Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Uprzejmie informuję, że nie śledzę tego wątku 
|
Wt wrz 08, 2015 18:56 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie szkodzi.
|
Wt wrz 08, 2015 19:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tytuł: Sens cierpienia przez prymzat wiary?JedenPost napisał(a): Cawilian napisał(a): JedenPost napisał(a): bo żeby dobrym istotom otoczonym tylko dobrem i dobra pragnącym zachciało się nagle złego... zbyt grubymi nićmi to szyte. Nie da się tego przeskoczyć. Złem było zaufanie swojemu osądowi zdarzeń wykraczających poza zdolności pojmowania. Zatem wychodzi, że został postawiony wobec zadań przekraczających jego możliwości. Należało albo dać prostsze zadania, albo wyposażyć w pojemniejszy rozum. On sobie sam znalazł to zadanie. Chciał pojąć drogi samego Boga. Było to poniekąd szlachetne - być podobnym do Stworzyciela. Jednocześnie było szaleństwem i uzurpacją. W ten sam sposób zresztą zgrzeszyli pierwsi rodzice: " tak jak Bóg będziecie znali dobro i zło". Być jak tata. Czyż nie jest to pragnienie każdego dziecka? Co do rozumu... Rozum aniołów nie ma pojemności w takim sensie, jaki my rozumiemy. Roboczo możemy przyjmować, że jest nieskończony.
|
So wrz 19, 2015 12:35 |
|
|
|
 |
JedenPost
|
Padła słowo "szaleństwo".
Co do kwalifikacji się zgadzam, problem w tym, że szaleństwo wiąże się albo z negatywnym wpływem otoczenia (które chcąc zrobić z Szatana kozła ofiarnego musimy wykluczyć) albo wrodzonym defektem.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Pn wrz 21, 2015 11:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost napisał(a): Padła słowo "szaleństwo". To taki antropomorfizm był z mojej strony. Nie jestem aniołem 
|
Pn wrz 21, 2015 13:11 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czy ktoś zna jakieś krótkie nieobraźliwe (bo Regulamin...) określenie będące synonimem upartej tępoty?
|
Pt paź 30, 2015 20:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
akruk napisał(a): Czy ktoś zna jakieś krótkie nieobraźliwe (bo Regulamin...) określenie będące synonimem upartej tępoty? Osioł....i uparty i głupi 
|
Pt paź 30, 2015 21:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Może i długie, ale kulturalne, zatem nie łamie regulaminu forum:
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J.Tuwim
ewentualnie: umysł otwarty na przestrzał.
|
Pt paź 30, 2015 21:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dzięki, ale mnie nie chodzi o pustosłowie, tylko o tępotę.
|
Pt paź 30, 2015 21:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Bystry jak roztopione masło.
|
So paź 31, 2015 0:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
akruk napisał(a): Dzięki, ale mnie nie chodzi o pustosłowie, tylko o tępotę. Tłuk, cep i koronne pisowskie - bezmózgowiec.
|
So paź 31, 2015 9:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): akruk napisał(a): Dzięki, ale mnie nie chodzi o pustosłowie, tylko o tępotę. Tłuk, cep i koronne pisowskie - bezmózgowiec. Ma nie łamać Regulaminu.
|
So paź 31, 2015 11:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
akruk napisał(a): Alus napisał(a): akruk napisał(a): Dzięki, ale mnie nie chodzi o pustosłowie, tylko o tępotę. Tłuk, cep i koronne pisowskie - bezmózgowiec. Ma nie łamać Regulaminu. Bezmózgowiec, debile, tłuki do poziomu których trudno się schylać nie łamią Regulaminu, gdy piszą pragnący zmian.No niestety ani Ty, czy ja lub Kael, nie znajdujemy się w grupie uprzywilejowanych. Zatem nie łamiąc Regulaminu, poetycko kłąb.
|
So paź 31, 2015 11:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: RM i TV Trwam nie tylko pogłębia wiarę, ale i edukuje
Najgłębszym sekretem prawdziwych sukcesów duszpasterskich nie są bowiem środki materialne, zwłaszcza "środki bogate" Trwałe owoce duszpasterskich trudów rodzą się na podłożu świętości kapłańskich serc. TO JEST PODSTAWA! Oczywiście święty papież, na życzenie gity.....duchowny kwestionujący prawo kogokolwiek do przebywania przed ołtarzem, nie tworzy dobrych owoców.
|
Pn gru 07, 2015 8:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: RM i TV Trwam nie tylko pogłębia wiarę, ale i edukuje
Alus napisał(a): Najgłębszym sekretem prawdziwych sukcesów duszpasterskich nie są bowiem środki materialne, zwłaszcza "środki bogate" Trwałe owoce duszpasterskich trudów rodzą się na podłożu świętości kapłańskich serc. TO JEST PODSTAWA! Oczywiście święty papież, na życzenie gity.....duchowny kwestionujący prawo kogokolwiek do przebywania przed ołtarzem, nie tworzy dobrych owoców. Widzę, że masz obsesję na moim punkcie. O godz. 12.30 na antenie RM odmawiany jest różaniec, jeśli mam możliwość łączę się z modlącymi. Dzisiaj będę modlić się również w Twojej intencji, być może pomoże Ci to i wyleczysz się z tej obsesji.
|
Pn gru 07, 2015 11:08 |
|
|
|