Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Alus napisał(a): Cytuj: W ostatnim sondażu 74% Polaków wyraża zdanie, że winno być wydrukowane orzeczenie TK.....czyli 12% zwolenników PiS jest odmiennego zdania niż partia. Cytuj: 74%? A ile procent Niemców popierało Hitlera??? Tak natchnęły Cię rekolekcje? - atakuj poniżej pasa....czyżby rekolekcje prowadził ten sam kapłan, który publicznie kpił z wiary byłej posłanki? TAk! Rekolekcje natchnęły mnie, aby mówić PRAWDĘ, nawet jeśli ona jest przykra. PRAWDA CIĘ WYZWOLI!, kłamstwo pogrąży, hipokryzja ośmieszy , z nienawiści rozchorujesz się, a złośliwość może doprowadzić do rozpaczy ! ZROZUMIAŁAŚ????
|
Śr mar 16, 2016 15:55 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie wrzeszcz tak. Gniew to grzech glowny, a typewnie swiezo po spowiedzi jestes.
Niestety, PiS idzie w slady NSDAP. Dobrze, ze to ty przywolalas Hitlera. Dobre skojarzenie.
|
Śr mar 16, 2016 15:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus napisał(a): Cytuj: W ostatnim sondażu 74% Polaków wyraża zdanie, że winno być wydrukowane orzeczenie TK.....czyli 12% zwolenników PiS jest odmiennego zdania niż partia. Cytuj: 74%? A ile procent Niemców popierało Hitlera??? Tak natchnęły Cię rekolekcje? - atakuj poniżej pasa....czyżby rekolekcje prowadził ten sam kapłan, który publicznie kpił z wiary byłej posłanki? TAk! Rekolekcje natchnęły mnie, aby mówić PRAWDĘ, nawet jeśli ona jest przykra. PRAWDA CIĘ WYZWOLI!, kłamstwo pogrąży, hipokryzja ośmieszy , z nienawiści rozchorujesz się, a złośliwość może doprowadzić do rozpaczy ! ZROZUMIAŁAŚ???? O prawdzie gita poczytaj.....i proszę Cię - na kilka dni przed Triduum Paschalnym zaprzestań szafowania swoim ulubionym wyrazem - nienawiść.http://nowy.tezeusz.pl/blog/202133.html
|
Śr mar 16, 2016 16:25 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus! Nie tylko czytaj, a stosuj się!
|
Śr mar 16, 2016 16:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus! Nie tylko czytaj, a stosuj się! Stosując, nie przypisuję nikomu nienawiści.
|
Śr mar 16, 2016 17:07 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
terezjusz napisał(a): Ale sednem tej kwestii nie jest spór o opcje polityczne lecz o to że "samozwańczy szeryf" tego forum tak chętnie wszystkich poucza i stawia przed Moderacją jak przed sądem, ale dziwnym trafem tylko tych, którzy się światopoglądowo z nią nie zgadzają, a u innych nie dostrzega negatywnych zachowań. Co negatywnego było w wypowiedzi Tomka44? Np to, że powtarza medialne manipulacje = kłamstwa o wypowiedzi Kaczyńskiego odnośnie "gorszego sortu". Jakby sobie Tomek posłuchał całego wywiadu, to by wiedział, że nie chodziło Kaczyńskiemu o wyborców Platformy.
Czyżby? A co powiesz na to: W rozmowie z Grzegorzem Jankowskim prezes Prawa i Sprawiedliwości oznajmił bowiem, że przeciwników jego wizji państwa ma za... zwierzęta. – Element najbardziej zdemoralizowany, podły, animalny – mówił o tych, którzy mają ulegać "spirali złości, niechęci i nienawiści" skierowanej w jego środowisko polityczne.http://natemat.pl/175755,jaroslaw-kaczy ... y-animalny
|
Śr mar 30, 2016 22:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Po odpowiedzi terezjusza widze, ze wykasowanego wpisu nie przeczytal dokladnie, wiec broni beti dla zasady obrony "swoich", bez wzgledu co zrobili.
Moderacji, w osobie jumika, ktory zauwazyl koniecznosc interwencji, dziekuje.
|
Śr mar 30, 2016 23:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Po odpowiedzi terezjusza widze, ze wykasowanego wpisu nie przeczytal dokladnie, wiec broni beti dla zasady obrony "swoich", bez wzgledu co zrobili.
Moderacji, w osobie jumika, ktory zauwazyl koniecznosc interwencji, dziekuje. Terezjusz wpisu nie przeczytał dokładnie, ale co gorsze zapomniał pisząc, że PiS nie organizował marszów obronie demokracji - otóż od 2011 r do corocznie w grudniu PiS organizował marsz "w obronie demokracji" pod nazwami np "Obudź się Polsko". Inna sprawa - czym się różni - poza nazwiskami - miłość bliźniego prezentowana przez panów Niesiołowskiego i Kaczyńskiego?......może tym że jeden stoi tam gdzie stał, a drugi przeszedł na stronę ZOMO?.
|
Cz mar 31, 2016 13:01 |
|
 |
terezjusz
|
Kael napisał(a): Po odpowiedzi terezjusza widze, ze wykasowanego wpisu nie przeczytal dokladnie, wiec broni beti dla zasady obrony "swoich", bez wzgledu co zrobili.
Moderacji, w osobie jumika, ktory zauwazyl koniecznosc interwencji, dziekuje. Chyba mówisz o sobie - jak tylko ktoś się nie zgodzi z Alus nieważne w którym temacie to pierwsza jesteś do dyskusji w obronie "swoich". Nie potępiaj kogoś za coś, co sama tak skwapliwie praktykujesz. Kael, szkoda, że pouczając mnie o czytaniu ze zrozumieniem, nie raczyłaś się odnieść do postawionych (niewygodnych) pytań. Podobnie zachowywałaś się wpadając na Grupę Różańcową by zamanifestować obecność "w obronie swoich", więc szkoda czasu na dyskusję z Tobą. Trzymaj się. Alus, różnica jest w tym, że na Marszach samozwańczego KODu nikt nikogo nie kopie w bramie i nie aresztuje na ileś tam miesięcy, bo manifestują swoje poglądy. Bo jest demokracja. Za rządów PO wiadomo jak demokratycznie traktowano takie zgromadzenia, i co o nich mówiły przesiąknięte "miłością do bliźniego" tuby propagandowe rządu łącznie z Wałęsą który stwierdził że manifestujących powinno się pałować. Od 2011 powiadasz Alus? No to przez cztery lata PIS nie podejmował takich jak np. obecnie prób obalenia rządu, ale po paru latach w ławach opozycji, widząc że źle się dzieje, zaczął działać. A jak długo wytrzymała Platforma oderwana od koryta, nie potrafiąca się pogodzić, że cześć ludzi przejrzała na oczy? Chyba nawet miesiąca nie wytrzymali. Żenujące, że bronisz kogoś, kto tak strasznie praworządności broni, a własne dzieci ma w doopie i prawo (obowiązek) płacenia alimentów.
|
Cz mar 31, 2016 13:51 |
|
 |
terezjusz
|
Soul33 napisał(a): terezjusz napisał(a): P.S.2. Co do zgłaszania Cię do Moderacji - w przeciwieństwie do Ciebie Kael nie czuję potrzeby donoszenia na każdego, to pisze nie po mojej myśli. Gdy moderacja nie reaguje - źle. Gdy ktoś zgłasza coś do moderacji - źle. Czy nie ma w tym jakiejś sprzeczności? Komunizm się skończył. Moderacja to nie jest komunistyczna prokuratura, żeby zgłoszenie było jakąś podłością i nożem w plecy. Tera to tylko wyraz dbania o wspólne dobro, jakim jest miejsce naszych rozmów w postaci forum. Tu nie chodzi o sam fakt zgłaszania czegoś przez kogoś do Moderacji Soul. Chodziło mi raczej o to, żeby zwrócić uwagę Kael, że gdybym tak miał wszystkich pouczać jak ona, komentować nieumiejętność korzystania z wyszukiwarki i zgłaszać wszystkie w swojej opinii obraźliwe teksty (wg mnie większość wpisów Kael w zażartych dyskusjach nie nadaje się do publikacji, bo są np. powielaniem jadowitych kłamstw oczerniających osoby publiczne, które to kłamstwa czerpie z mainstreamowych mediów) to by mi dnia nie starczyło na nic innego poza pisaniem na forum. A także na to, że oznaką pychy jest uważać, że tylko samemu ma się rację w każdym temacie (to już parę razy inny członek Moderacji wytknął szanownej Kael) i że moje zdanie musi być zawsze na wierzchu, a każdego kto myśli inaczej trzeba "uświadomić". I jeśli traktować forum jako wspólnotę lub społeczność, to zachowanie Kael która czuje że ma misję stawiania każdego do pionu, zwłaszcza wyborców PISu, bynajmniej miłością do bliźniego nie tchnie. Więc najpierw niech Kael przyjrzy się sobie, zanim pobiegnie na kolejną skargę na kogoś. Osobiście ograniczyłem się do samego tematu Grupy Różańcowej, ale najwyraźniej i tam nie można mieć swojego zdania żeby nie być ocenianym/zgłaszanym przez Kael - która poczuła się dotknięta w imieniu obrażonego Tomka44 skwapliwie nie odnotowując jadu w wypowiedzi Tomka na nielubianego przez siebie J. Kaczyńskiego i wobec Dariusza-555, którego ocenił bardzo stronniczo - i którą u innych to razi, ale sama "borni swoich" dla zasady. [ten post lepiej pasuje tutaj - s33]
|
Cz mar 31, 2016 14:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
A co ciebie terezjuszu obchodzi jakie ja modlitwy odmawiam? Uwazasz, ze jak oglosze wszem i wobec ze modle sie taka czy inna koronka, wpisze do waszej grupy zeby ci sie wydawalo, ze jestem pobozna jak wy itp to cos zmieni? Bedziesz mnie inaczej ocenial po pozorach? Nie zalezy mi na niczyjej opinii. Twojej tez nie. To jeden z powodow dla ktorego nie dolaczam do waszego kolka. Ale nie glowny.
Co do uwag do moderacji: To przeciez wy licznie biadoliliscie ze wam "obcy" na otwartym forum (!) w "swietym spokoju" waszych watkow bruzdza. Jestes jak PiS: jak PiS (czy o. Rydzyk) demonstrowal i zalil sie unii, to bronil demokracji. Jak to robi teraz opozycja, to donosi na Polske. Zalosne.
|
Cz mar 31, 2016 14:15 |
|
 |
terezjusz
|
Ja nie pytałem czy odmawiasz Nowennę czy nie, żeby ocenić Twoją pobożność, tylko czy uważasz za obraźliwe taką intencję, jaka w Nowennie jest - bo jak można mówić z miłością o kimś innego wyznania "heretyk", "odszczepieniec"? - a przecież to Cię oburzyło w poście Beti, że z taką intencją za Tomka prosiła o modlitwę. Więc na Pana Jezusa też powinnaś się poskarżyć - nie wiem, może Papieżowi? Taki nietolerancyjny Bóg, żeby prosić o modlitwę w tej intencji...
Żałosne, to jest Twoje powtarzanie manipulacji medialnych, argumentowanie wyrwanym z kontekstu zdaniem, strasznie Kaczyńskim bo pociąga za sznurki (a co robi do tej pory Tusk? Dlaczego prezydent Unii Europejskiej przyjechał układać listy wyborcze Platformie? ech...) Głosuję na PIS, choć nie jest partią idealną, ale jednak z tych dostępnych najbliższą wartościom i przekonaniom które wyznaję. Jarosław Kaczyński nie jest idealny, o.Rydzyk też nie, sam też potrafię dostrzec to, co negatywne. Ale w porównaniu z kultem "słońca Peru" i jego świty, jakie Ty tu prezentujesz, to moje głosowanie na PIS to mały pikuś jest. Ja nikogo na siłę nie przekonuję do moich racji, nie mam takiego ciśnienia jak Ty, żeby każdemu udowodnić że błądzi, a na Ciebie PIS działa jak czerwona płachta na byka.
Weź się przyjrzyj sobie Kael, ja Cię nie oceniam na podstawie przynależności bądź nie do naszej grupy modlitewnej, raczej po Twoim zachowaniu, którym dajesz sobie sama świadectwo ale dlaczego Ty mnie oceniasz (i nie tylko mnie) tak negatywnie bo jestem za PISem? Masz wgląd w moje serce? Znasz moje intencje? Masz, jak Bóg, wgląd w serce Kaczyńskiego i jego intencje też znasz najlepiej?
Żenujące jest wytykać komuś to z czym samemu ma się najwyraźniej problem.
A co do Grupy, zostałaś do niej kilkakrotnie zaproszona nie dla oceny Twojej pobożności. Forum jest otwarte, ale nasza grupą jest dla nas formacją przede wszystkim modlitewną i wspólnotową, chcemy - a przynajmniej niektórym osobom z grupy na tym zależy, wzrastać i się wspierać, a nie tylko kłapać językiem i udowadniać wszystkim na około jak się mylą. A Ty tam wpadłaś tylko po to, by siać zamęt, by się z kimś nie zgodzić... Widać kto czego szuka...
Ciekawe, czy na spotkania Róży parafialnej też byś tak wpadała na bezczelnego robiąc rozpierduchę w rozmowie, bo się z jej członkami nie zgadasz... przyganiał kocioł garnkowi o kulturze osobistej.
|
Cz mar 31, 2016 14:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Alus, różnica jest w tym, że na Marszach samozwańczego KODu nikt nikogo nie kopie w bramie i nie aresztuje na ileś tam miesięcy, bo manifestują swoje poglądy. Kogo konkretnie kopano, czy aresztowano na miesiące? Cytuj: To jest demokracja. Za rządów PO wiadomo jak demokratycznie traktowano takie zgromadzenia, i co o nich mówiły przesiąknięte "miłością do bliźniego" tuby propagandowe rządu łącznie z Wałęsą który stwierdził że manifestujących powinno się pałować. Od 2011 powiadasz Alus? No to przez cztery lata PIS nie podejmował takich jak np. obecnie prób obalenia rządu, ale po paru latach w ławach opozycji, widząc że źle się dzieje, zaczął działać. A jak długo wytrzymała Platforma oderwana od koryta, nie potrafiąca się pogodzić, że cześć ludzi przejrzała na oczy? Chyba nawet miesiąca nie wytrzymali. KOD nie idzie z hasłem obalić rząd - zasadniczy postulat to nie rozwalać od lat funkcjonujące instytucje państwa. A wyrażenie "oderwani od koryta" jest baaaardzo ewangeliczne....w 2007r PiS też oderwano od koryta??? Cytuj: Żenujące, że bronisz kogoś, kto tak strasznie praworządności broni, a własne dzieci ma w doopie i prawo (obowiązek) płacenia alimentów. Gdzie wyczytałeś moją obronę Kijowskiego? : Odpowiadasz o tym czego nie napisałam, ale na pytanie różnic pomiędzy panami Niesiołowskim i Kaczyńskim w miłości bliźniego już nie masz ochoty odpowiedzieć. Po owocach ich poznacie.....intencje Kaczyńskiego i innych polityków także.... Skoro jesteś takim ekspertem w zagadnieniu "co autor miał na myśli", to czemu służyły słowa "wariat lub agent" Kaczyńskiego pod adresem M. Jurka zgłaszającego projekt zupełnego zakazu aborcji???
|
Cz mar 31, 2016 16:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A oderwanych od koryta zastępują rzesze członków i zwolenników PiS....czyżby koryto zmieniło nazwę???
|
Cz mar 31, 2016 16:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
terezjusz napisał(a): Głosuję na PIS, choć nie jest partią idealną, ale jednak z tych dostępnych najbliższą wartościom i przekonaniom które wyznaję. Jarosław Kaczyński nie jest idealny, o.Rydzyk też nie, sam też potrafię dostrzec to, co negatywne. Ale w porównaniu z kultem "słońca Peru" i jego świty, jakie Ty tu prezentujesz, to moje głosowanie na PIS to mały pikuś jest. I nikt Ci nie ma za złe, że głosujesz na PiS, ale w twoich wypowiedziach też jest wiele jadu i to rodem pisowskiego. Kaczyński nie jest idealny ..., nikt nie jest idealny, ale unikając skomentowania jego słów poniżania i mieszania z błotem tych, którzy nie podzielają jego wizji Polski, gdzie na każdym kroku jest kolesiostwo (a ponoć miał zwalczać), roszady na stanowiskach i w miejsce fachowców wkładanie fachofcuf, jawisz się jako fan guru. terezjusz napisał(a): Masz, jak Bóg, wgląd w serce Kaczyńskiego i jego intencje też znasz najlepiej? "Po owocach ich poznacie". Nie odniosłes się do tego: http://natemat.pl/175755,jaroslaw-kaczy ... y-animalnyno bo jak można krytykować guru? Lepiej nabrać wody w usta. I D.Tusk i J.Kaczyński są po tych samych pieniądzach. Do dzisiaj pamiętam debatę przed wyborami prezydenckimi: Tusk i śp. L. Kaczyński. Przed ta debatą nie byłam pewna na kogo mam oddać swój głos. Przeważał Tusk, ale bez przekonania. Po debacie bez wahania oddałam głos na śp. L. Kaczyńskiego, ale J. Kaczyński nigdy nie dostanie mojego głosu. Teraz głosuje na bezpartyjnych, a w wyborach prezydenckich w drugiej turze nie uczestniczyłam, bo nie miałam na kogo głosować. I w temacie PiS: przedwcześnie zmarł mój burmistrz i odbyły sie wybory. Wcześniej była debata puszczona na żywo w internecie - 9 kandydatów. I po tej debacie znów nie miałam wątpliwości, że nie zagłosuje na kandydata PiS, który był komisarycznym burmistrzem. Dlaczego? Na niewygodne pytania odpowiadał atakiem ujawniając publicznie sprawy z jakimi do urzędu przyszedł wcześniej zadający pytania. Typowe dla PiS i dlatego nigdy mój głos nie trafi do PiS, bo zarówno na szczeblu gminnym jak i centralnym jest ta sama metoda: obrona przez atak. Wygrał były zastępca burmistrza, bezpartyjny miażdżącą przewagą nad kandydatem PiS i mianowanym komisarycznie przesz panią premier członkiem swojej paczki.
|
Cz mar 31, 2016 16:29 |
|
|
|