Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Helenka napisał(a): wybrana napisał(a): Niewygodna prawda boli, więc lepiej od razu pozbyć się problemu. Wybrana. Stoczyłam wiele bojów z muzułmaninem i jeszcze jedna osobą bezwyznaniową, gdzie broniłam wiary katolickiej niejednokrotnie dość ostro, ale miałam przed sobą przeciwnika. Z kim Ty walczyłaś? Przed kim broniłaś wiary? Powiem szczerze, że nie chciało mi się do końca przeczytać żadnego Twojego posta, bo był przesiąknięty jadem i w dodatku nie na temat. Jeśli bronisz wiary przed ateistami, to na polu katolik - ateista, przed protestantami: katolik - protestant itp. Nie ma tu miejsca na islam, bo to nie ta bajka. Jak będziesz miała przed sobą muzułmanina, wtedy ok. A o jakiej innej bajce ty mówisz? Islam zalewa Europę, a ty mówisz o innej bajce? A może według ciebie, nie ma problemu. Twoje posty również nie napawają mnie zachwytem.
|
Cz cze 23, 2016 22:09 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
wybrana napisał(a): A o jakiej innej bajce ty mówisz? Islam zalewa Europę, a ty mówisz o innej bajce? A może według ciebie, nie ma problemu. Twoje posty również nie napawają mnie zachwytem. Wcale nie chodzi mi o Twój zachwyt, a o odpowiedź na pytanie, którego nie moge sie doczekać: przed kim bronisz chrześcijaństwo atakując islam na tym forum, skoro: a) nie ma tu żadnego muzułmanina, który atakuje Kościół b) nie ma tu osoby żadnej innej, która broniłaby islamu atakując Kościół. Wypowiedziałam się jedynie w tej kwestii, a ie w kwestii islamu, bo uważam Twoje wypowiedzi za spam z wyżej wymienionych powodów a i b.
|
Cz cze 23, 2016 22:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Helenka napisał(a): wybrana napisał(a): A o jakiej innej bajce ty mówisz? Islam zalewa Europę, a ty mówisz o innej bajce? A może według ciebie, nie ma problemu. Twoje posty również nie napawają mnie zachwytem. Wcale nie chodzi mi o Twój zachwyt, a o odpowiedź na pytanie, którego nie moge sie doczekać: przed kim bronisz chrześcijaństwo atakując islam na tym forum, skoro: a) nie ma tu żadnego muzułmanina, który atakuje Kościół b) nie ma tu osoby żadnej innej, która broniłaby islamu atakując Kościół. Wypowiedziałam się jedynie w tej kwestii, a ie w kwestii islamu, bo uważam Twoje wypowiedzi za spam z wyżej wymienionych powodów a i b. Zastanawiam się, skąd ty tak dokładnie znasz wszystkich użytkowników i wiesz jaką każdy wyznaje wiarę ?
|
Pt cze 24, 2016 9:13 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
wybrana napisał(a): Zastanawiam się, skąd ty tak dokładnie znasz wszystkich użytkowników i wiesz jaką każdy wyznaje wiarę ? Niektórych znam, protestanta, ŚJ(czasem to trochę trwa) i muzułmanina poznaję po postach. Np. muzułmanin każdorazowo przy imieniu Jezus czy innej postaci biblijnej wpisze "pokój z nim", no i oczywiście broni islamu. Przykład: http://www.dyskusje.katolik.pl/viewtopi ... 63#p866863Masz tu kogoś takiego?
|
Pt cze 24, 2016 9:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
wybrana napisał(a): Helenka napisał(a): wybrana napisał(a): Niewygodna prawda boli, więc lepiej od razu pozbyć się problemu. Wybrana. Stoczyłam wiele bojów z muzułmaninem i jeszcze jedna osobą bezwyznaniową, gdzie broniłam wiary katolickiej niejednokrotnie dość ostro, ale miałam przed sobą przeciwnika. Z kim Ty walczyłaś? Przed kim broniłaś wiary? Powiem szczerze, że nie chciało mi się do końca przeczytać żadnego Twojego posta, bo był przesiąknięty jadem i w dodatku nie na temat. Jeśli bronisz wiary przed ateistami, to na polu katolik - ateista, przed protestantami: katolik - protestant itp. Nie ma tu miejsca na islam, bo to nie ta bajka. Jak będziesz miała przed sobą muzułmanina, wtedy ok. A o jakiej innej bajce ty mówisz? Islam zalewa Europę, a ty mówisz o innej bajce? A może według ciebie, nie ma problemu. Twoje posty również nie napawają mnie zachwytem. Z faktu, że islam zalewa Europę wynika, że zmienisz wyznanie?
|
Pt cze 24, 2016 11:44 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
W ogniu hartuje się stal  .
|
Pt cze 24, 2016 12:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Helenka napisał(a): W ogniu hartuje się stal  . A co masz na myśli? o jakiej stali piszesz?
|
Pt cze 24, 2016 12:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
O chrzescijanstwie? Pewnie wiesz, ze letnioscia Pan Bog sie brzydzi. Mamy historyczna szanse, zeby ozywic wlasna wiare. W koncu, “jesli Bog z nami, ktoz przeciwko nam?“
|
Pt cze 24, 2016 12:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
wybrana napisał(a): A co masz na myśli? o jakiej stali piszesz? Kael napisał(a): O chrzescijanstwie? Dokładnie, o wierze chrześcijańskiej. Alus zapytała czy z faktu zalewania Europy przez islam wynika, że zmienisz wiarę. Tylko od tego jak silna jest Twoja wiara zależy czy wytrwasz, czy tez ze strachu zmienisz wiarę. To dotyczy każdego z nas, tyle że niektórzy z nas na zapas robią w gacie doszukując się w nauczaniu Jezusa argumentów za tym, aby odwrócić się plecami do potrzebujących. Inni zaczną robić w gacie, jeśli rzeczywiście teoretyczne dzisiaj zagrożenie stanie się praktyką, a jeszcze inni oddadzą życie za wiarę, jeśli zajdzie taka konieczność, ale zawsze będą wierni przykazaniu miłości. Nie wiem, w której grupie będę. W pierwszej nie jestem, chciałabym być w trzeciej.
|
Pt cze 24, 2016 13:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Helenka napisał(a): ale zawsze będą wierni przykazaniu miłości.
A Helenka to oczywiście jest wierna przykazaniu miłości i kocha swoich wszystkich nieprzyjaciół w Polsce. Co tu mówić o Marsie jak mieszkamy na Ziemi. Mówi o miłości muzułmanina a nienawidzi wszystkich co mają odmienne poglądy od Jej.
|
Pt cze 24, 2016 13:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Hominibus napisał(a): Helenka napisał(a): ale zawsze będą wierni przykazaniu miłości.
A Helenka to oczywiście jest wierna przykazaniu miłości i kocha swoich wszystkich nieprzyjaciół w Polsce. Co tu mówić o Marsie jak mieszkamy na Ziemi. Mówi o miłości muzułmanina a nienawidzi wszystkich co mają odmienne poglądy od Jej. No to teraz Hominibus udowodni to oszczerstwo pod adresem Helenki jej cytatami. Masz czas do nastepnego twojego wpisu na forum. Potem zglaszam twoje oszczerstwo do moderacji.
|
Pt cze 24, 2016 13:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Hominibus napisał(a): Mówi o miłości muzułmanina a nienawidzi wszystkich co mają odmienne poglądy od Jej. W związku z powyższym, nie mam Ci nic więcej do powiedzenia. Żyj w swoim matrixie.
|
Pt cze 24, 2016 14:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Hominibus napisał(a): Helenka napisał(a): ale zawsze będą wierni przykazaniu miłości.
A Helenka to oczywiście jest wierna przykazaniu miłości i kocha swoich wszystkich nieprzyjaciół w Polsce. Co tu mówić o Marsie jak mieszkamy na Ziemi. Mówi o miłości muzułmanina a nienawidzi wszystkich co mają odmienne poglądy od Jej. No to teraz Hominibus udowodni to oszczerstwo pod adresem Helenki jej cytatami. Masz czas do nastepnego twojego wpisu na forum. Potem zglaszam twoje oszczerstwo do moderacji. Jesteś bardzo aktywna - tylko na tyle cię stać? gdzie jest twoja miłość do nieprzyjaciół?
|
Pt cze 24, 2016 15:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Helenka napisał(a): Hominibus napisał(a): Mówi o miłości muzułmanina a nienawidzi wszystkich co mają odmienne poglądy od Jej. W związku z powyższym, nie mam Ci nic więcej do powiedzenia. Żyj w swoim matrixie. Tu właśnie widzimy oszczerstwo - ( żyj w swoim matrixie )
|
Pt cze 24, 2016 15:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
wybrana napisał(a): Tu właśnie widzimy oszczerstwo - ( żyj w swoim matrixie ) oszczerstwoniezgodne z prawdą, złośliwe, oczerniające przypisanie komuś czegoś złego w celu skompromitowania tej osoby; pomówienie, potwarz, zniesławienie, insynuacja http://sjp.pl/oszczerstwżyj w matrixie - " Matrix to po prostu otaczający nas świat zbudowany nie bezpośrednio przez maszyny jak na filmie ale przez nasze przekonania, które można przyrównać do programów, które są nam „wgrywane” w trakcie naszego życia." http://potegaumyslu-dobrostan.pl/16-matrix/Nadal uważasz, że to oszczerstwo? Swoja drogą to puściłas mimo uszu moje wyjaśnienie dotyczące hartującej się stali. Czyzbym zgadła?
|
Pt cze 24, 2016 15:45 |
|
|
|