Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
zefciu napisał(a): W czym natomiast owa wściekłość, oprócz pytania się gity, dlaczego się drze się przejawia, tego już gita nie objaśni.
Moim zdaniem pytanie brzmiało inaczej: zefciu napisał(a): gita, czemu mordę drzesz? Dla mnie to był przejaw braku kultury. Spodziewałem się, że po upomnieniu @zefciu zmityguje się i przeprosi, ale on idzie w zaparte. Nadal mógłby przeprosić...
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Cz maja 05, 2016 13:01 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tylko za co mam przepraszać, tego już nie wiem. gita darła mordę? Darła. Więc jej nie pomówiłem. Chyba że tak jak w przypadku pilastra coś tam w domyśle dopisałeś do mojej wypowiedzi i wychodzi, że kogoś obraziłem. Tylko naprawdę nie wiem, co. Jeśli taki przypadek miał miejsce, to proszę o wyjaśnienie.
|
Cz maja 05, 2016 13:05 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
Sorry, jeśli nie rozumiesz w jaki sposób zwracanie się do kogoś publicznie "drzesz mordę" jest niegrzeczne i niekulturalne to ja ci tego nie wytłumaczę.
|
Cz maja 05, 2016 13:13 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
medieval_man napisał(a): Sorry, jeśli nie rozumiesz w jaki sposób zwracanie się do kogoś publicznie "drzesz mordę" jest niegrzeczne i niekulturalne to ja ci tego nie wytłumaczę. Z pewnością darcie mordy publicznie jest niekulturalne i niegrzeczne. Dlaczego zaś zwracanie na to uwagi w formie pytania jest, tego nie wiesz nawet Ty.
|
Cz maja 05, 2016 13:19 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
No i w ten sposób sam siebie usprawiedliwiłeś. To potrafisz
|
Cz maja 05, 2016 13:28 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zapewne powinienes kogos, kto tak sie zachowal jak gita, zwrocic uwage slowami typu:“ droga uzytkowniczko gito, czy wiesz, ze wersaliki to wrzask wg netykiety? Jesli tak, to dlaczego tak sie zachowujesz? Jesli nie, to uprzejmie prosze, zebys ich nie uzywala na forum, bo mozesz byc nieslusznie posadzona o “darcie mordy““.
|
Cz maja 05, 2016 13:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Zapewne powinienes kogos, kto tak sie zachowal jak gita, zwrocic uwage slowami typu:“ droga uzytkowniczko gito, czy wiesz, ze wersaliki to wrzask wg netykiety? Jesli tak, to dlaczego tak sie zachowujesz? Jesli nie, to uprzejmie prosze, zebys ich nie uzywala na forum, bo mozesz byc nieslusznie posadzona o “darcie mordy““. Znowu zabierasz głos w mojej sprawie, a czy ją znasz? Jeśli tak to wyjaśnij, jak zachował się gita, że jakieś sfrustrowany osobnik odezwał się do niej:" gita czemu mordę drzesz"? Co było powodem takiej reakcji sfrustrowanego fana totalnej opozycji? Oczywiście żaden niezrównoważony osobnik nie jest mnie w stanie wyprowadzić z równowagi, co najwyżej powiem, że ma się leczyć, a ja takie eksponaty ignoruję całkowicie.
|
Cz maja 05, 2016 14:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Jeśli tak to wyjaśnij, jak zachował się gita, że jakieś sfrustrowany osobnik odezwał się do niej:" gita czemu mordę drzesz"? Co było powodem takiej reakcji sfrustrowanego fana totalnej opozycji? Powodem było darcie mordy przez gitę. Naprawdę nie ma tutaj drugiego dna. I naprawdę ma gita możliwość zastosowania się do pewnych zasad i niedarcia mordy. Jeśli gita ma problemy natury technicznej, bo np. klawiatura jej zwiera, to jestem gotów zakupić dla niej nową klawiaturę i wysłać na dowolny adres.
|
Cz maja 05, 2016 14:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus napisał(a): No własnie - po co tyle rozmywania - wystarczy małe słowo przepraszam za ZOMO...... Jesteś moderatorem, możesz zatem zgodnie z pragnieniem gity zbanować z forum wszelką opozycję, i nastanie "jedna owczarnia". KOLEJNY OFF TOP  ! gita wie, kto to napisal? A gita wie, co wersaliki oznaczaja w netykiecie? Cytuj: PISANIE WIELKIMI LITERAMI jest uznawane za krzyk. http://www.irc.pl/netykietaTo moze juz gita zrozumiala, dlaczego zefciu na to zareagowal (przyznaje, niezbyt wykwintnie - jak i gita, moze z niewiedzy, niezbyt wykwintnie wrzeszczala na forum)?
|
Cz maja 05, 2016 14:28 |
|
 |
medieval_man
Moderator
|
Kael napisał(a): gita wie, kto to napisal? A gita wie, co wersaliki oznaczaja w netykiecie? Cytuj: PISANIE WIELKIMI LITERAMI jest uznawane za krzyk. Fakt. Za krzyk, a nie za wrzask jak napisała Kael Cytuj: droga uzytkowniczko gito, czy wiesz, ze wersaliki to wrzask wg netykiety? ani darcie mordy, jak był to łaskaw stwierdzić zefciu Najpierw przeginacie, a potem macie pretensję, że ktoś zwróci wam uwagę. Wystarczyło napisać: gito, nie krzycz, albo: dlaczego krzyczysz?
|
Cz maja 05, 2016 14:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No, pewnie by to wam wystarczylo. Zefciu zachowal sie ... bardziej ekspresyjnie? Miejmy nadzieje, ze gita juz zrozumiala przyczyne (zbyt) gwaltownej reakcji zefcia i burza minie.
|
Cz maja 05, 2016 15:05 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Zasadniczo, powiedzenie komuś, że ma mordę, ryj lub pysk, jest uznawane za niekulturalne. Nie wiem, nad czym tu debatować.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Cz maja 05, 2016 15:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A czy ja powiedziałem, że gita ma mordę, ryj czy pysk? Czy Wy znacie takie pojęcie, jak frazeologizm, czy już umiejętność posługiwania się językiem polskim upadła na tym forum całkowicie? Jak ktoś komuś powie, że "kupił trochę czasu", to też będziemy się wykłócać, czy wydał pieniądze?
|
Cz maja 05, 2016 17:32 |
|
 |
JedenPost
|
Masz chyba słabe wyczucie tego języka, skoro uważasz, że powiedzenie komuś, że "drze mordę" nie sugeruje, że ma mordę właśnie.
Chyba, że to jakaś kwestia regionalna. U mnie przykładowo "buc" to łagodne, niemal pieszczotliwe określenie, u kolegi z podlasia ponoć gruba obraza.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Cz maja 05, 2016 17:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@zefciu, odpusc. Dzis jest zly dzien na rozwiazywanie nieporozumien
|
Cz maja 05, 2016 18:04 |
|
|
|