inne reguły. Nie ma więc czego porównywać.
Zgłaszać posty to można tak naprawdę za wszystko, i większość. Każdy ma swój pomysł na to, jakie treści powinny zostać na forum (to akurat u siebie też swego czasu przerabiałam). Ale moderator nie jest od tego, by robić co każdy jeden user chce, tym bardziej gdy każdy chce coś innego i kieruje się innymi względami.

Wt paź 16, 2012 16:19
I podsyłam Ci, moderatorko, wycieczkę osobistą i offtop - dwa w jednym. Również nie pierwszy raz w wydaniu tego usera.
viewtopic.php?p=708888#p708888
medieval_man napisał(a):
Ciekawe, że degenerują się najczęściej te wątki, w których wypowiada się cytowana wyżej osoba.
A moderacja nie wyciąga z tego wniosków

Ciekawam jak będziesz konsekwentna:
MARIEL napisał(a):
Ataki personalne nie budują dyskusji, one ją rozbijają
i będę za nie konsekwentnie przyznawać ostrzeżenia.

Wt paź 16, 2012 16:26
@-Vi-, nazywasz swojego rozmówcę degeneratem i fanatykiem,
konstruujesz wypowiedzi składające się niemal wyłącznie z uwag osobistych
nie mających nic wspólnego z meritum i jeszcze masz wątpliwości
co do zasadności ostrzeżenia? (pytanie retoryczne, bo tu nie powinno się
mieć wątpliwości)

Powyższy wpis medievala nie jest atakiem personalnym tylko negatywną oceną
Twojego destrukcyjnego działania ( jeśli ktoś ma cierpliwość to niech Ci wytłumaczy na czym polega różnica),
a że powinien być umieszczony we Wzajemnych uwagach
raczej niż w temacie, w którym się znalazł więc pewnie zostanie usunięty,
lub do Wzajemnych uwag przeniesiony (tu: wg życzeń)

Z mojej strony na temat Twojego ostrzeżenia to wszystko. Ewentualne skargi
proszę kierować wyżej. :)

Wt paź 16, 2012 18:37
Szkoda, że nie odniosłaś się do słów degenerat i lewak użytych przez mojego rozmówcę.
Jest jeszcze kilka innych rzeczy, ale o tym z mojej strony niebawem, przy troszkę innej okazji.

Dziękuję za Twoje posty Mariel, dały mi dużo do myślenia.
Z mojej strony w tym wątku, i na chwilę obecną, to też już wszystko.

Wt paź 16, 2012 18:59

-Vi- napisał(a):
Nie zamierzam ulegać żadnym prowokacjom i nie interesują mnie pyskówki,

[quote="-Vi-" 16 paź 2012 12:23]Waż słowa, koleś! /quote]

Taaa :) :D

Śr paź 17, 2012 10:08

Widzę, że jest problem z Vi (a właściwie ten user ma problem z innymi userami). Tu jest następny post napisany w stylu, który znam z ostatniej dyskusji :

Cytuj:
ypsilon napisał(a):
Artykuł opisuje subiektywne odczucia kilku osób, prawdopodobnie mocno podkoloryzowane przez ludzi, którzy szukają usprawiedliwienia dla swojego nieudanego życia.

A to jest tylko subiektywny odbiór skrajnego konserwatysty, który nie dopuszcza nawet myśli, że świat jest inny niż jego wyobrażenie.
Artykuł natomiast, opisuje po prostu odczucia różnych osób, i sytuacje jakie miewają miejsce w realnym życiu. A życie części ludzi jest nieudane właśnie z powodu kiepskiego seksu i niedopasowania seksualnego z partnerem.

ypsilon napisał(a):
W swoim otoczeniu nie widzę ani jednej takiej sytuacji.

Zdziwiłabym się gdyby było inaczej. Jesteś skrajnym konserwatystą o wąskim spojrzeniu, któremu obca jest umiejętność zrozumienia czegokolwiek innego niż własne wyobrażenie. Raczej mało prawdopodobne by ludzie obnosili się z tego typu problemami akurat przy tobie.

ypsilon napisał(a):
Nie wiem w jakim jesteś wieku, ale jeśli nie masz chociaż czterdziestki, to nie mów o ugruntowanym poglądzie. Bo niby na czym go ugruntowałaś? Na bzdurnych artykułach z internetu? Na plotkach? Czy na swoim 'wielkim' doświadczeniu bycia z kimś powiedzmy nawet pare lat? To jest nic w porównaniu do całego, dorosłego życia. Poglądy Ci się jeszcze zmienią wiele razy, życie nie jest takie proste. Za kilkanaście lat wszyscy się będziemy łapać za głowę, jak mogliśmy kiedyś być tak głupi.

A co to w ogóle za teksty? Za kogo ty się uważasz?
Swoją drogą, ciekawam ile ty masz lat. Z tego co piszesz, choćby o stażu małżeństw swoich znajomych, wnioskuję, że według ciebie samego niewystarczająco do posiadania ugruntowanych poglądów. Może lepiej wiec zamilcz, i nie wypisuj więcej tych wszystkich bzdurstw, które na chwilę obecną ci się wydają.

ypsilon napisał(a):
ja po prostu nie idę w ciemno w główny nurt świata. Patrzę z przerażeniem na ludzi którzy łykają wszystko jak leci.

Ależ ty bardziej niż inni idziesz właśnie w ciemno
Ja z przerażeniem patrzę na ludzi tak religijnie zindoktrynowanych jak ty, i tak wąsko myślących i patrzących na świat, jak ty.

Z viewtopic.php?f=2&t=32443&start=30

Proszę, by przynajmniej wystosować jakieś ultimatum - nie może być tak, że ktoś zakłada wątek w dziale "Kościół w społeczeństwie", i wpada tam Vi i rzuca znowu ad persona takim tekstem : "Ależ ty bardziej niż inni idziesz właśnie w ciemno
Ja z przerażeniem patrzę na ludzi tak religijnie zindoktrynowanych jak ty, i tak wąsko myślących i patrzących na świat, jak ty". Przypadkowo znalazłem temat - jestem pewien, że znajdzie się jeszcze kilka takich, gdzie Vi będzie w taki sposób prowadzić dyskusje.
Skoro mamy rozmawiać z poszanowaniem dyskutanta, to czemu jest przyzwolenie na taką destrukcyjną działalność?

Śr paź 17, 2012 21:14
Przydałby się mod do phpBB odfiltrowujący posty danego użytkownika, który mógłby każdy zastosować w swoim profilu.

Nazywało się toto User Post Isolation albo jakoś podobnie.
--Edit--
Chyba coś znalazłem. Ale trzeba też pozwolić na listę wrogów:
https://www.phpbb.com/community/viewtop ... &t=1148135
https://www.phpbb.com/customise/db/mod/ ... ck_buddies

Cz paź 18, 2012 15:58

Mariel czy ty czytasz teksty ze zrozumieniem jeśli za pisanie o kimś pozytywnie wystawiasz ostrzeżenie.

Pn paź 22, 2012 15:14
TQu napisał(a):
Piszesz szatan dużą literą, a więć jest dla Ciebie kimś ważnym. Przy okazji wmawiasz i posądzsz o działanie na innych. To typowe dla fanatyków.

Jeśli przyszeregowanie kogoś do fanatyków jest dla Ciebie "pisaniem o kimś pozytywnie"
to nie chciałabym zobaczyć postu, w którym piszesz o kimś negatywnie.
Dodatkowo to przedziwne oskarżenie - stosowanie się do zasad obowiązujących
w j. polskim wg. Ciebie świadczy o tym, że Szatan jest dla Twojej rozmówczyni "kimś ważnym"..
Post został zgłoszony jako atak personalny a ja
podzielam tę opinię zgłaszającego.

Pn paź 22, 2012 17:58

MARIEL napisał(a):
TQu napisał(a):
Piszesz szatan dużą literą, a więć jest dla Ciebie kimś ważnym. Przy okazji wmawiasz i posądzsz o działanie na innych. To typowe dla fanatyków.

Jeśli przyszeregowanie kogoś do fanatyków jest dla Ciebie "pisaniem o kimś pozytywnie"
to nie chciałabym zobaczyć postu, w którym piszesz o kimś negatywnie.
Dodatkowo to przedziwne oskarżenie - stosowanie się do zasad obowiązujących
w j. polskim wg. Ciebie świadczy o tym, że Szatan jest dla Twojej rozmówczyni "kimś ważnym"..
Post został zgłoszony jako atak personalny a ja
podzielam tę opinię zgłaszającego.

Fanatyk w Polsce to dopiero prawdziwy katolik. Należy się z tego cieszyć, że jest takich coraz więcej.
Odnośnie szatana tak uważam i mam prawo tak twierdzić.
A Ty postępujesz nieobiektywnie, stronniczo.

Wt paź 23, 2012 1:03
Masz prawo pisać sobie od małej litery, ale nie masz prawa orzekać,
że dla osoby piszącej o konkretnym upadłym aniele dużą literą "Szatan"
jest on "kimś ważnym". Nie dość, że to absurd to jeszcze obraźliwy.
Istotą problemu nie jest pisownia tego słowa, tylko Twój obraźliwy wniosek
wyciągnięty w stosunku do rozmówczyni na podstawie użycia przez nią...dużej litery :shock:

Wt paź 23, 2012 7:18
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 437  Następna strona