Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
ToMu napisał(a): Heh... Nudne to się robi. Wchodzę - ostatni raz byłem po 8:00 - na forum przed 18:00, i widzę ze 3 chyba nowe tematy, w których k66 ma do kogoś o coś pretensje...
a co, nie ma prawa mieć pretensji?
|
Pt mar 31, 2006 9:27 |
|
|
|
 |
Agatka
|
No widać nie może mieć pretensji skoro go zbanowali, ToMu, ciesz się.
_________________ słowa są dla mnie ważne, jestem w połowie drogi:)))
|
Pt mar 31, 2006 13:06 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
Queer - fanatycznym wielbicielem moderacji i administracji tego forum nie jestem. Chodzi mi o to, że jak widać, że koleś nic nie wskóra - to mógłby wyluzować i odpuścić... Czy to coś daje, że wrzuca kolejny temat o swoich zażaleniach do modów  Nie - zostaje równie szybko zamknięty. Nie twierdzę, że zawsze mody mają rację - chodzi mi o celowość tego działania, skoro oni raczej swojego postępowania nie zmienią 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Pt mar 31, 2006 21:52 |
|
|
|
 |
ToMu
|
Przez ostatnią godzinkę - 20-21 - nie mogłem w ogóle wejść ani na forum, ani też do serwisu...
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
|
Śr kwi 05, 2006 20:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja też. Czyżby wprowadzono bany czasowe? 
|
Śr kwi 05, 2006 20:09 |
|
|
|
 |
ToMu
|
|
Śr kwi 05, 2006 20:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja niedługo będę musiał wykupić esemesem specjalny pakiet do możliwości wyświetlania przez godzinę/dzień 
|
Śr kwi 05, 2006 20:34 |
|
 |
ToMu
|
|
Śr kwi 05, 2006 20:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Z tym trzeba uważać, bo jak się ktoś doczłapie do pierwszej pozycji, to zostaje administratorem forum
|
Śr kwi 05, 2006 20:38 |
|
 |
ToMu
|
|
Śr kwi 05, 2006 20:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Sprawdź sobie kilkając w Użytkownicy, wybierając 10najwięcej piszących, sortując Malejąco kto ma najwięcej postów 
Przy systemie esemesowym... no Ja myślę, że moderatorzy mogliby mieć jakąś prowizję od tego co forumowicze by wpłacili
|
Śr kwi 05, 2006 20:47 |
|
 |
ToMu
|
Może to bycie moderatorem takie złe nie jest 
|
Śr kwi 05, 2006 20:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Trzeba pomyśleć więc nad systemem esemesowym  Wtedy... administrator się zmotywuje do odbanowania zbanowanym i posłania im zaproszenia mailem
|
Śr kwi 05, 2006 21:02 |
|
 |
ToMu
|
Chciałem zauważyć pewną niekonsekwencję.
Otóż w [url=http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?t=7258&start=30]tym saxon napisał(a): strator, napisał takiego posta: saxon napisał(a): Cytuj: Ks. Prusak o cudzie na jeziorze Genezaret KAI/J
To czy Jezus chodził po wodzie, czy po lodzie jeziora Genezaret nie powinno mieć znaczenia dla naszej wiary. Wiara wymyka się poznaniu naukowemu - powiedział ks. Jacek Prusak, jezuita, wykładowca krakowskiego "Ignatianum". Skomentował w ten sposób rewelacje amerykańskiego naukowca, jakoby ewangeliczny opis Jezusa stąpającego po wodzie znajdował naukowe wyjaśnienie. Uczony stwierdził, że Jezus chodził nie po wodzie, ale po lodzie zamarzniętego jeziora Genezaret.
Ks. Jacek Prusak zwraca uwagę, że wiara z definicji wymyka się poznaniu naukowemu. - Z punktu widzenia teologii tajemnica nie oznacza zagadki, którą można rozwiązać - przekonuje jezuita. Jednocześnie zaznacza, że nie należy się odcinać od kwestii, które mogą być przedmiotem badań naukowych. - Ich wyniki mogą doprecyzować przedmiot wiary - stwierdził ks. Prusak.
Podobnego zdania jest Stanisław Judycki, wykładowca Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego. Uważa on, że są granice poznania naukowego i ludzkiego. - Pewnych rzeczy nigdy nie będziemy wiedzieć - podkreślił. Próby naukowego wyjaśniania cudów nazwał "ześlizgiwaniem się w płytką interpretację" - To jest szukanie naturalistycznych wyjaśnień czegoś, co może nie powinno być wyjaśniane - przypuszcza wykładowca KUL.
Oceanograf z Uniwersytetu Stanu Floryda w Miami prof. Doron Nof wyciągnął wniosek, że między 2,6 i 1,5 tys. lat temu powierzchnia jeziora, na którym pływał Jezus z uczniami, była chłodniejsza niż dziś. Na podstawie statystyk temperatur powierzchni jeziora Genezaret oraz modeli teoretycznych amerykański uczony wyciągnął wniosek, że przy spadku temperatury, woda przy zachodnim brzegu jeziora mogła zamarzać formując zdolną unieść człowieka taflę lodu, która była niewidoczna dla oddalonych obserwatorów. Szczegółowy opis hipotezy podaje kwietniowy numer pisma "Journal of Paleolimnology".
Od redakcji
Ciekawe tylko, że w tym samym czasie uczniowie Jezusa płynęli łodzią i wiosłowali (Zob. Mt 14, 22-33) za info.wiara.pl
W czym rzecz. Ile to razy na forum moderatorzy ciskają gromy na użytkowników, którzy walą tylko cytat, bez żadnego komentarza
Brak konsekwencji  Czy wielka solidarność  Czy jedno z drugim 
|
So kwi 08, 2006 8:57 |
|
 |
ToMu
|
Znowu mi link nie wyszedł... Chodzi o temat na viewtopic.php?t=7258&start=30 
|
So kwi 08, 2006 8:58 |
|
|
|