Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
Małgosiaa
Moderator
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
"Niemądrze jest wierzyć zbytnio we własną mądrość. Znacznie zdrowiej jest pamiętać, że nawet największa siła maskuje słabości, a najmądrzejsi mogą się mylić." - Mahatma Gandhi
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
So gru 17, 2016 16:10 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@AdaBRD, moja intencja byla dokladnie taka sama jak twoja. Te same pozdrowienia.
Pieniactwo nie poplaca a prawdziwe kobiety maja lepsze sposoby osiagniecia celu niz przepychanki.
|
So gru 17, 2016 17:06 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
"Można zaprowadzić dziecko do szkoły, ale nie uda się zmusić go do myślenia."- Elbert Hubbart
_________________ Pomoc dla UKRAINY https://www.siepomaga.pl/ukraina?utm_medium=email&utm_source=newsletter
|
So gru 17, 2016 17:08 |
|
|
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
adaBRD napisał(a): Ta osoba...  mądrość i wiedza przemawia przez Cibie, że hej 
|
So gru 17, 2016 19:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Nasze zbawienie
@ MalgosiaaCytuj: Swoje wątpliwości weryfikuję w tekstach źródłowych i opracowaniach teologów. Wiele uczę się od Marka_Piotrowskiego, bo wiem, że nie dorównuję mu w wiedzy z dziedziny historii, a także od innych: Kael, Alus, Yarpena, Medieval_mana, Solula, zefcia itp. itd. Nigdy nie polegam na swoim widzimisię, a nawet zbytnio nie ufam pamięci. Malgosiu, nareszcie zaczelas pisac ekologicznie...Wszyscy jestesmy tyko ludzmi ze swoimi dolegliwosciami i pogladami na swiat i Boga...Kazdy ma swoje mocne i slabe strony... Z jakiegos powodu nie jestesmy doskonali...albo tylko tak myslimy...np. pod wplywem religiii (jako systemu), ktora wmawia nam grzech, ktorego nie popelnilismy...Uwazam, ze gdybysmy wyeliminowali to pojecie z naszego zycia zyloby sie nam lepiej...nie byloby podzialow, nienawisci, wojen, cierpien niewinnych ludzi... Nasz potencjal sil i roznych mozliwosci moglibysmy wykorzystac bardziej kreatywnie...moglibysmy tworzyc lepszy swiat, w ktorym zyloby sie nam o wiele lepiej.... Odrzucenie religii jako systemu nie jest rownoznaczne z odrzuceniem wiary w Boga... Takie sa moje przemyslenia... Jesli podejmuje rozmowe na tematy religijne to nie po to, zeby cos komus narzucac, lecz dlatego, zeby moc wspolnie z innymi zastanowic sie nad sensem (albo bezsensem) religii (jako okreslonego systemu wierzen i przeroznych rytualow...zachowan uwazanych za dobre i jedynie wlasciwe...) Poki co sama tkwie w systemie religii katolickiej( chrzescijanskiej) po same uszy...Czuje sie czesto bardzo przez to przygnebiona i ograniczona...jednym slowem coraz rzadziej wychodzi mi to na dobre... Zachwyca mnie natomiast nauka Jezusa...Jego Kazanie na gorze...ktore w zaden sposob nie przeklada sie na zycie w systemie religii chrzescijanskiej...Moim skromnym zdaniem nie da sie tych dwoch spraw pogodzic... To sa wlasnie mysli, ktore mnie nurtuja...i dlatego jestem na tym forum...zeby o tym porozmawiac... Nie sadzilam jednak, ze spotkam sie tutaj z tak straszna nietolerancja i fanatyzmem religijnym... Myslalam sobie, ze forum dyskusyjne wiara.pl to nie jest inicjatywa z tylko i wylacznie katolickimi wytycznymi, gdze kazda wypowiedz niezgodna z nauka forumowego apologety jest obraza wiary gospodarzy i Kosciola... i powodem ostrzezen i banow... Wiedza, ktora prezentuja tutaj wyszczegolnione przez ciebie osoby jest rzeczywiscie imponujaca...Ale sama wiedza to jeszcze nie wszystko... Ja dodalabym do tej listy jeszcze pare innych osob-niekatolikow-uzytkownikow tego forum- ktorych wiedza jest tak ogromna, ze brak mi slow, zeby wyrazic swoj podziw... To tyle na razie jako odpowiedz na twoj post... Dodam tylko, ze ja naprawde widze w tobie czlowieka...jesli ty rowniez zobaczysz we mnie to samo...i przestaniesz sie awanturowac...kto wie, czym to moze poskutkowac...moze nawet sie jakos polubimy...?... @ ChwatTwoje ostatnie posty oczywiscie juz skopiowalam jako dowody w celu oskarzenia i udowodnienia ci przestepstwa. Gdybys nie byl zaslepiony swa pycha i egoizmem widzalbys w moim poscie z cytatem ze Slowa Bozego o celnikach i wszetecznicy, ze ten werset odnioslam do ludzi nieznajacych Slowa Bozego, ktorego znajomosc jest warunkiem wiary i zbawienia...Nikogo nie nazwalam wszetecznica...W ogole nie uzylam tego slowa, lecz zacytowalam wypowiedz Jezusa, ktory uznal za sluszne tego slowa uzyc w swojej wypowiedzi... Mam nadzieje, ze jestes swiadomy roznicy miedzy cytowaniem a bezposrednim nazwaniem kogos wszetecznica... Ja oczywiscie takich wybrykow nie puszczam plazem i w zwiazku z tym spodziewaj sie oskarzenia, ktore zloze w sadzie. Co do Kubika, to nieprawda jest, ze utrzymuje, jakobym nie korzastala z jego strony. O kradziezy nie ma mowy, bo Kubik "darmo wzial i darmo rozdaje"...i to jest Kubika sprawa, a nie twoja.. @Marek PiotrowskiCiesze sie, ze nareszcie zakonczylismy nasza dyskusje ...Uh...jaka ulga...Nic bardziej nie meczy niz "dyskusja" z apologeta- fanatykiem...
|
N gru 18, 2016 13:43 |
|
|
|
 |
Soul33
Moderator
|
 Re: Nasze zbawienie
adaBRD napisał(a): Ciesze sie, ze nareszcie zakonczylismy nasza dyskusje ...Uh...jaka ulga...Nic bardziej nie meczy niz "dyskusja" z apologeta- fanatykiem... Czyli do żadnych argumentów odnosić się nie będziesz i nie będziesz, a jedynie ograniczysz się do obrażania?
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
N gru 18, 2016 13:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Soul33 napisał(a): Cytuj: Cytuj: W takich wypowiedziach nie podajesz argumentów, tylko wygłaszasz stanowiska i łamiesz regulamin forum.
Argumenty stosowane w dyskusji powinny opierać się na faktach i sprawdzonych źródłach (...). Poglądy, jeśli stanowią oskarżenia, powinny zawierać argumenty, a nie jedynie nie podlegające dyskusji stanowiska.
Jeśli nie będziesz korzystać z forum dyskusyjnego zgodnie z jego przeznaczeniem, zaraz znowu zaczniesz dostawać ostrzeżenia.
Zadna z moich wypowiedzi nie zostala napisana jako oskarzenie. Prosze mi tego nie wmawiac, bo zazadam udowodnienia pomowien. Wszystko, co tu pisze to moje przemyslenia i poglady podlegajace jak najbardziej dyskusji. Swoje wypowiedzi zawsze staram sie jak najlepiej uzasadnic wszelkimi dostepnymi mi w danej kwestii argumentami. Uwazam, ze z waszego forum korzystam zgodnie z regulaminem. Jesli popelniam blad, robie to nieswiadomie i bede wdzieczna za zwrocenie mi stosownej uwagi. Oswiadczam, ze nie bede tolerowala chamstwa i niesprawiedliwosci( zgodnie z regulaminem)
|
N gru 18, 2016 14:05 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Soul33, ja na szczescie moderatorem nie jestem, ale pani z pretensjami, ktora przyszla tu tylko dla trolowania i dowartosciowywania sie, to nie jest dobra reklama tego forum. I jej i jeszcze kilku innych osob, nie interesuja argumenty rzeczowe tylko potwierdzenie ich pychy. Pouczanie pseudopsychologiczne i straszenie prokuratorem to metody tak prymitywne, ze nawet nie ma o czym dyskutowac.
Pani AdoBRD, wierz sobie w co chcesz, poskarz sie prokuraturze, adwokatowi, Ziobrze czy komu tam jeszcze chcesz nabic kabze i osmiesz sie i tam.
Tu jestes od zaraz dla mnie po prostu powietrzem i mam nadzieje ze dla innych normalnych,zwykly ludzi, ktorzy chca porozmawiac, wymienic poglady i czegos nowego sie dowiedziec, a nie przyszli po to, zeby siebie dowartosciowac.
Zegnam. I zycze wesolych swiat. Najlepiej poza tym forum.
|
N gru 18, 2016 14:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Soul33 napisał(a): adaBRD napisał(a): Ciesze sie, ze nareszcie zakonczylismy nasza dyskusje ...Uh...jaka ulga...Nic bardziej nie meczy niz "dyskusja" z apologeta- fanatykiem... Czyli do żadnych argumentów odnosić się nie będziesz i nie będziesz, a jedynie ograniczysz się do obrażania? To Marek w swojej ostatniej wypowiedzi zakonczyl ze mna dyskusje, szufladkujac mnie jako wroga Kosciola... Na tej podstawie uzylam okreslenia fanatyk, jako ze wrogiem Kosciola nie jestem i takich opinii w stosunku do siebie nie akceptuje. A ciebie prosze, zebys zrobil porzadek na swoim forum i nie dopuszczal do takich sytuacji. Kazdy ma prawo do swoich pogladow...ale oskarzenia o wrogosc wzgledem Kosciola to juz zupelnie inna sprawa.
|
N gru 18, 2016 14:15 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
adaBRD napisał(a): Malgosiu, nareszcie zaczelas pisac ekologicznie.. że jak  ekologicznie  Uśmiałam się do łez. Soul33 napisał(a): Małgosiu, rozumiem irytację ale na pewno zawsze lepiej by było, aby nie obrażać się nawzajem. Przepraszam. Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa.
|
N gru 18, 2016 14:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Soul33, ja na szczescie moderatorem nie jestem, ale pani z pretensjami, ktora przyszla tu tylko dla trolowania i dowartosciowywania sie, to nie jest dobra reklama tego forum. I jej i jeszcze kilku innych osob, nie interesuja argumenty rzeczowe tylko potwierdzenie ich pychy. Pouczanie pseudopsychologiczne i straszenie prokuratorem to metody tak prymitywne, ze nawet nie ma o czym dyskutowac.
Pani AdoBRD, wierz sobie w co chcesz, poskarz sie prokuraturze, adwokatowi, Ziobrze czy komu tam jeszcze chcesz nabic kabze i osmiesz sie i tam.
Tu jestes od zaraz dla mnie po prostu powietrzem i mam nadzieje ze dla innych normalnych,zwykly ludzi, ktorzy chca porozmawiac, wymienic poglady i czegos nowego sie dowiedziec, a nie przyszli po to, zeby siebie dowartosciowac.
Zegnam. I zycze wesolych swiat. Najlepiej poza tym forum. W takim razie nawzajem... wesolych swiat i zegnam...Jesli chodzi zas o obecnosc na tym forum, to mnie twoja nigdy nie przeszkadzala...bylo i jest mi to po prostu obojetne...
|
N gru 18, 2016 14:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ada, do ciebie chyba nie dociera to ze te wszystkie twoje pretensje, bez wzgledu na to czy masz racje czy nie, zaklocaja i niszcza tematy i dyskusje innym. Juz z tego tylko powodu powinnas dostac bana stalego po tylu probach moderacji bys zaprzestala pisania swoich zali do moderacji na forum tylko bezposrednio do moderacji. Lamiesz nagminnie regulamin forum i masz o to pretensje do moderacji. Twoje posty z pretensjami moderacja powinna usuwac natychmiast do oddzielnego tematu w archiwum, by miec podstawe do ewentualnego bana stalego jesli nie zaprzestaniesz zasmiecac tematow swoimi prywatnymi dociekaniami racji. Moderacja ma za zadanie utrzymanie porzadku na forum by inni mogli z niego kozystac , a ty ten porzadek zaklocasz. Nawet, jesli jakims cudem racja wynikla z wczesniejszych dyskusji byla by po twojej stronie, to z pewnoscia zaklocanie dzialania forum nie jest. Poza tym watpliwa sprwa jest ze jakis prawnik podjal by sie takiej sprawy, chyba ze trafisz na takiego co skozysta z okazji dlugoteminowego wyciagania od ciebie kasy na prowadzenie przegranej sprawy. Zaloz sobie watek o sprawiedliwosci na forum to zobaczysz jakie bedzie zainteresowanie innych twoja sprawa.
|
N gru 18, 2016 14:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Małgosiaa napisał(a): adaBRD napisał(a): Malgosiu, nareszcie zaczelas pisac ekologicznie.. że jak  ekologicznie  Uśmiałam się do łez. Soul33 napisał(a): Małgosiu, rozumiem irytację ale na pewno zawsze lepiej by było, aby nie obrażać się nawzajem. Przepraszam. Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa. Jesli cie irytuje, to sorry....Ale mnie wlasnie chodzilo o to, zebys sie smiala...zeby nieco obnizyc napiecie miedzy nami...
|
N gru 18, 2016 14:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
sapper napisał(a): Ada, do ciebie chyba nie dociera to ze te wszystkie twoje pretensje, bez wzgledu na to czy masz racje czy nie, zaklocaja i niszcza tematy i dyskusje innym. Juz z tego tylko powodu powinnas dostac bana stalego po tylu probach moderacji bys zaprzestala pisania swoich zali do moderacji na forum tylko bezposrednio do moderacji. Lamiesz nagminnie regulamin forum i masz o to pretensje do moderacji. Twoje posty z pretensjami moderacja powinna usuwac natychmiast do oddzielnego tematu w archiwum, by miec podstawe do ewentualnego bana stalego jesli nie zaprzestaniesz zasmiecac tematow swoimi prywatnymi dociekaniami racji. Moderacja ma za zadanie utrzymanie porzadku na forum by inni mogli z niego kozystac , a ty ten porzadek zaklocasz. Nawet, jesli jakims cudem racja wynikla z wczesniejszych dyskusji byla by po twojej stronie, to z pewnoscia zaklocanie dzialania forum nie jest. Poza tym watpliwa sprwa jest ze jakis prawnik podjal by sie takiej sprawy, chyba ze trafisz na takiego co skozysta z okazji dlugoteminowego wyciagania od ciebie kasy na prowadzenie przegranej sprawy. Zaloz sobie watek o sprawiedliwosci na forum to zobaczysz jakie bedzie zainteresowanie innych twoja sprawa. Sapper, przykro mi, ze ty rowniez bawisz sie w sedziego. Jesli uwazasz, ze zasluguje na bana, to zwroc sie w tej sprawie do administracji forum.
|
N gru 18, 2016 14:38 |
|
 |
Małgosiaa
Moderator
|
adaBRD napisał(a): i przestaniesz sie awanturowac...kto wie, czym to moze poskutkowac...moze nawet sie jakos polubimy...?...   a więc to ja piszę skargi do moderacji i straszę sądem?  Nie musisz mnie lubić, ale zacznij myśleć. Póki nie zaczniesz pisać merytorycznie i dyskutować z faktami, przestając wciskać swoje przemyslenia jako pewnik, z mojej strony EOT. Wesołych Świąt!!
|
N gru 18, 2016 14:40 |
|
|
|