Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt paź 14, 2025 10:07

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7463 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266 ... 498  Następna strona
 Wzajemne uwagi - między użytkownikami 
Autor Wiadomość
Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
"W kazdym zrodle" o masonerii ... od tych samych osob.
A opluwanie jezuitow jest od poczatku ich istnienia i swiadczy dla mnie o ich wiernosci Bogu i Kosciolowi. Jak do tej pory zakonu zniszczyc sie nie udalo.ciekawe dlaczego?
Jezlei wierzysz Jezusowi to powinnas wiedziec dlaczego. Jesli roznym spiskowym pisemkom, to prawdy tam nie znajdziesz.

Śr lip 06, 2016 14:53
Kael napisał(a):
"W kazdym zrodle" o masonerii ... od tych samych osob.
A opluwanie jezuitow jest od poczatku ich istnienia i swiadczy dla mnie o ich wiernosci Bogu i Kosciolowi. Jak do tej pory zakonu zniszczyc sie nie udalo.ciekawe dlaczego?
Jezlei wierzysz Jezusowi to powinnas wiedziec dlaczego. Jesli roznym spiskowym pisemkom, to prawdy tam nie znajdziesz.

Jakiego Boga masz na myśli ?

Śr lip 06, 2016 14:58
Jest tylko jeden. Znasz innych?

Śr lip 06, 2016 15:08
wybrana napisał(a):
Czy mówimy o zdrowym katolicyzmie opartym o nauce Jezusa, opartym na wartościach pierwszych chrześcijan, taki jaki przedstawia "Opus Dei", czy mówimy o katolicyzmie propagowanym przez Zakon Jezuitów, a obecnie najbardziej rozpowszechnionym, który jest przeciwieństwem tego pierwszego.
wybrana napisał(a):
My katolicy prawdziwej wiary

@wybrana
Kolejny raz pytam o Twoje kwalifikacje do oceny kto jest a kto nie jest katolikiem prawdziwej wiary.
Czytając Twoje wypowiedzi odnajduję w nich faryzeizm pierwszej klasy, a w powyższej w szczególności: Powiedział też do niektórych, co ufali sobie, że są sprawiedliwi, a innymi gardzili, tę przypowieść: «Dwóch ludzi przyszło do świątyni, żeby się modlić, jeden faryzeusz a drugi celnik. Faryzeusz stanął i tak w duszy się modlił: "Boże, dziękuję Ci, że nie jestem jak inni ludzie, zdziercy, oszuści, cudzołożnicy, albo jak i ten celnik. Zachowuję post dwa razy w tygodniu, daję dziesięcinę ze wszystkiego, co nabywam". Natomiast celnik stał z daleka i nie śmiał nawet oczu wznieść ku niebu, lecz bił się w piersi i mówił: "Boże, miej litość dla mnie, grzesznika!" Powiadam wam: Ten odszedł do domu usprawiedliwiony, nie tamten. Każdy bowiem, kto się wywyższa, będzie poniżony, a kto się uniża, będzie wywyższony». Łk18,9-14

Śr lip 06, 2016 15:14
Helenka napisał(a):
odnajduję w nich faryzeizm pierwszej klasy

Zaś jakaś klasyfikatorka ludzi na klasy :|

Śr lip 06, 2016 15:19
wybrana napisał(a):
@Alus poczytałam trochę w internecie. W każdym żródle na temat masonerii, czy zakonu Jezuitów prawda niestety się powtarza, więc nie pisz, że veros coś wymyślił, bo wszystkie zródła o tym świadczą. Tego również nie wymyślił ani ks. Kiersztyn, ani ks. Natanek.

Podaj konkretne te źródła.

Śr lip 06, 2016 15:20
veros napisał(a):
Zaś jakaś klasyfikatorka ludzi na klasy

miałam na sorty? :D Jeśli znasz Biblię i kontekst historyczny, kulturowy, to powinieneś widzieć jaka to klasa. W dodatku nie piszę z sufitu, a podałam cytat z Biblii.

Śr lip 06, 2016 15:25
Biblia nie dzieli ludzi na żadne klasy.
Śmiem twierdzić, że od czasu Jezusa nawet przeciwnie...

Śr lip 06, 2016 15:30
veros napisał(a):
Biblia nie dzieli ludzi na żadne klasy.
Śmiem twierdzić, że od czasu Jezusa nawet przeciwnie...

viewtopic.php?p=911833#p911833

Śr lip 06, 2016 15:33
Nie rozumiesz Biblii Helenko, nie zrozumiałaś tej przypowieści o wywyższonych i poniżonych.
Otóż Jezus wcale nie dzieli ich na nieprzenikalne klady jak to dzieje się na przykład w religiach hinduskich, czy w ideologii lewackiej.
Jezus wskazuje na postawę obu tych ludzi i tłumaczy dokąd ta postawa ich może zaprowadzić.

Śr lip 06, 2016 15:36
veros napisał(a):
, nie rozprawiam o Kościele z wrogami Kościoła.

Tylko wspólnie z nimi pomawiam kard Macharskiego, Dziwisza i zakon jezuitów.

Śr lip 06, 2016 15:36
Jezus robi coś zupełnie innego niż klasyfikowanie ludzi, mianowicie przebywa z prostytutkami, jada z celnikami i mimo wysokiego urodzenia, chodzi ze zwykłymi rybakami.
Pojmiesz to, co On robił?

Śr lip 06, 2016 15:38
veros napisał(a):
Nie rozumiesz Biblii Helenko, nie zrozumiałaś tej przypowieści o wywyższonych i poniżonych.
Otóż Jezus wcale nie dzieli ich na nieprzenikalne klady jak to dzieje się na przykład w religiach hinduskich, czy w ideologii lewackiej.
Jezus wskazuje na postawę obu tych ludzi i tłumaczy dokąd ta postawa ich może zaprowadzić.

Na jakiej podstawie oceniłeś, że nie rozumiem Biblii? Jakie masz kwalifikacje, aby tak twierdzić?

A niby o czym mówiłam, jeśli nie o postawie?

Śr lip 06, 2016 15:43
Alus napisał(a):
veros napisał(a):
, nie rozprawiam o Kościele z wrogami Kościoła.

Tylko wspólnie z nimi pomawiam kard Macharskiego, Dziwisza i zakon jezuitów.[/quote

Kościół, to przede wszystkim Duch Wiary, wiary jaką otrzymaliśmy przez Jezusa Chrystusa. Świętość wiary jest podstawą działania duchownych. Duchowni, którzy walczą z Jezusem, Jego przekazem, tej świętości nie mają. Dlaczego tak bardzo im zależy byśmy Jezusa nie ogłosili Królem. Czyżby nie chcieli się podzielić władzą, czy , może jeszcze jest inny powód o którym się mówi, ale tak pocichu, bo aż strach głośno.

Śr lip 06, 2016 15:55
Kolejny raz pytam o Twoje kwalifikacje do oceny czyjejś wiary. Mt 5,22 A Ja wam powiadam: Każdy, kto się gniewa na swego brata, podlega sądowi. A kto by rzekł swemu bratu: Raka, podlega Wysokiej Radzie. A kto by mu rzekł: "Bezbożniku", podlega karze piekła ognistego.

Śr lip 06, 2016 16:00
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7463 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 260, 261, 262, 263, 264, 265, 266 ... 498  Następna strona