Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 20:34

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251 ... 498  Następna strona
 Wzajemne uwagi - między użytkownikami 
Autor Wiadomość

Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
I tak Ci dopisze. Helenka musi mieć ostanie zdanie :D

Ostatnio edytowano Pn maja 09, 2016 16:11 przez Soul33, łącznie edytowano 1 raz

errata

Pn maja 09, 2016 13:35
To tylko skrzywienie zawodowe :twisted:

Pn maja 09, 2016 13:41
Moderator

zefciu napisał(a):
Jak jest - pokazała sprawa z pomówieniem Yarpena. Jakoś nikt z moderacji nie wstawił się za mną, gdy Yarpen bezpodstawnie mnie oskarżył o bycie podłym debilem.

A kto mógł przewidzieć, że nie dojdziecie do porozumienia? Z tego, co pamiętam, Wasze dyskusje na katoliku nigdy nie kończyły się w jakimś szczególnie dramatycznym stylu.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pn maja 09, 2016 17:42
Elbrus napisał(a):
Jeśli ktoś będzie mnie parafrazował, a nie wymyśli czegoś lepszego, co bym zaakceptował, proszę o używanie wyraźnie odróżnialnej mowy zależnej bez znaczników 'quote'

W Twoim przypadku de facto parafrazowałby Denzingera, więc co Ci zależy ;)

Cz maja 19, 2016 11:40
Elbrus wcale nie napisał(a):
Jeśli ktoś będzie mnie parafrazował, a nie wymyśli czegoś lepszego, co bym zaakceptował, to niech w znacznikach 'quote' używa czegokolwiek, aby było jasne, że to bynajmniej nie 'Elbrus napisał'.

:)

Cz maja 19, 2016 11:54
zefciu napisał(a):
Cytuj:
Jakiś czas temu gita twierdziła, że to Ty masz fory u moderacji.
Jak jest - pokazała sprawa z pomówieniem Yarpena. Jakoś nikt z moderacji nie wstawił się za mną, gdy Yarpen bezpodstawnie mnie oskarżył o bycie podłym debilem.

To ja teraz poproszę o zacytowanie posta, w którym coś takiego napisałem. Konkretnego posta i konkretnej wypowiedzi.

Cz maja 19, 2016 12:50
Yarpen_Zirgin napisał(a):
To ja teraz poproszę o zacytowanie posta, w którym coś takiego napisałem. Konkretnego posta i konkretnej wypowiedzi.
No tak. Soulowi udało się sprawę rozstrzygnąć, ale Yarpen nie może pozwolić na pojednanie. Wyjaśniłem już Ci, dlaczego uważam wagę Twoich oskarżeń za tak dużą i dlaczego oskarżenia te implikują iż uważasz mnie za debila. Jeśli nie zrozumiałeś, to nie potrafię wyjaśnić lepiej. Nie mam ochoty dalej brnąć w tę sprawę.

Cz maja 19, 2016 13:12
Zefciu, nie interesuje mnie to, co sobie wymyśliłeś na mój temat. Stwierdziłeś tak*:
zefciu w tym postcie napisał(a):

Uprzejmie powtarzam prośbę o zacytowanie moich wypowiedzi, w których padło takie oskarżenie.

*Podkreślenie moje.

Cz maja 19, 2016 13:24
Yarpen odpierwiastkuj się wreszcie ode mnie. Nie mam ochoty szukać Twoich wypowiedzi. Wyjaśniłem Ci wtedy na bieżąco, o co mi chodzi, za co Ty zacząłeś mi ładować ostrzeżenia. Teraz gdy udało się dojść wreszcie do porozumienia, wymagasz ode mnie, aby czynił to, za co wcześniej mnie jako moderator karałeś.

Cz maja 19, 2016 13:28
Moderator

Słuchajcie. Zefciu uważa, że takie było jednoznaczne wynikanie. Natomiast Yarpen nie uważa, że takie było jednoznaczne wynikanie, ani że jest to poprawne przedstawienie sytuacji.

To jest kluczowa różnica i na tej rozbieżności można pozostać. Nie trzeba się zawsze zgadzać.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Cz maja 19, 2016 13:35
zefciu napisał(a):
Yarpen odpierwiastkuj się wreszcie ode mnie. Nie mam ochoty szukać Twoich wypowiedzi. Wyjaśniłem Ci wtedy na bieżąco, o co mi chodzi, za co Ty zacząłeś mi ładować ostrzeżenia. Teraz gdy udało się dojść wreszcie do porozumienia, wymagasz ode mnie, aby czynił to, za co wcześniej mnie jako moderator karałeś.

Właśnie w tym momencie mogę cię ukarać, bo napisałeś na mój temat że oskarżyłem cię "o bycie podłym debilem", co, jak łatwo się przekonać przeszukując forum, nie jest prawdą. Tym samym jest to pomówienie, a regulamin forum zakazuje łamania prawa (§ II p.4) i pisania oszczerstw (§ II p.3).
Wyjątkowo dam ci jedynie ustną przestrogę, abyś zrozumiał, że nie tędy droga i nie możesz takich tekstów pisać na forum. Jeżeli zaś masz zamiar kogoś o coś oskarżyć, to przedstaw dowody, które potwierdzą prawdziwość tego oskarżenia. Inaczej nie skończy się na upomnieniu.

Cz maja 19, 2016 13:42
Soul33 napisał(a):
Słuchajcie. Zefciu uważa, że takie było jednoznaczne wynikanie. Natomiast Yarpen nie uważa, że takie było jednoznaczne wynikanie, ani że jest to poprawne przedstawienie sytuacji.

To jest kluczowa różnica i na tej rozbieżności można pozostać. Nie trzeba się zawsze zgadzać.
Zaiste!

Cz maja 19, 2016 13:42

Yarpen_Zirgin napisał(a):
zefciu napisał(a):

Właśnie w tym momencie mogę cię ukarać, bo napisałeś na mój temat że oskarżyłem cię "o bycie podłym debilem", co, jak łatwo się przekonać przeszukując forum, nie jest prawdą. Tym samym jest to pomówienie, a regulamin forum zakazuje łamania prawa (§ II p.4) i pisania oszczerstw (§ II p.3).
Wyjątkowo dam ci jedynie ustną przestrogę, abyś zrozumiał, że nie tędy droga i nie możesz takich tekstów pisać na forum. Jeżeli zaś masz zamiar kogoś o coś oskarżyć, to przedstaw dowody, które potwierdzą prawdziwość tego oskarżenia. Inaczej nie skończy się na upomnieniu.

Jeżeli zefciu nadal będzie zarzucał konkretne słowa innym użytkownikom, słowa które w rzeczywistości nie padły - a będą jedynie jego własną interpretacją poszczególnych wypowiedzi - w efekcie skończy się to banem dla zefcia.

Pt maja 20, 2016 5:22
Asienkko - czy widzisz, żebym użył tutaj mowy niezależnej? Cytatu? Napisałem, że Yarpen oskarżył mnie o bycie podłym debilem (bo osoba, która uważa iż można sfabrykować dowody przy pomocy cytatu jest debilem, a osoba, która to próbuje robić jest podła). Wyraźnie zaznaczyłem, że wypowiedź Yarpena implikuje, że jestem podłym debilem. A Ty wyjeżdżasz z jakimiś oskarżeniami z dupy, jakobym zarzucał "konkretne słowa".

Soul po ponad 8 miesiącach konfliktu wykazał krztynę dobrej woli i rozwiązał konflikt jednym postem. Nie rozumiem, co Yarpenowi i Asienkce przeszkadza, że muszą go znowu rozjątrzać, pisząc na czerwono i grożąc banami.

Pt maja 20, 2016 7:41
Możesz się nie męczyć, bo taryfy ulgowej nie będzie. Wybór co do tego, czy będziesz pisał na tym forum, czy się pożegnamy, w tym momencie należy wyłącznie do Ciebie.

Pt maja 20, 2016 8:01
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251 ... 498  Następna strona