Autor |
Wiadomość |
Mieszek
|
Cytuj: Czy taki przypadek zachodzi w przytoczonych przez ddv wypowiedziach PTRa? Moim zdaniem nie.
moim zdaniem tak
saxonie "unikajcie tego co ma chocby tylko pozór złego" a pozwalanie na to by diabłu dawać miejsce w naszym zyciu publicznym uważam za zle postepowanie
demokracja jest "chorobą" politei jej karykatura
nie może byc moderatorem forum katolickiego osoba ktora rozpowszechnia jawnie niezgodne z nauka Kościoła Katolickiego poglądy a KK jest przeciwny wprowadzaniu w prawo Polskie zwyczaju mordowania ludzi nie wiesz o tym saxonie?
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
So mar 04, 2006 23:05 |
|
|
|
 |
saxon
|
Jak widzę niewiele zrozumiałeś zarówno z tego co napisałem, jak i z tego co napisał PTR - cóż, Twój problem. Ja powtarzać się nie zamierzam.
|
So mar 04, 2006 23:17 |
|
 |
Mieszek
|
a moze bronisz swojego wyboru? bo to mógłbym zrozumieć akurat
ale nie rozumię dlaczego chcesz poprzeć poglady niezgodne z nauką KK
|
So mar 04, 2006 23:44 |
|
|
|
 |
elka
|
Cytuj: ale nie rozumię dlaczego chcesz poprzeć poglady niezgodne z nauką KK
a mozesz podac cytaty z dokumentów Kościola, negujące demokrację? w którym miejscu poglądy PTR dotyczące demokracji były niezgodne z nauką KK?
_________________ Staraj się o pokój serca, nie przejmując się niczym na świecie, wiedząc, że to wszystko przemija.[św. Jan od Krzyża]
|
N mar 05, 2006 8:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No cóż - mi nie pozostaje nic innego jak tylko powiedzieć zwięźle:
-Poświęciłem masę czasu przytaczając dziesiątki materiałów z różnych źródeł jako dowód na to, by udowodnić spójność nauczania Kościoła oraz fakt, iż wśród środków antykoncepcyjnych są "przemycane" środki poronne - i dlatego własnie Jan Paweł II podtrzymał zakaz stosowania antykoncepcji.
Mogę oczywiście w imię "patriotyzmu lolalnego"  i w dobrej wierze starać się przeciwstawiać się zdaniu osób odpowiedzialnych za to forum - jednak na dłuższą metę to moje "przeciwstawianie się" może zostać uznane za niegrzeczność.
Mam jedne nerwy których nie mam zamiaru szarpać sobie udowadniając chocby nie wiem jak słuszne racje wbrew zdaniu osób odpowiedzialnych za forum, zaś miejsc w internecie do prowadzenia kulturalnych dyskusji nie brakuje.
Dlatego też nie pozostaje mi nic innego, jak definitywnie pożegnać się z tym forum - choć nie ukrywam iż szkoda mi trochę tego czasu, jaki spędziłem na tym forum.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich tych, z którymi dobrze mi się współpracowało a na których sie nie zawiodłem.
|
N mar 05, 2006 9:00 |
|
|
|
 |
saxon
|
ddv163 napisał(a): -Poświęciłem masę czasu przytaczając dziesiątki materiałów z różnych źródeł jako dowód na to, by udowodnić spójność nauczania Kościoła oraz fakt, iż wśród środków antykoncepcyjnych są "przemycane" środki poronne - i dlatego własnie Jan Paweł II podtrzymał zakaz stosowania antykoncepcji.
I chwała Ci za to  Tyle, że mowa jest tutaj o konkretnym przypadku.
Czy mógłbyś zatem przytoczyć konkretną wypowiedź w której PTR twierdzi, że jest inaczej?
Gdzie PTR pisze, że "wśród środków antykoncepcyjnych nie są przemycane środki poronne " albo uważa, że katolików "nie obowiązuje zakaz stosowania antykoncepcji" ?
|
N mar 05, 2006 9:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
brrrr "Ja Ci powiem co uważasz, a Ty się broń dlaczego uważasz to co Ci powiedziałem, że uważasz" Czy to ładnie stosować takie metody dyskusji? Tobie się wydaje, że ja się dam podejść? :D:D Ddv, a teraz wejdź sobie na stronę: Apologetyki i poczytaj sobie czym jest błąd logiczny "Fallacy of exlusion". Spróbuj też co to jest "Fantasy projection". Jeśli zaś chodzi o formę Twoich wypowiedzi - koniecznie przeczytaj co to jest "Appeal to guilt".
|
N mar 05, 2006 9:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Na pewno nie po to przytaczam te dziesiątki materiałów po to, by moderator (nota bene - sam negujący zasadność zakazu antykoncepcji) - przychylając się do zdania osób "ateizujących - w kilku zdaniach zanegował całą moją pracę w tej tematyce na tym forum.
A ten fakt właśnie był przyczyną mojego wyłączenia się na pół roku z tego forum.
Powiedziałem to chyba wystarczająco jasno...
Po tym zaś, co zaszło w ostatnich dniach (a co nie jest oficjalnie napisane na forum) - nie pozostaje mi nic innego, jak tylko powiedzieć definitywnie "KONIEC".
nie ukrywam również, że szalenie przykro mi iż zawiodłem się przy tym na kilku osobach które to zawsze uważałem za mądre i kompetentne.
no cóż - jak to mówi Pismo:
Cytuj: Gdy brat twój zgrzeszy <przeciw tobie>, idź i upomnij go w cztery oczy. Jeśli cię usłucha, pozyskasz swego brata. Jeśli zaś nie usłucha, weź z sobą jeszcze jednego albo dwóch, żeby na słowie dwóch albo trzech świadków oparła się cała sprawa. "Jeśli i tych nie usłucha, donieś Kościołowi! A jeśli nawet Kościoła nie usłucha, niech ci będzie jak poganin i celnik!"
Mt 18:15-17 BT
BYE !
|
N mar 05, 2006 9:50 |
|
 |
Mieszek
|
elka
Cytuj: Cytat: ale nie rozumię dlaczego chcesz poprzeć poglady niezgodne z nauką KK
a mozesz podac cytaty z dokumentów Kościola, negujące demokrację? w którym miejscu poglądy PTR dotyczące demokracji były niezgodne z nauką KK?
mam pytanie do ciebie Elko czy przeczytałaś calość postu mojego i te posty do których się odnosi?
myślę,że pominęłaś ważną treść którą chciałem przekazać nie wiem czy zrobiłaś to celowo [na złość i przewrotnie] czy nie
nie, nie chodziło mi o negację demokracji tylko o stosowanie środków poronnych np do demokracji odniosłem sie pobocznie treścią dyskusji jest popieranie przez PTRqwerty nauk niezgodnych z nauką KK i dodatkowo [ten watek poboczny] chęć wprowadzenia ich w prawo Polskie
tak rozumię PTRqwerty ,jego wypowiedzi
jesli ma inne zdanie o tym co mówi, no cóż
o to jest ten cały zgiełk
ja uwazam, iż jest to popieranie tych nauk
nie wolno przystac na to by w prawo polskie weszło prawo które niszczy nasze prawo i rozstraja cywilizacyjnie przez swa niespójność
nie można popierać życia gdy wprowadza się w prawo zabijanie ludzi
jest to sprzeczne
coś jak
mówić co innego ,robić co innego a co inneego wychodzi...
bo wychodzi mentlik prawny
obrona życia człowieka jako obywatela z zabijaniem przyszłych obywateli...
|
N mar 05, 2006 11:56 |
|
 |
elka
|
Cytuj: mam pytanie do ciebie Elko czy przeczytałaś calość postu mojego i te posty do których się odnosi? przeczytalam całosc i w sumie takie samo pytanie mogę postawić tobie  Cytuj: myślę,że pominęłaś ważną treść którą chciałem przekazać nie wiem czy zrobiłaś to celowo [na złość i przewrotnie] czy nie jw. Cytuj: nie, nie chodziło mi o negację demokracji tylko o stosowanie środków poronnych np do demokracji odniosłem sie pobocznie treścią dyskusji jest popieranie przez PTRqwerty nauk niezgodnych z nauką KK i dodatkowo [ten watek poboczny] chęć wprowadzenia ich w prawo Polskie moim zdaniem treścią dyskusji jest demokracja i działanie w jej obrębie w celu propagowania nauk zgodnych z nauką KK - i o to chodziło PTR Cytuj: tak rozumię PTRqwerty ,jego wypowiedzi jesli ma inne zdanie o tym co mówi, no cóż o to jest ten cały zgiełk ja uwazam, iż jest to popieranie tych nauk nie wolno przystac na to by w prawo polskie weszło prawo które niszczy nasze prawo i rozstraja cywilizacyjnie przez swa niespójność
nie można popierać życia gdy wprowadza się w prawo zabijanie ludzi jest to sprzeczne coś jak mówić co innego ,robić co innego a co inneego wychodzi... bo wychodzi mentlik prawny obrona życia człowieka jako obywatela z zabijaniem przyszłych obywateli...
valkiem możliwe, że po prostu źle i ty i ddv odebraliście o co chodzi PTR... ale żeby to uznać i w sobie przemyśleć [że jednak może ja sie mylę w sprawie PTR] trzeba mieć zaufanie do kogoś - w tym przypadku okazało sie, że ddv ma gdzies autorytet i zaufanie do saxona, ponieważ saxon nie stanął po jego stronie i uznał, że to ddv sie pomylił co do odczytywania treści podawanych przez PTRa
no ale to już wasz problem 
_________________ Staraj się o pokój serca, nie przejmując się niczym na świecie, wiedząc, że to wszystko przemija.[św. Jan od Krzyża]
|
N mar 05, 2006 13:21 |
|
 |
Mieszek
|
pytania:
czy KK potępia aborcje,środki poronne,pigułki antykoncepcyjne? czy KK chce by prawo słuzyło mordowaniu czy życiu? czy wprowadzenie w prawo ,zezwolenie na stosowanie takich róznych praktyk jest zgodne z nauka KK?
prosze sobie odpowiedzieć na te pytania
dziękuje za rozmowe w tym temacie myślę,że dalsza dyskusja przerodziła by sie w jakąs tutaj bijatykę słową czego nie chcę tym bardziej ,że jest czas wielkiego postu... mamy przemyslec swoje własne postępowanie a nie czyjeś
pozdrawiam po chrześcijańsku 
|
N mar 05, 2006 17:55 |
|
 |
jo_tka
|
Kochani
Mówiąc językiem prawniczym, sprawa została umorzona z powodu braku znamion popełnienia przestępstwa
Można się z tym oczywiście nie zgadzać, niemniej niezgoda na zasadzie: "bo chciałbym aby było inne prawo" mija się z celem...
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Pn mar 06, 2006 3:40 |
|
 |
Mieszek
|
mam pytanie: co wy tam robicie z tym serwerem?
idzie sie z lekka zdenerwować ,że tak powiem....
jak nie można sie połączyć to w trakcie przeglądania strony zrobi pyk serwer ładuje się tak szybko i niezawodnie bez zawieszenia,że se posłałem znowu dwa posty....
|
Pn mar 13, 2006 17:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Już jest jeden 
|
Pn mar 13, 2006 17:23 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Zgadza się. Ja wczoraj też miałem jazdy z serwerem. Ładowało się wszystko czasami i pół minuty, a czasami wcale...
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Pn mar 13, 2006 18:43 |
|
|
|