Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Magdalena_i napisał(a): Ja to już zmykam spać Lurker, nie wiem jak u Ciebie ale u mnie dochodzi północ a rano praca.
Heh, a ja miałam osobistą teorię, że cierpicie na bezsenność i po nocach się szlaajacie po forum, żeby czasem domowników nie obudzić. Wszak, jak widzę porę 2:00AM 3:00AM 5:00 Am to jest jeszcze opcja z inną strefą czasową 
|
Cz sty 17, 2013 10:53 |
|
|
|
 |
Lurker
|
Hej, Jajko, a gdybyś faktycznie musiał porzucić ateizm i wybierać jakąś religię (dla ścisłości pomińmy mniej i bardziej subtelne parodie), wybrałbyś chrześcijaństwo czy buddyzm? I dlaczego?
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
Cz sty 17, 2013 12:26 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Wybór jest prosty. Buddyzm to przecież rodzaj ateizmu.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Cz sty 17, 2013 12:30 |
|
|
|
 |
Lurker
|
No i widzisz, Magdaleno?
A powiedz, Jajko, co Cię w takim razie powstrzymuje przed medytowaniem w intencji uwolnienia wszystkich czujących istot od cierpienia już teraz? Nie wierzysz w oświecenie? Skręca Cię od nauk Mistrzów?
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
Cz sty 17, 2013 12:35 |
|
 |
Jajko
|
Ej! Jakieś testy sobie na mojej osobie robicie czy jak??
Przed medytowaniem powstrzymuje mnie wrodzone lenistwo i brak wiary w skuteczność medytacji jako środka mającego uwolnić wszystkie czujące istoty od cierpienia.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Cz sty 17, 2013 12:37 |
|
|
|
 |
Lurker
|
Hihihihi. Wcielamy się w szalonych naukowców dokonujących wiwisekcji psychiki ateusza. : P
Zresztą nieważne. Po prostu zafrapował mnie ten passus Magdaleny o współczuciu nieświadomym i zacząłem sobie gdybać, czy bliżej Ci do krzyża, czy do koła Dharmy, innymi słowy: czy Twoja dusza jest dla kleru stracona tak czy inaczej.
|
Cz sty 17, 2013 12:46 |
|
 |
Jajko
|
I co? Wyszło, że jestem porządnym ateistą, nie? Nie zboczę z jasnej drogi ateizmu na ciemne ścieżki teizmu 
|
Cz sty 17, 2013 12:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
[quote="Jajko"]Fajnie tak sobie poczytać o sobie  A spałem całkiem dobrze, więc nic mnie nie piekło. Jeśli chodzi o moją wiarę w bóśtwa to jest na razie na zerowym poziomie i nie widzę cienia zapowiedzi aby miało być inaczej. Ja po prostu jestem niepoprawnym naprawiaczem świata i jak widzę zło, to chcę je piętnować.[/quot Obgadywanie było w słusznej sprawie i całkiem przyjemne- dobrze ,że dobrze spałeś. "Niepoprawny naprawiacz świata , piętnujący zło" - i to jest właśnie to " ziarenko"
|
Cz sty 17, 2013 14:19 |
|
 |
Jajko
|
Nie mam pojęcia jak chęć naprawiania zbliża mnie akurat do Jahwe a nie Zeusa czy Wisznu, ale to szczegół.
|
Cz sty 17, 2013 14:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Val napisał(a): Magdalena_i napisał(a): Ja to już zmykam spać Lurker, nie wiem jak u Ciebie ale u mnie dochodzi północ a rano praca.
Heh, a ja miałam osobistą teorię, że cierpicie na bezsenność i po nocach się szlaajacie po forum, żeby czasem domowników nie obudzić. Wszak, jak widzę porę 2:00AM 3:00AM 5:00 Am to jest jeszcze opcja z inną strefą czasową  Heh Val - Jesteście o 6 godzin za mną a ja o 6 godzin przed Wami. Taka bezsenność to byłby już poważny objaw chorobowy. Lurker też chyba jest gdzieś zagubionym w " przestrzeni " czasowej , ponieważ często Go widzę o dziwnej porze
|
Cz sty 17, 2013 14:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Lurker napisał(a): No i widzisz, Magdaleno?
A powiedz, Jajko, co Cię w takim razie powstrzymuje przed medytowaniem w intencji uwolnienia wszystkich czujących istot od cierpienia już teraz? Nie wierzysz w oświecenie? Skręca Cię od nauk Mistrzów? Nic nie widzę Lurker - skoro Jajko jest bliżej buddyzmu na obecną chwilę, to nadal jest w tym samym miejscu 
|
Cz sty 17, 2013 14:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Nie mam pojęcia jak chęć naprawiania zbliża mnie akurat do Jahwe a nie Zeusa czy Wisznu, ale to szczegół. Jest takie coś Jajko jak - " wszystko ma swój czas" - " wszystko ma swoje miejsce" - " odpowiednia pora dla odpowiedniej myśli"
|
Cz sty 17, 2013 14:29 |
|
 |
Jajko
|
Magdalena_i napisał(a): Jajko napisał(a): Nie mam pojęcia jak chęć naprawiania zbliża mnie akurat do Jahwe a nie Zeusa czy Wisznu, ale to szczegół. Jest takie coś Jajko jak - " wszystko ma swój czas" - " wszystko ma swoje miejsce" - " odpowiednia pora dla odpowiedniej myśli" No i co w związku z tym?
|
Cz sty 17, 2013 17:39 |
|
 |
mareta
|
Po mojemu to znaczy,że "tylko głupi nie zmienia zdania"
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
Cz sty 17, 2013 21:15 |
|
 |
Jajko
|
Ja nigdzie nie twierdzę, że nigdy nie stanę się zażartym i gotowym zabić wyznawcą Zeusa. Kto wie, kto wie? Może jego łaska na mnie spłynie. Czas pokaże.
|
Cz sty 17, 2013 21:19 |
|
|
|