Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
SweetChild
|
 Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Marek_Piotrowski napisał(a): CIekawe tylko, że wytknąłeś to mnie, a wcześniej Kael nie... Do jednozdaniowych wycieczek osobistych już zdążyłem się przyzwyczaić. Przy nich Twój post to prawdziwa epopeja, do tego ilustrowana  Trudno to odfiltrować. Z mojej strony EOT, bo w zasadzie też piszę nie w tym wątku 
|
Pn lip 04, 2016 20:03 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Alus, u Ciebie szalenie mnie bawi, jak Ci podaje link do czytania lub słuchania na dwie godziny, a Ty za 3 minuty odpowiadasz i masz gotową opinię na temat treści linka 
|
Pn lip 04, 2016 20:05 |
|
 |
Marek_Piotrowski
|
Robek napisał(a): Tak sie z ciekawości spytam, to ty Piotroski dostałeś już jakie ostrzeżenie? Nie. I właśnie dlatego ja podnosze tę sprawę.
_________________ pozdrawiam serdecznie Marek
|
Pn lip 04, 2016 20:12 |
|
|
|
 |
Soul33
Moderator
|
 Re: PiS wraca do władzy. Polska po wyborach 2015
Proszę się powstrzymać od prowokacyjnych i niemerytorycznych postów, bo zaczną być przyznawane ostrzeżenia. Marek_Piotrowski napisał(a): Zabawne jest, kiedy dziewczę które powtarza jak megafon... A także proszę o normalne zwracanie się do rozmówców. Nikt tu nie określa nikogo słowami typu "dziewczę" lub "chłopcze" i niech tak pozostanie.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Pn lip 04, 2016 21:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
veros napisał(a): Alus, u Ciebie szalenie mnie bawi, jak Ci podaje link do czytania lub słuchania na dwie godziny, a Ty za 3 minuty odpowiadasz i masz gotową opinię na temat treści linka  Mnie nie bawi, ale bardzo smuci człowiek, który w intronizacji - tylko z udziałem PAD, Szydło - upatruje zbawienia, przy tym łże szkalując polskich duchownych. Soul33 napisał(a): A także proszę o normalne zwracanie się do rozmówców. Nikt tu nie określa nikogo słowami typu "dziewczę" lub "chłopcze" i niech tak pozostanie. Właśnie normalnie - nienawistniku.
|
Wt lip 05, 2016 7:01 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus, zbawienie przyniósł nam Jezus Chrystus przez swoją śmierć i zmartwychwstanie. Nie jakiś PAT czy Szydło... I nie jacyś polscy duchowni...
|
Wt lip 05, 2016 7:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
veros napisał(a): Alus, zbawienie przyniósł nam Jezus Chrystus przez swoją śmierć i zmartwychwstanie. Nie jakiś PAT czy Szydło... I nie jacyś polscy duchowni... A kto przyjmuje to zbawienie, nie kłamie i nie pomawia duchownych Kościoła Chrystusowego.
|
Wt lip 05, 2016 7:38 |
|
 |
Marek_Piotrowski
|
Jaki jest "dozwolony klucz" Aluś szkalowania? Rodaków pomawiać o antysemityzm en bloc można, pewnych duchownych też, a innych nie? 
|
Wt lip 05, 2016 7:48 |
|
 |
SweetChild
|
Marek_Piotrowski napisał(a): Jaki jest "dozwolony klucz" Aluś szkalowania? Rodaków pomawiać o antysemityzm en bloc można, pewnych duchownych też, a innych nie?  Kluczem jest tzw. stan faktyczny. Jeśli obserwator A postrzega obiekt X jako czarny, to nazwanie go czarnym nie będzie w ocenie A szkalowaniem, a np. stanięciem w prawdzie. Jeśli obserwator B postrzega obiekt X jako biały, to nazwanie go czarnym w ocenie B będzie szkalowaniem.
|
Wt lip 05, 2016 9:17 |
|
 |
Marek_Piotrowski
|
Obawiam się że masz rację.
|
Wt lip 05, 2016 10:14 |
|
 |
sowaniejestmadra
|
wybrana napisał(a): Szatan też uważa, że ma prawo tu działać i robi to w sposób perfidny. Strona główna - forum.pl informuje, że weszliśmy na stronę ludzi wierzących - chrześcijan. Okazuje się, że my chrześcijanie jesteśmy w sposób bezwzględny atakowani. Rozumiem, że ktoś może czegoś nie rozumieć, mieć wątpliwości, wątpić, ale ci atakujący wcale nie chcą wątpić - chcą niszczyć każdą dobrą myśl. Moderacja w ogóle nie reaguje. Szczególnie aktywnymi uczestnikami są Robek sowaniemadra, co próbują obrażać naszą wiarę, Boga i każdą dobrą myśl.
Jakaś aluzja do szatana jest niewłaściwa (nie tylko z punktu widzenia satanisty). Jakaż jest bowiem różnica między satanistą a katolikiem? Niewielka. Oboje wieżą w Boga i Szatana. Portal wiara.pl sugeruje, że jest to portal ludzi wierzących - pytanie tylko w co? Ja np. wierzę, że Bóg nie istnieje. Na forum wszyscy się może nie tyle atakują, co dyskutują. Cóż za nudna była by dyskusja katolików między katolikami. Cóż za nudne życie byłoby bez szatana. Z Bogiem, toż to można się zanudzić na śmierć - wszystko cacy, po bożemu, ładnie i fajnie. Czy satanizm nie powinien być uznany za religię?
|
Śr lip 06, 2016 0:35 |
|
 |
sowaniejestmadra
|
SweetChild napisał(a): Marek_Piotrowski napisał(a): Jaki jest "dozwolony klucz" Aluś szkalowania? Rodaków pomawiać o antysemityzm en bloc można, pewnych duchownych też, a innych nie?  Kluczem jest tzw. stan faktyczny. Jeśli obserwator A postrzega obiekt X jako czarny, to nazwanie go czarnym nie będzie w ocenie A szkalowaniem, a np. stanięciem w prawdzie. Jeśli obserwator B postrzega obiekt X jako biały, to nazwanie go czarnym w ocenie B będzie szkalowaniem. Co za bzdury wierutne. A ty nie wiesz, że wszystko jest względne? Raz może być białe, a raz czarne. Odcienie szarości również dozwolone! Co to jest stan faktyczny?! Na to żaden ceniony się naukowiec nie udzielił wiążącej odpowiedzi! Ale teoria względności obowiązuje. To czy jest Bóg czy go nie ma - również jest względne!
|
Śr lip 06, 2016 0:38 |
|
 |
sowaniejestmadra
|
Marek_Piotrowski napisał(a): Obawiam się że masz rację. Patrz mój świeży post. Właśnie nie ma racji.
|
Śr lip 06, 2016 0:40 |
|
 |
sowaniejestmadra
|
veros napisał(a): Alus, zbawienie przyniósł nam Jezus Chrystus przez swoją śmierć i zmartwychwstanie. Nie jakiś PAT czy Szydło... I nie jacyś polscy duchowni... Duchowni przynoszą śmierć, Szydło zapaść finansową, a Jezus koniec świata. Zmartwychwstanie - to mit. Poza tym nie chcę obcować z Bogiem, który swego syna (czyt. siebie samego) wydał na śmierć! To jakiś horror i to krwawy jest!
|
Śr lip 06, 2016 0:43 |
|
 |
SweetChild
|
sowaniejestmadra napisał(a): Co za bzdury wierutne. A ty nie wiesz, że wszystko jest względne? Raz może być białe, a raz czarne. Widzę, że i tak Cię nie przekonam, iż białe jest białe, a czarne jest czarne, więc.. szkoda czasu 
|
Śr lip 06, 2016 8:40 |
|
|
|