Wzajemne uwagi - między użytkownikami
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Wiem w jaki sposób to zrobiłeś.....niestety te "logi" nie pokrywaja sie z rzeczywistościa  Byłyby prawdziwe gdyby sie miało stałe IP......niestety nie w tym przypadku. Tak więc jak juz pisałem przyznaje sie do trzech (wraz z humalogiem)....reszta sie nie pokrywa 
|
N sty 27, 2013 10:52 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
humalog napisał(a): Wiem w jaki sposób to zrobiłeś.....niestety te "logi" nie pokrywaja sie z rzeczywistościa  Byłyby prawdziwe gdyby sie miało stałe IP......niestety nie w tym przypadku. Przeceniasz mnie  Moje "dochodzenie" jest zdecydowanie bardziej prymitywne, w zasadzie to wcale go nie ma - po prostu czasami po odejściu jednego forumowicza przychodzi inny, taki że stały brak różnicy w stylu wypowiedzi aż bije po oczach. Oczywiście jest to bardzo subiektywne odczucie, jednego po oczach bije brak różnicy, inny będzie dostrzegał istotną różnicę stylu. Tak jak obecnie w przypadku -Vi- - skoro Val, Soul33 czy Lurker widzą różnicę, a sporo dyskutowali z -Vi-, to może faktycznie mamy do czynienia z inną osobą? Konkretnie to przejrzałem kilka charakterystycznych wątków (politycznych i o RM), bo wiedziałem, że jak tylko zobaczę te nicki, to zaraz je sobie przypomnę. Dla weryfikacji spojrzałem na kilka postów (jednego zweryfikowałem negatywnie, najwyraźniej pomylił mi się przemo z przempro) i tyle Dostęp do logów i porównanie IP byłoby z pewnością ciekawe, ale aż tak mnie "teoria reinkarnacji" nie pasjonuje. Nawet jeśli to ta sama osoba, dla mnie niewiele to zmienia. Ot taka ciekawostka i dodatkowa rozrywka przy czytaniu Forum humalog napisał(a): Tak więc jak juz pisałem przyznaje sie do trzech (wraz z humalogiem)....reszta sie nie pokrywa  Nie upieram się, łańcuszek podałem, aby nie iść drogą Biniendy pt. "wiem, ale nie powiem". 
|
N sty 27, 2013 11:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
OKI  Spoko-oko....sam się przeciez tego domagałem z ciekawosci iście bialogłowskiej 
|
N sty 27, 2013 11:32 |
|
|
|
 |
Panna_Funia
|
SweetChild->Cytuj: stały brak różnicy w stylu wypowiedzi Wydaje mi się, że w interesie osoby, która chce występować pod innym nickiem, byłoby starać się możliwie jak najbardziej zmienić swój styl wypowiedzi, by się z poprzednim nickiem nie kojarzyć. Cytuj: Nawet jeśli to ta sama osoba, dla mnie niewiele to zmienia. Dla mnie też, jak się tak nad tym zastanawiam. Spotkałam się z tzw. 'klonami' na innych forach (to chyba częste zjawisko), ale jakoś nigdy nie czułam potrzeby drążyć tego tematu. Jeśli pod nowym nickiem wracała osoba wcześniej zabanowana, to jej nigdy nie wsypałam. Najwyżej zapracowała na nowego bana, a ja nie jestem kapusiem. A zdarzało się też tak, że ktoś z jakiegoś powodu chciał wrócić na forum jako ktoś inny (pomimo braku bana), lub 'resetował' swoje konto i wracał pod tym samym nickiem z czystym postowym kontem. Nie wnikałam w powody, bo to sprawa tej osoby, dlaczego. Jeśli chodzi o mnie to sama nie wiem... myślę że mogłabym wrócić jako ktoś nowy (wtedy raczej starałbym się maksymalnie zmienić styl pisania, by pozostać nierozpoznaną, ew. ujawniłabym się tylko wybranym zaufanym kolegom czy koleżankom), ale w sytuacji gdybym miała ku temu konkretny powód. No bo tak po prostu, to po co? A przy okazji, że jesteśmy w wątku uwag między użytkownikami, pozwolę sobie zauważyć, jakimi to godnymi podziwu  cechami i zachowaniami, błysnął nam znowu pan humalog. Nie dość że robi z siebie pokrzywdzoną ofiarę w wątku do moderacji, chociaż to on sam przoduje w chamskich tekstach, trollingu i obrażaniu ludzi, to teraz jeszcze taki wstrętny zakłamaniec, obłudnik, z niego wyszedł. Zarzuca ludziom pisanie pod innymi nickami, ileś dni temu nazwał kogoś klonem, a sam czym jest? Ano klonem właśnie...  Mocno bezczelnym klonem, który zarzuca innym coś, co sam robi Tak jak potrafię zrozumieć, że ktoś w określonej sytuacji i z jakiegoś powodu 'złamie prawo', tak hipokryzją się po prostu brzydzę. I pomimo tego, że jestem już tematem Pani –Vi- trochę zmęczona, cieszę się że ta rozmowa miała miejsce. Dzięki temu poznałam jeszcze lepiej pana humaloga, i wiem z jak obślizgłą osobą mam do czynienia. Do tematu klonów pana humaloga będę wracać zawsze, gdy tylko przeczytam z jego strony taki zarzut względem jakiekolwiek innego użytkownika.
_________________ 'I jak tu nie być optymistą. Moi wrogowie okazali się takimi świniami, jak przewidywałem.' Stanisław Jerzy Lec
...to be who I am
|
N sty 27, 2013 14:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ależ wracaj....nie mam zadnych wzgledem tego obiekcji  Ja sam sie przyznaje do dwóch klonów z których jeden jest juz ujawniony (Admin o tym wie od dawna gdyz sam sie ujawniłem), a drugi to "słodka" tajemnica  . Moge tylko powiedziec, ze oba (ten jawny i niejawny) miały miejsce wiele lat temu.....i obecnie to juz nawet gdybym chciał to haseł nie pamietam  Acha! jest jeszcze jeden klon!! Uzyłem go podczas ostatniego bana, ale tylko w celu powiadomienia o pewnej ważnej sprawie MARIEL i to za pośrednictwem tylko i wyłącznie PW...... Jest więc on znany moderacji i w razie banana nie moge go użyc  Co do trollingu.....przyganiał kocioł garnkowi. Poza tym ty Funio wzgledem chamstwa lepiej sie nie wypowiadaj. Popatrz lepiej w lustro...może jakos przełkniesz ten widok.
|
N sty 27, 2013 14:27 |
|
|
|
 |
Panna_Funia
|
Przyznał się pan, jak ktoś poruszył ten temat, a nie sam z siebie. Poza tym to czy pan się teraz przyznaje, to dla mnie bez znaczenia. Mnie nie interesuje czy pan miał jedno konto, czy pięć, czy dziesięć. To pana sprawa i może sobie pan 'tajemnicę' zachować dla siebie (co najwyżej w przypadku multikonta niech pan sobie załatwia sprawę z moderacją). Mnie brzydzi pana obłuda i hipokryzja. Bo donosi pan na innych, czy coś im zarzuca, w sytuacji gdy to właśnie pan ma mnóstwo za uszami  Ja już nie mam wątpliwości co z pana za osoba  Cytuj: Co do trollingu.....przyganiał kocioł garnkowi. Poza tym ty Funio wzgledem chamstwa lepiej sie nie wypowiadaj. Popatrz lepiej w lustro...może jakos przełkniesz ten widok. Jeśli pan może spokojnie patrzeć w lustro, to każdy inny tym bardziej. Panu w chamstwie niewielu dorównuje.
_________________ 'I jak tu nie być optymistą. Moi wrogowie okazali się takimi świniami, jak przewidywałem.' Stanisław Jerzy Lec
...to be who I am
|
N sty 27, 2013 14:36 |
|
 |
Asienkka
|
To ja jeszcze poczekam... 
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
N sty 27, 2013 14:39 |
|
 |
Panna_Funia
|
Asienkka->Cytuj: To ja jeszcze poczekam...  Ekhm... to powinien być taki temat, ukryty przed okiem moderacji. Gdzie myszy mogą harcować do woli, podczas gdy kot smacznie sobie śpi... 
...to be who I am
|
N sty 27, 2013 14:53 |
|
 |
Asienkka
|
Hehehe  Powiedzmy, że moderacja aktualnie czeka na przyznanie się do winy pewnej osoby/osób?  Czas się kurczy 
|
N sty 27, 2013 14:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Przyznał się pan, jak ktoś poruszył ten temat, a nie sam z siebie. Masz jak widzę dodatkowo problem z czytaniem. Pisałem przeciez wyraźnie, ze Admin wie kim jestem i zna mój poprzedni nick i to nie od wczoraj. Wolałas tego nie zauważyć.....nie patrz tez w lustro. Mogłabys nie móc zasnąć 
|
N sty 27, 2013 15:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A to adminka się podzieli popcornem?? -Vi- pisała wyraźnie, że jej znakiem rozpoznawczym jest nick, który zawsze zaczyna się na literę "V". Akurat ta wspólna cecha z moim nickiem jest przypadkowa  . Są jeszcze poglądy polityczne: ona też nie lubi byłych komuchów z SLD i jest za liberałami. Wątek hipokryzji jest ciekawy, aczkolwiek nie będę tu z Funią tego ciągnąć, zaciekawiło mnie, że wspominasz o tym jaki masz do niej stosunek. Niemniej nie ma sensu tego ciągnąć, gdyż było już to omówione 
|
N sty 27, 2013 15:02 |
|
 |
Panna_Funia
|
Asienkka->Cytuj: Powiedzmy, że moderacja aktualnie czeka na przyznanie się do winy pewnej osoby/osób? Winy? To jak niezgodne z regulaminem, to musi chodzić o aktywne multikonta. Ale może ktoś haseł nie pamięta, jak to było wspomniane. Zresztą nie wiem. Ja multikont nie posiadam humalog->Cytuj: Pisałem przeciez wyraźnie, ze Admin wie kim jestem i zna mój poprzedni nick i to nie od wczoraj. A to jak pan sobie załatwia sprawę z moderacją, jest bez znaczenia jeśli chodzi o pana zachowanie względem innych użytkowników. Wciąż jest pan takim samym hipokrytą. A sypiam dobrze. I świetnie czuję się patrząc w lustro. A panu jeszcze nie pękło? Val->Cytuj: Wątek hipokryzji jest ciekawy, aczkolwiek nie będę tu z Funią tego ciągnąć, zaciekawiło mnie, że wspominasz o tym jaki masz do niej stosunek. Niemniej nie ma sensu tego ciągnąć, gdyż było już to omówione A konkretnie? Teraz to mnie zaciekawiło  Może być na priv. jeśli nie tu.
...to be who I am
|
N sty 27, 2013 15:15 |
|
 |
Asienkka
|
Podzieli się  Tylko przypalonym 
|
N sty 27, 2013 15:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A to jak pan sobie załatwia sprawę z moderacją, jest bez znaczenia jeśli chodzi o pana zachowanie względem innych użytkowników. Wciąż jest pan takim samym hipokrytą. A sypiam dobrze. I świetnie czuję się patrząc w lustro. A panu jeszcze nie pękło?
Nie godnym by w hipokryzji co dorównać  Lustro może i nie pękło....ale to sreberko za szybką to sie pewnie bardzo złuszczyło 
|
N sty 27, 2013 15:19 |
|
 |
SweetChild
|
Panna_Funia napisał(a): Wydaje mi się, że w interesie osoby, która chce występować pod innym nickiem, byłoby starać się możliwie jak najbardziej zmienić swój styl wypowiedzi, by się z poprzednim nickiem nie kojarzyć. Możliwe, pozostaje jednak pytanie, na ile jest to faktycznie wykonalne. Łatwo zmienić "fryzurę" (avatara), ale styl wypowiedzi? Mnie byłoby trudno a na dłuższą metę byłoby to uciążliwe. Panna_Funia napisał(a): Spotkałam się z tzw. 'klonami' na innych forach (to chyba częste zjawisko), ale jakoś nigdy nie czułam potrzeby drążyć tego tematu. Jeśli pod nowym nickiem wracała osoba wcześniej zabanowana, to jej nigdy nie wsypałam. Najwyżej zapracowała na nowego bana, a ja nie jestem kapusiem. Mam nadzieję, że moich spekulacji nie odbierasz jako "wsypywania"? To wątek "Wzajemne uwagi - między użytkownikami", moderacja tu nie zagląda Zresztą akurat -Vi- bana nie dostała. Panna_Funia napisał(a): Jeśli chodzi o mnie to sama nie wiem... myślę że mogłabym wrócić jako ktoś nowy (wtedy raczej starałbym się maksymalnie zmienić styl pisania, by pozostać nierozpoznaną, ew. ujawniłabym się tylko wybranym zaufanym kolegom czy koleżankom), ale w sytuacji gdybym miała ku temu konkretny powód. No bo tak po prostu, to po co? Zgadza się, jakiś powód zapewne musiałby być. I w przypadku -Vi- można się takiego powodu doszukiwać (moim bardzo skromnym zdaniem). Panna_Funia napisał(a): Ekhm... to powinien być taki temat, ukryty przed okiem moderacji. Gdzie myszy mogą harcować do woli, podczas gdy kot smacznie sobie śpi...  A przynajmniej nic, co zostało tu napisane, nie powinno być użyte przeciwko żadnemu userowi Na zakończenie dodam, że w mojej ocenie jest spora różnica między klasycznymi klonami (które rozumiem jako jednoczesne używanie różnych nicków, tworzenie "przewagi liczebnej" dla poparcia własnych tez, zgadzanie się ze samym sobą itd.) a kolejnymi wcieleniami. Klasyczne klony oceniam negatywnie, na reinkarnacje można spojrzeć bardziej łaskawym okiem, ze względu na niską szkodliwość czynu  I serio pisząc, miałbym pewien dyskomfort moralny, gdyby moje domysły posłużyły jako donosy 
|
N sty 27, 2013 15:24 |
|
|
|