Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Kael napisał(a): mauger napisał(a): Jajko! Bracie w niewierze! Oficjalny powód wyrzucenia cię z forum świadczy o tym, że wbrew pozorom, bano się tu Ciebie bardziej niż diabeł święconej wody. Odchodzisz z podniesioną głową. Respect  . @mauger raczyl nie zauwazyc, ze @Jajko odszedl raczej z wypietym zadkiem. O szacunku dla kogokolwiek nie moze tu byc mowy. Widac wspolna ideologia zaslepia...i laczy (?) Z Jajkiem jest trochę jak z Alem Capone  . Wszyscy wokoło mówili, że Capone kradnie, morduje, robi przekręty, ale nikt mu tego nie potrafił udowodnić. W końcu więc skazano go za przestępstwa podatkowe. Jajko też wyrósł na forum niemal na wroga publicznego nr 1 dla wierzących, chociaż poza namolnością i upier.dliwością ciężko było mu cokolwiek zarzucić, bo pewnych granic nie przekraczał. Za ostateczny powód wyrzucenia z forum, który przelał czarę goryczy, podano wpisanie głupawej lokalizacji. Wygląda to wszystko strasznie groteskowo. Jajko zapewne liczył, że jego kariera tutaj, prędzej czy później dobiegnie końca. Myślę, że może czuć teraz satysfakcję, że stało się to właśnie w taki sposób.
|
Pn sty 26, 2015 12:58 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A skąd wiesz, że to Imagine? Zresztą po tej akcji z klonem powinien sam się spalić ze wstydu i odejść.
|
Pn sty 26, 2015 12:59 |
|
 |
Johnny99
|
mauger napisał(a): Wygląda to wszystko strasznie groteskowo Groteskowo to wyglądało jego zachowanie, polegające na ciągłym prowokowaniu. Jajko jawnie kpił sobie z moderacji i regulaminu, a gdy złapano go za rękę, zawsze gorąco upierał się, że to nie jego. Wpisanie głupawej lokalizacji było już nieomal formalną prośbą o bana i nie dlatego, że to jakieś straszne przestępstwo, tylko dlatego, że było n-tą prowokacją pod adresem moderacji, uskutecznioną tym razem na 100% bezczela. Nie pozostawił wyboru, całkowicie świadomie. Nie widzę w tym nic groteskowego. Dostał to, do czego z podziwu godną konsekwencją dążył zapewne od początku pobytu na forum.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn sty 26, 2015 13:06 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@mauger: i ze sam sobie wbil samoboja.
Jego ostatni podpis jest dobitnym przykladem na szacunek dla rozmowcow. Podobnie jak poprzednie. Caly czas manewrowal na granicy, omijal zasady forum, zlecal innym szukanie antydowodow na wlasne, wyciagniete czesto z rekawa i niczym nie poparte, tezy a w razie zwrocenia uwagi, przyparty do sciany, wykrecal sie sianem.
Z takim czlowiekiem w realu tez nie da sie prowadzic dyskusji, jezeli na rozmowe przychodzi z napisem na piersiach: "glupi jestes".
|
Pn sty 26, 2015 13:11 |
|
 |
bert04
|
mauger napisał(a): Za ostateczny powód wyrzucenia z forum, który przelał czarę goryczy, podano wpisanie głupawej lokalizacji. To byla nie tylko lokalizacja, ale caly profil. mauger napisał(a): Myślę, że może czuć teraz satysfakcję, że stało się to właśnie w taki sposób Satysfakcja dziecka, ze odmrozilo sobie uszy? Watpliwa to satysfakcja i niezbyt madra. Pamietam jednego kolege ze szkoly, ktory na wycieczke do Watykanu ubral koszulke z napisem "Kill Pope". Wiadomy efekt, nie wpuscili. I podobny poziom satysfakcji, dumny byl z tego jak paw. Jak widac, ateisci to ostatni prawdziwi rebelianci.
_________________ Wszystko ma swój czas i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem ...
(Koh 3:1nn)
|
Pn sty 26, 2015 13:13 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): mauger napisał(a): Jajko! Bracie w niewierze! Oficjalny powód wyrzucenia cię z forum świadczy o tym, że wbrew pozorom, bano się tu Ciebie bardziej niż diabeł święconej wody. Odchodzisz z podniesioną głową. Respect  . @mauger raczyl nie zauwazyc, ze @Jajko odszedl raczej z wypietym zadkiem. O szacunku dla kogokolwiek nie moze tu byc mowy. Widac wspolna ideologia zaslepia...i laczy (?) Akurat nie podzielam ideologi ateistów, ale osobiście mniej mnie bulwersuje wypięty zadek ateisty w rodzaju Jajko, niż złożone ręce do modlitwy i opluwanie papieża i innych ludzi, przez ponoć gorliwych katolików.
|
Pn sty 26, 2015 14:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Groteskowo to wyglądało jego zachowanie, polegające na ciągłym prowokowaniu. Jajko jawnie kpił sobie z moderacji i regulaminu, a gdy złapano go za rękę, zawsze gorąco upierał się, że to nie jego. Wpisanie głupawej lokalizacji było już nieomal formalną prośbą o bana i nie dlatego, że to jakieś straszne przestępstwo, tylko dlatego, że było n-tą prowokacją pod adresem moderacji, uskutecznioną tym razem na 100% bezczela. Nie pozostawił wyboru, całkowicie świadomie. Nie widzę w tym nic groteskowego. Dostał to, do czego z podziwu godną konsekwencją dążył zapewne od początku pobytu na forum. Czasami prowokował, czasami po prostu drążył z uporem maniaka jakiś niewygodny temat czym doprowadzał niektórych do szału. Z drugiej strony inni również przypisywali mu z góry niecne intencje, które wcale nie wynikały z tego co pisał. Jakby jednak nie patrzeć wyrzucenie kogoś za używanie nazwy „Pierdzisłąwice” jest po prostu strasznie słabe  . Wygląda jak szukanie naprędce jakiegoś pretekstu. Stąd moje uznanie dla Jajka, że nawet swoim banem (nieświadomie) potrafił zagrać na nosie moderacji i może teraz spokojnie odejść w glorii męczennika  . Kael napisał(a): Jego ostatni podpis jest dobitnym przykladem na szacunek dla rozmowcow. Podobnie jak poprzednie. Myślę, że trzeba mieć trochę dystansu do tych bufoniastych podpisów. Mnie na przykład liczba zmiażdżeń strasznie bawiła  . bert04 napisał(a): To byla nie tylko lokalizacja, ale caly profil. Oficjalnie: „Domaganie się bana poprzez używanie głupawej i wymyślonej nazwy lokalizacji”
|
Pn sty 26, 2015 15:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Bo to byl kolejny, tym razem ostentacyjny manerw Jajka pt " mam was w glebokim powazaniu". Nie pierwszy.
|
Pn sty 26, 2015 15:17 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
mauger napisał(a): Z Jajkiem jest trochę jak z Alem Capone  . Wszyscy wokoło mówili, że Capone kradnie, morduje, robi przekręty, ale nikt mu tego nie potrafił udowodnić. W końcu więc skazano go za przestępstwa podatkowe. Natomiast Jajko zarzucano trolling i prowokacje, a wyleciał za trolling i prowokacje. Jak widać, sytuacja jednak nieanalogiczna.  zefciu napisał(a): A skąd wiesz, że to Imagine? Zresztą po tej akcji z klonem powinien sam się spalić ze wstydu i odejść. Odpowiem na PW.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Pn sty 26, 2015 15:39 |
|
 |
Prawdziwie_nieprawdziwy
|
Miałem co prawda już więcej na forum nie pisać, ale po około miesiącu postanowiłem zajrzeć i poczytać co tam u moich ulubionych użytkowników. Co tu też się wydarzyło, aż przypomniały mi się moje ostatnie słowa sprzed bana (prywatna wiadomość) Cytuj: Ciekawi mnie dlaczego jesteś drugim moderatorem który stara się załatwić sprawę podpisu przez pw. Zabawne, najpierw <anonim> kilka miesięcy temu ostrzeżeniami chciał wymusić usunięcie podpisu będącego cytatem słowo w słowo wypowiedzi jednego z użytkowników (nawet do <anonim> napisałem i ten nie widział żadnego problemu w moim podpisie), a teraz ty. Jeżeli masz ochotę możesz banować już teraz. Zbanujesz jednego ateistę, drugiego, trzeciego i pozostanie tylko kółko adoracji, a także od czasu do czasu jakiś troll zawita jak to bywa i nic ponadto. Czyli jednak prorocze słowa wygłosiłem. Jednak to co najważniejsze. Po pierwsze, w głębi siebie gardzę każdym z was uznający banowanie jajka za słuszne tylko dlatego, że w waszej opinii trollował. Nie łatwiej się przyznać, że to forum tylko na pokaz jest skierowane do wszystkich? Po drugie, wie ktoś gdzie teraz jajko się zadomowił? Fajnie czytało mi się jego wypowiedzi i nie mam nic przeciwko gdybym mógł robić to dalej.
|
Pn sty 26, 2015 17:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Napisz do Jajka na PW. Ban dotyczy forum, a nie portalu, więc je odbierze i Ci odpisze.
|
Pn sty 26, 2015 17:56 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Prawdziwie_nieprawdziwy napisał(a): w głębi siebie gardzę każdym z was uznający banowanie jajka za słuszne Cytuj: Regulamin: 4. Zabrania się wypowiedzi o charakterze obraźliwym, ... Na forum zabrania się: - wypowiedzi wulgarnych, obraźliwych, ośmieszających lub poniżających; Jesteś zadowolony z formy swojej wypowiedzi?
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Pn sty 26, 2015 18:46 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Prawdziwie_nieprawdziwy, dostajesz ostrzeżenia wyłącznie za brak kultury oraz - związane właśnie z tym - ignorowanie poleceń moderacji. I jeszcze udawanie, że nie wiesz, o co chodzi (fachowo zwane rżnięciem głupa). Prawdziwie_nieprawdziwy napisał(a): Po pierwsze, w głębi siebie gardzę każdym z was uznający banowanie jajka za słuszne tylko dlatego, że w waszej opinii trollował. Nie łatwiej się przyznać, że to forum tylko na pokaz jest skierowane do wszystkich? Fajnie. Tylko, że to opinia ale fakt. Były tu użytkownicy znacznie bardziej krytykujący Kościół i religię (np. akruk - zawsze możesz sobie przejrzeć jego posty), którzy żadnych banów nigdy nie dostali, ponieważ wyrażali swoje zdanie, a nie prowokowali i tworzyli przepychanki. Kiedyś specjalnie założyłem poniższy wątek. Nierzadko to samo było w co drugim temacie. trolling i przepychanki z Jajko (wydz.)
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Pn sty 26, 2015 19:17 |
|
 |
Prawdziwie_nieprawdziwy
|
Cytuj: Jesteś zadowolony z formy swojej wypowiedzi? Jak najbardziej. Chciałbym poruszyć jeszcze jedną kwestię. Cytuj: Na forum zabrania się: - wypowiedzi wulgarnych, obraźliwych, ośmieszających lub poniżających; Najpierw definicja według SJP: Cytuj: gardzić dopuszczalne w grach ✔
gardzić pogardzać; 1. świadomie traktować kogoś lub coś bez szacunku, nisko kogoś lub coś cenić; lekceważyć; 2. nie przywiązywać wagi do czegoś, uznawać coś za błahostkę; lekceważyć, bagatelizować; 3. wyrzekać się czegoś, rezygnować z czegoś Zatem moja wypowiedź nie była wulgarna,ośmieszająca lub poniżająca. Oczywiście pod "obraźliwy charakter wypowiedzi" możesz ją podpiąć, przecież to nie było pochlebstwo, ale takim tokiem myślenia to nawet powiedzenie "Nie lubię ciebie" jest sprzeczne z regulaminem. Natomiast Soul Cytuj: Fajnie. Tylko, że to opinia ale fakt. Uznanie czegoś za trolling to jedynie opinia. Możesz się łudzić, że jest inaczej ale... no właśnie nic, będziesz jedynie w błędzie jednak nie jest to już mój problem. Cytuj: Były tu użytkownicy znacznie bardziej krytykujący Kościół i religię (np. akruk - zawsze możesz sobie przejrzeć jego posty), którzy żadnych banów nigdy nie dostali, ponieważ wyrażali swoje zdanie, a nie prowokowali i tworzyli przepychanki. Czyli zgadzasz się, że jajko jednak niesłusznie został zbanowany. Trollować może każdy, ale prowokować to tylko najlepsi dają radę.
|
Pn sty 26, 2015 19:24 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
gardzić 1. «traktować kogoś z pogardą» 2. «uznawać coś za drobnostkę» 3. «odrzucać, odtrącać coś z pogardą»pogarda «uczucie bardzo silnej niechęci, połączone zwykle z poczuciem własnej wyższości wobec kogoś lub czegoś» (okazywanie wyższości niewiele różni się od poniżania) http://sjp.pwn.pl/sjp/pogarda;2503182.htmlPowiedzmy, że słownik PWN cieszy się u nas większą estymą, niż słownik kurnikowy 
|
Pn sty 26, 2015 19:37 |
|
|
|